Ako bi u ovoj situaciji Milanovic stao na stranu XY-a, a protiv Klausa morao bi racunati na ogroman politicki gubitak.
A ako pak stane na stranu Klausa, morat će računat na stopiranje daljnje privatizacije, povećan deficit i veću vjerojatnost grčkog scenarija. A koliko će onda biti klausa?
A tko bi u Kutini bio protiv strateškog investitora koji bi povećao proizvodne kapacitete, ako takav postoji.
[/quote]
Cuj ja mislim da bi bilo bolje da se PTKM privatizira.
Medutim prvi potpredsjednik je napravio toliko stete svojim izjavama da ce trebati puno vremena i napora da se proces pokrene.
MIslim da u ovom trenutku imaju puno bolje sanse da prodaju udio u HPB, CO, PODR, pa cak i u KOEI-u nego u PTKM.
MIslim da u ovom trenutku imaju puno bolje sanse da prodaju udio u HPB, CO, PODR, pa cak i u KOEI-u nego u PTKM.
Za male pare svugdje će kupaca biti. I tako se polemizira dali će te kompanije prodati za male ili manje pare.
A takvu privatizaciju može i Ava Karabatić napraviti, honorarno naravno.
Medutim prvi potpredsjednik je napravio toliko stete svojim izjavama da ce trebati puno vremena i napora da se proces pokrene.
Osobno, svejedno mi je što će prvo na bubanj, samo mi je bitno da ode na bubanj. Mislim da je Čačić napravio fantastičnu stvar za Petrokemiju stavivši je u krupni plan. Da si jučer radio anketu i pitao Hrvate posluje li PTKM pozitivno, 78% njih odgovorilo bi "ne". Također smatram da se proces debelo pokrenuo i da više nema nazad. Netko je spomenuo da ako Vlada privatizira PTKM može odmah odstupiti. Ja smatram da može odmah odstupiti ako to ne učini. Jaca Kosor pala je na izmjenama zakona o radu. Milanovićeva bi mogla na privatizaciji. No, je li oporbi u interesu preuzeti bankrotiranu zemlju? 😀
A ako pak stane na stranu Klausa, morat će računat na stopiranje daljnje privatizacije, povećan deficit i veću vjerojatnost grčkog scenarija. A koliko će onda biti klausa?
A tko bi u Kutini bio protiv strateškog investitora koji bi povećao proizvodne kapacitete, ako takav postoji.
Klaus je tipičan sindikalac kako je NB nešto upitao
[/quote]
Klaus je demonstrirao da je vrlo inteligentan sindikalac. Ja se na slazem sa svim sto je on rekao medutim covjek izvrsno poznaje publiku kojoj se obraca i sa lakocom osvaja podrsku. S druge strane XY zivi u nekom svijetu koji ima vrlo malo dodira sa zivotom obicnog hrvatskog glasaca i na nacin na koji on prezentira argumente tesko je dobiti ikakvu podrsku.
Osobno, svejedno mi je što će prvo na bubanj, samo mi je bitno da ode na bubanj. Mislim da je Čačić napravio fantastičnu stvar za Petrokemiju stavivši je u krupni plan. Da si jučer radio anketu i pitao Hrvate posluje li PTKM pozitivno, 78% njih odgovorilo bi "ne". Također smatram da se proces debelo pokrenuo i da više nema nazad. Netko je spomenuo da ako Vlada privatizira PTKM može odmah odstupiti. Ja smatram da može odmah odstupiti ako to ne učini. Jaca Kosor pala je na izmjenama zakona o radu. Milanovićeva bi mogla na privatizaciji. No, je li oporbi u interesu preuzeti bankrotiranu zemlju? 😀
[/quote]
Imajte na umu da večina tih gledatelja i bira vlast i da je vlasti bitnije njihovo mišljenje, makar i krivo nego od Nenada.
Isto tako, ako se kredtini rejting okolice počne dizati i povuče i naš onda ova priča o privatizaciji ostaje priča.
Budimir je bio puno konkretniji nego Nenad koji je išao na sitne detalje i nije se predstavio kao intelektualac, poduzetnik i investitor(ne samo u dionice nego u znanje) već je ispao drugačije nego se na blogu prezentira.
Ali zanimljivo je vidjeti ga sa iskustvenijim ljudima u razgovoru naspram ljudi sa bloga.
Klaus je dobar govornik, vrlo dobar i siguran. On zastupa radnike i radnici su bit svake tvornice kao i njihova produktivnost. Nenad je ispao kao da razmišlja kako će prodati svojih 4% što skuplje a to nebi prošlo kod punooo obrazovanijih gledatelja a kamoli u Hrvatskoj koji su ga brzom linijom svrstali u privatizaciju i krađu.
Ja ga tamo ne svrstavam ali javnost vrlo vjerojatno bude. MIslim da mu je jučerašnje gostovanje više štetilo nego koristilo a ako ne dođe do privatizacije oporba u PTKM od strane Klausa raditi će mu zanimljivu kontru.
Trebao je ići šire iz svog primjera, kako je radio došao do nekih sredstava i koja je vizija te zašto je ta vizija bitna i zašto korelira sa PTKM i njenom privatizacijom te koje su koristi za cijelu zemlju i za Kutinu lokalno, a ne direktno u papire(kao Babić sa Indexa).
Privatno mi je simpa ali što se tiče artikulacije i prezentacije te iznošenja, Klaus je za njega Sokrat.
Više infa se može čuti na ovom forumu nego jučer na Otvorenom gotovo na svakoj strani.
Imajte na umu da večina tih gledatelja i bira vlast i da je vlasti bitnije njihovo mišljenje, makar i krivo nego od Nenada.
Izbori su tek za četiri godine, a do tad treba isplaćivati mirovine, ak me razumijete gospon domach. A nedobog da se za te četri godine udvostruče proizvodni kapaciteti u Kutini, onda vjerojatno nitko ne bi glasao za ovu vlast jer bi morali radit…
Izbori su tek za četiri godine, a do tad treba isplaćivati mirovine, ak me razumijete gospon domach. A nedobog da se za te četri godine udvostruče proizvodni kapaciteti u Kutini, onda vjerojatno nitko ne bi glasao za ovu vlast jer bi morali radit…
[/quote]
Netocno, izbori su najdalje za 4 godine. Moguce da budu i puno prije. Parlamentarni mislim.
Ja nisam siguran da ce koalicija SDP-HNS izdrzati 4 godine.
Lokalno su cini mi se za godinu dana.
Ipak fondovsko smeće više i nije preskupo.Dapače ,HT i ADRS su interesantni za kupnju,ali ERNT
je zaista najsmrdljivije smeće na ZSE .
Kolega Raisman je prosli tjedan tvrdio kako se HT-u dogodilo sve lose sto se moze dogoditi. E pa nije, stigao je Lopina.
Netko je spomenuo da ako Vlada privatizira PTKM može odmah odstupiti. Ja smatram da može odmah odstupiti ako to ne učini. Jaca Kosor pala je na izmjenama zakona o radu. Milanovićeva bi mogla na privatizaciji. No, je li oporbi u interesu preuzeti bankrotiranu zemlju? 😀
Jadranka Kosor je pala jer nije mogla dovoljno zaduziti drzavu da nadoknati potraznju koja se smanjila kada su se gradjani prestali zaduzivati. Obama je recimo u tome uspio pa ce dobiti izbore. Vecina hrvatskih glasaca je protiv izmjena zakona o radu. To ce u konacnici znaciti financijski suicid za sve njih, ali oni su i dalje cvrsto protiv.
Mislim da jedini koji ima ikakve sanse kupiti drzavni udio u PTKM u ovom trenutku Agrokor.
Je li netko iskazao konkretan interes ili se jos sve zasniva na "otkricima" Pavicevih novinara ?
ali ERNT
je zaista najsmrdljivije smeće na ZSE .
Strpi se jos mjesec dana do izvjestaja …
Nego, nisi mi odgovorio, kakav izvjestaj ERE ocekujes? Koliku neto dobit?
što se desilo Lopke??? Kakav je to riječnik???
Smeće i najsmrdljivije smeće zamjenili opojni miris mlijeka i blagodati meda??
NADAM SE DA JE PROLAZNO….
Lopinu uhvatila gripa u nelikvidušama. Dolaze blagdani, a on mora dati dionice 50% niže da kupi poklone.
Za male pare svugdje će kupaca biti. I tako se polemizira dali će te kompanije prodati za male ili manje pare.
A takvu privatizaciju može i Ava Karabatić napraviti, honorarno naravno.
[/quote]
odličan komentar, kolega..kratko i u srž, pozlatili ste ovu raspravu.. jedino možete li reći tko je ava karabatić?