Što još da Vam obećam ???? [thumbsup]
Obećaj da nećeš spamat… [wink]
Ne razm kratkoročno osim kada kupujem – ugl ako tražite "sitne pore" za ulaz u tržište nadam se da ste to napravili kada je bilo sve puno "straha i emocija" a danas da prodajete kada je sve puno "veselja i pozitivnosti".
Hence, ne danas kupovati:) be smart – Grčki izbori su blizu – moguči šokovi su blizu – još se ciklus nije "izrotirao".
Što nije cilj povećati standard i kvalitetu življenja a ne smanjiti rad?
Tj gdje je granica previše rada i premalo rada tj rasta i pada kvalitete življenja?
Nije pitanjem, razmišljam naglas.
Cilj je optimalna kombinacija rada i kapitala, što nije za svaku industriju i za svaku zemlju isto.
Nama bi u svakom slučaju falilo još puno kapitala i tehnologije, što bi povuklo i potražnju za radom.
Po meni je to komplementarno.
Još smo daleko od situacije da nam kapital smanjuje potrebe za radom.
[/quote]
Ako već imamo minuse u izvozu/uvozu onda bar da se uvoz "fokusira" na investicije i razvoj.
aaaauuuu, stvari su gore nego sam mislio.
kad čovjek koji je svaki (ali svaki) dan tijekom prošle tri godine u kojima je SPX narastao s 666 na 1.310 bio najveći medvjed i zloguki prorok, potencirao sve moguće i nemoguće rizike i crne scenarije iz dan u dan okrene priču i kaže da očekuje optimističnu budućnost – znaš da treba sve prodat i pobjeć u planine.
http://www.businessinsider.com/david-rosenberg-things-are-better-than-they-look-and-i-might-get-bullish-very-soon-2012-6
kad čovjek koji je svaki (ali svaki) dan tijekom prošle tri godine u kojima je SPX narastao s 666 na 1.310 bio najveći medvjed i zloguki prorok, potencirao sve moguće i nemoguće rizike i crne scenarije iz dan u dan okrene priču i kaže da očekuje optimističnu budućnost – znaš da treba sve prodat i pobjeć u planine.
http://www.zerohedge.com/news/bob-bear-briefly-bullish-things-go-boom
a sad i bob kaže da bi to moglo up.
bog nam pomogao. [bye]
Žejms – što ti kažeš na ovaj kvazi rally?
Su svi stvarno toliko željni rizika?
Puno je energije – samo koji smjer?
Ja jesam optimističan uglavnom, ali mislim da bi se moglo dosta problema dogoditi preko vikenda.
Ja jos malo čekam.
http://www.businessinsider.com/david-rosenberg-things-are-better-than-they-look-and-i-might-get-bullish-very-soon-2012-6
baš sam to i ja pomislio…..čovjek je već godinama u kontraritmu……teško da je uspio promijeniti krivu stranu…….
sell mortimer sell…..osim dolara naravno….
[wink]
Jedne tirane smo izbacili s prvenstva, uskoro i druge.
Danas izbori, a onda Deutschland u četvrtfinalu.
Hellas!
The incredible Collaps of the Athens stock market……? (iz tih Vaših naslova)
Pa, po čemu se . majketi, razlikuje od našeg kolapsa…a mi ulazimo u EU..fakat.
Svi govore da Grci danas biraju između EU i NE EU i Eura ?
Ja mislim da Grci danas biraju između Amera i Njemaca i ništa drugo.
Ameri su namjerno napumpali Grčku s dugovima, ali ih nagovorili da taj dug prikriju Uniji kod pristupnih pregovora. Kada su ušli u EU onda su objavili dodatnih 200 milijardi Eura duga i to Amerima, a čime su ameri Grčki dug prebacili automatizmom na problem i dug EU-a.
Danas Ameri financiraju kampanju ovog mladog ljevičara koji zagovara izlazak iz EU-a jer time ruše Euro i stabilnost EU-a, a njima odlična prilika za ekstremne zarade na obveznicama i kreditima.
Održavanje Grčke na životu Amerima nije problem jer puno veći profit će ostavriti nestabilnim EU-om.
Znači ovaj "3 svj. rat" se ponavlja i opet se vodi između Amera ( Engleza ) i Njemačke !