Broj privatizacija u svijetu prepolovljen
Čekanje boljih vremena…
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/209253/Broj-privatizacija-u-svijetu-prepolovljen.html
čekamo slavka i cros. [thumbsup]
[/quote]
ne znam bas. slavko i privitazicija rijetko kada ispadne dobro za male dionicare, sumnjam da se po tom pitanju ista promjenilo. po meni 6k ce biti cijena preuzimanja, a da slavko otprilike racuna na tu cifru je vec puno puta dao jasno do znanja.
@ Hao
Gospodine Hao oprostite, ali Vi ste meni jako kontradiktorni (vjerojatno Vam Yin i Yang nisu u ravnoteži).
Cijelo vrijeme me napadate da sam prodao ERNT i kupio DIOKI da bi sada priznali da ste vi taj ERNT isto prodali. Ako me već vučete za jezik onda ću Vam reči da smatram da je ERNT puno bolja dionica za ulaganje od ADPL i ima veći potencijal za rast od ADPL. Ne brinite ja ću se vratiti u ERNT, smatram da je ona uz INU (nema konkurencije) i KODT naša najbolja dionica za ulaganje.
Kažete da svatko ima neku rizičnu dionicu (Vi imate Belje), pa dopustite onda da je moja rizična dionica DIOKI. Kao što sam već napomenuo ostatak mi je u kešu.
Ja nigdje nisam napisao da je DIOKI manje rizično ulaganje od ADPL, da se citiram:
"Da li je DIOKI rizično ulaganje (da ali po meni ništa manje rizično od ADPL)."
Jedino s čime se mogu složiti s Vama da uspoređujemo neusporedivo.
Nije mi jasno zbog čega se čudite tako velikim skokovima DIOKI-a. Pa dionica je užasno podcijenjena, pa zbog toga i jesu tako velike fluktuacije u cijeni.
Kada sam je počeo kupovati (između 30-35 kn) u cijeni je već bio uračunat stečaj.
Sada što sam većinu dionica kupio na rasprodaji za to nisam kriv.
Dobro možda jesam malo, ali trebao sam smanjiti prosjek, a razljutio me gosp. Čaćić i ovi naši medvjedi.
Pozdrav!
Kreće rasprava o alternativnim investicijskim fondovima
http://www.business.hr/ulaganja/krece-rasprava-o-alternativnim-investicijskim-fondovima
Čekanje boljih vremena…
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/209253/Broj-privatizacija-u-svijetu-prepolovljen.html
[/quote]
ne znam bas. slavko i privitazicija rijetko kada ispadne dobro za male dionicare, sumnjam da se po tom pitanju ista promjenilo. po meni 6k ce biti cijena preuzimanja, a da slavko otprilike racuna na tu cifru je vec puno puta dao jasno do znanja.
[/quote]
Šta je Slavko sve privatizirao da se moglo sudjelovati?
Cijenu će u ovom slučaju odrediti kupci (množina), ne prodavač.
Čekanje boljih vremena…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
I, koliko po tebi vrijedi Croatia Osiguranje?
@Hasenfefer
Procitajte jos jednom moj post molim vas..Dakle prodao sam dio PTKM i kupio ADPL i ERNT nisam prodavao ERNT 🙂
Ne ismijavamo vas za DIOKi, svatko kupuje sto zeli no ono sto sam vam napisao u pocetku nase rasprave na tu temu je da je taj potez prevelike izlozenosti DIOKiu iznimno riskantan (ako sam dobro skuzio vama je dioki sada 100% portfelja?).
Čekanje boljih vremena…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ako se u šta ne razumijem onda su to financijska izvješća osiguranja. [lol]
Ako mi možeš te njihove kategorije prevest u EBITDA, znat ću odgovor.
6.000 – 6.500 je fer vrijednost, to je 1 book, sad još treba vidjet kolika će bit premija za većinski udjel.
Vrhunski potez! Bravo Putin!
http://autoklub.jutarnji.hr/vladimir-putin-dodijelio-nagrade/1048183/
Čekanje boljih vremena…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ako se u šta ne razumijem onda su to financijska izvješća osiguranja. [lol]
Ako mi možeš te njihove kategorije prevest u EBITDA, znat ću odgovor.
6.000 – 6.500 je fer vrijednost, to je 1 book, sad još treba vidjet kolika će bit premija za većinski udjel.
[/quote]
A da mi je znati zašto ti je bitan EBITDA, to bih htio čuti(u kojoj god industriji,sektoru).
Inaće, čini mi se da dobro upravljaju sa floatom – i koliko sam vidio imaju zaradu od investicjia preko 5% ali to je logično ako drže hrvatski dug tj obveznice.
Samo pogleda uplatu isplatu premija, zaradu na floatu i stanje njihovih držanja i voila. Nije da možeš predvidjeti isplatu na katastrofu ali mozes dobit na investicije(koji je veliki dio ukupnih prihoda).
Dapače, trend je da osiguranja sve više isplaćuju štete kako bi dobili prihode za vremenski ulog u investicije – lakše ih je kontrolirati nego katastrofe.
Oko milijardu kuna je moja procjena.
@domach1984 " Rekli ste: "kada je cijena ADPL narasla 70% u tjedan dana?" a čujte a kada je pala? Dugoročno su najstabilnije cijene i najbolje cijene – bar da rastu za stopu inflacije – super!
70% rasta nečega vrlo često uključuje i veći postotak pada prije toga – i upitna je i nula."
Gospodine mislim da se nas dvojica ne razumijemo i očito Vaš način razmišljanja se razlikuje od mojeg.
Gospodinu HaoRenu dugujem moj način investiranja, pošto sam sad na godišnjem imam vremena mu ga napisati, ali nisam siguran da će mu biti jasniji, osim ako nije završio neki inženjerski smjer (inače ograničen sam na 4 posta dnevno, živjela ograničenja).
Što se mene tiče radije kupim dionicu koja će rasti 70 % u tjedan dana nego biti u ADPL koja će prvo padati, pa stagnirati, pa onda nakon 2-3 godine možda narasti 25 % (ali da, prije toga će pasti).
Inače, očito Vam nije jasno zašto je DIOKI toliko pao.
Što se tiče nule, mislim da nula nije nikad upitna.
Ono što Vi brkate su kvaliteta firme (njezin mogući potencijal) i potencijal dionice.
Ja sam se složio s Vama da je Adpl dobra firma i to je uključenu u ovu cijenu.
Ali postoji jedan ali (dobro možda i više njih). Kriza autoindustrije, firma je uložila veliki novac u nova postrojenja ali do oporavka upitna je njihova isplativost, preoptimistični plan Uprave (ako se ne ostvari dionica će zaroniti). Uostalom vidim da se je linija obrane osnažila (meni se je više sviđalo 505 s crtom) a kako je krenulo gledati ćemo i Odiseju 2000.
Niste mi odgovorili zašto ste kupovali ADPL u 3. mjesecu 2009. kada je bila (kao i većina ostalih dionica) na minimumu.
Mislim informacija koju sam Vam dao (odnosno pitanje) uopće se nije ticala ADPL. Za ONE koji su bili lijeni pa nisu ni to išli pogledati evo cijena nekih dionica ljeta gospodnjeg 2009. (ožujak)
ADPL: 33-36 kn
PTKM: 62-80 kn
INA: 970-1000 kn
DIOKI: 105-123 kn [smiley] [smiley] [smiley]
E, sada će neki iz ovoga zaključiti kao gosp. domach1984 i HaoRen da sve treba prodati i kupiti ADPL.
Neki će kao i ja nešto drugo zaključiti.
A pametna većina neće iz ovoga ništa zaključiti, već će reči: povijesni podatak o kretanju cijene dionice pa što i pogledati neke druge parametre prilikom kupnje dotičnih dionica.
Pozdrav gosp. Lopini.
Molim Vas nemojte mi toliko reklamirati dionicu, postaje mi neugodno. [embarass]
LP!
Sorry Hasenfefer no očito brkaš neke stvari, i ne čitaš s razumjevanjem . Več si par puta sasvim krivo pročitao i prokomentirao moje i domacheve postove tako da ću ja ovdje završiti ovu diskusiju s vama.
Živjeli vi, dao Bog da zaradili na DIOKiu kao niikad i donjeli nešto novog keša na ZSE
pozdrav