Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best buy.

– jučer, kasno u noći, nakon analize preko 100 grafova, napisala sam poduži post što ću u toku dana trgovati, ali napisala sam i neke odgovore na prethodna tri posta kojima sam ja glavna tema.
– na kraju sam sve obrisala.

– na ovoj temi, a i na ovome forumu sve je teže i teže pronaći dobre postove na kojima se može zaraditi lova.
– najviše je žalopojki i drukova na kojima više nikoga ne možete prevariti.
– odnosno kvaliteta foruma je pala, nekada se na tim drukovima moglo dobro zaraditi.
– evo i tema certifikati, 20 stručnjaka a ne zna se tko je gori od koga, na kraju svi će oni zaraditi fenomenalno veliku lovu.
– ali ja bilježim promete, prosječne cijene, koliko vidim lova se gubi.
– i čitanje te teme će vas sigurno više zbuniti nego što će te pametnog pročitati.
– ali nije sve tako crno, ima 2-3 lika koji se barem donekle kuže u grafove.
– možda je dobro da što više investitora tu pogubi lovu pa će se vratiti na našu burzu trgovanju u 13:00 sati i drukanju tih bisera na ovome forumu.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivka došla zima i portfelj mi je u plusu još samo 1%. Do drugog mjeseca bi mogao zaroniti kao i prošle godine 20%. No dobro je što sam dobit u određenim dionicama već odavno unovčio, te prebacio u one koje neće puno pasti. Ova godina mi je donijela 20% povećanje portfelja.

Best buy, certifikati SDX1.

– trenutno vam je ovaj certifikat najdraži, barem ste tu ulupali lovu.
– znam svi će te tu zaraditi veliku lovu, a taj DAX mora pasti.
– 20/11 kada sam ja debelo bila u LDX1 vi ste u SDX1 ulupali 626.633kn ili prosjek 65.51kn.
– jučer kad je cijena bila 13.63kn manja ulupali ste samo 182.095kn ili prosjek 51.88kn.
– danas je to bilo o.k. kupovati i vidi se po prometu 510.449kn ili prosjek 45.37kn, tu je bilo i 65 transakcija, ali od toga 15 mojih.
– problem je u tome što se već destak trgovinskih dana s time krcate i sada kada je jeftino nema se love, a baš sada treba to kupovati oko 7.400 .

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy.

– jučer, kasno u noći, nakon analize preko 100 grafova, napisala sam poduži post što ću u toku dana trgovati, ali napisala sam i neke odgovore na prethodna tri posta kojima sam ja glavna tema.
– na kraju sam sve obrisala.

Super si provela noc.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Best buy, certifikati SDX1.

– trenutno vam je ovaj certifikat najdraži, barem ste tu ulupali lovu.
– znam svi će te tu zaraditi veliku lovu, a taj DAX mora pasti.
– 20/11 kada sam ja debelo bila u LDX1 vi ste u SDX1 ulupali 626.633kn ili prosjek 65.51kn.
– jučer kad je cijena bila 13.63kn manja ulupali ste samo 182.095kn ili prosjek 51.88kn.
– danas je to bilo o.k. kupovati i vidi se po prometu 510.449kn ili prosjek 45.37kn, tu je bilo i 65 transakcija, ali od toga 15 mojih.
– problem je u tome što se već destak trgovinskih dana s time krcate i sada kada je jeftino nema se love, a baš sada treba to kupovati oko 7.400 .

– I love this game.
Pozdrav !

I zbog cega ti ocekujes da ce DAX pasti ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Super si provela noc.

– za razliku od 99.99% pučanstva u RH ja radim, a i zaradim.
– trenutno sam upucala veliku lovu u tu kocku koja se zove certifikati.
– ili ću zaraditi ili pogubiti, tu se radi o dvogodišnjoj plači HR smrtnika.
– na žalost bez velikih rizika nema ni velikih profita.
– i što je najvažnije za tjedan dana znam jesam li dobila ili izgubila.

– ali i da pogubim lovu u ovom ciklusu na certifikatima no problem jer mi je cca 80% kapitala u donekle sigurnim investicijama.
– a još imam i keša za dokup.

– I love this game.
Pozdrav !

– možda će pasti, a možda će i rasti, teško da odgovor na to stručno pitanje zna sabor RH i naša vlada, o neukom pučanstvu stvarno nema smisla pisati.
– nije vezamo uz burzu, ali sam stvarno pogodila na kladionici kako Dinamo neće dobiti te utakmice u LP, ili kako Dinamo neće dati gol, ili kao će Dinamo izgubiti s 2 gola razlike, ne gledam te nogometne utakmice jer me ne zanimaju ali pogađam.
– isto tako sam do sada pogodila 3 puta na certifikatima.
– trenutno sam još sitno u zlatu, ali i tamo ide o.k., kupila sam ga nakon onog oštrog pada, nisam znala zašto je palo, ali je greška što ga nisam kupila puno.
– isto je i s trenutnim ulogom u DAX, ne uzbuđujem se puno kada zarađujem, ali mogu i izgubiti, nikad se tu ne zna što će biti i kako će završiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy za danas.

– ako ste skloni kockanju to bi bio DAX,
– preporučila bi okladu na pad DAX-a.
– tu nemam što drukati, jer kupili vi to ili ne ja nemam nikakve koristi.
– tu je MM koji je i kupac i prodavač.

– ovo je sada moja analiza koja na koncu ni ne mora biti točna, ali radim po njoj.
– matematičkom točnošću DAX je došao na vrh, nakon dosta dana neprekidnog rasta.
– sutra bi tu morala doći crvena svijeća (80%), petak je, krate se pozicije, a i kapitalizira se dobit.
– do podne ako bude oko 7.400 svakako kupiti, nemojte pretjerati u kupnji kao ja, kupite malo toliko da možete pratiti taj tip investicije.
– nezgodno je to što će te morati ostati preko vikenda u tom certifikatu ako želite u idućem tjednu dobit kapitalizirati, jer što bude veći pad veća vam je i dobit.
– a možetete i kapitalizirati sitnu dobit, tu je glavni problem što mi radimo do 16:00 a švabe će kasnije kada mi ne možemo trgovati napraviti onaj pravi pad.

– I love this game.
Pozdrav !

– možda će pasti, a možda će i rasti, teško da odgovor na to stručno pitanje zna sabor RH i naša vlada, o neukom pučanstvu stvarno nema smisla pisati.
– nije vezamo uz burzu, ali sam stvarno pogodila na kladionici kako Dinamo neće dobiti te utakmice u LP, ili kako Dinamo neće dati gol, ili kao će Dinamo izgubiti s 2 gola razlike, ne gledam te nogometne utakmice jer me ne zanimaju ali pogađam.
[/quote]

Mozda ce pasti jer je Hrvatskoj Fitch smanji kreditni rating. 🙂

Ja sam se kladio da Knox nece naci curu na Facebook-u. Nazalost koeficient je bio samo 1.00000001 pa nemam puno razloga za slavlje.

Evo kako ja to gledam:

Pod pretpostavkom da ce naredni mjesec Fiscal Cliff biti osnovni fokus investitora. US politicare na kompromis mogu natjerati dvije stvari: bond market i stock market. Bond market ne bi trebao biti faktor jer FED drzi stvari pod kontrolom. Ostaje nam samo stock market.

Na razini S&P od 1415 oni zbilja nisu pod pritiskom da ista dogovore. Mene bi iskreno iznenadilo da dodje do dogovora na ovim razinama. Kako vrijeme bude odmicalo i ne bude dogovora to ce dionice sve vise padati. Naravno ne pravocrtno jer ce se svako malo javiti netko sa nekom optimisticnom najavom kako su blizu dogovora. I sve tako dok ne dodje do nekog znacajnog pada trzista dionica koji ce ih prisiliti da se dogovore. Sjecate se koliki je pad trebao u jesen 2008-e da napokon izglasaju TARP, iz drugog pokusaja ?

Cak i da dodje do dogovora on ce vjerojatno sadrzavati neko povecanje poreza. I uz najmanje povecanje poreza vise se isplati prodati dionice ove nego slijedece godine. Disney islacuje svake godine dividendu u Januaru, ove godine su pomakli za 28, December. Nije bitno samo da li ce se postici dogovor nego i koliko ce biti povecanje poreza i rezovi u drzavnoj potrosnji. Ako budu veci od ocekivanih dogovor bi mogao biti okidac za prodaju.

Sve receno. Mislim da ima smisla na ovim razinama kupiti neko short osiguranje i zauzeti defanzivniju poziciju.

Ivka, imas li ti sto dodati ili oduzeti ?

– na ovoj temi, a i na ovome forumu sve je teže i teže pronaći dobre postove na kojima se može zaraditi lova.

IPKK[emo_palacg].

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

[/quote]

Mozda ce pasti jer je Hrvatskoj Fitch smanji kreditni rating. 🙂

Ja sam se kladio da Knox nece naci curu na Facebook-u. Nazalost koeficient je bio samo 1.00000001 pa nemam puno razloga za slavlje.

Evo kako ja to gledam:

Pod pretpostavkom da ce naredni mjesec Fiscal Cliff biti osnovni fokus investitora. US politicare na kompromis mogu natjerati dvije stvari: bond market i stock market. Bond market ne bi trebao biti faktor jer FED drzi stvari pod kontrolom. Ostaje nam samo stock market.

Na razini S&P od 1415 oni zbilja nisu pod pritiskom da ista dogovore. Mene bi iskreno iznenadilo da dodje do dogovora na ovim razinama. Kako vrijeme bude odmicalo i ne bude dogovora to ce dionice sve vise padati. Naravno ne pravocrtno jer ce se svako malo javiti netko sa nekom optimisticnom najavom kako su blizu dogovora. I sve tako dok ne dodje do nekog znacajnog pada trzista dionica koji ce ih prisiliti da se dogovore. Sjecate se koliki je pad trebao u jesen 2008-e da napokon izglasaju TARP, iz drugog pokusaja ?

Cak i da dodje do dogovora on ce vjerojatno sadrzavati neko povecanje poreza. I uz najmanje povecanje poreza vise se isplati prodati dionice ove nego slijedece godine. Disney islacuje svake godine dividendu u Januaru, ove godine su pomakli za 28, December. Nije bitno samo da li ce se postici dogovor nego i koliko ce biti povecanje poreza i rezovi u drzavnoj potrosnji. Ako budu veci od ocekivanih dogovor bi mogao biti okidac za prodaju.

Sve receno. Mislim da ima smisla na ovim razinama kupiti neko short osiguranje i zauzeti defanzivniju poziciju.

Ivka, imas li ti sto dodati ili oduzeti ?

[/quote]

Ivka rules.

Da, investitori zanemaruju da će ikoja kombinacija dogovora oko fiscal cliffa i debt ceilinga uključivati bar 200 milijardi dolara opterećenja za ekonomiju. Sa rastom GDP-a od 2,5% na 15 trilijuna tj oko 375 milijardi to je debelo veliki dio cjelogodišnjeg rasta.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ma možete okačiti mačku o rep to da neće biti dogovora oko fiskalne litice. Ja sam siguran ne 90 nego 100% da će tamo oko božića sve biti rješeno. Do tad će biti prepucavanja da se vidi kao da nešto rade. Pogledajte film (dokumentarac) inside job.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

New Report

Close