Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Ivana7

„DIOK.

– osim gospona Hase doslovno svi pišete negativno o ovoj dionici.
– jedan tip me pita na p.p. što ima ??? DIOK.
– dobila sam dobronamjeran komentar, s kojim se u potpunosti slažem (koma firma, svi kradu tamo ili su krali, u stečaj hoće, samo je pitanje kada).
– puno toga pada jer se prodaje zbog DIOK.
– siguna sam kako će se na tome DIOK izgubiti velika lova.
– ali ako na vrijeme prodate dionice DIOK gospon Hasi možete stvarno dobro zaraditi.

Dobro ljudi ja se potrgam da Vam objasnim da mislite svojom glavom, a što Vi napravite?
Smetate gđa. Ivanu na godišnjem. A kako će Vam ona pomoći? Razumije se u kemijsku industriju (koliko se sjećam ne zna kako transformator radi, a ni ne treba znati), isto koliko se ja razumijem u investiranje. Pa glavni problem firme i je taj što ništa ne proizvodi. Sada na osnovu kojih podataka da Vam gđa. Ivana bilo što savjetuje.

S komentarom (makar bio dobronamjerni) se ne mogu složiti, jer je kontradiktoran.
Firma je dobra, problem je u nastavku komentara. Znači koliko god svi tamo krali (znači da je dobit firme dosta velika) ili kradu firma se još uvijek drži i realno gledajući može izbjeći stečaj. I opet ta depresija u Hrvata (samo je pitanje kada, na sveto nigdarjevo).
Znači treba prekinuti lopovluk, smijeniti nesposobnu Upravu i njezine glasnogovornike.
Uprava je trebala dok ne osigura uvjete za proizvodnju poslati radnike doma na čekanje na minimalac, konzervirati postrojenja, nadzirati hladni pogon. S druge strane radnici ako nisu zadovoljni organiziraju štrajk (a poslije su mogli pokrenuti stečaj), a ne dolaziti na posao, ništa ne raditi i još očekuju da im se to plati (samo u Hrvatskoj). Ja sam se za svoju plaću narintao u tih 7 mjeseci.

Problem DIOKI-A je DINA. Dok se plin ne dovede do DINE proizvodnja je neisplativa. Još jednom nama ne treba LNG terminal već skladišta plina. Zbog sve veće ponude plina na tržištu cijene će i dalje padati. Plinovod je uvijek isplativiji od prijevoza brodom. Gosp. Sava neka se zapita zašto Rusi grade plinovod, kad mogu imati LNG terminal na Krku.

Stečaj? Pa mislim da nije više opcija, i to je glavna stvar u ovoj priči.

Ako Vas ipak to muči, ja ću samo kazati da na KSST imate jednu ptičicu i jednog muškarčinu koji plaćaju trenutno 800 kn za neko zemljište na kojem koliko sam shvatio ni trava ne uspijeva. Mislim da oni navijaju za stečaj. Kod zemljišta važna Vam je samo jedna stvar: lokacija, lokacija, lokacija. Ako pratite DIOKI pročitali ste da DINA već ima izgrađenu infrastrukturu, te je elitni turizam moguće brzo implementirati u postojeće stanje. S druge strane imate Zagreb gdje je to već u GUP-u postalo zona visoke gradnje (govorimo o zagrebačkim twinsima). A tu su još kemikalije, postrojenja, rezervoari (koliko sam shvatio DIV jedva čeka da počne raditi), pa bi mu toliko sirovine dobro došlo.

Mislim da je ipak trebalo naći rješenje s INOM u kojoj je država vlasnik (još se stigne), kao strateškim partnerom, i za to se nije trebalo izgubiti 7. mjeseci.

Gđa Ivana vidim da ste na godišnjem pa ne pratite burzu. Većinu dionica sam kupio na cijeni od 9 do 10 kn (nešto i po 8). Još sam samo kupio cca 577 komada po 14,35 (prosjek). Danas sam nešto prodao 23-24 kn pa opet kupio po 22 kn. Moram priznati da je puno zanimljivije nego na INI. Tamo je samo padalo do 1.000 kn, ili poraslo s cca 1.700 kn na 2.820 kn.

Gosp. Inverter hvala. Ja bih ipak rekao čak do 32 kn (niste uzeli u obzir ljudski faktor). Poslije toga u rasponu od 15 do 30 kn do pokretanja proizvodnje.

Nakon 4 godine, tko zna.

Ivana7 ja ne kupujem, a tko kupuje toliko dionica pojma nemam (možda su ipak mali zeleni?)

Pozdrav!

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Problem s društvenim mrežama je što brzo dosade ljudima čim dođe nešto drugo. S appleom se nebi igrao. Firma ulaze hrpu toga u istrazivanje, a to je jedino šta vrijedi za buducnost. Isto kao google.

Društvene mreže postoje tek nekoliko godina, uz to postoje tri ozbiljne (FB, Twitter i LNKD) i jedna koja je propala isključivo svojom krivicom (myspace). Mislim da se na temelju toga ništa ne može zaključit o njihovom životnom ciklusu. Za razliku od tehnoloških proizvoda koji imaju jasno definiran životni ciklus koji je nešto duži od modnih trendova. Dakle, bojiš se nepoznatog, a vjeruješ da se izgledno ovaj puta neće dogodit.

Nikako ne vidim FB ko dobrostojeću firmu u budućnosti.

FB je već danas dobrostojeća firma s velikom dobiti i dobrim maržama (gross margin veći od Google-a). Cijena dionice je nešto drugo.
[/quote]
James, jesi li uopće pogledao na čemu i od čega živi Facebook i zašto je toliko lošiji od googlea?
Postotak CTR-ova kod jednog i drugog?
Hm?
[/quote]
ma nemoj mi sad opet tehničke podatke navodit, jesmo pričali o poslovanju firme.
FB zarađuje dobro bez ikakvog poslovnog modela, šta će bit kad se odluče za jedan ili više modela?

DIOK.

– osim gospona Hase doslovno svi pišete negativno o ovoj dionici.
– jedan tip me pita na p.p. što ima ??? DIOK.
– dobila sam dobronamjeran komentar, s kojim se u potpunosti slažem (koma firma, svi kradu tamo ili su krali, u stečaj hoće, samo je pitanje kada).
– ali vrijeme je novac.
– zašto tu ne zaraditi ???
– jučer sam i na kladionici na 2 listića pogodila po 2 para, dobila dobru lovu.
– što danas odigrati, Stuttgart + Celsa, ili imate što pametnije za predložiti ???

– jutros se je ponovilo zlatno pravilo ove burze, tko rano rani skupo plaća dionice.
– puno toga pada jer se prodaje zbog DIOK.
– siguna sam kako će se na tome DIOK izgubiti velika lova.
– ali ako na vrijeme prodate dionice DIOK gospon Hasi možete stvarno dobro zaraditi.

– ova dionica je stvarno kocka, a ja se volim kockati.
– za one slabih živaca preporučam do kraja dana realizirati plus ako ste ga ostvarili ili rezati minus s stop loss.
– evo tu u par navrata zarađujem o.k., kratkoročna špekulacila od par sati ili par dana.
– probajte se zaigrati s sitnom lovom.

– I love this game.
Pozdrav !

tu zaradjujes, na kodt gubis, glavno da se nesto događa
[/quote]

Ako se voliš kockati, uzmi si Jamesa za muža.
[/quote]
Pijuckamo ja ,moj prijatelj i njegova žena.Narućujemo:
Ja dupli gemišt/peti po redu/,prijatelj viski kola, a supruga votka đus.Isto peta tura.I kaže moj prijatelj konobaru:Bez votke đus,dosta je po jedan pijanac u familji.

Problem s društvenim mrežama je što brzo dosade ljudima čim dođe nešto drugo. S appleom se nebi igrao. Firma ulaze hrpu toga u istrazivanje, a to je jedino šta vrijedi za buducnost. Isto kao google.

Društvene mreže postoje tek nekoliko godina, uz to postoje tri ozbiljne (FB, Twitter i LNKD) i jedna koja je propala isključivo svojom krivicom (myspace). Mislim da se na temelju toga ništa ne može zaključit o njihovom životnom ciklusu. Za razliku od tehnoloških proizvoda koji imaju jasno definiran životni ciklus koji je nešto duži od modnih trendova. Dakle, bojiš se nepoznatog, a vjeruješ da se izgledno ovaj puta neće dogodit.

FB je već danas dobrostojeća firma s velikom dobiti i dobrim maržama (gross margin veći od Google-a). Cijena dionice je nešto drugo.
[/quote]
James, jesi li uopće pogledao na čemu i od čega živi Facebook i zašto je toliko lošiji od googlea?
Hm?
[/quote]
ma nemoj mi sad opet tehničke podatke navodit, jesmo pričali o poslovanju firme.
FB zarađuje dobro bez ikakvog poslovnog modela, šta će bit kad se odluče za jedan ili više modela?
[/quote]

Facebook ima duplo manji CTR od Google-a tj duplo manji postotak zarada od reklama.

Kada se uskoro uvede i kontrola klikova putem stvarnog see-through-a(dobiješ novac za banner kada osoba ostane na reklamiranoj stranici toliko i toliko) onda će tek FB imati problem.

Google daje intelektualne usluge, FB društvene(čitaj sex, komunikacija) i tu je u uzasnoj i lošoj poziciji.

Manje kvalitetna baza kupaca tj prostora za oglašavanje znaci manje prihoda a sa lošijim CTR-om i još manje prihoda.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_traded_commodities

ovdje se seli dobar dio kapitala…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[/quote]
Hm?
[/quote]
[/quote]
Google daje intelektualne usluge, FB društvene (čitaj sex, komunikacija) i tu je u uzasnoj i lošoj poziciji.
[/quote]
jel mi živimo u istom svijetu?
u mom je tržište sexa i komunikacije x na n-tu puta veće od tržišta intelektualnih usluga.
facebook se snalazi u googleovj domeni, google u facebookovoj ne može mrkvu isčupat.
ponovit ću: facebook je već danas odlična firma (2,0 mlrd. USD EBITDA, hrpa casha za preuzimanje konkurencije, 5,0 mlrd. USD revolving kreditna linija) iako još nema jasan poslovni model, šta će bit kad se iskristaliziraju dva, tri modela monetizacije 1 milijarde korisnika i stabilizira vlasnička struktura?
http://www.businessinsider.com/facebook-search-2012-8

[/quote]
Hm?
[/quote]
[/quote]
Google daje intelektualne usluge, FB društvene (čitaj sex, komunikacija) i tu je u uzasnoj i lošoj poziciji.
[/quote]
jel mi živimo u istom svijetu?
u mom je tržište sexa i komunikacije x na n-tu puta veće od tržišta intelektualnih usluga.
facebook se snalazi u googleovj domeni, google u facebookovoj ne može mrkvu isčupat.
ponovit ću: facebook je već danas odlična firma (2,0 mlrd. USD EBITDA, hrpa casha za preuzimanje konkurencije, 5,0 mlrd. USD revolving kreditna linija) iako još nema jasan poslovni model, šta će bit kad se iskristaliziraju dva, tri modela monetizacije 1 milijarde korisnika i stabilizira vlasnička struktura?
http://www.businessinsider.com/facebook-search-2012-8
[/quote]

Opet ti sa ebitdom.

Kakav model?

Pa da li si svejstan tko i zašto koristi facebook?

Znaš li strukturu godišta?

Firma imaju stranice da bi dobili lajkove da bi imali promet na reklamama?

"iako nema jasan poslovni model" – a kada bi ga trebali imati?

Već je FB sve probao, oni rade mrežu informacija, ali masa ljudi koje ja znam ga gasi, ok dakle imaju rast preko novih korisnika ali nekakav same store growth nemaju!

Više niti ne gledam baš bilancu, niti rdg niti cash flow, tj da ali vrlo malo.

Najviše gledam poslovni model i prilike/ugroze.

Ne vidim prilike kod Facebooka. Google je prodao gmaps svima u autoindustriji, a što će FB?

Da lajkam dok vozim? Lajkaj me ovdje, ljubi me njezno?

Ne vidim intrinzičnu vrijednost.

btw. preko 45% korisnika je u dobnoj skupini od 13 do 25. Pričajmo o youth unemployment i kupovnoj moći.

Kažem ti, samo da se promijeni oblik naplate od marketinga, a bude, bye bye revenue.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Hasenfefer@ to su tehnicke razine na kojima ja K/P naravno da se uvjek malo pretjera na svakoj strani
u tom slucaju HOLD

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Opet ti sa ebitdom.

Pa da li si svejstan tko i zašto koristi facebook?
Znaš li strukturu godišta?

Iako nema jasan poslovni model – a kada bi ga trebali imati?

Više niti ne gledam baš bilancu, niti rdg niti cash flow, tj da ali vrlo malo.
Najviše gledam poslovni model i prilike/ugroze.

Ne vidim prilike kod Facebooka. Ne vidim intrinzičnu vrijednost.

Nisam ja s EBITDA, EBITDA je najvažnija komponenta financijske analize, get over it.

Znam da ga ti i većina kritičara ne koristi. Znaš li ti kome se najlakše prodaju novi proizvodi, a kome se najlakše prodaju digitalni proizvodi? Bi li FB trebao ciljati baby-boomere? Pa oni tek uče koristit Nokije. Kome Nike prodaje nove 315$ tenisice?

Poslovni model će imat čim tržište sazrije. Ponavljam, društvene mreže postoje par godina. Koliko poslovnih modela je promjenila najveća kompanija u povijesti od njenog začetka (IBM), u kojoj godini je Ford otkrio svoj poslovni model masovne proizvodnje?

Ne gledaš TA, ne gledaš FA, znači preostalo ti je filozofiranje.

To što ga ti ne vidiš, ne znači da ga nema. Sve ove iste kritike su slušali na račun Google-a 2004. pa Apple-a 2007., itd. FB nije nova kompanije, FB je novo trižte koje tek treba definirati, apsolutno nemaju nikakvu konkurenciju, a sad su već u tolikoj dominaciji da teško i sami sebe mogu zajebat.

Anonimno, 23.08.2012. u 15:14
@ lopina

Ne,to nije istina.Hazunfefer je kemičar,a ja nastojim biti alkemičar.
A što se tiče Diokija smatram da je Dina ekološka bomba,a Dioki,ako ćini značajan dio našeg portfelja
implozična bomba.
eksplozija=širenje
implozija =sužavanje ili stiskanje

Trenutno moj portfelj eksplodira bez opasnosti da budem raznesen u paramparčad.

Gospon lopina, moram priznati da sam ugodno iznenađen. Nisam znao da smo kolege. Zapravo ste u prednosti pred mojom malenkosti. Za razliku od kemičara koji se oslanja na znanost, alkemičari su se bavili i magijom. Osnovna im je preokupacija bila pretvorba kamenja u zlato. S obzirom na vrstu dionica u Vašem portfelju smatram da je u Vašem poduzeću takav odjel ne samo potreban nego i nužan.
Što se tiče kritike Vašem marketinškom odjelu, vidim neka poboljšanja bar kod dionice DIOKI-a.
Nadam se da ste ekstrahirali neke moje savjete. Prema štimungu mogao bih se okladiti.

Samo bi rekao da hrvatska mladost nije ni lijena, ni glupa. Mladi Hrvati žele raditi ali nemaju gdje. Zbog toga su svi pametni već odavno otišli iz Hrvatske. Sada ih treba vratiti natrag u Hrvatsku, jer jedino su nam oni šansa da svojim znanjem pokrenu gospodarstvo.

Anonimno, 23.08.2012. u 15:14
@ Ivana 7
jučer sam i na kladionici na 2 listića pogodila po 2 para, dobila dobru lovu.
– što danas odigrati, Stuttgart + Celsa, ili imate što pametnije za predložiti ???

Za danas ne znam, ali bih preporučio Maribor-Dinamo (čista jedinica).
Gosp. Čačić je izjavio (trener, a ne ovaj koji se vratio s jedrenja) da on nije još izgubio u Europi pa Dinamo sigurno prolazi. Poznajući Dinamo (očito bolje nego gosp. Čačić) na ovom bi paru igrao na iskustvo. Ako Dinamo slučajno prođe (što mu se u zadnje vrijeme često događa, 108 minuta, sva sreća da se sucu pokvario sat) opet će te biti sretni.
Znači čista win-win situacija za Vas kao što bi rekao gosp. Čačić (jahtaš, ne trener).

Inače što je s tim jedrenjem. Bivši premijer nam je jedrio, neki Rusi jedre, gosp. Čačić.
Trenutno sam na moru i vjetra uopće nema, čista bonaca.

Gosp. Zmajnoloviću sreća Vaša da nisam ovaj tjedan u Zagrebu. Vračam se sljedeći tjedan u Zagreb i nadam se da me neće pogoditi još i smrad. Ovo Vam je drugi žuti (prvi Vam je za Plomin).
I molim Vas sve po zakonu, ako odlagalište nema dozvolu smeće se više ne smije odlagati na Jakuševac.

ČIJI JE PROBLEM BANDIĆ AKO NE SDP-ov. Dopustili ste mu da vrati moj rodni grad u srednji vijek. Što se mene tiče otpeljajte smeće Bandiću doma, ali riješite to. Koliko vidim po fontanama novaca se ima.

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

James zaljubio si se u FB kao "zna se tko" u DDJH 😀

...

Molim stručnjake, za mene- bitan odgovor na pitanje: Da li je Čačić trener, u rodu sa Čačićem potpredjednikom Vlade..? Izvinjavam se, na odstupanju od teme, ali japanska ekonomija na ovoj temi
nije mi zanimljiva…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close