Best buy.
– jučer, kasno u noći, nakon analize preko 100 grafova, napisala sam poduži post što ću u toku dana trgovati, ali napisala sam i neke odgovore na prethodna tri posta kojima sam ja glavna tema.
– na kraju sam sve obrisala.
– na ovoj temi, a i na ovome forumu sve je teže i teže pronaći dobre postove na kojima se može zaraditi lova.
– najviše je žalopojki i drukova na kojima više nikoga ne možete prevariti.
– odnosno kvaliteta foruma je pala, nekada se na tim drukovima moglo dobro zaraditi.
– evo i tema certifikati, 20 stručnjaka a ne zna se tko je gori od koga, na kraju svi će oni zaraditi fenomenalno veliku lovu.
– ali ja bilježim promete, prosječne cijene, koliko vidim lova se gubi.
– i čitanje te teme će vas sigurno više zbuniti nego što će te pametnog pročitati.
– ali nije sve tako crno, ima 2-3 lika koji se barem donekle kuže u grafove.
– možda je dobro da što više investitora tu pogubi lovu pa će se vratiti na našu burzu trgovanju u 13:00 sati i drukanju tih bisera na ovome forumu.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivka došla zima i portfelj mi je u plusu još samo 1%. Do drugog mjeseca bi mogao zaroniti kao i prošle godine 20%. No dobro je što sam dobit u određenim dionicama već odavno unovčio, te prebacio u one koje neće puno pasti. Ova godina mi je donijela 20% povećanje portfelja.
Best buy, certifikati SDX1.
– trenutno vam je ovaj certifikat najdraži, barem ste tu ulupali lovu.
– znam svi će te tu zaraditi veliku lovu, a taj DAX mora pasti.
– 20/11 kada sam ja debelo bila u LDX1 vi ste u SDX1 ulupali 626.633kn ili prosjek 65.51kn.
– jučer kad je cijena bila 13.63kn manja ulupali ste samo 182.095kn ili prosjek 51.88kn.
– danas je to bilo o.k. kupovati i vidi se po prometu 510.449kn ili prosjek 45.37kn, tu je bilo i 65 transakcija, ali od toga 15 mojih.
– problem je u tome što se već destak trgovinskih dana s time krcate i sada kada je jeftino nema se love, a baš sada treba to kupovati oko 7.400 .
– I love this game.
Pozdrav !
Best buy.
– jučer, kasno u noći, nakon analize preko 100 grafova, napisala sam poduži post što ću u toku dana trgovati, ali napisala sam i neke odgovore na prethodna tri posta kojima sam ja glavna tema.
– na kraju sam sve obrisala.
Super si provela noc.
Best buy, certifikati SDX1.
– trenutno vam je ovaj certifikat najdraži, barem ste tu ulupali lovu.
– znam svi će te tu zaraditi veliku lovu, a taj DAX mora pasti.
– 20/11 kada sam ja debelo bila u LDX1 vi ste u SDX1 ulupali 626.633kn ili prosjek 65.51kn.
– jučer kad je cijena bila 13.63kn manja ulupali ste samo 182.095kn ili prosjek 51.88kn.
– danas je to bilo o.k. kupovati i vidi se po prometu 510.449kn ili prosjek 45.37kn, tu je bilo i 65 transakcija, ali od toga 15 mojih.
– problem je u tome što se već destak trgovinskih dana s time krcate i sada kada je jeftino nema se love, a baš sada treba to kupovati oko 7.400 .
– I love this game.
Pozdrav !
I zbog cega ti ocekujes da ce DAX pasti ?
Super si provela noc.
– za razliku od 99.99% pučanstva u RH ja radim, a i zaradim.
– trenutno sam upucala veliku lovu u tu kocku koja se zove certifikati.
– ili ću zaraditi ili pogubiti, tu se radi o dvogodišnjoj plači HR smrtnika.
– na žalost bez velikih rizika nema ni velikih profita.
– i što je najvažnije za tjedan dana znam jesam li dobila ili izgubila.
– ali i da pogubim lovu u ovom ciklusu na certifikatima no problem jer mi je cca 80% kapitala u donekle sigurnim investicijama.
– a još imam i keša za dokup.
– I love this game.
Pozdrav !
I zbog cega ti ocekujes da ce DAX pasti ?
– možda će pasti, a možda će i rasti, teško da odgovor na to stručno pitanje zna sabor RH i naša vlada, o neukom pučanstvu stvarno nema smisla pisati.
– nije vezamo uz burzu, ali sam stvarno pogodila na kladionici kako Dinamo neće dobiti te utakmice u LP, ili kako Dinamo neće dati gol, ili kao će Dinamo izgubiti s 2 gola razlike, ne gledam te nogometne utakmice jer me ne zanimaju ali pogađam.
– isto tako sam do sada pogodila 3 puta na certifikatima.
– trenutno sam još sitno u zlatu, ali i tamo ide o.k., kupila sam ga nakon onog oštrog pada, nisam znala zašto je palo, ali je greška što ga nisam kupila puno.
– isto je i s trenutnim ulogom u DAX, ne uzbuđujem se puno kada zarađujem, ali mogu i izgubiti, nikad se tu ne zna što će biti i kako će završiti.
– I love this game.
Pozdrav !
Best buy za danas.
– ako ste skloni kockanju to bi bio DAX,
– preporučila bi okladu na pad DAX-a.
– tu nemam što drukati, jer kupili vi to ili ne ja nemam nikakve koristi.
– tu je MM koji je i kupac i prodavač.
– ovo je sada moja analiza koja na koncu ni ne mora biti točna, ali radim po njoj.
– matematičkom točnošću DAX je došao na vrh, nakon dosta dana neprekidnog rasta.
– sutra bi tu morala doći crvena svijeća (80%), petak je, krate se pozicije, a i kapitalizira se dobit.
– do podne ako bude oko 7.400 svakako kupiti, nemojte pretjerati u kupnji kao ja, kupite malo toliko da možete pratiti taj tip investicije.
– nezgodno je to što će te morati ostati preko vikenda u tom certifikatu ako želite u idućem tjednu dobit kapitalizirati, jer što bude veći pad veća vam je i dobit.
– a možetete i kapitalizirati sitnu dobit, tu je glavni problem što mi radimo do 16:00 a švabe će kasnije kada mi ne možemo trgovati napraviti onaj pravi pad.
– I love this game.
Pozdrav !
–
– možda će pasti, a možda će i rasti, teško da odgovor na to stručno pitanje zna sabor RH i naša vlada, o neukom pučanstvu stvarno nema smisla pisati.
– nije vezamo uz burzu, ali sam stvarno pogodila na kladionici kako Dinamo neće dobiti te utakmice u LP, ili kako Dinamo neće dati gol, ili kao će Dinamo izgubiti s 2 gola razlike, ne gledam te nogometne utakmice jer me ne zanimaju ali pogađam.
[/quote]
Mozda ce pasti jer je Hrvatskoj Fitch smanji kreditni rating. 🙂
Ja sam se kladio da Knox nece naci curu na Facebook-u. Nazalost koeficient je bio samo 1.00000001 pa nemam puno razloga za slavlje.
Evo kako ja to gledam:
Pod pretpostavkom da ce naredni mjesec Fiscal Cliff biti osnovni fokus investitora. US politicare na kompromis mogu natjerati dvije stvari: bond market i stock market. Bond market ne bi trebao biti faktor jer FED drzi stvari pod kontrolom. Ostaje nam samo stock market.
Na razini S&P od 1415 oni zbilja nisu pod pritiskom da ista dogovore. Mene bi iskreno iznenadilo da dodje do dogovora na ovim razinama. Kako vrijeme bude odmicalo i ne bude dogovora to ce dionice sve vise padati. Naravno ne pravocrtno jer ce se svako malo javiti netko sa nekom optimisticnom najavom kako su blizu dogovora. I sve tako dok ne dodje do nekog znacajnog pada trzista dionica koji ce ih prisiliti da se dogovore. Sjecate se koliki je pad trebao u jesen 2008-e da napokon izglasaju TARP, iz drugog pokusaja ?
Cak i da dodje do dogovora on ce vjerojatno sadrzavati neko povecanje poreza. I uz najmanje povecanje poreza vise se isplati prodati dionice ove nego slijedece godine. Disney islacuje svake godine dividendu u Januaru, ove godine su pomakli za 28, December. Nije bitno samo da li ce se postici dogovor nego i koliko ce biti povecanje poreza i rezovi u drzavnoj potrosnji. Ako budu veci od ocekivanih dogovor bi mogao biti okidac za prodaju.
Sve receno. Mislim da ima smisla na ovim razinama kupiti neko short osiguranje i zauzeti defanzivniju poziciju.
Ivka, imas li ti sto dodati ili oduzeti ?
– na ovoj temi, a i na ovome forumu sve je teže i teže pronaći dobre postove na kojima se može zaraditi lova.
IPKK[emo_palacg].
[/quote]
Mozda ce pasti jer je Hrvatskoj Fitch smanji kreditni rating. 🙂
Ja sam se kladio da Knox nece naci curu na Facebook-u. Nazalost koeficient je bio samo 1.00000001 pa nemam puno razloga za slavlje.
Evo kako ja to gledam:
Pod pretpostavkom da ce naredni mjesec Fiscal Cliff biti osnovni fokus investitora. US politicare na kompromis mogu natjerati dvije stvari: bond market i stock market. Bond market ne bi trebao biti faktor jer FED drzi stvari pod kontrolom. Ostaje nam samo stock market.
Na razini S&P od 1415 oni zbilja nisu pod pritiskom da ista dogovore. Mene bi iskreno iznenadilo da dodje do dogovora na ovim razinama. Kako vrijeme bude odmicalo i ne bude dogovora to ce dionice sve vise padati. Naravno ne pravocrtno jer ce se svako malo javiti netko sa nekom optimisticnom najavom kako su blizu dogovora. I sve tako dok ne dodje do nekog znacajnog pada trzista dionica koji ce ih prisiliti da se dogovore. Sjecate se koliki je pad trebao u jesen 2008-e da napokon izglasaju TARP, iz drugog pokusaja ?
Cak i da dodje do dogovora on ce vjerojatno sadrzavati neko povecanje poreza. I uz najmanje povecanje poreza vise se isplati prodati dionice ove nego slijedece godine. Disney islacuje svake godine dividendu u Januaru, ove godine su pomakli za 28, December. Nije bitno samo da li ce se postici dogovor nego i koliko ce biti povecanje poreza i rezovi u drzavnoj potrosnji. Ako budu veci od ocekivanih dogovor bi mogao biti okidac za prodaju.
Sve receno. Mislim da ima smisla na ovim razinama kupiti neko short osiguranje i zauzeti defanzivniju poziciju.
Ivka, imas li ti sto dodati ili oduzeti ?
[/quote]
Ivka rules.
Da, investitori zanemaruju da će ikoja kombinacija dogovora oko fiscal cliffa i debt ceilinga uključivati bar 200 milijardi dolara opterećenja za ekonomiju. Sa rastom GDP-a od 2,5% na 15 trilijuna tj oko 375 milijardi to je debelo veliki dio cjelogodišnjeg rasta.
Ma možete okačiti mačku o rep to da neće biti dogovora oko fiskalne litice. Ja sam siguran ne 90 nego 100% da će tamo oko božića sve biti rješeno. Do tad će biti prepucavanja da se vidi kao da nešto rade. Pogledajte film (dokumentarac) inside job.