Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PTKM
vrijeme je da ovo postane best pušing.
tromjesečni prosjekj oko 250 sa tendencijom rasta ,ali ne preko 270 do 300
ali svi koji imaju puno niži prosjek ulaza bi trebali napraviti đir prodaj- kupi pa makar i izgubili brokersku proviziju,jer imaju dvostruku korist-tromjesečni prosjek raste brže i u eventualnom preuzimanju postiže se veća cijena ,a ako dionica i padne
imate priliku da knjigovodstveno ostvarite kapitalnu gubitak i dogodine budete oslobođeni plačanja
poreza,a ostvarili ste dobit jer imate ulaz ispod npr.200.Dakle ulaz od 200 pretvarate u ulaz po današnjoj cijeni_recimo 330.Naravno da nije zabranjeno u ovoj transakciji prodaj-kupi i nešto zaraditi.Ovo vrijedi samo za fizičke osobe.

Navodno porezna pretrazuje osobe koje posjeduju milijune u dionicama, a nemaju nikakvih primanja.
Je su li te zvali ?

Mogu ju zvati. I što kad ju pozovu? Ako je stekla te milijune dioničkim špekulacijama, sve je legalno. Nije bilo poreza na dividendu, nema poreza na kapitalnu dobit. Dakle, ništa nije trebala platiti. Nikome ništa ne duguje. Taman da je od 100 kn došla na 100 milijuna. U čemu je Linićev problem?
[/quote]

E moj naivac.
Linić nema novaca, a to je način kako lako doći do njega.

Prema Opće poreznom zakonu, kriv si unaprijed, kao u SAD-u, a na tebi je da dokažeš kako nisi kriv.

Međutim ukoliko komisija ima naredbu da ti mazne lovu možeš biti čist koliko želiš, jednostavno si kriv.
Oni koji mogu mirno spavati su banke, HT, INA i Agrokor gdje na ulaznim vratima uprave praktično piše Poreznoj ulaz zabranjen, ali srednji sloj društva bez političke ili interesne zaštite ima o čemu razmišljati.

Govorim iz iskustva pa ponavljam; nije bitno dali si čist ili nisi, bitno je da imaš novaca koji Porezna planira uzeti.
Žaliti se nemaš kome.

Zato savjet svima koji spadaju u grupu mogućih žrtava Porezne represije : novac vani preseliti hitno ( Austrija, Švicarska, Njemačka ) jer u tom sljučaju Porezna za svoje igrice treba pomoć i pravosuđa, a što se ipak ne usude raditi. U tom slučaju pregovaraju s vama, ali jednostvno ih odhebite, bez obzira koje prijetnje vam upute, samo ih odhebite, ako imaju argumenata neka to riješe preko suda, ako mogu.

U protivno sve će vam uzeti unaprijed pa lopticu vama prebaciti da se branite od lažnih, namještenih optužbi, a koje unaprijed su osuđene na propast jer ih riješava Upravani sud koji sada riješava tek 2006 godinu.

Lijepo su to smislili, a ?

Na što ciljaš lopina. Na fundamente, poslovanje, priliku za zaradu ili dugoročno držanje?

za špekulaciju su ksst i vart sada najbolje. Ptkm je već dosta odradila i nitko nije siguran gdje će dalje. Ako nešto od nje i bude lako moguće da će se dio novca preliti ovdje.

Ovih ostalih dionica ima dosta, pa mi se ne da nabrajati.

ZIFovi nisu špekulacija.To su ziceri jer se trže na trećinu do petinu NAV.
BRIN i SLPF su ipak u prednosti u odnosu na FMPS i QUNE jer kriza je onemogučila nekretninske fondove da vrte svoje nekretnine,ali mislim da će se tržiti između 70% i 100% NAV što će ovim
fondovima u slijedećih godinu dvije donijeti siguran rast od barem 100%.
JAKT u likvidaciji ima problema jer prodaja imovine ne ide glatko.NAV 62 kn garantira najsiguirnijih
150 % na cijenu od 20/moj ulaz/ ili 100% na 25 kn.Ali prodaja nekretnina ide slabo.Ali i to bi se moglo
dogodine maknuti sa mrtve točke.A kako je tržište kapitala pod žestokim utjecajem medija i euforični
skokovi vrijednosti nekih nekretnina nisu nemogući.

BRIN,SLPF,JAKT,QUNE,FMPS-najsigurniji potoci meda i mlijeka

Bestbuy dionice, dionice koje samo rastu, rastu i rastu ;

DDJH, KORF, PTKM

sve ostalo je jako rizično

dok ostali fondovi promatraju kako im dionice samo padaju i padaju i padaju….

Najbolje za posjedovati
PTKM, DDJH, KORF, ADPL

Best buy
HT, ADRS-P, ATPL, LKRI, RIVP

Kakva je energetska budućnost Hrvatske?

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/186009/Kakva-je-energetska-buducnost-Hrvatske.html

BRIN,SLPF,JAKT,QUNE,FMPS-najsigurniji potoci meda i mlijeka

za ove prve ne znam ali za FMPS pouzdano da znam da je mali dioničar u top20 sa ohoho komada kad sljedebenici saznaju za FMPS biće dionica na 36 kuna ili 100 posto rasta
[bye]

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Bestbuy dionice, dionice koje samo rastu, rastu i rastu ;

DDJH, KORF, PTKM

sve ostalo je jako rizično

dok ostali fondovi promatraju kako im dionice samo padaju i padaju i padaju….

Vrlo moguce.

Medutim, sutra bi moglo biti interesantno ako se trend rasta na Europske obveznice nastavi: Italy 10-year 5.4%, Spain +4.45%.

Dodaj da slijede izboti u Grckoj i Francuskoj i referendum u Irskoj.

Ni USD ne izgleda lose. Iili se varam James ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– jučer PTKM.
– danas KORF.
– sutra DDJH.

– burza postaje zanimljiva.
– promet o.k.
– sutra će biti rasprodaja kako bi se kupovale gore navedene.
– nemam DDJH, možda ga sutra kupim, je skup, rade nikako, ali je dionica u trendu, p/e 28.36%, dug 193.7%, ali koga više zanima taj p/e ili dug.
– pratite trendove i zarađujte.
– dobro je što se stvari brzo odvijaju te se može igrati na puno toga.

– I love this game.
Pozdrav !

– nemam DDJH, možda ga sutra kupim, je skup, rade nikako, ali je dionica u trendu, p/e 28.36%, dug 193.7%, ali koga više zanima taj p/e ili dug.
– pratite trendove i zarađujte.

Pogledaj ko sjedi u upravi DDJH. Onda pogledaj ko su kljucni ljudi u Cacicevom ministarstvu. I pogledaj ko je predlozio da se upravi DDJH da pravo da kupe dionice po 59 Kuna.

Ako budes ulagala po fundamentima na ZSE zavrsit ces ko Lopina

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

E moj naivac.
Linić nema novaca, a to je način kako lako doći do njega.

Prema Opće poreznom zakonu, kriv si unaprijed, kao u SAD-u, a na tebi je da dokažeš kako nisi kriv.

Međutim ukoliko komisija ima naredbu da ti mazne lovu možeš biti čist koliko želiš, jednostavno si kriv.
Oni koji mogu mirno spavati su banke, HT, INA i Agrokor gdje na ulaznim vratima uprave praktično piše Poreznoj ulaz zabranjen, ali srednji sloj društva bez političke ili interesne zaštite ima o čemu razmišljati.

Prema kojem dijelu tog Zakona?

Npr., kupio si za milijun kuna 2008. PTKM po 70 kn, danas s, s obzirom na rast cijene, prodao to isto za 5 milijuna kuna. Dokaz je u SKDD-u, a može se vidjeti i na svakom grafu. Mislim, naravno da si općenito u pravu što misliš tako kako misliš, ali ovdje je stvar čista k’o suza. Jedino ako se Linić vratio u 194x. godinu pa mu je stvatko tko ima više od minimalca neprijatelj?

@PersJesus

Pitanje je otkuda ti ovih pocetnih milijun kuna, ne kako si dosao do 5 milijuna.

Ovih 4 koje si zaradio na burzi ce ti uzeti kroz razne poreze. Treba se odnekud financirati obnova fasada na drzavnim institucijama. Ipak tamo radi jako puno ljudi i nije red da borave u zgradama koje imaju stare fasade. To djeluje depresivno.

New Report

Close