Zasto onda ne podijeliti te dionice svim gradjanima bez ikakve naknade. U IPO-u su dionice sa ogromnim discountom kupovali samo oni s viskom novaca. Neki su kupovali po 10 paketa, a vecina nista. Ako je imovina drzavna i ako su svi gradjani u drzavi jednaki onda bi sve trebali dobiti jednak udio.
Gle svaki Hrvat će moći dignuti kredit bez obzira na svoje stanje.
Može odmah te dionice prodati mirovinskom fondovima uz zaradu 10%.
Znači glavni cilj nije podijeliti dionice građanima, već izvući štednju Hrvatskih građana iz pasive u investicije.
Gle to se ne bi trebalo raditi da te banke financiraju naše gospodarstvo.
Mislim da je u redu da te dionice dobiju Hrvati po diskontu, a nakon toga mirovinsko fondovi jer mislim da mi Hrvatske firme mogu osigurati normalnu penziju.
Prvo treba vratiti INU a onda pokrenuti investicije ODMAH.
ELITNI TURIZAM, napokon spojiti plavu i zelenu HRVATSKU.
Zdravstveni turizam.
Baš to što ćemo imati elitni turizam cijele godine seljaci (stoka krupnog i sitnog zuba) i ribari će imati gdje plasirati svoje proizvode.
Kako su to jako kvalitetni proizvodi (domaći) cijena će biti veća nego ova uvozna sr.nja, a elitni će turizam to platiti.
Znači izgraditi sustav navodnjavanja, geotermalni izvori pomoću kojih se mogu grijati polja i polja staklenika.
Sve Vam to može INA napraviti (bušenja).
Mislim možemo imati 200 kri.minalaca ili 4 milje Hrvata koji su zadovoljniji nego Švicarci. Ovisi o nama.
Ova Zemlja može biti raj na zemlji (ona to i je) ali prvo treba izbaciti ove nesposobne trutove, i sad ne govorim o političarima.
LP
E moj Haso možeš to o muslimanskim bankama objesit svom mačku, kojeg ne daješ ‘našim’ bankama, o rep [emo_smijesak]
Naše su si same krive.
Sada ulazimo u EU.
Očekujem kamate na stambene, nenamjenske, auto-kredite iste onakve kakve se daju u MAMA bankama.
Više nema opasnosti jer smo u Europi kao i TALIJANI, AUSTRIJANCI, NIJEMCI.
Znači očekujem iste kamate ili pljačkate ovaj narod, pa možeš moj novac okačiti mačku o rep, a pametni ljudi će ići drugdje gdje ih ne potkradaju.
To ti se zove konkurencija na tržištu, pa budite malo konkurentni.
LP[emo_zloban]
Best Buy
Sve za kunu. Rasprodaja Hrvatske se nastavlja.
Bravo Hrvatska. Bravo Hrvatska Vlado.
Bravo “energetski i INA stručnjaci”.
Samo slušajte Sanadera kako je pošten a Vi svi drugi ste l.opovi.
Jeste i Vi ste l.opovi, jer ste cijelo vrijeme držali lojtre HDZ-u.
I to mislim na sve Hrvate koji su do sada šutjeli i dopustili da HDZ organizira državu sa svojim zakonima kao mafijašku organizaciju.
Tu nema nevinih.
[emo_ljut]
Do kraja tjedna DIOKI na ispod 1 kn zbog gosp. Čačića i njegove velike nade gosp. Todorića.
Evo Agrokor može kupiti DIOKI za 1 kn a Država neka mu oprosti sve dugove.
Nakon toga neka uzme kredit na LNG zemlju i pokrene proizvodnju.
Samo neka pazi da ne djeluje s Vladom jer bu opet moral dati javnu ponudu.
lp[emo_cool][emo_plazi]
@Hasenfefer
Mi smo se kladili da u cijenu dva itema – ADPL i DIOKI.
Ja sam rekao da ADPL ide na 110 kn ti da DIOKI ide na 150 čini mi se.
Ja sam promašio za otp 5% ti otp 1250%.
Da smo rekli da nam je cilj centar Zagreba ja bi pogodio Bundek a ti bi bio u Parizu.
Što dobijem za okladu?
@ domach1984
Da ali vi ne razumjete da je cjenjeni investitor Hasenfefer mislio na cijenu te dvije dionice sljedeći tjedan. Ne ovaj. Drugi tjedan dioki leti u nebo. Ne danas. Jer smo se i nas dvojica isto kladili samo što je meni rekao da ingr leti na 50kn kad je bila 4.50kn. Kako je sada 3kn to je ukupni gubitak u 3 tjedna (za dioki i ingru) od točno 46.15%. Po tome se vidi da se dobrom diversifikacijom u potpunosti može ukloniti rizik. Bravo Hasenfefer
@ cijenjeni stručnjaci
Nakon bitke se dukati broje, tj. zlato.
E da ne zaboravim.
Gosp. Klemenc vi ste malo passe.
Pa ja sam imao DIOKI i INGRU kada je rasla.
Sada kada pada ih više nemam.
Sada sam CASH-R-a 90 % i Belje ostatak i da 3 dionice ATPL.
Mislim do 12 mjeseca sve pada, osim DIOKI-a drugi tjedan pa do kraja mjeseca.
I Belje visoko, a plavi neka me lovi.
lp[emo_smijeh]
O bože čuo sam tko mijenja gosp. Čačića. O bože.
Danas podmornica, U-BOAT.
Armagedon.
Nadam kolege cijenjeni stručnjaci niste u dionicama.
@ Hasenfefer
Ma znam ja da vi kupujete najjeftinije i onda prodajete najskuplje. I čim objavite da ste dionicu prodali odmah banke, mirovinski fondovi, dionički i mješoviti fondovi, osiguravajuća društva, štedionice, brokerske kuće, mali dioničari, fizičke i pravne osobe pa čak i Bakić krenu s rasprodajom ako tu dionicu imaju. Zato su toliki padovi na dionicama koje ste vi spomenuli. Ali vi ste ih sve zeznuli jer ste prodali taj dan po najvišoj cijeni. I sada lagano čekate u kešu neku novu izuzetnu priliku. Kapa dole. Da sam vas bar poslušao. Baš ste iskusni znalac. Još bi vam samo preporučio da onaj fenomenalni post o ini objavite na stranicama Vlade na fejsu kako bi vaš savršen win-win savjet mogli uzeti u obzir. Znate me do suza nasmijati. Hvala
@Hasenfefer
Kada su svi sigurni u nešto tada često to tako i ne bude.
Jedina zaštita u svim okolnostima ( u investiranju ) ti je dobra firma ili neograničen izvor gotovine.
Pošto nitko nije FED, ostaje dobra firma.
Dioki i Ingra? sve osim toga.
Ma da, sada nema više gosp. Čačića pa bu Hasenfefer za sve kriv.
– pa mene baš nitko ne sluša (dobro možda Ivana, ali ona je pametna cura pa je shvatila da je i muškog ponekad pametno poslušati, samo nemoj da ti postane navika)
I sami kažete da me niste poslušali.
I to je jedino pametno što sam pročitao u Vašem postu.
A evo i zašto.
RADI se o imenu Hasenfefer i njegovom hrvatskom značenju.
Ajde preko vikenda će Poslovni imati eksluzivu.
Drago mi je da Vas uspijem nasmijati. To mi i je cilj da se Hrvati više smiju.
Jedino kaj me često režu, ali drago mi da se fore pismeno šire kroz neka glasila, odnosno tekstova novinara. Imate sreće kaj tu nisam zlopamtilo.
lp