Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Od sada možete osigurati svog psa i mačku
Hrvatska 4.10.2012. 15:42 Poslovni.hr

Dali se mogu osigurati i dionice ?

Anonimno, 04.10.2012. u 21:06
@ inverter – pakleni petak

Sutra je plima, mogućnost da 15 brodova isplove prema Munchenu.
Jako dobri uvjeti za plovidbu prema sjeveru koju treba iskoristiti do točno u podne (vrati se prvoj procjeni).
U Munchenu istovariti kavu i feferone do 12 sati. Nakon toga oko 13 sati počinje ukrcaj soje za Split (od 18 tona kontejneri) pri čemu je važno da brod isporuči robu nakon 15 sati da se ne bi plaćali penali. Neću da mi radnici budu nezadovoljni, a moram misliti i na neke ovce. Nakon 15 moguć istovar
cca 60-70 tona soje i ugodan vikend.

@samby

Od sada možete osigurati svog psa i mačku

Odlično, odmah idem osigurati vučka i miceka. Samo da mi posle ne udare porez na njih. Valjda ne bi ni životinje smjele živjeti u Hrvatskoj. Hvala na infu. Mislim da ću sutra kupiti malo zrnja da nahranim štigliće.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

zayebano se ukrcat kad je već krenulo, ha? [emo_novac]

jadroplov samo što nije….a vern se bogami uozbiljio, postao pravi momak, a ja uzeo tek 800 komada, jest da mi je lijep prosjek, al’ malo je, ustvari, i nije malo ako za godinu-dvije ode onako k’o pliva nekad[emo_cool]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

majko mila, na forumu su i emoticonsi poplavili.[emo_bijesan]

…a šta je to s kabom, neki gospodin, a možda je i gospođa kupuje 1.000 komada i to na 50[emo_ooooo]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

2011. godine prvi put da je prodano u Italiji više bicikala nego automobila.
Izvor HRT teletext.

Domaći sva sreća da i ti voziš bicikl, pa si u trendu.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

[emo_dolar][emo_smijeh][emo_euro][emo_smijeh][emo_kuna][emo_mrgud][emo_funta][emo_zacudjen]

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@Hasun

Sva sreća pa gledaš samo u prošlost.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Domaći VS Hasenfefer

110 ADPL 110
16 DIOKI 160

– trenutni rezultati će se davati na kraju svakog tjedna
– dok malo veći osvrt će biti na kraju svakog mjeseca

Ovaj tjedan je završilo ovako ADPL = 107,2 kn
DIOKI = 19,05 kn

Neću stavljati promet za svaku dionicu, ali me jako raduje veliki promet na DIOKI-u.
Kada uzmete u obzir da sam ovaj tjedan uglavnom prodavao, veseli me da i bez moje kupnje dionica ostala na ovoj razini (o Kabi ne bi).

Nisam stigao odgovoriti gosp. Domaćem pa evo po segmentima:

„Ne spominji ime uzalud!“

– neću

„Mislio sam Jamesovim riječnikom izračunati EV kroz neku multiplu EBITDA- naravno ne mogu kad je sve super crveno. Izgleda da su Diokiu svi dani u mjesecu – oni dani u mjesecu – po crvenilu“

– znam Domaći da ne pratiš DIOKI (to vidim po nekim postovima) ali DIOKI već jednu godinu ne radi, pa nije mi jasno što si očekivao u izvještaju, male zelene
– što se tiče Jamesovog rječnika nemam pojma što si to napisao, ali očito da i nema veze kada cijena dionice ipak raste

„Isto je moguće i da mene nazove Buffet i preda mi cijeli portfelj na moje upravljanje“

– oprosti ali mislim da to nije ni teoretski moguće
– Buffetov način investiranja sličniji je mojem, kupi jeftino-prodaj skupo, zaradi lovu

„Vama je ovo gušt jel da?
Smiješno je priznajem;)“

– Pa meni osobno i nije baš tako veliki gušt, što za neke druge na ovom forumu baš i ne mogu jamčiti
– Kada se radi o opkladi ja sam smrtno ozbiljan. Iskreno radije bi Ivani mjesec dana čuvao ovce, ali da Žitnjak i Krk rade, pa makar na kraju izgubio opkladu
– Ja se u životu nijednog posla ne sramim, a kada nešto radim pokušavam biti najbolji u tome (malo sam picajzla kaj se toga tiče)
– cucak i ja ćemo joj sačuvati stado i od vukova ako će trebati

„ADPL ide u stečaj? a jao. Je, a evo Sunce implodira vani a ja hvatam malo zračenja da pocrnim.“

– Ne čitaš pažljivo, gdje sam ja to napisao da ADPL ide u stečaj
– Ali da će cijena padati, hoće, a pri tome kakvu ćeš boju uhvatiti stvarno ne znam

„Machete, otvori drugi profil, dosadan si.“

– Evo stavio sam mačeta, nadam se da si sad zadovoljan

Pošto sam se nadelal ovaj vikend, a bogami nacugal od preveć piva, da se otreznim imam danas tulum na DIOKI-u. Idem napokon na godišnji pa je tulum do 14 sati, a onda idem na jedrenje i ribolov.

Svi ste pozvani, pa i dioničari ADPL. Koliko sam shvatio svi je čekaju ispod 100 kn, pa je možete prodati (domaćem), nešto zaraditi na DIOKI-u, pa opet možete kupiti od domaćeg na 70 kn.
Ta Vam dionica stvarno ne bude pobjegla nikuda bar još jednu godinu.

Što se tiče cijene DIOKI-a po meni sve do 35 kn je cijena u redu, dok DIOKI ne počne raditi.
Kada počne raditi onda će stvarno biti zanimljivo gdje će se zaustaviti.
Što se tiče volatilnosti to je zbog samog brenda, pa pogledajte prvi post na ovoj temi (kada nas već bacaju na prvu stranicu).

lp [emo_kuna]

@Hasan – imaš 100 od mene:)

Thanks. Još da počne gristi.

New Report

Close