Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro došla kući Ivana 7.
[/quote]

– ne pratim previše burzu a ni forum, onako pogledam što se dogodilo.
– postavim prodajne i kupovne naloge koji stoje mjesecima.
– oprezna sam u ovim vremenima,
– HR je u banani a burza je ogledalo HR ekonomije koja je s ovom vlašću totalno upropaštena.
[/quote]

Trejdas li certifikatima ili si i dalje ostala vjerna kladionici ?

Kukala si da nemozes kupiti zlato. Eto sada mozes.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Sve pada. HDEL raste. James pleše.
http://www.sbnation.com/nfl/2012/10/28/3567690/patriots-rams-gronkowski-dance-thrusting

Potpuno sam zadovoljan s dosadasnjim izvjescima poduzeca iz mog portfelja, ili izvrsno poslovanje ili se dobro nose s trenutnom situacijom s naznakama izvrsnog poslovanja uskoro (ajde osim ht i ono sitno banaka i crll na prodaji sto su na laganoj nizbrdici). Camim cuceci na zakasnjeloj kupnji plaga i ernta, prvo kupovao kroz godinu dok je bilo dosta jeftinije, drugo barem nisam smanjivao kako sam planirao. Zatim jos pokoja kupnja do kraja godine, i ispred mene je nova investicijska 2013.!

Portfelj? Na rekordno niskih nekoliko posto gubitka od ukupno ulozenog, puno manje od oporezovane godisnje dividende portfelja, moja zena bi rekla uzsa, sto to nisi orocio [emo_smijeh]. Nakon par mjeseci u dionicama krajem 2008. gubio sam 30%, iduce tri nove godine docekivao sam s 17-18% gubitka (zanimljiva podudarnost), kroz cetiri godine ubacio oko 3,5 puta novca u odnosu na pocetnu investiciju 2008., ucio na greskama, prodavao luzere s gubitkom, sadrzavao dobra poduzeca i sada sam s nesto preko 10% od potrebnog fuck you money u dionicama, cekam plodnu buducnost.

kodt-p-a 9,6
tuho 12,3%
adpl 12,2%
viro 13,0%
plag 7,1%
koei 8,8%
jdgt 7,3%
ernt 6,9%
ledo 6,0%
ht 4,3%
jdos 4,1%,

http://www.sbnation.com/nfl/2012/10/28/3567690/patriots-rams-gronkowski-dance-thrusting

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Manhatten u mraku.
Jedina zgrada koja ima struje je Goldman Sachs HQ.
You can’t stop us.

http://www.businessinsider.com/goldman-sachs-if-you-need-to-recharge-your-phone-stop-by-our-headquarters-2012-10

Treba biti strpljiv. Na dobrom ste putu ako ste oslobodili dio keša

Kak to misliš, pa od prošlog tjedna sam 85 % u cashu. Nešto smanjivao prosjek.

Pa još u 7 mjesecu sam predvidio ARMAGEDON, makar sam mislio na jednu drugu oluju.

Ako ste sve prodali osim potencijalnih stečajuša (dobro to je sad već 90% posto dionica na Zse pa bi trebao biti precizniji) onda ste dobro napravili.

Ako ste se kladili protiv Dinama i Mamića još i bolje.

lp

Oprez, pazite se Marsovaca.

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Dobro došla kući Ivana 7.
[/quote]
HR je u banani a burza je ogledalo HR ekonomije koja je s ovom vlašću totalno upropaštena.
– tako da se tu nema što pozitivnog očekivati za naredne 3g. odnosno dok su komunisti na vlasti.
[/quote]

Ne samo da je HR u banani već je Kukuriku banana i u nama .
U ovih 10 mjeseci Vlada je pokazala da ništa nezna .
Vrijeme je da raspišu izbore !

Nadan Vidošević:
” KRIZA ĆE TRAJATI SIGURNO DO KRAJA DESETLJEĆA…
…biološki smo stari…,
imamo povoljan geoekonomski položaj…,
oporavak graditeljskog sektora 5 godina…,
useljenička politika…,
jedina smo mediteranska-podunavska zemlja…,
svi ukradeni novci nisu ništa u usporedbi sa 15.000.000.000,00 Eura koje smo dali za autombile kojim smo poticali EU ekonomije…”

Pozdrav !

.

[/quote]

neko ju pumpa..ili pokusava pumpat..
?

Best buy

očito je kako su stručnjaci većinu love pogubili, pa nemaju više ni volje za drukanjem.
– i mene stvarno zanima odgovor na isto pitanje.
– izišla su izvješća, što kupiti a što prodati ???

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana za 20-ak minuta krećem za Zagreb. Štapove spremio, nije da baš Dinamo igra, ali možemo na Bonda.

Samo moram prije toga moram do burze nešto obaviti, ali s raketlinom ni problem.

Ako ti ne možeš, možda mačak može?

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

James. a pogodi tko danas pleše?

Gdje su sada svi oni znalci?

Šah mat.

LP[emo_cool]

HEP G.LUPO ZADUŽIVANJE

Kao prvo jako me veseli što je HEP angažirao PR agenciju pa će mi lakše objasniti neke svoje pametne poteze.

Nadam se da su u PR angažirali nekog koji stvarno razumije što je HRVATSKA potpisala i što su to EU fondovi.

Pa evo, mogu odmah početi raditi.

1. Ako je bio tako veliki interes zašto niste ponudili nižu kamatu, kad ste tako popularni zašto to ne iskoristiti

2. Kamata, po meni je loša, ali još gora stvar je ta što ste se zadužili u dolarima.
– ako ulazimo u EU i pretpostavljam da je valuta Euro, zbog čega ulazimo u nešto što može biti pogubno zbog tečajnih razloga

3. Ako ste uzeli kredit da zatvorite neke kredite čija je kamata bila nepovoljnija, onda je to u redu, ali ako je zbog investicija za povećanje energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, onda niste normalni

4. Navala Vam je bila tako velika jer ste sve to mogli dobiti iz EU fondova

Pri tome su sredstva koji dobivate za povećanje energetske učinkovitosti i zaštite okoliša bespovratna, odnosno kamata Vam je vrlo povoljna (vidi HBOR I EBRD)

Znači svi ti ulagači mogu lijepo pobrati lovu još iz EU fondova, kada već HEP neće.

Ja bi molio PR da prvo objasni Vladi i HEP-u EU fondove, a kada se usklade molio bi odgovor.

E da PR, pripremi se za PLOMIN C.

Gosp. Bandić i Vi si nabavite jednog PR, trebati će Vam.

lp[emo_zloban][emo_palacd]

izracunao sam koliko bi mi vrijedio porfelj (vidi razotkrivajmo portfelje) na “fer” dionica tj. da je svaka moja dionica na p/e 15, a temeljem rezultata izvjesca 3. kvartala: portfelj bi bio u kunama dvostruko tezi+- koji postotak!

kako ja to gledam? kao da mi poznata Grahamova alegorija, mr. market kaze: “kupi dionice i na svaku kunu koju platis, dam ti dionica za dvije kune”. I to nije sve, kao na tv reklamama, uz prosjecni dividendni prinos portfelja oko 7% koji reinvestiram kaze: “dam ti na tvoju kunu dvije kune vrijednosti sada i jos jednu u roku od deset godina”. Ni to nije sve, ako vrijednost dionica ostane podcijenjena dovoljno dugo pa reinvesticija isto kupuje dvije kune a plati jednu, smijesi se i cetvrta kuna na onu prvu. sve to jos ne uzevsi u obzir da ta poduzeca uglavnom imaju potencijal rasta poslovanja.

dakle dok mi ti novci u dionicama ne zatrebaju ili dok ne dostignem fym, zelim, suprotno vecini i njihovoj kratkovidnoj logici ili potrebama, terminologijom xy-a, da vrijednost dionica dobrih poduzeca ostane sto duze zakljucana!!!

New Report

Close