Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Decki soja tehnicki zanimljiva…cisto da nest napisem
Cuo sam da krugman dolazi u Hrvatsku pa ja bjezim na neko vrijeme van!

Lijepo Vas pozdravlja balkanski debil leonidas primitivac po priznanju….

uzeo sam i kavu po 160 i dotrpao kineskog indeksa.
sinoć je narasto 3,8%, nadam se rastu od bar 38% sljedećih mjeseci.
šećer držimo, ovo drugo dno na 18,90 je bilo poklon, jako sam pohlepan u vezi šećera.

kako kava lijepo raste, pa to je ružno za pričat.
[/quote]
I bjež van na 180, 160-180 od petka popodne do utorka. GMCR zatvorit eksplozije i to je to.
I love the smell of coffee in the morning. Smells like profits.

U kojem smjeru ti je zanimljiva soja?

Pitanje investiranja u Hrvatsku je pitanje da li hrvatsko drustvo ima snage da podrzi promjene koje ce omoguciti povoljniju ekonomsku klimu. Moj je dojam da u ovom trenutku nema.

Apsolutno. Promjena mentaliteta u otvoreni za rast i pozitivan nakon 60 godina sivila nije lako.

Koliko god novaca nabacali, ostaci strukture gravitacije pojedinaca još su prejake.
[/quote]
koje je to društvo pokazalo volju za promjenama tijekom ove krize?
amerikanci s 10% deficita? australci, azijati i kanađani s nekretninskim balonima?
ja promjene vidim samo u egiptu, tunisu, siriji i kao uvijek – islandu.
[/quote]

Kanada je samnjila oporezivanje rada od 2009.

Neoporezivi dio prihoda je rastao svake godine od 2008. Porezni odbitak za djecu je isto porastao znacajno. Uvedeno je niz poreznih odbitaka pogotovo vezano za djecu. Recimo sada su svi troskovi djecijih sportskih aktivnosti porezni odbitak (Children’s Fitness Credit). Babysitting je sada takodjer porezi odbitak. Od ove godine uvodi se i Children’s Arts Credit tako da ce roditelji moci dobiti odbitak i za arts-related activities.

2009-e je uveden TFSA (Tax Free Saving Account). Svaki kanadski resident moze svake godine uplatiti do 5000 dollara u TFSA. Novac koji zaradi na investcijama iz tog accounta, bilo da je capital gain ili dividenda, je neoporeziv. Na taj nacin se gradjani poticu na investiranje.

Dakle Kanadsko drustvo je podrzalo promjene kojim se smanjuje oporezivanje rada i potice investiranje. Vlada koja je uvele gore navedene mjere je dobila izbore prije pola godine.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[/quote]
[/quote]
Dakle Kanadsko drustvo je podrzalo promjene kojim se smanjuje oporezivanje rada i potice investiranje. Vlada koja je uvele gore navedene mjere je dobila izbore prije pola godine.
[/quote]
e dok se kod nas pojavi netko tko bude imao viziju i plan za dulje od par dana možda i mi krenemo van iz bunara

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

uzeo sam i kavu po 160 i dotrpao kineskog indeksa.
sinoć je narasto 3,8%, nadam se rastu od bar 38% sljedećih mjeseci.
šećer držimo, ovo drugo dno na 18,90 je bilo poklon, jako sam pohlepan u vezi šećera.

kako kava lijepo raste, pa to je ružno za pričat.
[/quote]
secer lipo 2 dana voznja 19.40-19.50 dok ne probije up [thumbsup] thx

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

I evo jedan osobni osvrt:

svi uvijek lamentiraju "kako je bilo dobro" u Jugoslaviji.

Moj otac(koji nikad anije bio član partije onda niti danas) kaže da su 60-tih konji vukli bačve Pivovare na glavnom Zagrebačkom kolodvoru.

USA je u to isto vrijeme imala barem jedan auto ako ne i dva po obitelji.

Auti nisu nikako mjerilo vrijednosti ali jesu standarda.

Kakva vražja sreća u Jugoslaviji. Dosta mi je tih naklapanja.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Moj otac(koji nikad anije bio član partije onda niti danas) kaže da su 60-tih konji vukli bačve Pivovare na glavnom Zagrebačkom kolodvoru.

Da pravo zboriš.I mi danas vozimo aute i plaćamo masne kamate debeloj guski
zvanoj banka.Hebote ispada da je bolje ono sa konjima i zapregom.

Pozdrav,

Da pravo zboriš.I mi danas vozimo aute i plaćamo masne kamate debeloj guski
zvanoj banka.Hebote ispada da je bolje ono sa konjima i zapregom.

Pozdrav,
[/quote]
A opcija da voziš auto koji nije na kredit u Hrvatskoj ne postoji? Da možda nije nezakonito imat auto koji nije kupljen na kredit?

A opcija da voziš auto koji nije na kredit u Hrvatskoj ne postoji? Da možda nije nezakonito imat auto koji nije kupljen na kredit?

E ali za to se treba malo i štedjeti..Da vidiš kako se ekipa čudi mom frendu kad ga pitaju kolko mu je kredit za novi Citroen , a on kaže da ga je kupio na keš…neide im u glavu kako netko može skupit novce za kupnju auta bez kredita..

...

E ali za to se treba malo i štedjeti..Da vidiš kako se ekipa čudi mom frendu kad ga pitaju kolko mu je kredit za novi Citroen , a on kaže da ga je kupio na keš…neide im u glavu kako netko može skupit novce za kupnju auta bez kredita..

[/quote]

to ti je CRO.

Ako nemaš kredit za stan i auto, ako ne ideš na more na kredit i na skijanje – nisi Hrvat.

Ako ideš bicikolm ili javnim prijevozom, imaš knjigu u ruci, umjesto pive popiješ đus, ako nisi bio na moru ove godine i ako nisi došao na posao poslije GO sav u suzama zbog visokih rata kredita – nisi član Hrvatske zajednice.

Ako pak recimo petkom ostaneš doma čitajući – očekuj policiju na vratima.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

umjesto pive popiješ đus

ne možeš ovo ni ekonomski, ni kulturoliški, ni nutricionistički objasnit…

Anonimno, 11.09.2012. u 23:51

Pa imam i ja jedan osobni osvrt.
Ja stvarno to stalno vraćanje u prošlost, kao i žaljenje za nečim smatram gubitkom vremena. Treba punim plućima živjeti sadašnjost, i pokušati raditi na tome da nam budućnost bude bolja.

Moj tata, također nikad nije bio član partije (valjda je to genetski) i koliko god bio sposoban i stručan u svom području nije mogao postati direktor firme jer nije bio član partije (a nije da ga nisu zvali). Ni mama mi nije bila u partiji.

Ali nije bilo i sve loše u toj Jugoslaviji. Stan nismo dobili (vidi pod član partije), ali smo dobili jako povoljan kredit koji nam je osigurala firma (da nekad su se firme trudile da im radnici budu zadovoljni). Ostalo je napravila inflacija.

Vozili smo auto koji smo platili cashom. Radi se o Ladi, i ta Lada ako ste promijenili elektroniku i gume bio je jako udoban auto, nepoderiv, a jeftin za održavanje. Dobro malo je više trošila, ali to nije imalo neku ulogu jer je benzin bio jeftin kada ga je bilo. Po jakoj zimi (da nekad je u Jugoslaviji postojala normalna zima), ovi zapadni autići nisu mogli upaliti, a lada je uvijek palila od prve.

Postojala su i radnička odmarališta gdje se je za male novce moglo stvarno lijepo ljetovati (i ljudi se nisu zaduživali da bi vidjeli more).

Što se tiče banaka nikad se nisam zadužio za glupost kao što je auto (zapravo samo sam zbog dionica uzeo kredit).

A da se ljudi čude kada kupite auto za cash, to se u potpunosti slažem.
Naročito prodavači. Kada sam ih pitao koliki ću popust dobiti na auto jer plaćam kešom, bledo me je pogledal i rekel je da nemaju popust.
Ali ako kod njih uzmem kredit (koji daje proizvođač vozila) dobiti ću veliki popust.
Dobil je frišku figu, a ja sam kupio auto na drugom mjestu za keš (popust nisam dobio, ali su mi dali dodatnu opremu (to je bilo prije 5-6 godina).

Ovaj Štimac je napravio od reprezentacije privatnu prčiju. Strinić je bio fenomenalan, koja rolica za Belgijanca.

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

New Report

Close