Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo sitna napomena:
VJSN-R-A (Vjesnik Tiskara d.d.) i list "Vjesnik" već godinama nemaju (tj. nisu imali) veze jedno s drugim…

Ja sam ozbiljan ulagač, ali kao takav očito neshvaćen na ovom forumu.

trebao bi za početak prestat lagat sebi i nama te gladit napuhani ego, to će ti bit najbolja investicija.

Kao prvo mislim da jedino što sam shvatio od strategije ove Vlade da će se boriti za svako radno mjesto i da će sve biti pošteno. To podržavam i uopće mi nije važno da li se radi o privatnoj ili državnoj tvrtci.
Na kraju krajeva INGRA je također privatna firma s puno manje potencijala od DIOKI-a (ili s većim dugovima) pa je Vlada uključila drugu državnu tvrtku da joj pomogne (ako su htjeli ime za taj dio svijeta INA je puno poznatija i priznatija firma).

@ lebowski „Naprotiv, Vlada i sindikati trude se iz petnih žila da Dioki ne završi u stečaju.“

Tu ste se vjerojatno zabunili, mislili ste valjda Vlada i Uprava DIOKI-a. Baš nisam vidio da su se pretrgli. Ono što je posao sindikata je da organizira štrajk, a ne da prodaje ili spašava firmu.
Gosp. Liniću Vi prvo što morate je da dovedete ove „naše“ banke u red. Koliko sam shvatio najveći vjerovnici su baš one. Pa nisu one sve gosp. Ježiću davale novce na lijepe oči. Pa valjda im je predočio nekakav poslovni plan (koji je očito bio neodoljiv) kada su mu sve banke dale toliki novac. Banke kažu da su kamate na kredite toliko visoke zbog rizika ulaganja (kojeg rizika) pa onda neka otpišu 50% kredita danih DIOKI-u, i daju lovu za pokretanje proizvodnje. Vidim da je glavna ona austrijska banka koja je sredila i PURIS. Da li bilo tko u ovoj državi vidi određen obrazac djelovanja ili ja imam fatamorganu zbog ovih visokih temperatura.

Pa o tome i ja govorim, mi nemamo dobru strategiju, ako je i uopće imamo.
Turizam, ovakva brodogradnja, ovakva poljoprivreda ne može biti naša strategija.

U ovom slučaju poanta stečaja je da ću se ja kao mali dioničar (vjerovnik) dobro naplatiti iz stečajne mase, pa ako vlada smatra da DINA ne treba raditi, neće raditi.

Gosp. Liniću ako Turci daju neke nove uvjete, zahvalite im se i pokažite im gdje su im vrata. Ove novce koji oni daju, DINA bi im mogla napraviti uslužnu djelatnost, preraditi sirovinu.
Hrvati imaju dovoljno pameti i znanja da sami pokrenu tvornicu novca.

Odoh ja na plažu, možda čujem o nekom novom kupcu za DIOKI pa Vam javim.

Pozdrav!

PS: Vidim da sam sada i lažljivac. Ovo je stvarno žalosno kada ljudi više ne znaju ni istinu prepoznati.
Jedan od razloga što sam počeo pisati bila je INA. Drugi je da ljudi na ovoj burzi počinju razmišljati svojom glavom, a ne tuđom. Pa Vi ulažete svoje novce, ne trebaju Vam različiti GURUI, babe Vange …

Mene su roditelji odgojili da budem skroman, a što se tiče ega, ono što sam pročitao Vaših postova vidim da ne živite u Hrvatskoj, ali Vaš ego se čuje do ovdje.

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Hasenfefer:
"U ovom slučaju poanta stečaja je da ću se ja kao mali dioničar (vjerovnik) dobro naplatiti iz stečajne mase, pa ako vlada smatra da DINA ne treba raditi, neće raditi."

Niste vi vjerovnik, vi ste vlasnik. I mnogo već vlasnik od vas, gospodin Ježić, već je odnio gaće na štapu ovdje, a tko ste vi da ih zadržite?

Vjerovnici su banke, radnici i dobavljači. Oni će se naplatiti. Banke vjerojatno u punom iznosu, radnici u minimalcima preko Agencije, a vjerovnici od onoga što preostane, a toga će biti jako, jako malo. Svatko tko ulaže u stečajne dionice trebao bi malo proučiti slučaj Pevec, ali eto, nikome se to ne da. A baš na sličnosti između Peveca i Diokija upozoravao sam još prije pola godine ili više, i na žalost, sve se to ostvaruje. S tom razlikom da su sindikalci uspjeli zavesti radnike pa stečaj nije pokrenut. Ali, nepoznavanje slučaja Pevec vas će koštati 35% portfelja.

@Haseneferererre

Gledaj, nitko te ne vrijeđa nego stav – Dioki je moja jedina pozicija i super je – očekujem dobit – je lucidna – po mojem razmišljanju šanse su 5% – ako!

Dioki ima mačehu, i nema tu puno pameti.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

…U ovom slučaju poanta stečaja je da ću se ja kao mali dioničar (vjerovnik) dobro naplatiti iz stečajne mase, pa ako vlada smatra da DINA ne treba raditi, neće raditi…

Kako ljude nije sramota sudjelovati u raspravi bez elementarnog znanja? Ma ajde, neka sudjeluju ali pisati tako dugačke postove, kititi se nekim kvazi argumentima, moralizirati, dijeliti lekcije itd., a onda napisati tako nešto. Fuj!

Što je Lopina iz Međimurja?

http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/dionice-lucidus-oglas-5531818

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

12,5kn komad. jako jeftino

Poštovani kolege vidim da Vas tema DIOKI jako nervira pa o njemu više neću pisati.

Ipak je sezona godišnjih odmora pa stvarno ne želim širiti depresiju u Hrvata (samo dobre vibracije), i tako će ove godine sezona jesen-proljeće biti jako depresivna.

Gosp. Lebowski budite sigurni da sam sve dobro proučio, i ne bih se složio da je gosp. Ježić loše financijski prošao (i što je to s Vama i gaćama na štapu, neki fetiš? ). Koliko sam ja shvatio g. Ježić je povukao velike novce (kredite) od HYPO i ostalih "hrvatskih banaka", napravio nekakvo malo postrojenje na DINI koje ekonomski nije isplativo (zadnja riječ tehnike), a onda se je Đentlmenski odrekao svog duga tako da je dao dionice hrvatskoj državi, pa neka Hrvatska sanira njegov kriminal (to se kod nas zove nesposobnost Uprave).
Iza svega što sam napisao stojim, a to što Vi niste shvatili uopće nije važno. Važno je da je netko drugi shvatio, i da će DIOKI (i Zagreb i DINA) dalje raditi.
Uostalom, ja sam već nekoliko puta napisao da mi je glavni cilj da ljudi i dalje imaju gdje raditi.
Uostalom, kako komentirate Kopernikov obrat kod gosp. Mihaljevića da postrojenja odjednom već sutra mogu poćeti raditi.
Ja o DIOKI-u više neću pisati, jedino ako me netko povuče za jezik pa mu treba objasniti iz čega se mislim naplatiti.

Evo još imam jedno pitanje za kolegu gosp. Invertera i to je to.

Koliko sam shvatio i Turci su na godišnjem pa nemaju vremena potpisati višemilijunski ugovor.
Moram priznati da prvi put čujem da se posao radi na ovakav način.

Gosp. Liniću ja bi ovakve ozbiljne investitore nogom u guzicu.

Pozdrav!

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Hasenfefer: "Uostalom, ja sam već nekoliko puta napisao da mi je glavni cilj da ljudi i dalje imaju gdje raditi."

To je lijep cilj, no moj je još žešći. Ja, naime, investiram kako bih osigurao da se u svijetu, barem za mog života, više ne prolije nijedna dječja suzica.

Hasenfefer: "Uostalom, ja sam već nekoliko puta napisao da mi je glavni cilj da ljudi i dalje imaju gdje raditi."

To je lijep cilj, no moj je još žešći. Ja, naime, investiram kako bih osigurao da se u svijetu, barem za mog života, više ne prolije nijedna dječja suzica.

+ da svaki čovjek ima miran san i da ne umre niti jedan leptir.

James ima cilj isto – da niti jedna gospođica nije sama.

DIOK i FNVC ulaze novi vlasnici, javne ponude i cash. Može li bolje ????? [thumbsup]

WWW.KUCILOORO.COM

New Report

Close