Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

RR Donnelley – print usluge i poslovna riješenja na bazi targetiranja kupaca za firme.
Posluje od 1864 iz Chicaga.
Poslovni segmenti su regionalno kontruirani: US i International.
Revenue je rastao u 2011 ali je u q4 napravljen trošak retrukturiranja i impairment goodwilla sveukupno u iznosu od 500 milijuna $ i time napravljen loss za godinu. Bez toga su veću q3 poslovali bolje nego prošle godine.

Ugl. ne vjerujem da je taj loss održiv i da imaju dobru godinu pred sobom; predsjednički izbori u USA i par sportskih evenata u svijetu.

70% prihoda dolazi iz USA a ostatak iz svijeta te su solidno diverzivificirani(EU i Kina).

Pritisak dolazi od čisto elektroničkih socijlanih mreža(FB) ali su jako specijalizirani i imaju veličinu da nisu ovisni o jednom segmentu ili manjoj regiji.

Ugl. vjerujem da vrijede 2x trenutnog mcapa te imaju i DY u prosjeku od 6%.

Mislim da je ok godina pred njima i da su spremni odraditi rast.

to Vam znači(onima koji ne razumiju drugačije) da je spremno "otključavanje vrijednosti" :):)

PS. Nisam tehničar ali me zanima stajalište(onako okvirno)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ne postoji nikakav razlog da sindikat stopira privatizaciju PTKM, ili neke druge tvrtke. Na kraju krajeva kada je drzava prodavala dionice radnicima onda je takodjer vrsila privatizaciju.

Radnici se isto mogu javiti na natjecaj za kupnju drzavnog dijela.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne postoji nikakav razlog da sindikat stopira privatizaciju PTKM, ili neke druge tvrtke. Na kraju krajeva kada je drzava prodavala dionice radnicima onda je takodjer vrsila privatizaciju.

Po meni, imaju pravo upozoriti javnost na svaku potencijalnu muljažu, prodaju ispod žita ili prodaju nekome tko ne namjerava nastaviti poslovanje. No, da bi to i učinili, prvo je potrebno odraditi nekakav natječaj, a potom i odabrati kupca.

A nakon toga, kao što je recimo u DIV-u, sindikati mogu prosvjedovati, a novi vlasnik im podijeliti otkaze. 😀

Po meni, imaju pravo upozoriti javnost na svaku potencijalnu muljažu, prodaju ispod žita ili prodaju nekome tko ne namjerava nastaviti poslovanje. No, da bi to i učinili, prvo je potrebno odraditi nekakav natječaj, a potom i odabrati kupca.

A nakon toga, kao što je recimo u DIV-u, sindikati mogu prosvjedovati, a novi vlasnik im podijeliti otkaze. 😀
[/quote]

I radnici i dionicari se trebaju zalagati da proces bude sto transparentniji jer nikome nije u interesu da se na njegov racun naplacuju neki eksterni interesi.

Sindikat se treba boriti da svojim clanovima osigura sto povoljniji kolektivni ugovor, sto bolje place, sto vece benifite i sto vecu sigurnost. I tu uloga sindikata prestaje.

Inace cini mi se da je ovo sve napravljeno izuzetno traljavo. Cacic govori jedno, Milanovic drugo, radnici pojma nemaju da se drzavni udio prodaje. Svatko ko je zainteresiran za ulazak u PTKM ce se pitati koliko su ovi ozbiljni i sto uopce oni zele.

Je li se prvi potpredsjenik vratio iz Rusije ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Inace cini mi se da je ovo sve napravljeno izuzetno traljavo. Cacic govori jedno, Milanovic drugo, radnici pojma nemaju da se drzavni udio prodaje. Svatko ko je zainteresiran za ulazak u PTKM ce se pitati koliko su ovi ozbiljni i sto uopce oni zele.

Doista izgleda traljavo i neozbiljno. No, riječ je o politici, a politika je hodanje po jajima. Dakle, koje su bile alternative? Donijeti odluku o privatizaciji a tek nakon toga posjetiti neke od potencijalnih kandidata? Naslov: Čačić Rusima namješta Petrokemiju.
Ili možda, pristojnosti radi, prvo posjetiti sindikate i pitati ih za mišljenje? KAko bi to sindikati shvatili: Ovi nam jedu iz ruke.
Raspisati javni natječaj za neobvezujuće ponude, a prethodno unajmiti stručnjake koji će procijeniti moguću vrijednost kod preuzimanja? E, to bi bilo rješenje stručne i sposobne vlade, a takvu u Hrvatskoj, ako se dobro sjećam, do sada nismo imali. 😀

Doista izgleda traljavo i neozbiljno. No, riječ je o politici, a politika je hodanje po jajima. Dakle, koje su bile alternative? Donijeti odluku o privatizaciji a tek nakon toga posjetiti neke od potencijalnih kandidata? Naslov: Čačić Rusima namješta Petrokemiju.
Ili možda, pristojnosti radi, prvo posjetiti sindikate i pitati ih za mišljenje? KAko bi to sindikati shvatili: Ovi nam jedu iz ruke.
Raspisati javni natječaj za neobvezujuće ponude, a prethodno unajmiti stručnjake koji će procijeniti moguću vrijednost kod preuzimanja? E, to bi bilo rješenje stručne i sposobne vlade, a takvu u Hrvatskoj, ako se dobro sjećam, do sada nismo imali. 😀
[/quote]

Slazem se.

Vlada je trebala najprije zaposliti nekog eksperta ili investicijsku banku da joj sastavi program privatizacije drzavnih tvrtki. To kosta, ali je puno jeftinije nego da ti privatizaciju provod nekompetentni i nakvalificirani ljudi. Poljaci su zaposlili profesore sa Harvarda u devedesetim i prosli su neusporedivo jeftinije nego Hrvatska. Nakon toga bi znali sto se moze prodati, sto se nemoze nikako prodati, i sto se nemoze sada prodati ali se moze pripremiti za prodaju.

Ta investicijska banka bi proucila trenutno stanje na trzistu gnojiva, trendove, odnose medu glavnim igracima. Na osonovu toga bi se doslo do procijene koju bi cijenu drzava mogla dobiti sa svoj udio i da li postoji nesto sto se moze napraviti s Petrokemijom da se ta cijena znatno poveca.

Moje je osobno misljenje da bi PTKM vrijedila vise kada bi imala jak lanac distribucije i maloprodaje na podruciju Hrvatske, Srbije, BIH.. To je moje misljenje do koga sam dosao prateci Agrium. Moguce da Yara zeli nesto drugo, ja njih ne pratim.

Vlada bi se onda sastala i odlucila da li ce prodati PTKM odmah ili ce neke stvari promjeniti i tako podici cijenu tvrtke pa onda ici u prodaju. Kada donese odluku da je vrijeme za privatizaciju obavijesti javnost o privatizaciji i uvjetima tendera.

Obavjesti o privatizaciji sve potencijalne kupce. Ne samo proizvodjace gnojiva nego i private equity firme (to moze preko Birtica jer se on druzi s njima da ustedi na postarini), investicijske banke, napravi prezentaciju i tako. Velike banke obicno organiziraju strukovne konferencije na kojima se skupljaju svi relevantni igraci koji ulazu u poljoprivredu pa se prezentacija moze odrazati i tamo.

I na kraju raspise se transparentan natjecaj.

Poanta je u tome da privatizaciju vode kompetentni ljudi i kompetentne firme koje znaju pripremiti tvrtku za privatizaciju, a ne Duvnjak, AUDIO i slicni. Ja ne znam kako Cacic moze prodavati i petrokemiju i brodogradilista i banke i osiguranja i sve zivo. Odkuda njemu toliko znanje iz toliko razlicitih podrucija.

[/quote]

Slazem se.

Vlada je trebala najprije zaposliti nekog eksperta ili investicijsku banku da joj sastavi program privatizacije drzavnih tvrtki. To kosta, ali je puno jeftinije nego da ti privatizaciju provod nekompetentni i nakvalificirani ljudi. Poljaci su zaposlili profesore sa Harvarda u devedesetim i prosli su neusporedivo jeftinije nego Hrvatska. Nakon toga bi znali sto se moze prodati, sto se nemoze nikako prodati, i sto se nemoze sada prodati ali se moze pripremiti za prodaju.

Ta investicijska banka bi proucila trenutno stanje na trzistu gnojiva, trendove, odnose medu glavnim igracima. Na osonovu toga bi se doslo do procijene koju bi cijenu drzava mogla dobiti sa svoj udio i da li postoji nesto sto se moze napraviti s Petrokemijom da se ta cijena znatno poveca.

Moje je osobno misljenje da bi PTKM vrijedila vise kada bi imala jak lanac distribucije i maloprodaje na podruciju Hrvatske, Srbije, BIH.. To je moje misljenje do koga sam dosao prateci Agrium. Moguce da Yara zeli nesto drugo, ja njih ne pratim.

Vlada bi se onda sastala i odlucila da li ce prodati PTKM odmah ili ce neke stvari promjeniti i tako podici cijenu tvrtke pa onda ici u prodaju. Kada donese odluku da je vrijeme za privatizaciju obavijesti javnost o privatizaciji i uvjetima tendera.

Obavjesti o privatizaciji sve potencijalne kupce. Ne samo proizvodjace gnojiva nego i private equity firme (to moze preko Birtica jer se on druzi s njima da ustedi na postarini), investicijske banke, napravi prezentaciju i tako. Velike banke obicno organiziraju strukovne konferencije na kojima se skupljaju svi relevantni igraci koji ulazu u poljoprivredu pa se prezentacija moze odrazati i tamo.

I na kraju raspise se transparentan natjecaj.

Poanta je u tome da privatizaciju vode kompetentni ljudi i kompetentne firme koje znaju pripremiti tvrtku za privatizaciju, a ne Duvnjak, AUDIO i slicni. Ja ne znam kako Cacic moze prodavati i petrokemiju i brodogradilista i banke i osiguranja i sve zivo. Odkuda njemu toliko znanje iz toliko razlicitih podrucija.
[/quote]
dotični nema znanje za prodaju tako raznolike robe, ali to mu nije niti potrebno, jer on svu tu robu ni ne misli prodavati, njemu je primaran rast cijene dionica koje tu robu pokrivaju. Vidim, puno je naivnih, pa ditični u svome naumu uspijeva. [wink]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

http://www.vecernji.hr/felix-1332799200

.

Ivka, XY te pobjedjuje na svim frontovima, moras nesto mjenjati

– u hodu ja to mjenjam.
– danas kupila PTKM i u minusu.
– u petak kupila TISK pa opet u minusu.
– kupila relativno jeftinog HT koji i dalje pada.
– evo i neutralno BLJE isto mi pada.

– na žalost nemam VART, DIOK, DKVS, ZDNK….

– srećom nisam ušla s nekim jačim kupnjama pa su mi gubitci minimalni.
– trenutno sam na kupnji.
– osnovne investicije mi se drže o.k., nema veze ako vam što padne na sitnom prometu.
– a novce gubim upravo na gore spomenutim navlakušama.
– ali kako sam mogla odoliti tom cirkusu ???

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
razocarala si me,pa zar nisi neki dan prodavala ptkm…
a nisi se okoristila ni tehnikom prije nego je odradila rast,sad propustas igh…ccc [smiley]

razocarala si me,pa zar nisi neki dan prodavala ptkm…
a nisi se okoristila ni tehnikom prije nego je odradila rast,sad propustas igh…ccc [smiley]

Informanka.

– najviše sam samu sebe razočarala jer sam pretpostavila kako na burzi nema tako puno ovaca.

– kad sam prodala ptkm, to je bio jedan dobar trejd, ali tada nisam znala za Čačića i Rusiju.
– zbog Čačića sam ponovno kupila ptkm, to je trenutno u dobrom plusu.
– danas sam prodala TISK, također s plusom, ne volim kada sam u nekoj dionici gdje neki AUDIO to maksimalno rasprodaje.
– ADPL mi se odlično drži, ali njega pumpa "Barcelona".
– a zbog te "Barcelone" mi se ostali dio portfelja ruši kao kula od karata.

– I love this game.
Pozdrav !

BLJE – VPIK.

– obje te dionice su mi bezvezne investicije.
– pratim cijene i to BLJE je dosta vremena bilo skuplje od VPIK-a barem 20kn.
– sada je BLJE na 80kn a taj VPIK ide na 100kn.
– a meni je to BLJE došlo na stop loss, nisam pametna prodati ili ne, srećom nemam puno toga.

– I love this game.
Pozdrav !

VART – DIOK.

– evo još jedan par dionica u koje ni u ludilu ne bih investirala.
– jedan fond prodaje punooo dionica VART, sve bi to oni bez problema prodali za 10-11kn i vi im dižete cijenu na 18kn.
– koliko god pokušavam racionalno razmišljati ništa mi tu nije jasno, isto kao i na DIOK.
– nema veze radujte se vi vašim dobitcima i tražite veće magarce kojima će te to uvaliti.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close