Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drevil@ dobro razmisljanje ,,,ali jedno se pitam ,,,sa koliko godina ti planiras ubirat plodove kupovanja ovih par godina ? osim ako u medjuvremenu ne kupis dobit od dividendi koji pokriva minuse ,ili ih nema ,u sto sumnjam ..hvala na odgovoru …

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Pa ja kratkovidno vidim crveno ( Mila[emo_smijesak]).

Druge godine vidim otključavanje, odnosno Meduza se oslobađa, pa se tome svi prilagodite.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Inverter

Nitko to ne zna sa koliko će godina ubirati zaradu, ali se može pretpostaviti a to bi trebao raditi svatko za sebe, i bitno je koliko tko može čekati i koliko je tko strpljiv.Pozdrav.

izracunao sam koliko bi mi vrijedio porfelj (vidi razotkrivajmo portfelje) na fer cijeni dionica

šteta što život i tržištu nisu fer. [emo_zloban]

INA-R-A

Ovo je zlatna dionica.
Najveća kompanija u Hrvatskoj. Bez INE u ratu ne bi bilo ni Hrvatske.

Naša strateška kompanija.

Napisao sam već da jedino Hrvati mogu izvući Hrvatsku iz krize, Hrvati ali i INA kao pokretač (srce) Hrvatske.

Ovo sam napisao prije mjesec dana.
Danas dionica vrijedi možda 2.000 kn. Možda, ja bi rekao i manje.

Neću puno o Mađarima, tj MOL-u.
Oni su trebali biti strateški partner koji će razviti naše rafinerije, koji će pomoći da INA postane moderna kompanija, koja će povećati proizvodnju i proširiti udio INE na našim tržištima (bivše Jugoslavije), a proširiti se na nova gdje se nalazi MOL.

SINERGIJA, jako popularna riječ u zadnje vrijeme.

S druge strane, svi znamo što je Mađare zanimalo, i otkuda MOL grupi taaako veliki profit prošle godine.

INA JE NA KOLJENIMA, POTPUNO TEHNIČKI I KADROVSKI SUSTAVNO UNIŠTAVANA.

Mađari, na čelu s Mađarskom Vladom bore se za svoje nacionalne interese.
Nacionalni interesi Mađara dijametralno su suprotni onima Hrvatskima.
Ne želim više o Mađarima, mene zanimaju Hrvati.

Vlada neka osnuje mješovitu (HUN-CRO) komisiju gdje će predsjednik komisije biti Hrvat i imati odlučujući glas.
Neka se vidi da li je strateški partner ispunio svoje obaveze za 25 % +1 dionicu.
Da li se je povećala proizvodnja u rafinerijama, ili bar ostala na istoj razini. Da li su zatvorili neku rafineriju, koliko su ljudi otpustili…

Da li su povećali prodaju?

Neka to Vlada odredi, uostalom kao jedan od najvećih dioničara to im je dužnost.
Također, treba vidjeti da li su Mađari ispunili svoje obaveze prema ugovoru.

Samo podsjetnik čega smo se odrekli.
INA ima koncesiju (mislim 100 –godišnju) na sva mineralna bogatstva i vodu u Hrvatskoj.

Znači odrekli smo se nafte, plina, pitke vode, termalnih izvora sve što se nalazi ispod zemlje i podmorju na to ima pravo INA. Tj ima pravo na koncesiju, i sve po zakonu.

Domaći me je jednom pitao zašto INA.

NAFTA+PLIN+VODA+GEOTERMALNI IZVORI = ovo je bolje od Jamnice

Ina može direktno iz svojih bušotina u Dinaridima crpsti vodu takve kvalitete da ju uopće ne treba naknadno obrađivati, već ju može direktno puniti.

Ne zaboravimo ljude kojih je još malo ostalo, makar im Mađari daju velike plaće da napreduju unutar MOL grupe u Mađarskoj. Znači Mađari ih cijene, a Vi ne znate 2-3 iženjera ponuditi da vode PTKM i izvade Vas iz umjetnih gnojiva.

Ja ću pohvaliti Hrvatsku stranu Uprave koja je pokazala da zastupa Hrvatske interese, zapravo interese tvrtke u kojoj rade.

Gospodinu Liniću Vi sve znate, hvala na podršci i za INU i za DIOKI.

Sutra ću biti toliko slobodan i napisati što bi ja napravio da vratim INU i pokrenem Hrvatsko gospodarstvo.

I da, koristim svoju Hrvatsku pamet, 100 % domaće.

Veliki dani u povijesti neke Zemlje, traže i velika djela.

Za to naprosto trebate imati muda, ponekad pamet nije dovoljna.

S poštovanjem,

Hrvat koji se uzda u se i svoje kljuse

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

drevil@ dobro razmisljanje ,,,ali jedno se pitam ,,,sa koliko godina ti planiras ubirat plodove kupovanja ovih par godina ? osim ako u medjuvremenu ne kupis dobit od dividendi koji pokriva minuse ,ili ih nema ,u sto sumnjam ..hvala na odgovoru …

ja na to gledam kao na ventil, u ovom casu visak iz zivota pretacem u kapital koji bi trebao nositi kapitalnu dobit. ostvarujem godisnje odredjeni iznos, svake godine sve veci, “ireverzibilne kapitalne dobiti”, kod dionica je to dividenda (cijena dionice moze kako gore tako dole, iako dugorocno dobra poduzeca podizu svoju vrijednost i dugorocni rast vrijednosti dionica tih poduzeca ima temelj u stvarnoj vrijednosti poduzeca, ali na to gledam kao na bonus i na osnovu za dodatno povecanje “ireverzibilne kapitalne dobiti” tj dividende). u tom konceptu trzisni hirovi dionica me ne diraju, osim sto mi povecanje cijene dionica poskupljuje kupnju kapitala koji ce proizvoditi za mene istu jedinicu dobiti. a) ako mi financije u stvarnom zivotu zaskripe ventil cu okrenuti, vec sada bi sadasnja godisnja kapitalna dobit bila znacajna ispomoc, b) ako se toga sakupi puno tj fym prije mirovine ventil cu okrenuti, trositi cu na dodatnu udobnost i uzitak (skuplji auti, dalja putovanja, vise zvijezda u hotelima itd) i pokusati osmisliti neku polumirovinu s malo rada, c) ako se toga sakupi kao fym tek u vrijeme za mirovinu imam udobnost, uzitak i sigurnost u toj dobi.

@ IVANA 7
očito je kako su stručnjaci većinu love pogubili, pa nemaju više ni volje za drukanjem.
– i mene stvarno zanima odgovor na isto pitanje.
– izišla su izvješća, što kupiti a što prodati ???

– I love this game.
Pozdrav !

Ovaj jel sada malo jasnije, ili gledaš neka konsolidirana izvješća?

[emo_smijesak]

Ps prognoza za Zagreb sve gora, ne bu dobro do petka.

Ja bi samo osvrnuo kako je promet stao zbog prevrtanja kamiona koji je prevozio Soju.

Vidite kako je hrana važna u ova nesigurna vremena.

Sve je ima manje, a sutra će doći do nestašice.

Hebiga suša, poplave, Franjo Tahi.

Nema se.

LP[emo_novac][emo_kuna][emo_cool]

Ja
Pa nije baš i teško kupovati u zadnje vrijeme na ZSE uz dobru partiju šaha.

Kako u šahu treba biti nekoliko poteza ispred protivnika, i nije nešto teško.
Sljedeći potez je skakač na C007.

@ all[/b
Što se tiče nafte čekam jako loš III kvartal, pa još smanji. Zašto?

Ili će me g. Linić poslušati pa ti dionice neće trebati, ili će nas Mađari s Mađaronima pregaziti, pa opet ti dionice neće trebati. To je normalno privremeno, kao npr s ERNT na 900 kuna.
James da mi se ne buš vesil zbog Googla. Pa ti si glavni glumac za film na Krku,a upoznao sam i neke Ruskinje koje se pale na ta JB martini, pa ti vidi.[

@Inverter- do četvrtka u 14 sati istovar broda mora biti gotov. Dok ovisi o Vama,MM neće biti. Ljudima u Munchenu se svidjela roba, u četvrak počinje putovanje natrag u MUNCHEN. Konobarica me je pozvala na večeru, a kako je bila ljubazna prošli put nemam srca da je odbijem, a i simpa je.

Zbog opklade i Ivane (jer se je vratila doma) idemo na gornju kotu, pa da vidimo da li će sinergija donijeti rezultate.

Najbolje da Vam FA TA nacrta. Do 15 sati imate na volju, poslije nemate.

LP

Best buy ?
Kako se obogatiti na burzi ?
Jednostavno .
Ja , iako sam bio uvijek loš iz matematike , kupujem dionice po 1 kunu a prodajem ih po 5 kuna .
Stalno radim sa razlikom 4 % (četiri posto)!
I to je to .

.

@ Pero

– slab ti posao, ako još na to platiš porez, inflacija

Ja sam skromniji, samo 100 % me zadovoljava, iznad toga me drugi zadovoljavaju.

lp[emo_zloban]

@ g.Hasenfefer ,

sad si me zbunio .
Kada platim 12 % poreza na moje 4 % zarade,pa inflacija,koliko će meni ostati ?

Ja samo znam ako želim da me druge zadovolje da moram zaraditi više nego mi uzme porez na dobit , porez na dohodak , prirez , porez na dionice , PDV , posebni porez , porez na kuće , porez na vikendice…

Zato uvijek gledam da od naplaćenih 5 kuna 4 kune budu moje .
Radim sa 4 % !
[emo_naivan]

.

New Report

Close