Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best buy.

– jučer, kasno u noći, nakon analize preko 100 grafova, napisala sam poduži post što ću u toku dana trgovati, ali napisala sam i neke odgovore na prethodna tri posta kojima sam ja glavna tema.
– na kraju sam sve obrisala.

– na ovoj temi, a i na ovome forumu sve je teže i teže pronaći dobre postove na kojima se može zaraditi lova.
– najviše je žalopojki i drukova na kojima više nikoga ne možete prevariti.
– odnosno kvaliteta foruma je pala, nekada se na tim drukovima moglo dobro zaraditi.
– evo i tema certifikati, 20 stručnjaka a ne zna se tko je gori od koga, na kraju svi će oni zaraditi fenomenalno veliku lovu.
– ali ja bilježim promete, prosječne cijene, koliko vidim lova se gubi.
– i čitanje te teme će vas sigurno više zbuniti nego što će te pametnog pročitati.
– ali nije sve tako crno, ima 2-3 lika koji se barem donekle kuže u grafove.
– možda je dobro da što više investitora tu pogubi lovu pa će se vratiti na našu burzu trgovanju u 13:00 sati i drukanju tih bisera na ovome forumu.

– I love this game.
Pozdrav !

Da .
Teška su vremena .
Jedna gospodična je svoj Best buy pokušala naći bogatom udajom :

http://www.index.hr/black/clanak/tvoja-ljepota-ce-nestati-ali-moj-novac-nece-odgovor-djevojci-koja-trazi-bogatog-supruga-postao-hit-na-internetu/649720.aspx

Pozdrav !

.

– na ovoj temi, a i na ovome forumu sve je teže i teže pronaći dobre postove na kojima se može zaraditi lova.

IPKK[emo_palacg].
[/quote]
Slazem se, IPKK [emo_palacg]
[emo_novac][emo_novac][emo_novac]

Best buy.

– jučer, kasno u noći, nakon analize preko 100 grafova, napisala sam poduži post što ću u toku dana trgovati, ali napisala sam i neke odgovore na prethodna tri posta kojima sam ja glavna tema.
– na kraju sam sve obrisala.

– najviše je žalopojki i drukova na kojima više nikoga ne možete prevariti.
– odnosno kvaliteta foruma je pala, nekada se na tim drukovima moglo dobro zaraditi.
– evo i tema certifikati, 20 stručnjaka a ne zna se tko je gori od koga, na kraju svi će oni zaraditi fenomenalno veliku lovu.
– ali ja bilježim promete, prosječne cijene, koliko vidim lova se gubi.
– i čitanje te teme će vas sigurno više zbuniti nego što će te pametnog pročitati.
– ali nije sve tako crno, ima 2-3 lika koji se barem donekle kuže u grafove.
– možda je dobro da što više investitora tu pogubi lovu pa će se vratiti na našu burzu trgovanju u 13:00 sati i drukanju tih bisera na ovome forumu.

– I love this game.
Pozdrav !

Da .
Teška su vremena .
Jedna gospodična je svoj Best buy pokušala naći bogatom udajom :

http://www.index.hr/black/clanak/tvoja-ljepota-ce-nestati-ali-moj-novac-nece-odgovor-djevojci-koja-trazi-bogatog-supruga-postao-hit-na-internetu/649720.aspx

Pozdrav !

[/quote]

Nadam se da gospodin nije shortao dax[emo_cool].

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

@IVANA 7

ako ste skloni kockanju to bi bio DAX,
– preporučila bi okladu na pad DAX-a.
– tu nemam što drukati, jer kupili vi to ili ne ja nemam nikakve koristi.
– tu je MM koji je i kupac i prodavač.

IVANA kaj se to dešava s tobom. Nije te valjda neki virus napao.

Pa prije si davala tipove, nisi ni jedan fulala.

Još buš se drugi tjedan kladila da Dinamo ne bu zgubil.

ODI se grudati na Plitvice drugi tjedan, da se malo odmoriš i opustiš.

lp[emo_smijesak]

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Ma možete okačiti mačku o rep to da neće biti dogovora oko fiskalne litice. Ja sam siguran ne 90 nego 100% da će tamo oko božića sve biti rješeno. Do tad će biti prepucavanja da se vidi kao da nešto rade. Pogledajte film (dokumentarac) inside job.

Vrlo vjerojatno da hoce. Samo je pitanje da li ce im za to trebati pad S&P za 300 bodova kao kada su izglasavali TARP, ili ce to naprviti ne cekajuci da burze padnu.

Isti ljudi koji su se 2008-e natezali oko TARP-a (Boehner, Cantor, Pelosi, Frank) i dalje vode Republikance i demokrate u Congressu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Yum Brands (Kentucky Fry Chicken), buduci Ivkin poslodavac, izvjestio je burzu da ce same store sales u Kini biti negativne u ovom tromjesecju. To je prilicno iznendjenje jer je prodaja cijelo vrijeme snazno rasla.

Ima netko da pozornije prati situaciju u Kini ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– ovo je sada moja analiza koja na koncu ni ne mora biti točna, ali radim po njoj.
– matematičkom točnošću DAX je došao na vrh, nakon dosta dana neprekidnog rasta.
– sutra bi tu morala doći crvena svijeća (80%), petak je, krate se pozicije, a i kapitalizira se dobit.
– do podne ako bude oko 7.400 svakako kupiti, nemojte pretjerati u kupnji kao ja, kupite malo toliko da možete pratiti taj tip investicije.

TA DAX.

– stvarno nisam mislila da ću na ovoj temi ikada pisati tehničku analizu, ali jednostavno moram kada vidim koliko neukih investitiora prognozira na tim certifikatima.
– a ovo je trenutno in, jer se tu za razliku od naše burze stvarno može punooo zaraditi, ali i izgubiti, zbog toga oprez, budite oprezni i na moje analize jer tu je točnost cca 75%.
– sigurna sam kako će tu biti i velikih promašaja.

– evo za petak sam napisala sigurna crvena svijeća (80%), a nije je bilo.
– ali zato se je formirao o.k. obrazac “glava i ramena”.
– točna je bila i moja pretpostavka kako će poslije 16:00 DAX padati.
– tako tko god je kupovao 10:00-16:00 taj je dan završio u plusu.
– za ponedjeljak očekujem pad na 7.360 (90%) zaokruženo na 7.350 (80%).
– za dalje ćemo vidjeti, ako sam pogodila ovo u petak bi trebao biti vrh.
– švabe su i prošle godine u ovo vrijeme 2/12 imali pad pa potom rast.

– na tromjesečnom grafu imamo 5 vrhova i 4 dna, ako je ovo u petak bio vrh, prvi pad ide na 7.350.
– zadnja tri mjeseca imamo zig zag formaciju, ako tako nastavi sljedeća stanica bi bila popuna gapa 7.200, a neko dno po toj formaciji bi trebalo ići na 7.050 (ali sve to možete okačiti mačku o rep jer je vjerovatnoća cca 51%).

– ja bih tu najprije preporučila kad dođe do pada (ako uopće dođe), najprije vratite uloženo, a s dobitkom se slobodno kockajte do maksimuma.

– prije ovoga ja sam bila u LDX1, mogla sam zaraditi 100%, ali nisam, izgleda me bilo strah velikog dobitka.
– nema veze sve je dobro dok se lova ne gubi.

– I love this game.
Pozdrav !

@Twixer

Što te konkretno o Kini interesira ? Što se samog KFCa tiće ,oni su se jako širili zadnjih godina po Kini zato je vjerojatno i dolazilo do rasta prodaje..S druge strane McDonalds i kineski lokalni brand Dicos (德克士) se također jako šire, a po cijenama su jedno 15% jeftiniji od KFCa tamo , tako da je vjerojatno taj pritisak konkurencije počeo nagrizati KFC.

...

@HaoRen

Zahvaljujem. Jos nekoliko pitanja vezianih za Kinu ?

Shanghai index je na najnizoj razini u zadnje 4 godine, usprkos cinjenici da kineski GDP raste iznad 7%. Koji su razlozi tome ?

Kolika je inflacija placa u Kini i u kolikoj mjeri to pogadja njihove izvoznike ?

Kakava je sitacija na trzistu nekretnina?

@ HAO

Nisi nam rekao glavnu stvar. Zbog čega se EU proizvodnja vraća u Europu.
Zbog čega EU potiče povratak, i zbog čega je počela štititi svoju proizvodnju od daljnjeg seljenja na ISTOK.

I najvažnije zbog čega KINA svoj kapital i ulaganja počela ulagati direktno u proizvodnju u EU i nešto u USA.

Kada sve povežeš biti će ti neke stvari jasnije.

Nadam se da je i naša VLADA zbrojila 2+2= u ovom slučaju je stvarno 4

lp

Ps vidim da si našao neku Kineskinju, ja ipak i dalje više preferiram domaće bez obzira što drugi misle o tome.

Kad bi mogel mislit[emo_vrtimise], boli me k…c kaj neko misli o tome.

opet sam počel filofiozirati ko ova dva dalekoistočana

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Yum Brands (Kentucky Fry Chicken), buduci Ivkin poslodavac, izvjestio je burzu da ce same store sales u Kini biti negativne u ovom tromjesecju. To je prilicno iznendjenje jer je prodaja cijelo vrijeme snazno rasla.

jel pada QoQ ili YoY?
QoQ je normalno da pada jer je prošli kvartal bio Golden Week (Dan državnosti, Dan Vojske, Dan Revolucije, čega već…)
Shanghai je jedino preostalo podcjenjeno i jeftino tržište danas, sve ostalo je u najbolju ruku fair value. Čekam da CAF i ostali ETF-ovi također padnu na novi low da ponovno uđem, ali sumnjam da će tako bit baš.

jel pada QoQ ili YoY?
QoQ je normalno da pada jer je prošli kvartal bio Golden Week (Dan državnosti, Dan Vojske, Dan Revolucije, čega već…)
Shanghai je jedino preostalo podcjenjeno i jeftino tržište danas, sve ostalo je u najbolju ruku fair value. Čekam da CAF i ostali ETF-ovi također padnu na novi low da ponovno uđem, ali sumnjam da će tako bit baš.
[/quote]

Pao je YoY same store sales, 4Q 2012 vs. 4Q 2011. U stvari dali su najavu da ce pasti.

New Report

Close