Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najveći su padovi zabilježeni u Europi i Kini. Mislim da ovo dosta govori o Kini a slab prirodni prirast će se tamo mozda i vrlo brzo pokazati kao veliki neprijatelj.

Glavni pokretač kineskog gospodarstva nikad nije bio prirodni prirast nego urbanizacija:
1990. 26%
2010. 51%
2035. 70%,
a tu se ništa neće promjenit još desetljećima.
[/quote]

Netko je rekao da je?

Ali znaš da kada ekonomije udju u fazu razvijenih zemalja, prirodni prirast ima ključnu ulogu uparen sa socijalnim i mirovinskim sustavom koji dolazi u tom stadiju(rast ili održavanje porezne baze).

Znaci, očekuješ 10% rasta GDP-a(o strukturi da ne govorim) unedogled?

Pa to je, u najmanju ruku, zanimljiva izjava.
[/quote]
počeo si se u zadnje vrijeme raspravljat ko žena, domaćica. [rolleyes]
kažeš kina usporava i da će prirast to dodatno naglasit pa da to nisi rekao.
onda kažeš da ja očekujem 10% rast GDP-a i da je to zanimljiva izjava, a di je ta moja izjava?

stopa rasta će naravno padat zbog sve veće baze, ali će u apsolutnim iznosima rast bit jednak ili veći, a to jeono što je bitno. kina do razvijene ekonomije ima još 200-300% rasta, a to će se odradit na temelju urbanizacije, internog tržišta i pomicanja u lancu dodanih vrijednosti.

Najveći su padovi zabilježeni u Europi i Kini. Mislim da ovo dosta govori o Kini a slab prirodni prirast će se tamo mozda i vrlo brzo pokazati kao veliki neprijatelj.

Glavni pokretač kineskog gospodarstva nikad nije bio prirodni prirast nego urbanizacija:
1990. 26%
2010. 51%
2035. 70%,
a tu se ništa neće promjenit još desetljećima.
[/quote]

Netko je rekao da je?

Ali znaš da kada ekonomije udju u fazu razvijenih zemalja, prirodni prirast ima ključnu ulogu uparen sa socijalnim i mirovinskim sustavom koji dolazi u tom stadiju(rast ili održavanje porezne baze).

Znaci, očekuješ 10% rasta GDP-a(o strukturi da ne govorim) unedogled?

Pa to je, u najmanju ruku, zanimljiva izjava.
[/quote]
počeo si se u zadnje vrijeme raspravljat ko žena, domaćica. [rolleyes]
kažeš kina usporava i da će prirast to dodatno naglasit pa da to nisi rekao.
onda kažeš da ja očekujem 10% rast GDP-a i da je to zanimljiva izjava, a di je ta moja izjava?

stopa rasta će naravno padat zbog sve veće baze, ali će u apsolutnim iznosima rast bit jednak ili veći, a to jeono što je bitno. kina do razvijene ekonomije ima još 200-300% rasta, a to će se odradit na temelju urbanizacije, internog tržišta i pomicanja u lancu dodanih vrijednosti.

[/quote]

Tnx;) cijenim zene, ne bi me jedna sada niti ubila.

Neće odraditi, prvo zbog loše vođene centralne politike, zatim zbog uzasno visokih stopa nekvalitetnog duga regionalno, velikih socijalnih razlika u primanjima ( naginju Rusiji prije nego nekim socijalno osviještenim zemljama, u biti nemaju socijalni sustav) te naravno od 15 milijuna do 64 milijuna slobodnih stanova koji su u prosjeku cijena negdje okok Zapadnih dok su primanja Istočna.

Ugl, pazi se socilanih nemira. Gledaj sa ljubavlju Brazil.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ugl, pazi se socilanih nemira. Gledaj sa ljubavlju Brazil.

Pusti ti ovo..Nema teoretske šanse za to u Kini, barem ne iducih 10godina minimum.

...

Neće odraditi, prvo zbog loše vođene centralne politike, zatim zbog uzasno visokih stopa nekvalitetnog duga regionalno, velikih socijalnih razlika u primanjima (naginju Rusiji prije nego nekim socijalno osviještenim zemljama, u biti nemaju socijalni sustav) te naravno od 15 milijuna do 64 milijuna slobodnih stanova koji su u prosjeku cijena negdje okok Zapadnih dok su primanja Istočna.

Svjestan si da Kina i USA imaju u zarez isti Gini koeficijent?
20-50 milijuna novih stanova za 250 milijuna novih urbanih stanovnika tijekom sljedeće generacije.
A tko će se naselit u one prazne četvrti u Detroitu, Clevelandu, Arizoni i sl.?
Tko trenutno ima bolje vodstvo od Kine? (Konkurencija je USA, EU, Japan, BRIC… nemoj mi spominjat Danske i Austrije).

Ina raste na krilima špekulacije o ponovnom ulasku u Crobex

Prema mišljenju analitičara koji je želio ostati neimenovan, rast cijene dijelom su potaknule špekulacije o prodaji dijela državnog udjela, ali ne treba zanemariti ni špekulacije prema kojima bi Ina mogla ući u indeks u sljedećoj reviziji Crobexa.

"Vjerojatno dio malih investitora izračunava dane trgovanja koji su kriterij za ulazak u indeks pa se nadaju da će dionice prodati indeksnim fondovima koji će ih morati kupovati", rekao je izvor Business.hr-a.

http://www.business.hr/ul…-ponovnom-ulasku-u-crobex

@matrix90,
nesmiješ na Best buy spomenuti INU jer te odmah ocijene jedinicom .
Evo malo sam ti popravio ocjenu .
Kolege su toliko jalne na nekoga tko na burzi zaradi da ga odmah loše ocjene .
Zbog toga neću ni spominjati koliko sam ja zaradio kupujući INU po 1690KN i prodajući 4100kn.
Pošto nisam sebičan kolegama sam pravovremeno savjetovao da kupe INU , što sam i ja opet učinio .
I opet ću ju prodati kada postigne moju cijenu i pobrati vrhnje .

Mislim da INA raste zbog toga što ljudi sada znaju da je INA u Siriji našla nafte i plina vrjednog 20 miliardi dolara .
Puno je to para .
I svi se nadamo da će se INA uskoro vratiti u Siriju .

Vjerojatno na cjenu utjeće i to što će Kukuriku Vlada uskoro prodavati 19 % INE prema Zakonu iz 2002.

.

Neće odraditi, prvo zbog loše vođene centralne politike, zatim zbog uzasno visokih stopa nekvalitetnog duga regionalno, velikih socijalnih razlika u primanjima (naginju Rusiji prije nego nekim socijalno osviještenim zemljama, u biti nemaju socijalni sustav) te naravno od 15 milijuna do 64 milijuna slobodnih stanova koji su u prosjeku cijena negdje okok Zapadnih dok su primanja Istočna.

Svjestan si da Kina i USA imaju u zarez isti Gini koeficijent?
20-50 milijuna novih stanova za 250 milijuna novih urbanih stanovnika tijekom sljedeće generacije.
A tko će se naselit u one prazne četvrti u Detroitu, Clevelandu, Arizoni i sl.?
Tko trenutno ima bolje vodstvo od Kine? (Konkurencija je USA, EU, Japan, BRIC… nemoj mi spominjat Danske i Austrije).

[/quote]

Svjestan si da ulaskom Kine u stariju i bogatiju ekonomiju Gin koeficijent donosi samo disparitet krivulje i naginjanje pream bogatijim slojevima?

Usporedba gini Kina i gini USA 1/1 sada dok je Kina emerging a USA ekonomija u maturitetu samo ti govori koje vuduće probleme ima Kina sa rastom ekonomije od 200-300 posto koju si napomenuo.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

http://www.businessinsider.com/stephen-roach-chinese-ghost-cities-2012-8
hahaha, netko čita i prepisuje.

ja mislim da to što rusija, kina i USA imaju isti Gini puno više govori o USA nego o rusiji i kini.
a jesi ti svjestan da kina svoj demografski problem napola riješi potezom pera preko noći (ukidanjem one child policy), tko još ima takav backup?
nego, tko ima bolje vodstvo od navedenih?

ja mislim da to što rusija, kina i USA imaju isti Gini puno više govori o USA nego o rusiji i kini.
a jesi ti svjestan da kina svoj demografski problem napola riješi potezom pera preko noći (ukidanjem one child policy), tko još ima takav backup?

Loš comeback James. Očekivao sam bolje.

gledaš ih horizontalno kroz države ali ne i vertikalno kroz vrijeme.

Ah čuj pokretanje "rađanja" nije kao da pališ mobitel, a osim toga sa saving rateom na visokoj razini mislim da se to ne bude dogodilo.

Mislim Kina kao i USa mora restrukturirati ekonomiju na potrošačku USA na štednu. Nemogu obje trošiti i živjeti.

Netko mora banka biti. Tako da..
A i da naprave, vrlo brzo će se reversirati u smjeru Indije.

Mah Roach je dobar, ali zivi od investicija na Istoku, nije da će reči nesto negativno. 4UN’s je njegova tvorevina:)

Na taj način bi kratokoročno riješili problem a dugoročno ga još više povećali.

Misli lokalno, djeluj globalno!

AUDIO upravlja milijardama kuna, a od osnutka …

http://www.vecernji.hr/biznis/audio-upravlja-milijardama-kuna-a-osnutka-ima-samo-gubitke-clanak-447129

U 9 mjeseci od izbora Kukuriku Vlada ostvarila je ove Uspjehe :
Industrijska proizvodnja pad – 6,3 % ,
Izvoz pad -5,8 %,
Trgovina na malo pad – 2,2 % (7 % ?),
Građevinski radovi pad – 9,1 % ,
Plaće pad – 3 % ( 9 % ?),
BDP pad -2,3 % (3%?),
Nezaposleni rast +300.000 (350.000 ?),
Inflacija rast + 3,5 % (4% ?),
Porezi rast +10 % (?)
Depresivnih stanovnika Hrvatske , rast + 300.000,
…..(NOVA TV)

ne znam zašto se šuti o najvećem uspjehu ove vlade:
– polugodišnja dobit poduzetnika je prepolovljena.
– (obveznici poreza na dobit).
– prevedeno to znači kako će sada gospon SLinić umjesto 20% poreza na dobit dobiti 10%.
– ili gledano na dividendu nema više 12%, sada će realno skupiti 6%.
– te zbog toga, ova vlada pod hitno treba povećati porez na dobit 40% i porez na dividendu 24% ako misle po toj osnovi skupiti istu lovu.
– moje čestitke poslodavcima na prepolovljenoj dobiti.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

.

New Report

Close