@ Mida – o ne, nisam na njih mislio. Jedna firma je prošla dobro restrukturiranje i posluje jako dobro.
Trenutna dobit po sadašnjoj cijeni dionice je oko 30%.
Ali čekam q1 i mislim da to bude zanimljivo.
Zar nije premali promet na IPKK ?
@ Mida – o ne, nisam na njih mislio. Jedna firma je prošla dobro restrukturiranje i posluje jako dobro.
Da nije Termes grupa? Za razliku od Zadre, njima dioničari baš i nisu na prvom mjestu… Čak bih rekao da su im dioničari bitni kao i gospodinu Artukoviću. Plus što je dobar dio profita vezan uz rasprodaju konditorske opreme Grubišiću.
Da nije Termes grupa? Za razliku od Zadre, njima dioničari baš i nisu na prvom mjestu… Čak bih rekao da su im dioničari bitni kao i gospodinu Artukoviću. Plus što je dobar dio profita vezan uz rasprodaju konditorske opreme Grubišiću.
[/quote]
Bravo:)
Zato i čekam q1(neka se priča malo razvije)
Ali imaju čini mi se mcap 1/10 naspram salesa.
@ Dantepu:
ARNT zarada FCF/MCAP je oko 10 posto
PLAG zarada FCF/MCAP je oko 12 posto
Na nižoj cijeni je ARNT bio buy, no na ovoj u industriji i regiji koju dijele – rast bi mogao biti isti.
Ne kažem da bude ali bi mogao biti.
Koliko bi se dalo srezati COGS u jednoj i drugoj firmi, koja ima veću proporcionalnu stopu ulaganja u razvoj? Kojoj neto dobit + amortizacija nije dovoljna da "pokrije" svježi val capexa?
Ima se tu puno za igrati i odgovor nije jednostran i lagan.
@domach
upravo zato sam i spomenuo ove ddvije dionice, čisto su bile ziheraški, teško za fulat, pa sad se netko pita što kupiti … iako mislim da će ove godine još biti prilika.
ti se malo previše igraš [kiss]
[/quote]
Bravo:)
Zato i čekam q1(neka se priča malo razvije)
Ali imaju čini mi se mcap 1/10 naspram salesa.
[/quote]
Pa to su dionice tipa Agatha Mary Clarissa Christie ????
Da se mene pita sve doslovno sve dionice iz povlaštene grupe u izlistavanje s burze kao i sve redovne dionice bez nekog minimalnog mjesećnog prometa.
Čemu služe takove dionice opće ?
Da li je ovo ZSE-ov način šale za zakašnjeli prvi april?
Ili je to koncentrirani napad na dioničare jedne domaće petrokemijske firme?
🙂
Da li je ovo ZSE-ov način šale za zakašnjeli prvi april?
Ili je to koncentrirani napad na dioničare jedne domaće petrokemijske firme?
🙂
…svejedno !!! ona čuvena "nočas Prozor mora pasti"
Cacic je danas rekao da ce cijena goriva pasti. Od tog trenutka nafta je rasla +2.25%. Prvi potpredsjednik utjece i na globalna trzista.
Cacic je danas rekao da ce cijena goriva pasti. Od tog trenutka nafta je rasla +2.25%. Prvi potpredsjednik utjece i na globalna trzista.
&Twixer
Moze komentar kako vidis daljni razvoj na srebru?
@Wiseguy
S obzirom da ce uskoro Ivanin rodjendan i s obzirom na broj obozavatelja mislim da ce potraznja za svim plemenitim metalima kratkorocno rasti.
Cuj, srebro i zlato ovise jako o politikama centralnih banaka. AKo se ekonomija bude oporavljala onda ce rasti i vjerojatnost od povecanja kamatnih stopa, a to je lose za srebro, a pogotovo za zlato. Ako se ekonomska situacija opet pogorsa onda ce centralne vlade morati ponovi krenuti sa stimulativnim mjerama i to je dobro za plemenite metale. Srebro za razliku od zlata ima i industrijsku primjenu pa nije cisti play on interest rates.
Nije lose imati nesto zlata i/ili srebra u portfelju. Ali mislim da je tesko ocekivati da ce se rast iz predhodnih godina ponoviti.