Likvidnost tržišta kapitala postaje veliki problem.
Od kuda može doći novi kapital:
sa trulog zapada_ne -jugoistoćna Europa se drži na suhoj hrani
od domaćih stranih banaka_ne.jer smo mi za njih Jugoistoćna Europa
od države i prodaje državne imovine strancioma-ne-pa država za sada prodaje dionice
od FGS/država 50%/-ne- sredstva ostaju u posrnulim firmama.a kupnja iznad 25% ne obvezuje na obvezno
preuzimanje,dokapitalizacije uz denominaciju ne donose novu likvidnost/BADEL,CEBA ……
od početka godine država je povečala svoj dionički portfelj,a priča se o prodaji,za sada nas država
dodatno cijedi i uzima posljednje tragove likvidnosti
mirovonci moraju kupovati INU da Mađari ne probobiju 50%_opet po nalogu države_ovo je HDZ maslo
-evo i izgubljeni brodograditelji ulaze u dokapitalizaciju i mirovinci ulaze….spašava se brodograđevna
industrija sa realnom šansom da nastave istim smjerom tj.stvaranjem gubitaka,pa bi mirovinci i tu
trebali spušiti,naravno u budućim mirovinama,ali tek za dvadesetak godina kada počmu većie isplate mirovina to dolazi na naplatu
OIF su u konstantnom pada,oni prate tržište i ulaganja su sve manja,dapače povlače se sredstva što
dodatno isisava likvidna sredstva
I ostaje nam bloger i trolovi.Ali ni tu nema nove likvidnosti,to je uglavnom skakanje sa cvijeta na cvijet.
Naravno i sindikalisti koji mogu skakajući od cvijeta do cvijeta podizati likvidnost izdanja sa malim
MCAP, kao INGRA,DIOKI-
Tko će dočekati privatizaciju CROS i HPB i malo nove likvidnosti.
MIV_pruzimanje-nije vrijedno spo0mena
AGMM-došlo fripkih 4 mil kn od FGS_beznaćajno
BLSC _minimalna nova sredstva
VIRO-ne da ekipa po 430,beznačajno kupljeno dionica-zašto bi plaćali više od 430 naq ovakvom tržištu,mislim da je pametnije stiskati ove pohlepnike koji žele 500 i više i isciditi ih na 400 i niže
buduće dividende_bit će ih manje nego ove godine jer ako se dobit refinancira s obzirom na oslobađanje od poreza postavlja se pitanje da li je pametnije uložiti 100 ili 70 podijeliti kao dividendu.
-dakle,manje dividende manja likvidnost
I normalno ,u dionicama sam samo 100% jer na neliikviduše u kojima sam nema margine kredita. upravo kada sve izgled crno bljesne svjelo.
Mislim da je i vama krajnje vrijeme za ulazak.
kolega lopina…..to svjetlo koje vi vidite je svjetlo armageddon expressa…….i stiže u punoj brzini….. [bye]
kolega lopina…..to svjetlo koje vi vidite je svjetlo armageddon expressa…….i stiže u punoj brzini….. [bye]
nelikvidnost=slab krvotok=smrt
Dakle sve likvidne dionice bi trebale padati tj svo fondovsko smeće,a naročito one dionice koje kotiraju relativno dobro radi dosadašnjih visokih dividendi koje nakon Linićevih rezova postaju jako upitne.Dakle:ERNT,HT pušiona
Brodari su dobro potonuli,ali s obzirom na vozarine dno oceana je granica pada.
Građevinari su nisko,ali s obzirom na zaduženost i zasposlenost kapaciteta i oni bi mogli sa cjelokupnom građevinskom operativom u ponor.DLKV kao izvoznik jedina nada,i LVCV kao
sigurno utočište zbog male zaduženosti.
Hrana i turizam nam ostaju kao posljednje utvrde.Ali i to se već počelo napucavati kao ISTT,MAIS,ARNT,RIVP,KORF..to je već preskupo,ali ima tu šanse u totalnim nelikvidušama kao AMDN,HMDN–dodajte i vi koju svoju samo ne SUNH koji ćete uskoro napucati kada netko poklekne.
Belje po 78/ bez preuzimanja/ je duplo skuplje od Vupika.Vupijk je odlična prilika.
DKVS je priča iz davnina sa tragičnim završetkom.
AGMM je završena priča u kojoj Fragaria/kupac/ zarađuje 100% u slijedećih nekoliko godina,Kolarek
bi trebao skinuti isto toliko,A FIMA invest i BRIN su propustili ostvariti dobit.I mali će spušiti,ako ne budu strpljivi.Sa 500 mali dioničari nisu zadovoljni,a pustili su da dionica padne na 360.Pa valjda
trebaju biti sretni što im netko omogućuje izlazak na 500.
MIV uprava nije zadovoljna jer preuzimanje po 3050 im nije dobro.A dionica bila na 16xx.Kako su to
kao uprava dozvolili.Što nisu kupovali vlastite dionice i podigli prosjek.Stranac ulazi da bi zaradio i
ulazi jeftino,jeftinije ako može najjeftinije ,a vi Varaždinci lagano postajete periferija i najveći gubitnici hrvatskog tržišta kapitala.FIMA,FMPS,VALIDUS,BRIN,FIMA equiti,Varteks,Varaždin i svi koji su sa vama povezani su crne točke tržišta kapitala.Vi ste reputacijski bankrot.
Da,sve izgleda jako loše,ali svjetlo na kraju tunela je sve veće i veće a i vas će zabliještiti,ali toliko
snažno da će vas zaslijepiti i nećete uspjeti sakriti pogled.Ja sam na to spreman.
BRIN+FMPS+QUNE+JAKT+SLPFsu ta svjetla.
Naravno i neke dionice nelikviduše ,totalno van fokusa fudamentalno stabilne kao stijena i naravno
neke potencijalne stečajuše kao JDKM,ELPR itd.
Kako reutacija uprave ili upravljača djeluje na cijenu dionice?
Pa dionica ide u prah i pepeo,a uprava abdicira milom ili silom.
Zadnji primjeri:
AGMM-BV 2.200 a Fragaria/Škegro/ulazi po 500.Nova uprava dolazi!Stara tutanj!
QUNE-Qustus invest kažnjen.prisilno predao upravljačku palicu Fima investu .To i nije loše da
novi upravljač nema goru reputaciju.I većinski vlasnici odlućili likviirati fond.Pametno.
JAKT je to napravio prije godinu dana.To je bilo pametnije jer ovdje vrijedi pravilo :Što prije
u likvidaciju fonda to veća korist za dioničare.
FMPS-reputacija ispod nule radi upravljača FIMA investa.Prvi korak prema likvidaciji napravljen
i novi NO ,neprijateljski sadašnjoj upravi bi trebao pokrenuti šemu JAKT,QUNE tj likvidaciju.
BRIN_još jedan biser Fima investa-toliko mim je jaka reputacija da se 42 kn kuipuje za 11 do 12 kn.I ovo je zrelo za likvidaciju.
Likvidaciija JAKT,QUNE,eventualno FMPS i BRINA bi dioničarima trebalo donijeti izuzetno veliku dobit u odnosu na zadnje cijevi jer su zadnje cijene na oko 75% NAV.Sve ispod 100% u kraćem vremenu bi bilo premalo!
SLPF sa Auctorom kao vlasnikom ko0ji pametno gospodari sa svojom imovinom je vjerovatno
najuspješniji gond u Hrvatskoj jer i u ova teška vremena ostvaruje porast NAVa.Ali kako AUCTOR
još nije kupio sve drži cijenu nisko.Zapravo ne drži Auctor već stradalnici domovinskog rata
tuču po BIDU sa svojim 160/sto šezdeseticama/i drže cijenu nisko.Ovdje će Auctor preći u ofanzivu tek kada poklekne neki veći igrač i zato ovo treba pomalo skupljati!
JAKT+BRIN+QUNE+FMPS+SLPF=med i mlijeko u potocima
Nemojte misliti da sa ovakvim pristupom imam reputacijski rizik.
Ali i vi kao oponenti imate isto takav rizik.Vrijeme će sve staviti na svoje mjesto!
Likvidaciija JAKT,QUNE,eventualno FMPS i BRINA bi dioničarima trebalo donijeti izuzetno veliku dobit u odnosu na zadnje cijevi jer su zadnje cijene na oko 75% NAV.Sve ispod 100% u kraćem vremenu bi bilo premalo!
lopina, moj lopina. Standardan diskont na NAV je 30%, dakle maksimum maksimuma za ZIF je 70% NAV-a, i to ako govorimo o pravim ZIFovima, a ne ovim izgovorima od ZIF-ova krcatih nelikvidnom imovinom.
Što se likvidacije tiče, ona traje. I traje. I traje. Najmanje dvije godine. Pogledaj Velebit.
Dakle, u iduće dvije godine brat-bratu možeš očekivat prinos od cca -50 posto na navedene fondove.
lopina, moj lopina. Standardan diskont na NAV je 30%, dakle maksimum maksimuma za ZIF je 70% NAV-a, i to ako govorimo o pravim ZIFovima, a ne ovim izgovorima od ZIF-ova krcatih nelikvidnom imovinom.
Što se likvidacije tiče, ona traje. I traje. I traje. Najmanje dvije godine. Pogledaj Velebit.
Dakle, u iduće dvije godine brat-bratu možeš očekivat prinos od cca -50 posto na navedene fondove.
[/quote]
Što je pjesnik htio kazati :da je 32.5/cca 11 kn po dionici/ mil kn koje je SLPF dobio od prodaje RIVP nelikvidna imovina/još mu je ostalo cca 2 mil RIVP ne kuna nego dionica/.Samo taj dio je težak cca
18 kn po dionici
da pokrije sadašnju cijenu punih 100%,ali SLPF ne ide u likvidaciju pa će AUCTOR nastojati da cijena bude što niža dok se nakrca
BRIN
da je 1.2 mil kn/cca koje je dobio od prodaje AGMM nelikvidna imovina,da je DDJH,ADRS,HT,ATPL,DLKV nelikvidna imovina
QUNE
da je 3,35 kin dividende po dionici QUNE/ili 12% na sadašnju cijenu /nelikvidna imovina
da je 20 kn po dionici u OIF i depozizima koje Qune ima u OIF to uglavnom u novčanim fondovima
nelikvidna imovina
ja smatram da ovih 32.5 mil kn.u SLPF ne treba diskontirati,dapače mislim da to vrijedi više jer
AUCTOR od kada je preuzeo SLPF pumpa NAV,tj pobjeđuje tržište
Donekle ste u pravu jedino kod FMPS jer bi u slućaju njegove likvidacije zaista trebalo uzeti u obzir
diskon od 30% pa bi umjesto 75 kn po dionici dioničari dobili samo 55 kn po dionici ,tj samo 2xx % na sadašnju cijenu od 17.Nešto više kod JAKT jer JAKT ima i likvidne imovine.
Možda je vama malo 200% u nekoliko godina.Ja mislim daje to lijepa dobit i u pet godina.
Da li vam je poznato da se isplate u likvidacije mogu vršiti i parcijalno tj.postepeno bilo kao isplata
dividende,a može i isplata temeljnog kapitala.
Da li znate da se isplata može vršiti i u dionicama,pa bi na sedam dionica JAKT moglo biti isplaćeno
jedna dionica FMPS iako se nadam da će JAKT tu skupo prodati kožu i dioničarima donijeti barem
trostruko više nego što se FMPS sada vodi u portfelju.Nije li to korekcija u tom segmentu ne 30% minusa ,nego dobit 2xx %.
Da li znate da fondovi koji su u likvidaciji mogu kupovati i vlastite dionice i kupnjom vlastitih dionica
dodatno povečati NAV.
Da li znate da gubici koji se eventualno ostvare u likvidaciji imovine vrijede jednu petinu kao poreska
olakšica za buduće dobiti za budućeg kupca koji pripaja ostatke fonda.
Dakle,čak i veća otpremnina od sadašnjeg NAVa nije apstrakcija.
Na današnjem tržištu kapitala ZIFOVI nisu ovisni o likvidnosti,jer ako cijena dionice pada to bolje
jer ako dokupljujem samo ću zaraditi više,jer je rebat siguran ,ne radi cijene dionice nego otpremnine po dionici.
Nadam se da nećete mjenjati nick kada utvrdite da ste promašili ceo fudbal!
Em ti Krista Lopina, opet si zavladao temom.
Jel teče med?
A gdje je tvoja prijateljica Ivana?
http://www.businessinsider.com/facebook-share-buyback-2012-9
Zurbrigen je kralj.