Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Wiseguy

S obzirom da ce uskoro Ivanin rodjendan i s obzirom na broj obozavatelja mislim da ce potraznja za svim plemenitim metalima kratkorocno rasti.

Cuj, srebro i zlato ovise jako o politikama centralnih banaka. AKo se ekonomija bude oporavljala onda ce rasti i vjerojatnost od povecanja kamatnih stopa, a to je lose za srebro, a pogotovo za zlato. Ako se ekonomska situacija opet pogorsa onda ce centralne vlade morati ponovi krenuti sa stimulativnim mjerama i to je dobro za plemenite metale. Srebro za razliku od zlata ima i industrijsku primjenu pa nije cisti play on interest rates.

Nije lose imati nesto zlata i/ili srebra u portfelju. Ali mislim da je tesko ocekivati da ce se rast iz predhodnih godina ponoviti.

Ben najavljuje istu politiku kamatnih stopa do 2014, a po potrebi i qe3.
Misljenja sam da bi brzo srebro moglo iznenaditi sve i ponovno napasti 50.

http://us.rd.yahoo.com/finance/external/minyanville/SIG=13qs221cq/*http://www.minyanville.com/sectors/precious-metals/articles/silver-slv-agq-commodities-trading-silver/3/27/2012/id/40101?camp=syndication&medium=portals&from=yahoo

@Wiseguy

S obzirom da ce uskoro Ivanin rodjendan i s obzirom na broj obozavatelja mislim da ce potraznja za svim plemenitim metalima kratkorocno rasti.

Cuj, srebro i zlato ovise jako o politikama centralnih banaka. AKo se ekonomija bude oporavljala onda ce rasti i vjerojatnost od povecanja kamatnih stopa, a to je lose za srebro, a pogotovo za zlato. Ako se ekonomska situacija opet pogorsa onda ce centralne vlade morati ponovi krenuti sa stimulativnim mjerama i to je dobro za plemenite metale. Srebro za razliku od zlata ima i industrijsku primjenu pa nije cisti play on interest rates.

Nije lose imati nesto zlata i/ili srebra u portfelju. Ali mislim da je tesko ocekivati da ce se rast iz predhodnih godina ponoviti.

http://us.rd.yahoo.com/finance/external/minyanville/SIG=13qs221cq/*http://www.minyanville.com/sectors/precious-metals/articles/silver-slv-agq-commodities-trading-silver/3/27/2012/id/40101?camp=syndication&medium=portals&from=yahoo
[/quote]

Negdje do kraja prosle godine zlato i srebro su bile investicije koje rade u svim situacijama. Onda su postale investicije koje ne rade ni u jednoj situaciji.

Mislim da je q3 u ovom trenutku malo vjerojatan, a kako se blize izbori bit ce jos manje vjerojatan. Ukoliko FED intervenira u vremenu neprosredno prije izbora to ce mnogi vidjeti kao izravno mjesanje u politiku i izbore. Naravno ako se desi nesto jako lose morat ce djelovati.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Wiseguy

[/quote]

Jako ti sumnjam na qe3.

Zrela ekonomija poput Američke i + rast od 2 do 3 posto godišnje, ne vidim zašto bi.

Osim toga, drugi cilj(malo opteretiti Kinesku ekonomiju)pumpanja likvidnosti nije više potreban, Kina se hladi.

Jasno da je potrebno vrijeme za prelaz iz pada u rast, vidjeli smo prošle godine još aftershockova ali 5 godina upa sada ide 5 godina downa, samo me zanima sila većeg ciklusa tj ona od 2001 i koja će strana prevladati.

Ugl nekako sam 60% na rast 40% na pad.

Makar se čini suprotno, mislim da sa trenutnom potražnjom i ovisnošću o fosilnim izvorima + rastu pučanstva i sve više ulaska u srednji sloj na Istoku(što je i demise izvoza), sadašnja situacija u makroekonomiji na potezu USA Kina zero sum game.

Čak mislim da rastom srednjeg staleža u Kini i rastom nadnica i obrazovanja više koristi u vraćanju u ravnotežu USA i EU nego Kina.

Kinezi jako vole premium USA i EU proizvode.

Ugl zanimljivo je.

Očekujem pad Kineskog rasta GDP-a na 5 posto u godinu dana do godinu i pol.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Jako ti sumnjam na qe3.

Zrela ekonomija poput Američke i + rast od 2 do 3 posto godišnje, ne vidim zašto bi.

Visoka nezaposlenost, bez jeftinog novca US ekonomija ce jako tesko smanjiti nezaposlenost.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Jako ti sumnjam na qe3.

Visoka nezaposlenost, bez jeftinog novca US ekonomija ce jako tesko smanjiti nezaposlenost.

[/quote]

Je. Ali računaj KInesku domaću potražnju koja će zamijeniti Američku tj Kineski srednji stalež američki srednji stalež za američku ekonomiju.

Ja to tako vidim. Mislim da je jedan od glavnih uzroka USA problema Kina i odlazak FDI i portf. investicija na Istok.

Isto je tako moguć i povrat na Zapad.

Vjerujem da će srednji stalež Kine puno više kupovati USa stvari i proizvode nego Kineske.

vidim 2013 kao sasvim dobru godinu za USA i EU.
Budem vidio/možda i ne budem!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Jako ti sumnjam na qe3.

[/quote]

Je. Ali računaj KInesku domaću potražnju koja će zamijeniti Američku tj Kineski srednji stalež američki srednji stalež za američku ekonomiju.
[/quote]

Pitanje u kojoj mjeri kineski potrosac moze kompezirati gubitak izvoza. On se sigurno nemoze zaduziti kao europski ili americki.

Da bi netko trosio novce on mora imati osjecaj socijalne sigurnosti. U Kini social net gotovo da ne postoji i njeni stanovnici moraju uvijek drzati dio imovine u stednji kako bi u slucaju da stvari krenu po zlu mogli opstati.

Sorry što uljećem ali živo me zanima vaš komentar na ovo:

Primarno mislim na obrazovni sustav u koji ćemo investirati preko šest milijardi kuna u dogradnju i izgradnju novih škola kako bi uspostavili sustav jednosmjenske nastave. Da, preko JPP-a gradit ćemo i nove zatvore, a u planu nam je i projekt sličan onoj seriji CSI Miami jer idemo u izgradnju dviju forenzičkih institucija – rekao je Čačić nakon prvog dana Brown Foruma kojemu je ove godine tema "Ekonomske mogućnosti na lokalnoj razini".
Vaš link

Pa zar se ti novci ne mogu korisnije investirati?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Jako ti sumnjam na qe3.

[/quote]

[/quote]

Pitanje u kojoj mjeri kineski potrosac moze kompezirati gubitak izvoza. On se sigurno nemoze zaduziti kao europski ili americki.

Da bi netko trosio novce on mora imati osjecaj socijalne sigurnosti. U Kini social net gotovo da ne postoji i njeni stanovnici moraju uvijek drzati dio imovine u stednji kako bi u slucaju da stvari krenu po zlu mogli opstati.
[/quote]

Slažem se.

Stephen Roach je bas to naglasio kao veliki problem ali očekuje i riješenje – nekakvu socijalnu mrežu.

Neka, mislim da je jako zanimljivo gledati takvu ogromnu mega ekonomiju i društvo u nastajanju(restrukturiranju).

Cacic je danas rekao da ce cijena goriva pasti. Od tog trenutka nafta je rasla +2.25%. Prvi potpredsjednik utjece i na globalna trzista.

&Twixer

Moze komentar kako vidis daljni razvoj na srebru?
[/quote]
ne diraj to ako ti je portfelj mio, ni long ni short.

@James

AUD/CAD predvidjanje ?

@James

AUD/CAD predvidjanje ?

Sorry na ubacivanju ali 2 god CAD long AUD short. Totalno.

@James

AUD/CAD predvidjanje ?

već sam se raspravljao o tome na business insideru, nemoj mi samo priču o snažnoj US i slaboj Kini počinjat, dobit ću osip. uvijek AUD, osim ove godine. CAD zbog cijene nafte.

New Report

Close