Keš pozicija.
– u velikoj sam keš poziciji, naravno imam i puno u dionicama koje ne namjeravam prodavati i u korekciji.
– keš sam rezervirala za IPO HT.
– što predlažete ? uključite se u igru sa savjetima.
– da li novac oročiti u banci.
– ući u inv. fondove koji nisu na našem tržištu, i u koje.
– ući na strana tržišta.
– ali dolazi ljeto, a ljeti cijene dionica padaju.
– neznam, nisam pametna, zaradila sam puno, a sad je šteta to izgubiti.
– mali dio ulažem i u fondove, odlično rade.
– ulažem i u portfelje koje mi vode banke.
– jedan mali portfelj s prosijećnim ulogom od 170.000kn zaradio je u 1Q 47.000kn, odlična zarada s obzirom na veliku disperziju rizika, ulažu u cca 30 dionica.
Pozdrav !
da moram birati odabrao bi FIMA maximus ili AC rusija…trenutno je još povoljni ulaz…samo što su im naknade visoke.
Keš pozicija.
– u velikoj sam keš poziciji, naravno imam i puno u dionicama koje ne namjeravam prodavati i u korekciji.
– keš sam rezervirala za IPO HT.
– što predlažete ? uključite se u igru sa savjetima.
– da li novac oročiti u banci.
– ući u inv. fondove koji nisu na našem tržištu, i u koje.
– ući na strana tržišta.
– ali dolazi ljeto, a ljeti cijene dionica padaju.
– neznam, nisam pametna, zaradila sam puno, a sad je šteta to izgubiti.
– mali dio ulažem i u fondove, odlično rade.
– ulažem i u portfelje koje mi vode banke.
– jedan mali portfelj s prosijećnim ulogom od 170.000kn zaradio je u 1Q 47.000kn, odlična zarada s obzirom na veliku disperziju rizika, ulažu u cca 30 dionica.
Pozdrav !
sve mi nešto smrdi – biće da je pros….
p.s. oprostite mi, ali ovo je nevjerojatno
Slažem se za FIMU Maximum ( jer već imaju 108 mil kuna ) ali ne i za AC Rusiju jer imaju samo 33 mil kuna.
FIMA ima razvijenu infrastrukturu i manje troškove, dok AC Rusija to nema.
U zadnje vrijeme možemo na stranicama pratiti kako Maximum raste a Equity polako pada uzimajući u obzir imovinu fondova.
Znakovito je da ako sad odete na http://www.fgi.hr vidjet ćete da se vrijednost udjela Maximuma razlikuje od onog stanja na http://www.hrportfolio.hr jer Maximum ima određene prinose i subotom. ( očito na nekim dalekim burzama )
( imate stanje Maximuma od 22.04. )
Kakvo je to uopće pitanje?!?!?
Uložiš u fond i čekaš IPO.
I onda pred IPO izvučeš lovu iz fonda?. I što si napravio?
U fondove se ne ulaže na tako kratko vrijeme.
da moram birati odabrao bi FIMA maximus ili AC rusija…trenutno je još povoljni ulaz…samo što su im naknade visoke.
ali im rezultati trenutno i nisu neki s obzirom na bikove koji su protutnjali, bez obzira na korekcije IMHO [smiley2]
fazan: ” Kakvo je to uopće pitanje?!?!? Uložiš u fond i čekaš IPO. ” I onda pred IPO izvučeš lovu iz fonda?. I što si napravio? U fondove se ne ulaže na tako kratko vrijeme.
Ispričavam se, ali sam govorio o konkretnom primjeru.
Očigledno cura ne želi preuzeti veliki rizik. Neka uloži u ZBaktiv i može do IPO-a zaraditi barem 30%. Mislim, može ona raditi što hoće, ali ja bih tako napravio.
Kad bi sigurno u tom fondu zaradio do 9. mjeseca koliko si naveo odmah bi sve prodao i uložio u njega.
Kad bi sigurno u tom …
Ti kao da si od jučer: sigurno.
Dakle 24.04.2007. ZbAktiv 190,5200
Čujemo se 24.09.2007 (upisao sam u Outlook taj datum)
Ja ne moram upisati današnji datum. Lako ga pamtim jer mi je danas rođendan.
Ti kao da si sasvim uvjeren u rast tržišta od preko 30 posto u idućih 5 mjeseci. Ja baš i nisam.
Samo sam htio reći da se u dioničke fondove ne ulaže na vrijeme koje se broji u mjesecima već u godinama.