Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I tako Ben flies again!

Iznenadio me.

Sama odluka da krene u QE3 nije iznenadjenje. Ono sto je iznendilo je magnituda i negranicen period kupnje.
[/quote]
Ne iznenađuje ni magnituda ni neograničen period kupnje. Najveće oruđe FED-a su očekivanja koje investitori imaju, a Fed ih njima hrani. Ne mora Fed kupiti niti jednu obveznicu. Zato je izjavljeno neograničeno. To je obična varka. Fed stalno objavljuje "očekivanu inflaciju", "očekivani rast" itd.iako to gotovo nikad nije točno i korigira se svaka 3 mjeseca
[/quote]

U principu se slazem potrzanju za obveznicama diktiraju ocekivanja.

Sada je pitanje sto ako slijedeci izvjestaj o zaposlenosti bude jako dobar ? Hoce li se ta ocekovanja o kupnji obveznica ispuhati ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Gdje je Ivka ? London? Barcelona? nesto trece?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Neznam. Ali stalna kvantitativna popuštanja na kraju mogu dovesti i do neželjenih situacija. Primjerice, kad se shvati da ništa od toga ne pomaže. Onda sve može u jako kratkom roku otići kvragu. U Americi se ne smanjuje nezaposlenost zbog otvaranja novih radnih mjesta nego zbog radnika koji postaju obeshrabreni pa ne ulaze više u zbroj zaposlenosti. Nulta kamata i ostala popuštanja nemogu trajati vječno. Ipak, Japan pokazuje drukčije. Ali na kraju se mrtvi broje. Na stranici http://www.conference-board.org/data/consumerconfidence.cfm se može vidjeti da je CCI na vrlo niskim razinama. A na tim razinama je amerika gotovo uvijek završavala u recesiji. Ovo zadnje popuštanje je samo mazanje ljudima oči. Kako se zna da osobna potrošnja u americi obuhvača gotovo 68% BDP-a onda se zna zašto se ovo radi. Kako su amerikanci prilično blesavi vrlo je teško prognozirati gdje bi ovo moglo završiti. Danas se objavljuju podaci o američkom CPI-u,industrijskoj proizvodnji i maloprodajnom prometu za kolovoz pa će se više znati

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Neznam. Ali stalna kvantitativna popuštanja na kraju mogu dovesti i do neželjenih situacija. Primjerice, kad se shvati da ništa od toga ne pomaže. Onda sve može u jako kratkom roku otići kvragu. U Americi se ne smanjuje nezaposlenost zbog otvaranja novih radnih mjesta nego zbog radnika koji postaju obeshrabreni pa ne ulaze više u zbroj zaposlenosti. Nulta kamata i ostala popuštanja nemogu trajati vječno. Ipak, Japan pokazuje drukčije. Ali na kraju se mrtvi broje. Na stranici http://www.conference-board.org/data/consumerconfidence.cfm se može vidjeti da je CCI na vrlo niskim razinama. A na tim razinama je amerika gotovo uvijek završavala u recesiji. Ovo zadnje popuštanje je samo mazanje ljudima oči. Kako se zna da osobna potrošnja u americi obuhvača gotovo 68% BDP-a onda se zna zašto se ovo radi. Kako su amerikanci prilično blesavi vrlo je teško prognozirati gdje bi ovo moglo završiti. Danas se objavljuju podaci o američkom CPI-u,industrijskoj proizvodnji i maloprodajnom prometu za kolovoz pa će se više znati

Moraš uzeti u obzir USA housing. Pretjerivanje 2003 -2007 od 4.3 milijuna objekata i underperformance od 3,4 od 2007 do 2012 uz average potražnju od 1.3 milijuna godišnje ti govori da će 2012 biti zadnja ili predzadnja godina koja je problematična za gradnju(trebalo bi početkom slijedeće doći u balans)

Rast populacije u USA jednostavno diktira rast potražnje za real estate-om.

mislim da je USa na putu oporavka, Kina u sve većim problemima dok Brazil jako dobro djeluje.

EU? Ne znam. Fali svježe populaicje i olakšavanja poreznih obveza zbog masivnih socijalnih/mirovinskih programa.

Bojim se ne nezaposlenosti u USA nego inflacije i to masivne.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

quote]@James Knox
kad bi kanada bila u proizvodnji nafte efikasna kao što je hrvatska efikasna u turizmu, zvala bi se kuvajt. koliko vam je vađenje barela 60-70 USD? to ti je slabiji apartman za 4 osobe.[/quote]

Jedino što nisi napisao koliko jedna bušotina dnevno daje barela.

Na ovaj slabiji apartman dodaj porez na iznajmljivanje, porez na sam apartman (sada će biti i veći), komunalna naknada (porez samo se malo drugačije zove), boravišna pristojba, pa onda što te opali lokalna samouprava: voda, smeće… a naplaćuju ti cijele godine jel vidi vraga onda više nije kuća za odmor.

Drugim riječima prihod od ovaca je puno veći, jedino kaj još malo se ne bu imalo kaj šišati.

Pa i Hrvati vade naftu i to ne samo u Hrvatskoj.

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Bojim se ne nezaposlenosti u USA nego inflacije i to masivne.

Pa jeftin novac sad znači visoke cijene u budućnosti. To su osnove makroekonomije. A za brazil imas http://www.poslovni.hr/vijesti/-brazil-snizio-prognozu-gospodarskog-rasta-u-ovoj-godini–215786.aspx

Jep.

Čak mislim na iperinflaciju potaknutu potražnjom zbog rasta zaposlenosti i niskih kamatnih stopa pod utjecajem FED-a.

Više me zanima Kinesko držanje USA duga i koliko je po ročnosti – zanima me da li su namjerno targetirali dugoročne kamate da bi smanjili profit USA bankama na vremenskoj razlici borrow now lend in the future, ako je nema smanjuje se ekonomska aktivnost. Zdarava je razlika 3% recimo na 1 godišnje obveznice 3% a na 10 godinje 6%. Inace se gubi vremenska profitabilnost. Rado bi vidio držanje duga od strane Kineza po ročnosti.

Jednostavno se ne bojim za USA osim inflacije(čitaj ipak hiper).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

(CHAR) Chariot Oil & Gas

[thumbsup] [cool]

Koliko sam shvatio Upravu Hep toplinarstva nisu povećavali cijenu grijanja od 2009. godine jer su se vozili u autima s grijanim sjedalima pa im nije bilo zima.

Kako su im uzeli aute, a došlo je do naglog zahlađenja, odmah povećanje za 40% (da zaokružim jer koji postotak gore-dole ne igra ulogu, naročito ne HEP-u).

Best buy za zimu 2012. u Zagrebu

– dvije tople deke
– topla čokolada
– votka (glavno da nije iz Češke)
– žena

Traži se pametna djevojka sa smislom za humor.
Mogućnost sinergije i smanjenja troškova grijanja (bar za 50 %). Potpuno ekološki.
Uslov, da joj ne smeta što sam vatreni ovan s Marsa (još manji troškovi grijanja).

Mogućnost krstarenja Grčka, Turska, Crno more, Krk.

Mogućnost putovanja Madrid, Kanada, Mars.

Samo ozbiljne ponude…

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

ivana, evo prilike !

...

Meni je super smješno to s dizanjem cijena. Kad je 2008 nafta bila 140$ svi su dizali cijene jer su rekli da su inputi strašno porasli. Pekari, toplane, autoprijevoznici, ma svi. Onda je sljedeće godine nafta pala na 35$ i nitko nije spustio. I sad naraste na 90$ i opet kažu da moraju povećati zbog cijene nafte. Strašno

Nema boljih prilika do FNVC i DIOK-ija. Bilo kako bilo bit će dvije javne ponude a dionice su podcijenjene po svim pokazateljima. [thumbsup] Ne zaboravimo da je DIOK bio 12 kuna kad sam rekao da treba kupovati a koliko je sad a ????? [thumbsup]

WWW.KUCILOORO.COM

New Report

Close