Netko je spomenuo da ako Vlada privatizira PTKM može odmah odstupiti. Ja smatram da može odmah odstupiti ako to ne učini. Jaca Kosor pala je na izmjenama zakona o radu. Milanovićeva bi mogla na privatizaciji. No, je li oporbi u interesu preuzeti bankrotiranu zemlju? 😀
Jadranka Kosor je pala jer nije mogla dovoljno zaduziti drzavu da nadoknati potraznju koja se smanjila kada su se gradjani prestali zaduzivati. Obama je recimo u tome uspio pa ce dobiti izbore. Vecina hrvatskih glasaca je protiv izmjena zakona o radu. To ce u konacnici znaciti financijski suicid za sve njih, ali oni su i dalje cvrsto protiv.
Mislim da jedini koji ima ikakve sanse kupiti drzavni udio u PTKM u ovom trenutku Agrokor.
Je li netko iskazao konkretan interes ili se jos sve zasniva na "otkricima" Pavicevih novinara ?
[/quote]
Nije,ZOR je bilo glasanje protiv HDZ-a, izbori su to i pokazali. Agrokor nema šanse, da kupuje prvo treba biti PTKM u minusu, pa medijsko eksponiranje dubioze, pa T. spasitelj, sada je kasno za taj scenarij.
Rusi su po meni najbolji za PTKM makar država dobila i manje, naravno ako ju doista žele. Nemam dionice PTKM
@Mchina
Zasto bi ruski proizvodjaci bili bolje rjesenje za PTKM od drugih. Ja ne pratim ruske proizvodjace gnojiva, cak neznam ni kako se zovu. Sve sto znam je da ih masivno subvencioniraju cijenama plina i da je zbog toga prakticno nemoguce izvoziti u Rusiju.
S druge strane Yara, Agrium, CF, Mosaic, su sve redom kompanije koje posluju na trzisnim principima, tehnoloski su napredne i konkurentne.
Klaus je tipičan sindikalac kako je NB nešto upitao
Klaus mu je rekao da je došao kao sindikalac a ne kao iz nadzorni odbora PTKM, službeni vozač u Audiju, na trošak firme i glavno je da parole šalje……..(Tesna Koža)
[/quote]
Bože,sačuvaj me glada,rata,kuge i sinikalaca tipa Klausa i Drpića iz Jadrankamena!
A što se tiče socijalističko-konunističkog javnog mjenja koje još uvijek metalno jako prisutno u hratskim praznim mozgovima ispranim od 45 do devedesetih godina,na to se ne treba osvrtati jer
ćemo imati zastoj u razvoju i potencijalni grčki scenarij.Država mora rasprodati sve ono što
nije državni strateški interes a to nije ni PTKM,ni JDPL,ni CROS ni gotovo sve ostalo.
Energija,promet,vode,šume ! I to je to.
Samo treba pripremiti tržište kapitala za novu inflaciju papira.Treba formirati i potražnju,a ne samo
ponudu.
Smjer koji je zauzela vlada u rešavanju udjela u firmama je jedini ispravan put.I trebaju tvrdoglavo
nastaviti taj put bez obzira na 85% anketnih protivnika privatizacije PTKM.
ovo sam napisao prije intervjua Čačića na otvorenom.
Nisam njegov glasnogovornik.Slućajno ili ne poklopilo se.On isto misli, ali je isprane sindikalno-socijalističke isprane hrvatske mozgove koji žive u prošlosti više vrijeđao grinasama nego riječima.Ali to je to.
A Hloverka je isto napokon shvatila da ona nije za promjene i kapitalizam već da je bitno malo raditi
pa makar i lošije živjeti.
Čačić je pokazao da je, ne bahat i arogantan,ali u svakom slučaju nadmoćan prosječnom Hrvatu.
Bio je jako konkretan,bez floskula i fraza,bez parola.Bravo za Čačića!
Strpi se jos mjesec dana do izvjestaja …
Nego, nisi mi odgovorio, kakav izvjestaj ERE ocekujes? Koliku neto dobit?
[/quote]
lopina je svojim promašenim ulaganjima (od DKVS-a, BRIN-a do MGMA) pokazao da nema blage veze o ovom poslu….zato njegove savjete uvijek treba gledati za 180 stupnjeva, tj. ako pljuje po ERNT obavezno ga sad treba kupiti! uostalom, vrlo brzo dolazi 170 kn dividende po dionici ERNT što će nesumnjivo jače dići cijenu dionice, a lopina (koji nema para za kupnju ERNT jer je zaglavio u svojim stečajušama) će samo žalosno gledati kako drugima lova teče u džepove [bye]
A ako pak stane na stranu Klausa, morat će računat na stopiranje daljnje privatizacije, povećan deficit i veću vjerojatnost grčkog scenarija. A koliko će onda biti klausa?
A tko bi u Kutini bio protiv strateškog investitora koji bi povećao proizvodne kapacitete, ako takav postoji.
Klaus je tipičan sindikalac kako je NB nešto upitao
Klaus mu je rekao da je došao kao sindikalac a ne kao iz nadzorni odbora PTKM, službeni vozač u Audiju, na trošak firme i glavno je da parole šalje……..(Tesna Koža)
[/quote]
Bože,sačuvaj me glada,rata,kuge i sinikalaca tipa Klausa i Drpića iz Jadrankamena!
A što se tiče socijalističko-konunističkog javnog mjenja koje još uvijek metalno jako prisutno u hratskim praznim mozgovima ispranim od 45 do devedesetih godina,na to se ne treba osvrtati jer
ćemo imati zastoj u razvoju i potencijalni grčki scenarij.Država mora rasprodati sve ono što
nije državni strateški interes a to nije ni PTKM,ni JDPL,ni CROS ni gotovo sve ostalo.
Energija,promet,vode,šume ! I to je to.
Samo treba pripremiti tržište kapitala za novu inflaciju papira.Treba formirati i potražnju,a ne samo
ponudu.
Smjer koji je zauzela vlada u rešavanju udjela u firmama je jedini ispravan put.I trebaju tvrdoglavo
nastaviti taj put bez obzira na 85% anketnih protivnika privatizacije PTKM.
ovo sam napisao prije intervjua Čačića na otvorenom.
Nisam njegov glasnogovornik.Slućajno ili ne poklopilo se.On isto misli, ali je isprane sindikalno-socijalističke isprane hrvatske mozgove koji žive u prošlosti više vrijeđao grinasama nego riječima.Ali to je to.
A Hloverka je isto napokon shvatila da ona nije za promjene i kapitalizam već da je bitno malo raditi
pa makar i lošije živjeti.
Čačić je pokazao da je, ne bahat i arogantan,ali u svakom slučaju nadmoćan prosječnom Hrvatu.
Bio je jako konkretan,bez floskula i fraza,bez parola.Bravo za Čačića!
[/quote]
Znaš li ijednu firmu koju je vodio Čačić a da je prosperirala? Ako uzememo analogiju da je firma država u malom, što misliš kako se prenosi to iskustvo na vođenje države?
Nadmočan? ma joj Lopina, ako su na Harvardu prolazili ljudi kao on, ili ljudi skriveni kao on onda me je strah za cijelu instituciju.
@Mchina
Zasto bi ruski proizvodjaci bili bolje rjesenje za PTKM od drugih. Ja ne pratim ruske proizvodjace gnojiva, cak neznam ni kako se zovu. Sve sto znam je da ih masivno subvencioniraju cijenama plina i da je zbog toga prakticno nemoguce izvoziti u Rusiju.
S druge strane Yara, Agrium, CF, Mosaic, su sve redom kompanije koje posluju na trzisnim principima, tehnoloski su napredne i konkurentne.
Nemoj se uopće truditi. Ljudi misle ako im kažeš nešto realno kontra privatizacije ili rada same firme, da si babaroga i da ih mrziš.
Vidi se da su se dosta emocionalno alignali po pitanju PTKM – što može biti vrlo tricky. Za njih naravno.
@Mchina
Nemoj se uopće truditi. Ljudi misle ako im kažeš nešto realno kontra privatizacije ili rada same firme, da si babaroga i da ih mrziš.
Vidi se da su se dosta emocionalno alignali po pitanju PTKM – što može biti vrlo tricky. Za njih naravno.
[/quote]
Ja sam za privatizaciju PTKM , samo bi ju dao rusima iz više razloga
HT.
– veliki pad je uzrokovao iskrcaj jednog mirovinca.
– zatim agresivno pisanje na jednom blogu kako je ovo loša investicija.
– pa je potom išao veliki iskrcaj malih kako bi kupovali neke reklamirane dionice.
– sada je HT na nekim o.k. cijenamna za kupnju (već sam pisala na kojim cijenama će biti o.k.),
– ali i sljedeći tjedan možemo očekivati od malih rasprodaju HT i kupnju PTKM.
– a to bi opet moglo rušiti cijenu dionice.
– te me ne bi čudio pad HT-a na 180kn.
– kad bude neke panike na svjetskim burzama tada bi taj HT mogao biti i 150kn, ništa čudno.
– nekad sam na ovoj temi agresivno reklamirala HT, tada je cijena bila 180-200kn, ali tada je dividendni prinos bio 15%, a potom je uslijedio rast od preko 50%.
– na ovoj cijeni imamo dividendni prinos za iduću godinu ispod 10%, proicirana dobit 18-20kn.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ipak je kupnja po 205 bila jako dobar potez
Imam ht i ovo nije poziv za kupnju ili prodaju ht-a
Po meni nije baš logično bilo da se tvrtka puna keša bez duga trži na pe 9 a još cijelu dobit isplačuje u dividendu.. Po meni barem pe 11
[/quote]
lopina je svojim promašenim ulaganjima (od DKVS-a, BRIN-a do MGMA) pokazao da nema blage veze o ovom poslu….zato njegove savjete uvijek treba gledati za 180 stupnjeva, tj. ako pljuje po ERNT obavezno ga sad treba kupiti! uostalom, vrlo brzo dolazi 170 kn dividende po dionici ERNT što će nesumnjivo jače dići cijenu dionice, a lopina (koji nema para za kupnju ERNT jer je zaglavio u svojim stečajušama) će samo žalosno gledati kako drugima lova teče u džepove [bye]
[/quote]
U DKVS je bio i xy guru sa ulazom od preko 100.A trenutno je najuspješniji investitor na ZSE.
U DKVS je bio i slavonac sa velikim udjelom,a sada je vjerovatno najbolji fond u Hrvatskoj.DKVS je bila državna prevara na koju su mnogi naletjeli,čak i veliki ulagači.
A ERNT je dobra firma kojoj ne prijeti stečaj,ali i firma koja je sa velikim isplatama dividendi stanjila kapital.Ukoliko se nešto drastično ne promjeni na bolje ,a to bi značilo da ERNT ukoliko barem ne
učeteverostrući dobit u odnosu zadnje dvije godine, nakon isplate dividende mogao bi krenuti prema 700 do 500.Ovo vam je izvrsna prilika za bijeg iz ERNTjer će fondovi još danas i sutra braniti svoje portfelje.
Tutanj iz ERNT je pravi put.Ali ako ste blizu fondmenađera možda ovo ćudo od ERNT i naraste,ali za
neinformirane ulagače ERNT je razvikana ,bivša zvijezda ćija gaža pada.Glasnice popuštaju!
Uskoro ćemo vidjeti rezultate prvog kvartala i usporediti relativnu dobit na cijenu dionice za ERNT i
prema mojim gubitnicima kao što su SLPF i BRIN.Moglo biti jako interesantno!
BRIN,SLPF,QUNE,JAKT,FMPS za strpljive potoci meda i mlijeka,bez ako, nego sigurno!
[/quote]
[/quote]
U DKVS je bio i xy guru sa ulazom od preko 100.A trenutno je najuspješniji investitor na ZSE.
U DKVS je bio i slavonac sa velikim udjelom,a sada je vjerovatno najbolji fond u Hrvatskoj.DKVS je bila državna prevara na koju su mnogi naletjeli,čak i veliki ulagači.
A ERNT je dobra firma kojoj ne prijeti stečaj,ali i firma koja je sa velikim isplatama dividendi stanjila kapital.Ukoliko se nešto drastično ne promjeni na bolje ,a to bi značilo da ERNT ukoliko barem ne
učeteverostrući dobit u odnosu zadnje dvije godine, nakon isplate dividende mogao bi krenuti prema 700 do 500.Ovo vam je izvrsna prilika za bijeg iz ERNTjer će fondovi još danas i sutra braniti svoje portfelje.
Tutanj iz ERNT je pravi put.Ali ako ste blizu fondmenađera možda ovo ćudo od ERNT i naraste,ali za
neinformirane ulagače ERNT je razvikana ,bivša zvijezda ćija gaža pada.Glasnice popuštaju!
Uskoro ćemo vidjeti rezultate prvog kvartala i usporediti relativnu dobit na cijenu dionice za ERNT i
prema mojim gubitnicima kao što su SLPF i BRIN.Moglo biti jako interesantno!
BRIN,SLPF,QUNE,JAKT,FMPS za strpljive potoci meda i mlijeka,bez ako, nego sigurno!
[/quote]
Ti bi da iz ERNT-a netko dođe u tvoje nelikviduše.
Znam, 10 ERNT=cijeli tvoj portfelj, pa da se i jedan zaleti(slučajno) kod tebe 10% si riješio i vani si.
Ali gledaš krivo, ti si još u PE/PB/PS glupostima.
Tj nisu gluposti u dobroj firmi i mogu potvrditi da je ona podcijenjena ali u BRINU i grupi to je glupost jer su to loše firme sa nikakvom perspektivom.
Ja ti želim zaradu, ali to nećeš postići niskim postovima nego puno boljom analizom firmi u koje ulažeš.
Često dobra firma ne treba promotora po forumu i Blogu.
Imaj to na umu.
Ipak fondovsko smeće više i nije preskupo.Dapače ,HT i ADRS su interesantni za kupnju,ali ERNT
je zaista najsmrdljivije smeće na ZSE .
Kolega Raisman je prosli tjedan tvrdio kako se HT-u dogodilo sve lose sto se moze dogoditi. E pa nije, stigao je Lopina.
[/quote]
I ode dionica više od 5%.Kao da je Magma,Validus ili SLPF.