Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

700 novo-zaposlenih u Hrvatskoj :

http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201208140168503

.

Čeka nas užas :

http://www.poslovni.hr/vijesti/santini-ceka-nas-uzas-212860.aspx

.

kuruz, šenca, soja i ječam danas opet divljaju, to su sad već ATH razine uslijed suše u USA.
zasad samo gledam sa strane i čekam bilo kakav znak za short u spotu ili short call opcija, al bit će gadno ovdje napipat vrh jer se radi stavrnim robama za razliku od papira i brojki u kompjuteru.
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=GRAINS&p=w1

Aha!

Dakle imaš x tona pšenice, x tona soje i ostalih underlying asseta – za razliku od brojki i papira koje mi ostali kupujemo?

Dakle James "The Farmer" Knox?
[/quote]
Vratio krave s paše i otvorio short:
Soybean Meal 485
Corn 770
Wheat 875.

[/quote]
Best Buy za ljeto (osim ako nije):
Short žitarice (Corn, Soybean Meal, Wheat) tijekom suše na ATH cijenama.
Long IBEX / Short DAX na 6.500, u prošlom rastu je spread išao od -200 do +600 bodova.
Long EURAUD na 1,1950. Korelacija je inače između 0,5 i 1,0. Trenutno je -0,3 što je neodrživo.
[/quote]
Sutra je ljeto gotovo, da vidimo kako je prošlo…
IBEX/DAX +150 bodova
Corn, Wheat i Soybena Meal počeo zatvarati short na call opcije s prosječnom žetvom od 70% premije, u spotu sve u finim plusevima
EURAUD, totalni promašaj, Messi protiv Chelsea.

A di mi je kolega babyface sa soft commoditiesima i ATPL?

James Knox @ EUR-AUD je nasao nekakvo dno 1.16 -17 ..lako moguce odbijanje do cca 1.19 ..hebemti spread od 8-9 pipsa.. [angry]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@James Knox

Po kojem se kalendaru ti ravnas da ti je sutra kraj ljeta ?

...

@James
Knox

Po kojem se kalendaru ti ravnas da ti je sutra kraj ljeta?

po kalendaru u šefovom rokovniku. [lol]

ma je EURAUD nekakvo dno napravio, al trejd je svejedno profulan totalno, imam još opcije, njih ću držat do isteka na 1,18 mi je breakeven.

@James
Knox

Velika Gospa (15.8.2012) ti se često gleda kao kraj ljeta.

Ne kalendarski nego klimatski.

Sad dal je miss James na to mislila 😉

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Broj privatizacija u svijetu prepolovljen

Čekanje boljih vremena…

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/209253/Broj-privatizacija-u-svijetu-prepolovljen.html

@James
Knox

Velika Gospa (15.8.2012) ti se često gleda kao kraj ljeta.

Ne kalendarski nego klimatski.

Sad dal je miss James na to mislila 😉
[/quote]

Klimatološki kraj ljeta je 31.08.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Broj privatizacija u svijetu prepolovljen

Čekanje boljih vremena…

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/209253/Broj-privatizacija-u-svijetu-prepolovljen.html

čekamo slavka i cros. [thumbsup]

@ James "prodaj dionice i odi van, još stigneš ispravit obje greške".

Ha, ha, ha. Ako bankrotiram na burzi možda te i poslušam.

Stavio sam sa strane 1.000 €, tek toliko da imam za bespovratnu kartu bilo gdje na svijetu.
Makar vidim da još malo pa će se moći i na Mars. Dobro neću se moći vratiti, ali i tako se radi o bespovratnoj karti.

Ali, zašto se ti ne bi vratio u Hrvatsku?
90 % Hrvata su pošteni, radišni ljudi.
Problem je ovih preostalih 10 % koji su možda Hrvati, ali sigurno se ne mogu nazvati ljudima (jako loši ljudi).

Problem je što ovih 10 % kriminalaca i lopova hebe nas 90 %.
Mislim da je zadnja šansa da sada to promjenimo, ili ćemo se jednog dana probuditi u zemlji gdje sretno žive neke druge nacionalnosti (to su ovi kojima ćemo prodati svoju djedovinu), plus ovih 10 % lopova.
Za to vrijeme će Hrvati koji će ostati biti njihove sluge (to se ne bu tak zvalo, već bute radili za crkavicu), a ostatak Hrvata će živjeti na Marsu.

Pozdrav iz Hrvatske (bar od onoga što je ostalo od nje)!

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

@ James "prodaj dionice i odi van, još stigneš ispravit obje greške".

Ha, ha, ha. Ako bankrotiram na burzi možda te i poslušam.

Stavio sam sa strane 1.000 €, tek toliko da imam za bespovratnu kartu bilo gdje na svijetu.
Makar vidim da još malo pa će se moći i na Mars. Dobro neću se moći vratiti, ali i tako se radi o bespovratnoj karti.

Ali, zašto se ti ne bi vratio u Hrvatsku?
90 % Hrvata su pošteni, radišni ljudi.
Problem je ovih preostalih 10 % koji su možda Hrvati, ali sigurno se ne mogu nazvati ljudima (jako loši ljudi).

Problem je što ovih 10 % kriminalaca i lopova hebe nas 90 %.
Mislim da je zadnja šansa da sada to promjenimo, ili ćemo se jednog dana probuditi u zemlji gdje sretno žive neke druge nacionalnosti (to su ovi kojima ćemo prodati svoju djedovinu), plus ovih 10 % lopova.
Za to vrijeme će Hrvati koji će ostati biti njihove sluge (to se ne bu tak zvalo, već bute radili za crkavicu), a ostatak Hrvata će živjeti na Marsu.

Pozdrav iz Hrvatske (bar od onoga što je ostalo od nje)!

Uvijek je netko drugi kriv, komunisti, srbi, slovenci, europa, hdz, sdp, tajkuni, zagrepčani, seljaci…

Moramo prihvatiti da smo svi krivi jer nismo poduzeli dovoljno da promjenimo situaciju.

on topic: mislim da je euro sada best buy za one koji imaju neke druge valute.

Misli lokalno, djeluj globalno!

New Report

Close