Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ TWIN

Apsolutno se slažem s Vama, evo ja ću nakon sastanka u 14 sati baš ići u Špar, jer je na hranu danas popust čak 25 %, pa mislim da se svima pametnima isplati izaći nakon posla u kupnju.

U srijedu neće imati popust na hranu, već na igračke, pa što da kažem.

Pismo je knjiga znanja.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Recimo, Walmart prodaje hranu bez ikakve zarade, ali zato uspije prodati i masu elektronike, odjece, igracaka, alata, sa vrlo visokom marzom.

svi supermarketi na svijetu najviše zarađuju na bananama, tako da nisi u pravu za hranu bez marže. ok, svi na sviejtu osim u ekvadoru možda.

Teško da u banana u banani državi nije profitabilna.

Problem je kod banana bolest koja ubija iste, tako da možda ostanemo i bez banana.

Samo mi nije jasno zašto ih mi ne uzgajamo.

Zamisli koji bi bio poticaj na babnane, a i shake volim.

lpgra

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

jel nije to poanta kapitalizma, da trojica rade što ih je prije radilo 30, a da višak kapitala onda investiraš dalje i da sam odlučiš gdje će to bit…

Mozda je ali ne i u RH. Danas taj posao mozda i radi njih 3 ali nad ta 3 rezi 27 managera, tako da se visak kapital ne investira nego kupuju bjesni auti, placaju bonusi itd.

Nije bolest sve što boli

http://www.businessinsider.com/starting-from-0-facebook-has-created-a-1-billion-mobile-ad-business-in-just-two-quarters-2012-10

milijarda tu, milijarda tamo… like a boss.
jučer u aftermarketu sa 18,5 na 21,0 USD

Pa dobro to tebi ide James.

Baš sam jučer slušao režisera ovog novog Bonda (kažu najbolji do sada) da je već unaprijed znao što će Bond obući, koji sat nositi, koji auto voziti, koju mačku imat oko vrata i mislim si ja, pa to bi i ja mogel režirat.

Inače čujem da se sljedeći bude snimal na Krku, zbog najljepših kockarnica na svijetu.

Imaš kakva saznanja?

Forget october .

@James
Kolega pa Vi ste tu, ja svracao prosli tjedan par puta nema Vas, ukucam u trazilicu nista, uopce Vas ne dozivljava, reko da niste nestali u bespucima nase
zbiljnosti?

Face su moji decki lijepo odradili od 30 do 20, a posto je kao malo wedgirao ovaj mjesec poslao sam jednog spijuna na 19. Vidicu kakve mi infose donese mozda ih opet poslije malo napadnem!

Pozdrav!
P.S. jos uvijek Vas trazilica ne nadje, izgleda da ju smeta sto imate ime i prezime

jel nije to poanta kapitalizma, da trojica rade što ih je prije radilo 30, a da višak kapitala onda investiraš dalje i da sam odlučiš gdje će to bit…

Mozda je ali ne i u RH. Danas taj posao mozda i radi njih 3 ali nad ta 3 rezi 27 managera, tako da se visak kapital ne investira nego kupuju bjesni auti, placaju bonusi itd.
[/quote]
zato volkswagen i audi znaju šta sa viškom kapitala.

leonidas, tu sam. malo na certifikatima, malo na HDEL, malo ovdje.
i dalje stojim imenom i prezimenom iza svakog posta. [emo_palacg]

Facebook 23,60!

Kakav zero sum, to bi bilo glubo misliti, ali tvrdim da internet osim komunikacije i wikipedije i nema bas neke pretjerane koristi kao niti Facebook.

Ali FB? Who cares? Online retail? Zaposli 3 da obavi posao 30.

pa komunikacija i informacija su sve, čovječe. šta je vrijednije od toga? od čega je veća korist nego od interneta? od farmacije, turizma, oružja, financija, čega?
[/quote]
većina ne pati od viška kapitala.. nečiji kapital, tuđi dug..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Cijena meni nije presudna za odabir dućana u koji ću ići. Više me privlači uređenosti i ponuda. Spar koji preferiram sigurno nije (bar koliko je moj dojam) jedan od jeftinijih dućana ali me zbog ponude i općeg osjećaja prilikom kupnje najviše privlači. Metro i Lidl su mi grozni, imam osjećaj da sam u nekom skladištu a ne u dućanu.
Mislim da je Konzum jednostavno shvatio da ima puno ljudi koji su predugo na poslu, imaju malu djecu (ja spadam u te kategorije), puno drugih obaveza i onda jednostavno nemaju vremena još i za dućan. Dodatno, meni se recimo ne da baš iz dućana dovlačiti pakete mlijeka, jogurta, sokova , vode i ne znam čega sve ne. Starijim ljudima je to isti zgodno, mogu im djeca (ako se ne znaju sami služiti računalom) naručiti dostavu i tako oni ne moraju vući vrećice. A znamo da je populacija sve starija.
Kod Konzuma je prednost što ima već poslaganu infrastrukturu (veliki broj kamiona za dostavu jer imaju puno dućana po cijeloj Hrvatskoj, skladišta itd). Ti kamioni nakon jutarnje isporuke dućanima ionako nemaju puno posla, a ovako ih se dodatno angažira. Sparu ili Kauflandu je to puno teže organizirati kad imaju relativno mali broj dućana i stoga prateća infrastruktura nije adekvatna).

Ja ne vidim tu neku ustedu vremena. Ogromna vecina ljudi ima u svojoj neposrednoj blizini (recimo u krugu od 100 metara) barem jedan Konzum ili neki ducan koji je u cijenovnom rangu Konzuma. Ducani su obicno locirani na prometnim mjestima tako da je robu prilicno zgodno pokupiti kada se ide sa posla i slicno. Za ogromnu vecinu ljudi odlazak do ducana ne zahtijeva puno vise vremena nego ispunjavanje online narudzbe.

S time da robu u tom ducanu dobijes odmah. Mozes je vizulano ocijeniti i opipati (sto je kod voca i povrca jako bitno).

Nisam siguran da je ljudima osobito atraktivna ideja da kupuju on-line nesto sto imaju u neposrednoj blizini, po istoj cijeni, i onda cekaju satima ili danima da to stigne.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close