Sorry što uljećem ali živo me zanima vaš komentar na ovo:
Primarno mislim na obrazovni sustav u koji ćemo investirati preko šest milijardi kuna u dogradnju i izgradnju novih škola kako bi uspostavili sustav jednosmjenske nastave. Da, preko JPP-a gradit ćemo i nove zatvore, a u planu nam je i projekt sličan onoj seriji CSI Miami jer idemo u izgradnju dviju forenzičkih institucija – rekao je Čačić nakon prvog dana Brown Foruma kojemu je ove godine tema "Ekonomske mogućnosti na lokalnoj razini".
Vaš link
Pa zar se ti novci ne mogu korisnije investirati?
JPP ti daju dobro dva svijeta i uništavaju najbolje karakteristike svakoga.
Iskreno u Hrvatskoj gdje god može biti prilike za kvalitetno privatno ulaganje ne vidim zašto ne.
Uvijek uz privatno vežem i tržišno natjecanje i konkurenciju i dizanje kvalitete.
Opet, ako javni sektor diktira uvjete i razradu onda je to i dobra prilika za korupciju i povlašteno dobijanje poslova.
Privatizacija zatvora?
Cost effective ali i zeznuto(može biti) za zatvorenike. Rezanje troškova u firmi vrlo često dotakne prvo radnu snagu, zamislite istu stvar smao u zatvoru. Spavanje na podu.
MIslim da nije sve to loša ideja uz dobar pravni okvir i kontrolu kvalitete.
već sam se raspravljao o tome na business insideru, nemoj mi samo priču o snažnoj US i slaboj Kini počinjat, dobit ću osip. uvijek AUD, osim ove godine. CAD zbog cijene nafte.
[/quote]
Budeš vidio. Već vidiš.
već sam se raspravljao o tome na business insideru, nemoj mi samo priču o snažnoj US i slaboj Kini počinjat, dobit ću osip. uvijek AUD, osim ove godine. CAD zbog cijene nafte.
[/quote]
Što izvozi Australija najviše i u koju regiju najviše i zbog čega i kojeg sektora?
Najviše u Aziju od toga 70 posto u Kinu od toga najveći dio u nekretninski sektor.
Slaba gradnja nekretnina, slab izvoz sirovina u Kinu, slab AUD.
[/quote]
Što izvozi Australija najviše i u koju regiju najviše i zbog čega i kojeg sektora?
Najviše u Aziju od toga 70 posto u Kinu od toga najveći dio u nekretninski sektor.
[/quote]
Jesi vidio kineski, korejski i tajvanski manufacturing PMI jučer i danas?
S druge strane shortanje 1.000.000 AUDUSD košta 153 USD dnevno, skupljeg sporta na FX-u nema.
pa ko voli nek izvoli.
[/quote]
[/quote]
Canada je i veliki izvoznik prirodnog plina, a cijene su ATL. Veliki je izvoznik i drveta, a US construction nikako da se oporavi. Canada ima housing bubble i ogromnu zaduzenost stanovnistva (household debt as percentage of disposable income 158%) i Carney ce se tesko odluciti na dizanje kamata. Za razliku od Australije ima i konzervativnu vecinu koja ove godine reze proracun.
Da ne kaze James da ne zelim pomoci.
[/quote]
[/quote]
Jesi vidio kineski, korejski i tajvanski manufacturing PMI jučer i danas?
S druge strane shortanje 1.000.000 AUDUSD košta 153 USD dnevno, skupljeg sporta na FX-u nema.
pa ko voli nek izvoli.
[/quote]
Sta vidio, ne jedan nego dva. Onaj od vlade je 53, a onaj od HSBC-a je 48. Mozda se neki boje dati negativan odgovor u vladinom upitniku.
Inace kada je u pitanju racunanje PMI-a. Da li je on sesonaly adjusted ? Za adjustment se obicno koriste podaci iz zadnjih pet godina. To bi ukljucivalo recimo Mart 2009-e godine kada su burze bile na dnu i kada je PMI vjerojtno bio na ATL. To bi isto ukljucivalo Mart 2011 kada se desio katastrofalni potres u Japanu, sto je sigurno jako utjecalo na PMI.
Sve seasonaly adjusted statistike za Mart 2012 bi mogle izaci jako dobre jer su comps u zadnjih 5 godina bili jako losi.
Inace kada je u pitanju racunanje PMI-a. Da li je on sesonaly adjusted ? Za adjustment se obicno koriste podaci iz zadnjih pet godina. To bi ukljucivalo recimo Mart 2009-e godine kada su burze bile na dnu i kada je PMI vjerojtno bio na ATL. To bi isto ukljucivalo Mart 2011 kada se desio katastrofalni potres u Japanu, sto je sigurno jako utjecalo na PMI.
Sve seasonaly adjusted statistike za Mart 2012 bi mogle izaci jako dobre jer su comps u zadnjih 5 godina bili jako losi.
kad dodas korejski i tajvanski i reakciju AUD-a i Shanghai A-a u tu sliku, jasno je kojemu tržište vjeruje. ne znam jesu adjusted. ja sam površan, samo gledam slike u izvješćima.
Australija ima još veći housing bubble, jedina dva preostala u razvijenim zemljama, valjda ima neki razlog.
Sorry što uljećem ali živo me zanima vaš komentar na ovo:
Primarno mislim na obrazovni sustav u koji ćemo investirati preko šest milijardi kuna u dogradnju i izgradnju novih škola kako bi uspostavili sustav jednosmjenske nastave. Da, preko JPP-a gradit ćemo i nove zatvore, a u planu nam je i projekt sličan onoj seriji CSI Miami jer idemo u izgradnju dviju forenzičkih institucija – rekao je Čačić nakon prvog dana Brown Foruma kojemu je ove godine tema "Ekonomske mogućnosti na lokalnoj razini".
Vaš link
Pa zar se ti novci ne mogu korisnije investirati?
JPP ti daju dobro dva svijeta i uništavaju najbolje karakteristike svakoga.
Iskreno u Hrvatskoj gdje god može biti prilike za kvalitetno privatno ulaganje ne vidim zašto ne.
Uvijek uz privatno vežem i tržišno natjecanje i konkurenciju i dizanje kvalitete.
Opet, ako javni sektor diktira uvjete i razradu onda je to i dobra prilika za korupciju i povlašteno dobijanje poslova.
Privatizacija zatvora?
Cost effective ali i zeznuto(može biti) za zatvorenike. Rezanje troškova u firmi vrlo često dotakne prvo radnu snagu, zamislite istu stvar smao u zatvoru. Spavanje na podu.
MIslim da nije sve to loša ideja uz dobar pravni okvir i kontrolu kvalitete.
[/quote]
Umjesto bacanja novaca u razne sumljive gradjevinske projekte bolje bi bilo smanjivati poreze i time poticati razvoj proizvodnje. Medutim, na smanjenju poreza se nemoze zamraciti novac, a na gradjevini moze pa onda nista od toga.
Lako za ovu krizu al pravi vrag je u rješenjima koje nudi ulica. Bojim se da ako stvari odu u tom smjeru da je best buy jednosmjerna karta za Singapur.
Lako za ovu krizu al pravi vrag je u rješenjima koje nudi ulica. Bojim se da ako stvari odu u tom smjeru da je best buy jednosmjerna karta za Singapur.
Singapur zakon ali moze i Walking Street Pattaya
… ali moze i Walking Street Pattaya
Jako,jako los izbor.Sigurnost 0. Inace tamo sam prozivio 3 burne godine. Samo u prosloj godini 150 barova u Pattayi je zatvorilo vrata.Pravi sex turisti su se makli u druge destinacije nakon sto je lokalna radna snaga postala beskrupulozna u igri kako expatovima izbit lovu iz zepa.Sada su mnogo bolje destinacije Angel city na Filipinima,Vijetnam,a u posljednje vrijeme hit je Burma mada za sada jos poprilicno zatvorena.Meni su osobno Burmanke najljepse Azijatkinje,a ujedno i vrlo poslusne.Vojni rezim je ipak ucinio i nesto dobro.Legalizacija prostitucije i uvoz 10-tak Burmanki,5 Veneuelanki.4-5 Nigerijki sa sjevera i 2-3 iz istocne evrope po meni bi bio daleko najbolji best buy od svega.