Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Mida – o ne, nisam na njih mislio. Jedna firma je prošla dobro restrukturiranje i posluje jako dobro.
Trenutna dobit po sadašnjoj cijeni dionice je oko 30%.

Ali čekam q1 i mislim da to bude zanimljivo.

Zar nije premali promet na IPKK ?

@ Mida – o ne, nisam na njih mislio. Jedna firma je prošla dobro restrukturiranje i posluje jako dobro.

Da nije Termes grupa? Za razliku od Zadre, njima dioničari baš i nisu na prvom mjestu… Čak bih rekao da su im dioničari bitni kao i gospodinu Artukoviću. Plus što je dobar dio profita vezan uz rasprodaju konditorske opreme Grubišiću.

Što će te svi sa xy u vpik?

Da nije Termes grupa? Za razliku od Zadre, njima dioničari baš i nisu na prvom mjestu… Čak bih rekao da su im dioničari bitni kao i gospodinu Artukoviću. Plus što je dobar dio profita vezan uz rasprodaju konditorske opreme Grubišiću.
[/quote]

Bravo:)

Zato i čekam q1(neka se priča malo razvije)

Ali imaju čini mi se mcap 1/10 naspram salesa.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ Dantepu:

ARNT zarada FCF/MCAP je oko 10 posto
PLAG zarada FCF/MCAP je oko 12 posto

Na nižoj cijeni je ARNT bio buy, no na ovoj u industriji i regiji koju dijele – rast bi mogao biti isti.

Ne kažem da bude ali bi mogao biti.
Koliko bi se dalo srezati COGS u jednoj i drugoj firmi, koja ima veću proporcionalnu stopu ulaganja u razvoj? Kojoj neto dobit + amortizacija nije dovoljna da "pokrije" svježi val capexa?

Ima se tu puno za igrati i odgovor nije jednostran i lagan.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@domach

upravo zato sam i spomenuo ove ddvije dionice, čisto su bile ziheraški, teško za fulat, pa sad se netko pita što kupiti … iako mislim da će ove godine još biti prilika.

ti se malo previše igraš [kiss]

[/quote]

Bravo:)

Zato i čekam q1(neka se priča malo razvije)

Ali imaju čini mi se mcap 1/10 naspram salesa.
[/quote]

Pa to su dionice tipa Agatha Mary Clarissa Christie ????

Da se mene pita sve doslovno sve dionice iz povlaštene grupe u izlistavanje s burze kao i sve redovne dionice bez nekog minimalnog mjesećnog prometa.

Čemu služe takove dionice opće ?

Da li je ovo ZSE-ov način šale za zakašnjeli prvi april?
Ili je to koncentrirani napad na dioničare jedne domaće petrokemijske firme?

🙂

Da li je ovo ZSE-ov način šale za zakašnjeli prvi april?
Ili je to koncentrirani napad na dioničare jedne domaće petrokemijske firme?

🙂

…svejedno !!! ona čuvena "nočas Prozor mora pasti"

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Cacic je danas rekao da ce cijena goriva pasti. Od tog trenutka nafta je rasla +2.25%. Prvi potpredsjednik utjece i na globalna trzista.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Cacic je danas rekao da ce cijena goriva pasti. Od tog trenutka nafta je rasla +2.25%. Prvi potpredsjednik utjece i na globalna trzista.

&Twixer

Moze komentar kako vidis daljni razvoj na srebru?

@Wiseguy

S obzirom da ce uskoro Ivanin rodjendan i s obzirom na broj obozavatelja mislim da ce potraznja za svim plemenitim metalima kratkorocno rasti.

Cuj, srebro i zlato ovise jako o politikama centralnih banaka. AKo se ekonomija bude oporavljala onda ce rasti i vjerojatnost od povecanja kamatnih stopa, a to je lose za srebro, a pogotovo za zlato. Ako se ekonomska situacija opet pogorsa onda ce centralne vlade morati ponovi krenuti sa stimulativnim mjerama i to je dobro za plemenite metale. Srebro za razliku od zlata ima i industrijsku primjenu pa nije cisti play on interest rates.

Nije lose imati nesto zlata i/ili srebra u portfelju. Ali mislim da je tesko ocekivati da ce se rast iz predhodnih godina ponoviti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close