Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ ivana
Ne piši bezveze kad je Validus prodao dionice Varteksa.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Otvoreno.
HRT1, 22:29.

– gost emisije gospon xy.

– I love this game.
Pozdrav !

Otvoreno.

– I love this game.
Pozdrav !

Holy Cow & Holy Mirela

To se nesmije propustiti.

Posebno se radujem Lynxovom sutrasnjem komentaru ovog povjesnog dogadjaja.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

razocarala si me,pa zar nisi neki dan prodavala ptkm…
a nisi se okoristila ni tehnikom prije nego je odradila rast,sad propustas igh…ccc [smiley]

Informanka.

– najviše sam samu sebe razočarala jer sam pretpostavila kako na burzi nema tako puno ovaca.

– kad sam prodala ptkm, to je bio jedan dobar trejd, ali tada nisam znala za Čačića i Rusiju.
– zbog Čačića sam ponovno kupila ptkm, to je trenutno u dobrom plusu.
– danas sam prodala TISK, također s plusom, ne volim kada sam u nekoj dionici gdje neki AUDIO to maksimalno rasprodaje.
– ADPL mi se odlično drži, ali njega pumpa "Barcelona".
– a zbog te "Barcelone" mi se ostali dio portfelja ruši kao kula od karata.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

You gotta fight ’em back.

Hit first, hit fast, hit hard, hit last.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Otvoreno.

– I love this game.
Pozdrav !

Holy Cow & Holy Mirela

[/quote]

Mislim da je komentar već napisao samo čeka da ga lansira….pola onak u ogradi i zagradi da trolovi lakše shvatimo.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Otvoreno.

– I love this game.
Pozdrav !

Holy Cow & Holy Mirela

[/quote]

A Reuters?

[lol] [lol] [lol]

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Inace cini mi se da je ovo sve napravljeno izuzetno traljavo. Cacic govori jedno, Milanovic drugo, radnici pojma nemaju da se drzavni udio prodaje. Svatko ko je zainteresiran za ulazak u PTKM ce se pitati koliko su ovi ozbiljni i sto uopce oni zele.

Doista izgleda traljavo i neozbiljno. No, riječ je o politici, a politika je hodanje po jajima. Dakle, koje su bile alternative? Donijeti odluku o privatizaciji a tek nakon toga posjetiti neke od potencijalnih kandidata? Naslov: Čačić Rusima namješta Petrokemiju.
Ili možda, pristojnosti radi, prvo posjetiti sindikate i pitati ih za mišljenje? KAko bi to sindikati shvatili: Ovi nam jedu iz ruke.
Raspisati javni natječaj za neobvezujuće ponude, a prethodno unajmiti stručnjake koji će procijeniti moguću vrijednost kod preuzimanja? E, to bi bilo rješenje stručne i sposobne vlade, a takvu u Hrvatskoj, ako se dobro sjećam, do sada nismo imali. 😀
[/quote]

Slazem se.

Vlada je trebala najprije zaposliti nekog eksperta ili investicijsku banku da joj sastavi program privatizacije drzavnih tvrtki. To kosta, ali je puno jeftinije nego da ti privatizaciju provod nekompetentni i nakvalificirani ljudi. Poljaci su zaposlili profesore sa Harvarda u devedesetim i prosli su neusporedivo jeftinije nego Hrvatska. Nakon toga bi znali sto se moze prodati, sto se nemoze nikako prodati, i sto se nemoze sada prodati ali se moze pripremiti za prodaju.

Ta investicijska banka bi proucila trenutno stanje na trzistu gnojiva, trendove, odnose medu glavnim igracima. Na osonovu toga bi se doslo do procijene koju bi cijenu drzava mogla dobiti sa svoj udio i da li postoji nesto sto se moze napraviti s Petrokemijom da se ta cijena znatno poveca.

Moje je osobno misljenje da bi PTKM vrijedila vise kada bi imala jak lanac distribucije i maloprodaje na podruciju Hrvatske, Srbije, BIH.. To je moje misljenje do koga sam dosao prateci Agrium. Moguce da Yara zeli nesto drugo, ja njih ne pratim.

Vlada bi se onda sastala i odlucila da li ce prodati PTKM odmah ili ce neke stvari promjeniti i tako podici cijenu tvrtke pa onda ici u prodaju. Kada donese odluku da je vrijeme za privatizaciju obavijesti javnost o privatizaciji i uvjetima tendera.

Obavjesti o privatizaciji sve potencijalne kupce. Ne samo proizvodjace gnojiva nego i private equity firme (to moze preko Birtica jer se on druzi s njima da ustedi na postarini), investicijske banke, napravi prezentaciju i tako. Velike banke obicno organiziraju strukovne konferencije na kojima se skupljaju svi relevantni igraci koji ulazu u poljoprivredu pa se prezentacija moze odrazati i tamo.

I na kraju raspise se transparentan natjecaj.

Poanta je u tome da privatizaciju vode kompetentni ljudi i kompetentne firme koje znaju pripremiti tvrtku za privatizaciju, a ne Duvnjak, AUDIO i slicni. Ja ne znam kako Cacic moze prodavati i petrokemiju i brodogradilista i banke i osiguranja i sve zivo. Odkuda njemu toliko znanje iz toliko razlicitih podrucija.
[/quote]
dotični nema znanje za prodaju tako raznolike robe, ali to mu nije niti potrebno, jer on svu tu robu ni ne misli prodavati, njemu je primaran rast cijene dionica koje tu robu pokrivaju. Vidim, puno je naivnih, pa ditični u svome naumu uspijeva. [wink]
[/quote]
korisniče oetker… duhan svoju egzistenciju započinje kao biljka, a završava kao dim. Za taj proces potrebno uzgojiti duhan kao što to rade Hrvatski duhani, preraditi ga u cigarete kao što to radi Adris, a onaj zadnji posao pretvaranja cigarete u dim, takozvano "pušenje", izgleda da ste vi odradili. 😀

Holy Cow & Holy Mirela

PTKM.

– redovito pratim blog gospona xy, ali tamo nisam, niti ću napisati jedan post.
– za neke poteze ga pohvalim tu na ovoj temi, ali znam opaliti i dobru kritiku.
– sad ima previše komentara na njegovu blogu tako da sve niti ne pročitam, pročitam prvu rečenicu i prebacujem se na sljedeći, možda je svaki dvadeseti zanimljiv za pročitati.
– trebao bi dosta toga cenzurirati i svakako trolove izbaciti np. gospon Cartmana, Barmena…

– večeras ga gledam na TV (gospon xy), ali nije nešto naročito.
– užasno je loš govornik.
– svidio mi se onaj sindikalac, zna što hoće.

– šteta što takve emisije ne traju više vremena, ovako se otvori tema i nedostaje zaključak.
– a zaključak je trebala biti cijena dionice.

– anketa, 85% protiv privatizacije PTKM.
– to je sasvim očekivano, privatizirali smo HT, ovi su nam dobro digli cijenu usluga, većinu radnika stjerali na biro, a dobit izvlače u Njemačku.
– ova država je punoooo puta zahebala ljude te im više nitko ne vjeruje u njihove poštene namjere.

– a gledam i onu listu Forbesovih milijunera, zar većina njih nije dobivala firme za jednu kunu.
– zašto to sada ne plate kad imaju novaca ???

– I love this game.
Pozdrav !

svi se raspisali o PTKM i udvaračima iz cijelog svijeta … pa zar se nebi mogao naći neki domaći dečko s kojim bi se baš dobro slagala

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

PTKM.

– večeras ga gledam na TV (gospon xy), ali nije nešto naročito.
– užasno je loš govornik.
– svidio mi se onaj sindikalac, zna što hoće.

– I love this game.
Pozdrav !

Zar se nije slatko smijao, čak i Hloverka je bila zadivljena ?

Umjesto kapitalizacije Petrokemije možda dokapitalizacija s stranim partnerima ?

– a gledam i onu listu Forbesovih milijunera, zar većina njih nije dobivala firme za jednu kunu.
– zašto to sada ne plate kad imaju novaca ???

– I love this game.
Pozdrav !

Kakvi su to miljarderi kada ni jedne žene tamo nema ?

VART – DIOK.

– evo još jedan par dionica u koje ni u ludilu ne bih investirala.
– jedan fond prodaje punooo dionica VART, sve bi to oni bez problema prodali za 10-11kn i vi im dižete cijenu na 18kn.
– koliko god pokušavam racionalno razmišljati ništa mi tu nije jasno, isto kao i na DIOK.
– nema veze radujte se vi vašim dobitcima i tražite veće magarce kojima će te to uvaliti.

– I love this game.
Pozdrav !

"Fond" ne prodaje Vart, fond tj. VLDS koji je imao dionice VART , ali mu ih je oduzeo sud je svoje prodao, ali ne po 18,a planuli su deseci tisuća komada u dva tri dana

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close