Najveći broj neprivatiziranih turističkih tvrtki je u Dalmaciji. Ostojić najavljuje privatizaciju.
– Mislim da nema razloga da država bude vlasnik turističkih kompanija. Stoga je pitanje privatizacije neprivatiziranog državnog portfelja u turizmu jedan je od ključnih programa u ovom mandatu Ministarstva i želja nam je riješiti ga u sljedeće dvije godine. Pritom će se svakoj tvrtki individualno pristupiti budući da isti model nije primjenljiv za sve tvrtke.
U prva tri ovogodišnja mjeseca obavio sam već brojne razgovore s potencijalnim ulagačima i mogu reći da interes postoji za turističke kuće, od Korčule, preko Podgore, Živogošća, Makarske i drugih, kaže.
http://www.seebiz.eu/veljko-ostojic-ove-godine-od-turizma-7-milijardi-eura/ar-31626/
U Istri za Uskrs tridesetak tisuća gostiju, čak 15 tisuća manje nego lani
Autor: Business.hr/Hina
U Istri će uskrsne blagdane provesti tridesetak tisuća gostiju koji će uglavnom boraviti u hotelima i privatnom smještaju, a očekuje se da će ostvariti oko sto tisuća noćenja.
Po riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, tijekom uskrsnih blagdana u Istri će biti otvoreno pedesetak velikih i malih hotela. Najviše gostiju očekuje se iz Njemačke, Austrije i Italije.
Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije prošle je godine za uskrsne blagdane, koji su se slavili dva tjedna kasnije, u Istri boravilo oko 45 tisuća turista koji su ostvarili čak 155 tisuća noćenja.
[undecid]
1,2009 je close.
netko te dere za ogroman spread.
Drzim ti palceve da dobro zaradis na ovome. Ja se ne kuzim u FX trading, nemam gledalicu za FX pa moguce da nisam dobro informiran.
I moram priznati da me iznenaduje kako se CHF dobro drzi s obziro da je SNB stavila floor na 1.20
Drzim ti palceve da dobro zaradis na ovome. Ja se ne kuzim u FX trading, nemam gledalicu za FX pa moguce da nisam dobro informiran.
I moram priznati da me iznenaduje kako se CHF dobro drzi s obziro da je SNB stavila floor na 1.20
[/quote]
Minimalni floor je 1.2000, znači moće bit i viši.
Zašto te iznenađuje? Mene iznenađuje da svi špekulanti koji žele stat između SNB-a i tržišta stanu u tih 10-20 pipsa bida i to već drugi dan.
CHF je prema USD precjenjen 81,5% prema PPP, tako da je i nakon intervencije još uvijek najprecjenjenija valuta na sviejtu prema PPP (druga je norveška kruna sa 73%).
[/quote]
Zašto te iznenađuje? Mene iznenađuje da svi špekulanti koji žele stat između SNB-a i tržišta stanu u tih 10-20 pipsa bida i to već drugi dan.
CHF je prema USD precjenjen 81,5% prema PPP, tako da je i nakon intervencije još uvijek najprecjenjenija valuta na sviejtu prema PPP (druga je norveška kruna sa 73%).
[/quote]
ne znam samo kako je to pomoglo onima kojima je i 2009. godine CHF bio najprecijenjenija valuta na svijetu prema PPP kad je USD/CHF bio 1.16 a EUR/CHF bio 1.50, tako da ne znam ni kako će to tebi pomoći sad kad je USD/CHF na 0.91 a EUR/CHF na 1.20
a kad minimalni floor bude na 1.10 onda ćeš morati objašnjavati ovima kojima si preporučio kupnju na 1.21 kako je CHF sad još precijenjeniji
Knicksi nalupali Chicago 100-99 nakon produžetaka, bez Lina još uvijek.
[/quote]
[/quote]
ne znam samo kako je to pomoglo onima kojima je i 2009. godine CHF bio najprecijenjenija valuta na svijetu prema PPP kad je USD/CHF bio 1.16 a EUR/CHF bio 1.50, tako da ne znam ni kako će to tebi pomoći sad kad je USD/CHF na 0.91 a EUR/CHF na 1.20
a kad minimalni floor bude na 1.10 onda ćeš morati objašnjavati ovima kojima si preporučio kupnju na 1.21 kako je CHF sad još precijenjeniji
[/quote]
ne znaš ti puno toga.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
ne znaš ti puno toga.
[/quote]
vrlo kvalitetan post [lol]
evo vam još jedan best buy jer sam se naspavao dobro noćas.
UST – 10 year je ponovno na 2,00%
Kad se tu izvrti sad malo oko te razine, idemo short na trezorce.
evo vam još jedan best buy jer sam se naspavao dobro noćas.
UST – 10 year je ponovno na 2,00%
Kad se tu izvrti sad malo oko te razine, idemo short na trezorce.
Altrnative nisu nimalo privlacne: izbori u Grckoj, izbori u Francuskoj i referendum u Irskoj. Sto se tice dionica sutra pocinje sezona izvjestaja pa cemo vidjeti kakve su prespektive.
Od pozitivnih stvari FED-u je najteze napraviti QE u izbornoj godini jer se to tumaci kao politicka pristranost.
Moze to i na 1.80% ako se stvari u Europi opet uruse.
EUR/CHF na 1.2018
James ako ovo nastavi rasti svaki dan ovim ritmom do kraja mjececa ces zaraditi dovoljno da odvedes Ivanu u McDonald’s
g. Twixer ,
dali poduzetnici u Hrvatskoj plaćaju veliki porez ?
Koliko je to uopće ,ukupno , od 100 % dobiti ?
Oporezivanjem poduzetnika u Hrvatskoj :
Na dobit, zaradu , razliku u cijeni , plaća :
PDV 25 %,
porez na dobit 20 %,
porez 12 %,
prirez 18 % (Zgb),
i ako odlući kupiti auto , recimo Mercedes plaća:
carinu 10 %,
posebni porez 14 %,
PDV 25 % ,
naknadu za ceste ,
PDV 25% na tehnički ,