@Hasenfefer – ADPL ostvaruje stagnaciju ili očekivani rast prihoda i dobiti u vremenima najgorima za tu industriju unazad podosta godina.
Što to govori o firmi? Pa da je izvrsna. Firma koja raste u sektoru koji pada. Fascinantno.
Isto radi i Philip Morris International u duhanskoj industriji. Zašto? Jer "gađaju" dijelove svijeta gdje ima prilika za rast – tu ADPL pokazuje da nije lokalni igrač – već da su stvarno nadrasli lokalni teritorij, što je odlično iz više razloga i varijabli.
Samo kažem imajte na umu, rasti u autoindsutriji kada ona pada po nezapamćenim stopama je fascinantno. Kako će se pokazati ova utilizacija resursa kada se tržište okrene?
Rekli ste: "kada je cijena ADPL narasla 70% u tjedan dana?" a čujte a kada je pala? Dugoročno su najstabilnije cijene i najbolje cijene – bar da rastu za stopu inflacije – super!
70% rasta nečega vrlo često uključuje i veći postotak pada prije toga – i upitna je i nula.
Projekt Edison garantira 30 do 40% rast prihoda i mozda i veći rast profita zbog ekonomije serija već 2014-2015.
Ako se kojim slučajem i u EU riješi situacija do tada (3 godine) – u toj su firmi moguće odlične stvari – vjerojatne prije nego moguće.
DIOKI ima zanimljiv posao ali i vrlo lošeg gazdu. I od najzgodnije djevojke se napravi *urva kada se to želi i kada se o njoj ne brine.
Moj stav je da se jako mičem svih firmi gdje RH ima svoje debele hobotničke nezasitne prste.
MOžda vam je sada malo jasnije razlika rizika u te dvije firme.
(naravno to da je samo dug prema bankama 7x svog kapitala i rezervi kod DIOKIJA govori dovoljno)
http://www.index.hr/vijes…nak-s-linicem/630861.aspx
…
Turci se dolaze sastati s gosp. Linićem. Vjerojatno dolaze da mu kažu da su odustali od pokretanja proizvodnje.
Vi stvarno mislite da je gosp. Čačić turskom ambasadoru na Alci objašnavao kako su Sinjski junaci rasturili Turke. Makar kada se radi o gosp. Čačiću nikada se ne zna. Nekako mi se je turski ambasador kiselo smješkao.
Evo komentara: Dok ekipa s PTKM čeka ruskog princa na bijelom konju, ja ću se zadovoljiti sa sultanom na doratu.
Da sam na mjestu od gosp. Linića ja bih gospodi iz Turske ponudio nešto drugo (a mislim da bi i gosp.Čaćić bio s tim jako zadovoljan), a DIOKI bi preuzela INA (s time bi bio puno sretniji).
Toliko od mene danas, imam pametnijeg posla.
Pozdrav !
@Hasenfefer – ADPL ostvaruje stagnaciju ili očekivani rast prihoda i dobiti u vremenima najgorima za tu industriju unazad podosta godina.
Kinesko autotržište postalo najveće na i sviejtu bjesomučno raste, američko se oporavlja brže od očekivanja, njemački proizvođači (VW grupa, BMW, Mercedes) svi redom rekordne godine ostvarili 2011.
Kinesko autotržište postalo najveće na i sviejtu bjesomučno raste, američko se oporavlja brže od očekivanja, njemački proizvođači (VW grupa, BMW, Mercedes) svi redom rekordne godine ostvarili 2011.
[/quote]
Nominalno da.
[/quote]
A Europsko domače tržište?
MIslim jedino tu i ADPL radi pa sam pretpostavio da si shvatio – kakve veze ima za ADPL Renault u Brazilu direktno?
Nisam Machette i previše radim da neko omalovažava moj rad. Burza na kraju krajeva je virtualna igra (mene opušta), a ima puno važnijih stvari u životu od novca s kojim se igrate.
Pozdrav!
Možda jesi, a možda nisi Machette, al da si cendrav – jesi!
[/quote]
Mislim jedino tu i ADPL radi pa sam pretpostavio da si shvatio – kakve veze ima za ADPL Renault u Brazilu direktno?
[/quote]
pa kak sad domaće lokalno tržište šta nisu oni filip moris? [tongue]
Isto radi i Philip Morris International u duhanskoj industriji. Zašto? Jer gađaju dijelove svijeta gdje ima prilika za rast – tu ADPL pokazuje da nije lokalni igrač – već da su stvarno nadrasli lokalni teritorij, što je odlično iz više razloga i varijabli.
Bio sam na ZSE kad se ADPL predstavljao investitorima pa sam pitao koliko su izloženi kini, indiji i brazilu. dobio sam odgodor da nisu, ali jesu maroku i rusiji.
a renault (i francuska) mi se čini kao promašaj pored njemaca, tako da je rezultat…
ADPL – Međunarodno Autotržište 0:2, kao dinamo u ligi prvaka, ali isto su tako i dinamo u HNL-u. [thumbsup]
James pa nemoze ADPL biti izlozen tako dalekim zemljama, kada vecinom proizvode gabaritne proizvode gdje ti transport pojede večinu dobiti ako si predaleko ! Sto mislis zasto su grade tvornice u Rusiji i Srbiji (recimo u Srbiji u neposrednoj blizini Fiatove tvornice) ? Tko zna mozda jednog dana otvore tvornicu u Kini i Brazilu tko bi to sada znao, no zasada su te zemlje za ADPL nebitne
Takoder ako nastave ovako dobro poslovati , zaradivati i sirit se tko kaze da jednog dana nece imati ugovore s VWom , BMWom i ostalima ?
[/quote]
Mislim jedino tu i ADPL radi pa sam pretpostavio da si shvatio – kakve veze ima za ADPL Renault u Brazilu direktno?
[/quote]
pa kak sad domaće lokalno tržište šta nisu oni filip moris? [tongue]
Isto radi i Philip Morris International u duhanskoj industriji. Zašto? Jer gađaju dijelove svijeta gdje ima prilika za rast – tu ADPL pokazuje da nije lokalni igrač – već da su stvarno nadrasli lokalni teritorij, što je odlično iz više razloga i varijabli.
Bio sam na ZSE kad se ADPL predstavljao investitorima pa sam pitao koliko su izloženi kini, indiji i brazilu. dobio sam odgodor da nisu, ali jesu maroku i rusiji.
a renault (i francuska) mi se čini kao promašaj pored njemaca, tako da je rezultat…
ADPL – Međunarodno Autotržište 0:2, kao dinamo u ligi prvaka, ali isto su tako i dinamo u HNL-u. [thumbsup]
[/quote]
Znam da možeš bolje od ovoga, daj se potrudi.
Best buy su ADPL,KODT,ADRS,ZVZD…
Prve dvije će pokazati puni sjaj u sljedeće dvije godine,ADRS bezobrazno najeftiniji na ZSE ali shvatit će to ekipa uskoro,ZVZD i dalje odlična dionica iako ne više toliko povoljna.
ERNT bi isto mogao biti dobar izbor.
Toliko od drukanja,za sad..:)
Večernji :
Vlada ubija poduzetništvo :
http://www.vecernji.hr/kolumne/vlada-ubija-poduzetnistvo-kolumna-441513
Tko želi osnovati tvrtku u Hrvatskoj i još uredno poslovati, taj mora biti lud!
Jer samo takav netko može ući u takvu avanturu,
u državi u kojoj se lome poduzetnici,
oni pravi, a ne muljatori, u kojoj se slama svaki zdravi poduzetnički duh,
gdje se produbljuje pravna nesigurnost,
umjesto da se ona pojačava, kako bi privukla i strane investitore.
Vlada Zorana Milanovića
dosad je nebrojeno puta dokazala i pokazala,
ne samo da je nedorasla problemima u kojima se nalazi Hrvatska,
u prvom redu gospodarskim, nego i da je nemušta, nekompetentna, nestručna,
bezidejna, pojedinci u njoj totalni neradnici,
bez gotovo ikakva iskustva izvan vlastite partije,
opijeni jedino svojom osobnošću
i pozicijom koju grčevito drže.
…
Sve dosadašnje vlade na ovaj su način radile protiv Hrvatske,
protiv interesa hrvatskih građana!
Kome je to išlo naruku?
Mafiji?
Bankama?
Interesnim lobijima, domaćima, stranima?
MMF-u?
Kome u ovoj zemlji nije u interesu da se radi i privređuje?
A kad se onda tu još doda porezno bauljanje Slavka Linića,
investicijski promašaji Radimira Čačića,
onda imamo Vladu koju hitno treba staviti pod kontrolu stručnjaka!
Jer svaki daljnji potez daljnje je sunovraćanje ove države i ovog naroda.