Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KSST?
Sjećam se da je svojedobno neki ‘playboy’ navijao za ovu dionicu, da ima insiderske informacije, da kao novinar razgovara s Vladom, da samo što nije krenula prodaja, da diže kredit i kupuju i on i sestra jer to samo što nije up up! Bila je cijena tada oko 1500 kn čini mi se.

Nakon toga je išlo navijanje za KABA da samo što nije krenulo na 100 kn.

Ugl. obratite se tom ulagaču, on najbolje zna. [emo_zloban]

Koristim trenutak za apel da se vrate kumulativne ocjene za ‘postove’ forumaša.
Ovako se novi korisnici Foruma nemaju načina obraniti od razno raznih proroka koji vrebaju ovuda jer ne mogu nikako znati kako ih doživljava zajednica.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

BEST BUY ?

INA !
Danas je dionica INE 4.425kn !

Šta mislite pošto će biti :
1.kada se vratimo u Siriju ,
2.kada presuda postane pravomoćna ,
3.kada ne dobe domaću koncesiju dok ne poćmu poštivati ugovore iz 2003.?

.

– dosta dugo nisam pisala,
– bila sam zauzeta s dugim toplim ljetom i morem, pa neka putovanja, uglavnom sam trošila novce, sada opet trebam zaraditi punoooo novaca za iduće ljeto.
– teško mi je početi pisti jer sam se skroz odvikla pisanja na forumu, a i dosta toga nisam pratila.
– napisala bih neke postove pa bi ih sama cenzurirala odnosno obrisala.
– nekako mi je neozbiljno napisati kako sam u jednom tjednu zaradila x00.000,oo kn, a stvarno sam zaradila, ali u idućem tjednu je bio gubitak od x0.000,oo kn.

– koliko vidim na forumu se dosta manje piše, a dosta vas više ni ne piše, a nema puno ni novih nickova.
– opet ste pogubili lovu na burzi, a lijepo sam tu na ovoj temi napisala kada je trebalo rasprodati dionice.

– best buy, ni sama nemam pojma što bih napisala po tom pitanju.
– trenutno sam zaokupljena certifikatima, dobro je brokerima i MM jer tu pravim veliki promet, uglavnom kapitaliziram sitnu dobit pa nisam nešto puno zaradila, cilj mi je ne izgubiti lovu, a igrica je dosta zeznuta, nešto još gore i opasnije od kladionice.
– ali ako mogu zaraditi na kladionici, a certifikati su u stvari oklade, zašto ne bih zaradila i na tim certifikatima ???

– I love this game.
Pozdrav !

Zahvala Poslovnom.

– moram se zahvaliti uredništvu Poslovnog jer je ovu temu fiksiralo u vrh foruma te je sada stalno na prvoj stranici.

– ovo je jedna neozbiljna stranica jer su besplatni savjeti najčešće najskuplji.
– na ovoj temi najviše sam pisala upravo ja, ali stvarno nikada nisam drukala na neku lošu investiciju.
– a pisala sam i što ne kupovati np. građevinare i brodare.
– bilo je tu dobrih preporuka na kojima se dalo zaraditi, ali niti jedna jedina preporuka na kojoj su se pogubili veliki novci.
– teško je u krizi na dionicama zaraditi novce, ali još važnije je ne pogubiti ih kao gospon Lopina ili gospođa Miami.

– I love this game.
Pozdrav !

ajde, zbrajali si i ti pušinge, nije te bilo, lizala si rane, kakvo toplo more i ljeto, u 11.mj, a u 6. i 7. si piskarala.
šta je sa ADPL po 140 i dividendom koju čekaš, šta je sa KODTom po 1300-400, ispušila si se i ti ko lokomotiva, ka i mi ostali[emo_plazi]
za Lopinu i Majami se slažem

Ž.E.LJ.K.O K.L.A.U.S.-uno di noi! Nakon Matije Gubeca-novi borac za pravicu malog čovjeka!!!Hvala ti Željko za sve, Bog te poživio i nagradio!

KSST? ni blizu dirati,to je PROKLETA firma,to je jedino moguce objasnjenje..
bas sam gledao..oni nemaju ni ebit pozitivan..nikad!!
to je trebalo likvidirati odavno
ovo je do 2006-tad su imali sitni plus ali samo zato jer su rasprodali dio zemlje(po obicaju) da kakti restrukturiraju firmu
EBIT -27,15 M 3/12 -27,45 M 2/12 -30,76 M -25,17 M -17,16 M -19,54 M -5,17 M 1,11 M

dr stvar je spekulacija..
ali ,od te firme u prvilu treba BJEZATI ![emo_mrgud][emo_vrtimise]

šta je sa ADPL po 140 i dividendom koju čekaš,

ADPL.

– to je bila moja greška, o kojoj sam tu pisala odmah sutradan.
– zbog toga i postoji stop loss.

– ali sam na ovoj temi dosta pisala o ADPL kada je bio ispod 100kn.
– tu je išla i dividenda.
– na toj investiciji sam zaradila cca 20%.
– još imam dionice ADPL ali sam najveći dio prodala.
– trenutno na toj dionici ne očekujem ništa spektakularno,
– oporavkom auto industrije očekujem veliki rast ove dionice.
– trenutno ne očekujem ni neki veći pad na ovoj dionici.

– I love this game.
Pozdrav !

što je sa KODTom po 1300-400,

KODT.

– pa nisam kupila sve dionice KODT po 1.300-1.400kn, to je ipak bio cjenovni vrh.
– ovu dionicu imam cca 3g., 3 godine tu idu i dividende (159.19kn).
– a nešto i trejdam, ne mogu stalno kupovati.

– ova dionica je svakako bila dobar izbor u kriznim vremenima.
– jer sam i na ovim cijenama uključujući dividende u plusu s ovom investicijom.

– trenutno tu nema nekog prometa, ali se pokazalo kako nije problem izići s milijun kuna uz rušenje cijene od 10%.
– trenutno ima zaineresirane kupnje koja ne želi platiti kunu više, zbog toga je sadašnji promet nikakav.
– a tako će i biti dok ne iziđe izvješće za 4Q.

– tu kod ove dionice je zanimljivo pogledati i usporediti graf cijene dionice KOEI i KODT. (KOEI je vlasnik 51% KODT).
– pa zatim pogledajte stanje ugovorenih poslova KOEI i KODT.

– KODT i u krizi ima posla, radi i zarađuje (pozitivno posluje),
– imamo rast ugovorenih poslova (41%), povevećavaju linije za proizvodnju te također povećavaju broj radnika dok većina drugih firmi uručuje otkaze.
– kad se u izvješćima bude vidjelo povećanje prihoda i povećanje marže odnosno dobiti tada će na burzi sigurno biti neke druge cijene ove dionice.
– a i na ovim cijenama dividenda je veća nego oročena štednja, nemojte zaboraviti kako firma za dividendu izdvaja samo 40% dobiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Moze netko novaku dat savjet glede Ksst.Stvarno sam zagrijan za dionicu.
Hvala skvadro.

KSST.

– na toj dionici je gospon Smart zaradio za stan i više nije podstanar.
– nekada sam i ja imala desetak tih dionica, trenutno nemam niti jednu.

– na toj dionici KSST morate pratiti gospon Goluba.
– gospon Golub očito želi tu postati većinski odnosno ide na preuzimanje firme.
– i kada budete vidjeli da mu nedostaje par postotaka do tog praga većinskog slobodno ulupajte lovu u tu dionicu.
– ja vjerujem kako će gospon Golub značajno poboljšati rezultate te firme i uzgoj salate.
– još ako uzme gospon Smarta te ga zaduži za razvoj to će svakako biti jedna od boljih firmi u RH.

– I love this game.
Pozdrav !

KSST

Gledajući povijesno golupčić može kupiti 49 %, Hanfu to neće previše impresionirati.

– očekujem da se izda nova tranša dionica koji će opet poslužiti za rasprodaju zemljišta

Gore od KSST je samo ako ste u HT na ovim cijenama.

Ide sve to na dno dna, baš smo super zemlja.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

izasao iz vira, ne da mi se cekati rasplet vecinski-mirovinci, i da li ce jos sto kapnuti preko prosjeka+dividenda, ne vidim sto se moze napraviti vecinskima, sve karte su u njihovim rukama. nikad nisam pobjegao iz dionice s vecim plusom, a nikad nisam bio vise frustriran zbog bijega. s novcima iz vira kupujem ravnomjerno ono sto vec imam u portfelju, nista drugo ne vidim kao bolju priliku.

Best buy.

– trenutno ne vidim neku fenomenalno dobru priliku.
– ali ako vas ne zanimaju nekretnine, ne želite staviti novac na banku (trenutno vam ni oročena štednja ne pokriva inflaciju koja je cca 5%).
– zlato je na visokim cijenama (ali se isto tako očekuje porast cijene 10% do kraja godine), malo sam kupila toga zlata, ali papirnatog.

– ako želite imati dio svoje štednje u dionicama (to je svakako o.k. investicija).
– tada slobodno investirajte u portfelj dionica kao gospon Drevil.
– dividendne dionice s niskim p/e.
– to je svakako puno bolja investicija nego novac na banci ili nekretnine.

– I love this game.
Pozdrav !

Da ja toliko radim na kompijutoru zabrinuo bi se za svoje zdravlje.

Zašto ne uzmeš koji slobodan dan i otiđeš na Plitvice da se opustiš.

Pošto si VIP neka te nova ravnateljica provoza s onim ultra BMW zagađivačem.

Mislim nije sve u poslu, treba uživati u malim sitnicama koji čovjeka vesele.

Neću više biti zločest, stvarno imam puno posla, opet ću cijelu noć raditi.

lp [emo_smijesak]

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

New Report

Close