Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– evo za petak sam napisala sigurna crvena svijeća (80%), a nije je bilo.
– ali zato se je formirao o.k. obrazac "glava i ramena".
– točna je bila i moja pretpostavka kako će poslije 16:00 DAX padati.
– tako tko god je kupovao 10:00-16:00 taj je dan završio u plusu.
– za ponedjeljak očekujem pad na 7.360 (90%) zaokruženo na 7.350 (80%).
– za dalje ćemo vidjeti, ako sam pogodila ovo u petak bi trebao biti vrh.
– švabe su i prošle godine u ovo vrijeme 2/12 imali pad pa potom rast.

Ivka,

Obrati paznju na cinjenicu da je u fokusu americki, a ne njemacki, fiscal cliff. Njemci nece povecati poreze. DAX u ovom trenutku nije najidealniji instrument za shortanje.

Neki koji se boje povecanja poreza u US mogu prodavati americke dionice i tim parama kupovati sastavnice DAX-a koje ce u nekom nepovoljnom razvoju dogadjaja biti pod puno manjim pritiskom od americkih dionica.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Izgleda da se fiscal cliff tek zahuktava. Ako se pregovori zakompliciraju moglo bi se nešto povoljno kupiti.

ako cijene padnu predlažem PCP (Precision Castpart corp).
razlozi su veoma jednostavni. Na svijetu gotovo nema zrakoplova (osim nekih rijetkih izuzetaka) čiji motor nema njihove dijelove. Od jedina dva komercijalana Boeing i Airbus, PCP rade za oba i imaju s njima dugoročne ugovore kao i sa svim proizvođačima motora GE, Rolls Royce,P&W. Rast nije u pitanju Boeing ima kjnigu narudžbi za narednih 7 godina ( samo Dreamliner po sadašnjem tempu isporuke ima narudžbu za slijedećih 20g.), a Airbus ima knjigu narudžbi za slijedećih 10 g. I oba ubrzano povečavaju isporuke kako bi zadovoljili kupce. I sam je sektor očito pred zamahom. PCP nema duga, u zadnjih nekoliko godina ima impresivne pokazatelje BVPS zaista raste impresivno od 2007. na ovamo (2011.-49.86 $ 2010.-41.52 $ 2009.-34.76 $ 2008.-29.13 $ i 2007.- 20.70). Proučavao sam im konkurenciju i stvarno je nemaju kako po kapacitetima tako i po ostalom, a što su izgradili dugogodišnjim akvizicijama, nešto slično kao i National Oilwell, NOV. P/E forecast je negdje oko 12 i ne čini se preskupo s obzirom na potencijal.

Perspektivni sektori svakako energetika (i sve povezano s jeftinim sirovinama plin prije svega -petrokemija, rafinerije i infrastruktura povezana s tim koje veoma nedostaje), zatim nekretninski sektor…

lijep pozdrav

@RovaC

Dodajmo jos k tome da je Buffett kupovao dionice u proslom tromjesecju.

PCP je zanimljiva tvrka upravo zbog toga sto slijedi veliki ciklus obnavljanja aviona.

Od negativnih stvari:

– Imaju dug ali nije veliki
– Netransparentni su, uprava lose komunicira sa analiticarima tako da nakon svakog conference call-a dionica padne.
– Koliko god industrija komercijalnih aviona izgleda obecavajuce, tolika industrija vojnih zrakoplova izgleda zabrinjavajuce. Sve vlade, ukljucujuci US, su prililjene rezati budgete za obranu.
– PCP ima sindikat sto snaci da mora izdvajati novce za njihove mirovine. Ti novci se obicno ulazu u drzavne obveznice. Kako su prinosi mali kolicina novca koja se mora izdvajati za mirovine je veca. Za ocekivati je da ce trosak mirovina ostati visok dulje vremena.
– Dva zadnja izvjestaja su bila ispod ocekivanja sto ce reci da su analiticari precijenili njihove sposobnosti da povecavaju dobit.

Sve u svemu nije los pick s obzirom da slijedi masivni replacement ciklus komercijalnih aviona koji ce trajajti barem 5 godina. Inflacija cijena sirovina je dosta oslabila sto bi im takodjer trebalo pomoci.

Njihova didivenda je simbolicna tako da i u slucaju nepovoljnog raspleta fiscal cliffa nece biti medju “najugrozenijima”.

I meni su na shopping listi u slucaju pada. Naravno ako dogovor ne bude ukljucivao masivno rezanje za Air Force.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Obrati paznju na cinjenicu da je u fokusu americki, a ne njemacki, fiscal cliff. Njemci nece povecati poreze. DAX u ovom trenutku nije najidealniji instrument za shortanje.

– trgujem na HR burzi s onim čime se ima trgovati.
– nemam neki veliki izbor za birati.
– za naftu nisam strčna, a isto tako i za obveznice.
– zlato je dosta zeznuto imamo nagle velike padove a i rastove, tu se igram s manjom lovom.
– tako mi jedino za ozbiljnu igricu preostaje DAX koji godinama pratim, a taj DAX i naša burza prati, kad DAX pada padamo i mi, a kad DAX raste mi opet padamo.
– trenutno je jedino važno da zbog tog “fiscal cliff” S&P ne raste, jer DAX to prati.
– a sve to skupa je totalno nevažno jer pratim tehničku analizu koja prognozira pad, uostalom u zadnja 3 mjeseca smo imali 5 rastova i 4 pada.
– sada očekujem, odnosno prognoziram pad (meni dovoljan 200 bodova).
– ne bavim se dugoročnim prognozama, ovo je sistem tvz. zig zag Medvešćak na kojem se isto može dići lijepa lova.
– kad radite s velikom polugom i na pravoj ste strani grafa stvarno tako malo treba za dobru zaradu, ali rizik je velik.

– I love this game.
Pozdrav !

– tako mi jedino za ozbiljnu igricu preostaje DAX koji godinama pratim

Iznenaden sam. Uvijek sam mislio da DAX prati tebe.

Na DAX-u ce teci med i milijeko, ali samo za one strpljive.

Twixer,
svi rizici koje si naveo su ti na mjestu,

thanks na odgovoru,
lijep pozdrav!

Kemijski model by Hasenfefer (all rights reserved)

Ovak.

Obećao sam dosta ljudi svoj način vođenja portfelja, pa pošto sam danas jaaako dobre volje…..

Samo za Vas gospodo Domaći, GKlemenc, HAO, Lebowski.

Ali prvo treba jedan uvod. Znači kupio sam dionice INE nekoliko paketa.
Čak ih nisam registrirao, već sam ih ostavio da budu u SDA.

Kako sam tada počeo i raditi pa sam napokon postao financijski neovisan odlučio sam se na štednju, ali sam odlučio naučiti sve o ZSE.
Otkrio sam Bussiness hr i njegove komentare na trgovanje, što mi je bilo zanimljivo (vidim da su neki još aktivni).

Znači odlučio sam snimiti trgovanje na ZSE, analizirao sam pomoću statistike i pokušao sam odrediti da li postoji određeni obrazac ponašanja indeksa ZSE, odnosno obrazac ponašanja na pojedinim dionicama.

Došao sam do dosta zanimljivih rezultata koji neću otkriti jer se radi o poslovnoj tajni. Samo ću reći da je obrazac malo nemaštovit, dosadan čak.

Znači ljudi nikada ne ulazite u nešto ako niste sve u potpunosti proučili.

Detaljima do savršenstva.

Meni je trebalo 4 godine proučavanja prije nego što sam počeo kupovati dionice hrvatskih firmi na ZSE.

I da, smatram to dobrim ulaganjem u svoju budućnost, ili uopće budućnosti neće biti.

Da ne budem predugačak, model ide u sljedećem postu.

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Znači odlučio sam snimiti trgovanje na ZSE, analizirao sam pomoću statistike i pokušao sam odrediti da li postoji određeni obrazac ponašanja indeksa ZSE,

Obrazac ponašanja indexa ZSE.

– evo ja ću vam odati tajnu koja se taji u financijskoj zajednici.
– treba pratiti index DAX.
– vrlo lako možete uočiti kad DAX pada, pada i Crobex.
– odnosno kada DAX raste Crobex pada.

– I love this game.
Pozdrav !

– I love this game.
Pozdrav !

***vic tjedna,a možda i mjeseca, kapa do poda Ivana [emo_smijeh] 100tka

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Mnogi tvrde da je Rusija Best Buy. Ovdje je jedan interesantan clanak koji govori drugacije:

Vaš link …[/url]

Mnogi tvrde da je Rusija Best Buy. Ovdje je jedan interesantan clanak koji govori drugacije:

Vaš link …[/url]

@ Twixer, a kaj se ti toliko brineš za braću Ruse.

Mene su zvlekli iz šešira pa sam imao sreće da uz Engleski učim i Ruski.

Što se tiče kulture, i znanstvenika i njihovih dostignuća teško da se u prošlosti ijedna zemlja mogla mjeriti s Rusijom.

Iskreno meni je žao što s Rusijom nemamo bolju suradnju jer su stvarno u redu ljudi, prema emocijama vrlo slični nama.

Prema inženjerima i dostignućima u inženjerstvu mogu se samo usporediti s Njemačkim inženjerima, s time da su nakon II world War ameri sve pokupili.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Znači odlučio sam snimiti trgovanje na ZSE, analizirao sam pomoću statistike i pokušao sam odrediti da li postoji određeni obrazac ponašanja indeksa ZSE,

Obrazac ponašanja indexa ZSE.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

‘ kinezi , dow i futuresi , ali ne uvijek ( Grčka svakih 10 dana ponovno )itd

ali i kad nema se love na ZSE

brokerske kuće se zatvaraju

New Report

Close