Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A opcija da voziš auto koji nije na kredit u Hrvatskoj ne postoji? Da možda nije nezakonito imat auto koji nije kupljen na kredit?

to ćeš objasniti Liniću i harčlijama kad te uhvate za vrat i propitaju odakle ti keš [lol]
nekima će zvučati smiješno, ali ima ljudi koji su digli kredite umjesto da plate kešom, a sve samo zato da ih netko ne pita odakle im novci

A sto ih nece pitat odakle im novac za vracat kredit??? Ovdje se ne radi o darivanju nego kreditu,sto znaci da ce na kraju za taj auto jos vise iskesirat.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

umjesto pive popiješ đus

ne možeš ovo ni ekonomski, ni kulturoliški, ni nutricionistički objasnit…
[/quote]
definitvno, jer gledajući ekonomski, đus je skuplji od pive, nutricionistički, pivo je zdravije od tog nekog bućkuriša punog šećera i kemikalija a kulturološki bi se dalo pričati, prikladnije bi bilo umjesto piva popiti vino…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Ima jedna bitna razlika od trenutnog stila života i onoga koji je bio u bivšoj Jugi.
A to je da su nam se drastično povećale potrebe.Nekad smo bili zadovoljniji sa manjim jer je većina oko nas imala koliko i mi.Sad ti treba auto,ali ne baš onaj najmanji jer susjed ima veći,mobitel,laptop,tv ali obavezno najveći LCD sa kristalima.Žene i djeca se moraju oblačit po posljednjoj modi jer si inače seljak…današnji klinci imaju stoput više nego što smo mi imali a ne vidim da su nešto sretniji.
Sjećam se prvog dolaska u Trst i onih šarenih i prekrasnih izloga,ananasa i kinder jaja…sad sve imamo ali me više uopće ne veseli.Valjda nemam taj potrošački mentalitet,kredit nikad nisam uzimao,barem ne za potrošnju,kad se već spominju automobili,ja sam vozio opel kadet star 13 godina jer nisam htio biti ničiji rob.Kasnije sam zaradio za 5 novih automobila,i mene su čudno gledali zašto vozim krntiju a ne dignem kredit ko svi normalni ljudi…
Kad sam napokon cashom kupio novi auto bilo je čak priča i da dilam drogu…jer otkud mi kao novci.:)

"Only dead fish swim with the stream"

umjesto pive popiješ đus

ne možeš ovo ni ekonomski, ni kulturoliški, ni nutricionistički objasnit…
[/quote]
definitvno, jer gledajući ekonomski, đus je skuplji od pive, nutricionistički, pivo je zdravije od tog nekog bućkuriša punog šećera i kemikalija a kulturološki bi se dalo pričati, prikladnije bi bilo umjesto piva popiti vino…
[/quote]
nismo mi vinska nacija, kao ni ribarska. to je onako jedna od omiljenih floskula.
crveno je vino, smeđe pivo, plavo žestica.

@James Knox

Dođi u Zagorje ili Međimurje pa se uvjeri u kleti dali smo vinska nacija.Živjeli. [proud]

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

@James
Knox
Dođi u Zagorje ili Međimurje pa se uvjeri u kleti dali smo vinska nacija.Živjeli. [proud]

je, samo kaj vas ima ukupno za jedan kvart u zagrebu.

USDA report bolji od očekivanja, điha.

Ima jedna bitna razlika od trenutnog stila života i onoga koji je bio u bivšoj Jugi.
A to je da su nam se drastično povećale potrebe.Nekad smo bili zadovoljniji sa manjim jer je većina oko nas imala koliko i mi.Sad ti treba auto,ali ne baš onaj najmanji jer susjed ima veći,mobitel,laptop,tv ali obavezno najveći LCD sa kristalima.Žene i djeca se moraju oblačit po posljednjoj modi jer si inače seljak…današnji klinci imaju stoput više nego što smo mi imali a ne vidim da su nešto sretniji.
Sjećam se prvog dolaska u Trst i onih šarenih i prekrasnih izloga,ananasa i kinder jaja…sad sve imamo ali me više uopće ne veseli.Valjda nemam taj potrošački mentalitet,kredit nikad nisam uzimao,barem ne za potrošnju,kad se već spominju automobili,ja sam vozio opel kadet star 13 godina jer nisam htio biti ničiji rob.Kasnije sam zaradio za 5 novih automobila,i mene su čudno gledali zašto vozim krntiju a ne dignem kredit ko svi normalni ljudi…
Kad sam napokon cashom kupio novi auto bilo je čak priča i da dilam drogu…jer otkud mi kao novci.:)

Isto i mene pitaju, zašto si ne kupim novi auto ? A ja vozim ( pazi ovo ) opel kadet-a starog 21 godinu od čega je 9 godina kod mene. ( i normalno sve pare ulupam u dionice).

iPhone 5 će dodati 0,5% američkom GDP-u ako ih se proda očekivani broj, a neće, prodat će ih se 50% više. da sam tim cook, bog me ne bi spriječio da danas izađem bez majice na pozornicu uz…
http://www.youtube.com/watch?v=GhuPc7I-tyQ

it’s out, a poison, a deadly venom!

http://hr.seebiz.eu/turizam/unwto-globalni-turisticki-rekordi/ar-44922/
za sve koji misle da hrvatska nema gospodarsku politiku i strategiju, poslujemo u najjačem sektoru svijeta iza tehnologije. [cool]

iPhone 5 će dodati 0,5% američkom GDP-u ako ih se proda očekivani broj, a neće, prodat će ih se 50% više. da sam tim cook, bog me ne bi spriječio da danas izađem bez majice na pozornicu uz…

IMHO iPhone 5 po ovome što je predstavljeno je razočaranje, i očito je da je Apple poćeo loviti konkunrenciju i da prvi puta nije ispred nje…SGS 3 je idalje zvjer za ovaj novi iPhone 5…Mogla bi i pokoja tuzbica past ovaj put iz smjera Samsunga prema Appleu

iPhone 5 izgleda jako slično 4ci i 4Su, hrpa ljudi neće kupiti 5icu jer ako ju stave na stol večina neće primjetiti da je to nešto novo , neće se imati s čime hvaliti.

...

http://hr.seebiz.eu/turizam/unwto-globalni-turisticki-rekordi/ar-44922/
za sve koji misle da hrvatska nema gospodarsku politiku i strategiju, poslujemo u najjačem sektoru svijeta iza tehnologije. [cool]

Isto vazi i za sve one koji misle da Haiti, Cuba, Dominikanska Republika i Jamaica nemaju gospodarsku politiku i strategiju. Radi se o nizu prosperitetnih, bogatih i uredjenih zemalja kojima je turizam daleko najveca industrija. Usprkos cinjenici da tamo sezona traje 12 mjeseci i da operiraju u "drugom najjacem ekomomskom sektoru" sve redom su poznate po bijedi i siromastvu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close