Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Certifikati.

– ova najnovija igrica s tim certifikatima me je oduševila.
– dosta dugo vremena nisam mogla kužiti kako se na burzi može bankrotirati (osim ako ne uzimate margin kredite i ne investirate kao gospon Lopina).
– sada mi je potpuno jasno kako dolazi do tih bankrota koje sam do sada gledala samo na filmu.
– greška na certifikatima dovodi do bankrota.
– sve izgleda tako jednostavno i zanimljivo ali….kad se radi s polugom !?!?
– do sada sam imala 4 ulaza sve s plusom, koji je mogao biti i puno veći.
– trenutno sam nešto sitno u zlatu i do sada najveća pozicija u SDX1, ako bude rastao ide još dokup, ako padne zaradila sam dobru plaću.
– pravim velike promete (moj je promet cca 5-10% ukupnog prometa), ali to mi stvarno nije neki veliki novac, veći je problem što se s tim certifikatima jako malo trguje, samo je i to potpuno nevažno dok imam MM na kupnji i prodaji.
– biti ću presretna kada jednog dana skinem cijeli nalog MM, a to ću učiniti sigurno kada zaradim dobru lovu na ovim certifikatima.
– za sada mi ide fenomenalno dobro, nisam ni sama bila svjesna koliko sam dobra kod čitanja grafova.
– zahvaljujući gospon Vladu111 koji je nekad pisao tu na ovoj temi ja sam od tada učila i učila te puno toga naučila, nemam potrebe za nikakvim crtanjem po grafu, s listom papira na ekranu odredim liniju trenda otpore…, još pogledam par drugih gluposti, uglavnom dok kažem keks znam kamo će ići, sami vrhovi me toliko ni ne zanimaju.
– samo do toga su trebale godine usavršavanja.
– sada znam sve bez ičije pomoći.

– I love this game.
Pozdrav !

Certifikati, LDX1.

– u ovom tjednu sam LDX1 pratila i s tim trgovala.
– bilo je i više nego zanimljivo i uzbudljivo.
– pratila sam ga od cca 55kn, na tom certifikatu je bio najveći promet.
– ali kad je došao na 3x išao je veliki iskrcaj, po mom nekom izračunu taj investitor je izgubio cca 50.000kn.
– a tada sam ja išla s svojim najvećim dokupom, bilo je rizično zbog pucanja certifikata ali i jako jeftino i gledajući graf dosta obečavajuće.
– nakon zatvaranja naše burze DAX je zaronio još 50 bodova.
– sutradan je na otvaranju nadoknadio tih 50 bodova.
– a u petak je došao do 54kn.
– ja sam to na žalost prerano prodala, imala sam previše toga pa me bilo strah, zadovoljila me je jedna plaća.
– a taj investitor o kojem sam pisala kako je izgubio 50.000kn mogao je laganini zaraditi 100.000kn.
– puno se tu može zaraditi, ali isto tako i izgubiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Certifikati, DAX1 i GLD1.

– s ta dva certifikata se nikako trguje a stvarno nisu rizični jer su bez poluge.
– DAX1 će biti zanimljiv kada DAX dobro zaroni jer se tu može zaraditi samo rastom DAX-a.
– GLD1, tu kupujete papirnato zlato bez poluge,
– ne trebate se brinuti je li zlato pravo ili nije, nema problema za sef i krađe.
– a do kraja godine bi moglo narasti cca 10%.

– kod ovih ostalih L ili S se trguje s polugom i stvarno je veliki rizik.

– I love this game.
Pozdrav !

Za kolegu Lopina , ne znam šta je radio s dionicama….ali, ja s dionicama
JOŠ nisam počela raditi……..tako da ne znam- otkud Vam toliko bezobrazluka
da mene i kolegu tretirate ko glavne pušioničare….
Vidim dosta dionica gdje Vam ne cvjetaju ružice….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

ja s dionicama JOŠ nisam počela raditi……..tako da ne znam- otkud Vam toliko bezobrazluka da mene … tretirate ko glavne pušioničare….

gospođo Miami.

– ako mislite kako sam vas uvrijedila ja vam se izvinjavam, stvarno se ne želim svađati na ovoj temi.
– ali ja nisam drukala na brodare i građevinare, a vi ???
– u vašem je potpisu prodajte dionice kupite nekretnine, pa uvođenjem ovog poreza nekretninama će pasti cijena, a malim pomakom na bolje dionicama će se podići cijena.
– i bolje vam je početi raditi s tim dionicama koje imate u portfelju nego čekati bankrote firmi u koje ste ulupali lovu.
– uostalom vaša lova, ali mi stvarno nije drago da bilo tko od vas na forumu popuši lovu kao gospon Lopina.

– I love this game.
Pozdrav !

uostalom vaša lova, ali mi stvarno nije drago da bilo tko od vas na forumu popuši lovu kao gospon Lopina.

Ivana drago mi je da ti je drago zbog mene.

Čist sumnjan da je LOPINA 250.000 kn u minusu kao ja.

Mislim morati ću raditi 20 godina da samo vratim glavnicu.

Mislim da sam ti ja ipak najveći luzer na ovom forumu, i to još ban krot luzer.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Certifikati.

– šteta što nema vaših komentara za te certifikate.
– za te certifikate nemam što drukati, tu imamo poznatog prodavača i kupca MM, a na nama je hoćemo ili nećemo pogoditi trend.
– sa sitnom lovom 30-50.000kn se tu može laganini zaraditi dobra mjesečna plaća.
– i državi ne plaćate ni kune poreza.
– pak ako izgubite lovu, opet možete biti zadovoljni jer državi niste platili porez.

– I love this game.
Pozdrav !

Certifikati.

– ovo je jako važno a nitko o ovome nije pisao.
– kad sam ulazila u LDX1 u jednom tenutku je kupnja MM bila 30.00kn a prodaja 31.10kn.
– ta razlika od 1.1kn vam je 3.67%.
– a brokerska provizija, kuća preko koje najviše trgujem reklamiraju se s provizijom od 0.3%, a naplaćuju 0.4%.
– to su mi sada digli, ne znam zašto ??? možda što nisam ovo ljeto dosta trgovala.
– nema veze, mogu i promjeniti brokersku kuću, ali provizija mi je 0.4% + 0.4%, a to je ukupno 0.8%, plus što uzme MM 3.67%, zaokruženo to bi bilo 4.5%.
– ali nekad me poklope i vaši prodajni ili kupovni nalozi pa to ispada i puno niže.

– e sada u startu ste u minusu 4.5%.
– u stvari tu sigurnu i najveću zaradu imaju MM i brokeri, ali ovo je za njih spas u zadnji čas.
– ali stvarno bi mogli ići s nižim provizijama.
– sada trebate zaraditi 10% kako bi vama ostalo 5%.
– nije ni to problem kada se radi s polugom puta 12, ali ako niste na pravoj strani grafa, pa ide to u suprotnom smjeru od vas, tada je i stop loss jako skup.

– zbog toga kockajte se s lovom za koju vam neće biti žao kada ju izgubite.

– ali s druge strane kada gledam i uspoređujem s margin kreditom sve ovo je puno jednostavnije i jeftinije nego taj skupi tip kredita.

– I love this game.
Pozdrav !

Trebaš biti lud da uzmeš margin kredite.

Ja samo nisam normalan, ali ništa zabrinjavajuće, bar mislim.

[emo_mrgud]

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

– sa sitnom lovom 30-50.000kn se tu može laganini zaraditi dobra mjesečna plaća.
– i državi ne plaćate ni kune poreza.
– pak ako izgubite lovu, opet možete biti zadovoljni jer državi niste platili porez.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivka,

izgleda da ce Obama ipak podici poreze ovima koji imaju primanja preko 250K. Sada moras biti jako oprezna da se ne udas za nekog Amerikanca koji zaradjuje preko 250K. Jos gore ako se udas za Francuza koji zaradjuje preko 1M eura jer to oni oporezuju sa 75%.

Pazi s kim izlazis vani jer posljedice mogu biti katastrofalne.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Za kolegu Lopina , ne znam šta je radio s dionicama….ali, ja s dionicama
JOŠ nisam počela raditi……..tako da ne znam- otkud Vam toliko bezobrazluka
da mene i kolegu tretirate ko glavne pušioničare….

Hvala Ivani sto je istakla moje investiranje kao primjer, ali ja još uvijek gubim 2-3% tj. svi uloženi novci u dionice od 2/2 2008. do danas su 2-3% veći od trenutne vrijednosti portfelja, pa baš i nisam neki primjer.

Miami, moja je procjena da gledajuci dionice koje ste zagovarali ili priznavali da ste u njima kroz protekle godine i što je bilo s tim dionicama, uzevši u obzir bez podvajanja ličnosti i portfelja omjer jednog, jedinstvenog zbroja sveg uloženog prema trenutnoj vrijednosti svega u dionicama i eventualno izvučenog iz dionica, vi ne gubite 2-3% već vam je ostalo svega 2-3% od uloženog novca. Ja bih rekao da u pušionicare spada netko tko npr. pogubi trećinu ili polovinu porfelja, za vas se treba iskovati novi pojam. Ima li netko kakvu ideju?

@drevil:

Ispravan način računanja performansi portfelja dionica koji ima višestruke uplate i isplate jest interna stopa povrata (IRR). U specifičnom slučaju kada imamo 1 uplatu (na početku) i 1 isplatu (na kraju) IRR je jednak prosječnoj godišnjoj stopi povrata (CAGR). Tutorial sa primjerom excelice:

How to calculate your return on investment

IRR se može intuitivno interpretirati kao ekvivalentna fiksna kamatna stopa koju bi banka trebala isplaćivati na sredstva koja bi u jednakim iznosima i jednakom dinamikom bila deponirana na računu kao što su uplaćivana u dionički portfelj, a da omogućava jednake isplate s računa kao što su isplate iz portfelja. Drugim riječima, to je ekvivalentna fiksna kamatna stopa na račun u banci koja omogućava jednake novčane tokove kao i kod dioničkog portfelja.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

New Report

Close