Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

CROBEX ispod 1800. Nema ovdje nikakvog dotoka novog novca na burzu, samo pretakanje u XY-ove iz drugih dionica.

Nazalost Twixer u pravu si.

Bjesmoučno gledanje Bloga i reakcija na svaku glupost.

No, DNR – Denbury Resources – fino mi izgledaju po fin statu.

Nisam išao u neku analizu i neznam pozadinu posla do kraja ali tok novca i rast dobiti je zanimljiv.

Morao bih dalje proučiti što i budem.

vidim da su jedna od rijetkih firmi tog sektora koja se ne jede kroz stalni rast capexa nad depreciation(amortizacije).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

CROBEX ispod 1800. Nema ovdje nikakvog dotoka novog novca na burzu, samo pretakanje u XY-ove iz drugih dionica.

Nazalost Twixer u pravu si.

Bjesmoučno gledanje Bloga i reakcija na svaku glupost.

No, DNR – Denbury Resources – fino mi izgledaju po fin statu.

Nisam išao u neku analizu i neznam pozadinu posla do kraja ali tok novca i rast dobiti je zanimljiv.

Morao bih dalje proučiti što i budem.

vidim da su jedna od rijetkih firmi tog sektora koja se ne jede kroz stalni rast capexa nad depreciation(amortizacije).

[/quote]

Ja imam Laredo Petroleum Holdings (LPI). To bi bio slican play. Neznam u kojem odnosu su ovdje oil i NG. Kod LPI-a je Oil 40%, NG 60%. S time da je sav NG, liquids rich. Situacija sa NG je vrlo losa cijene su u US oko 2.2, a u Canadi $1.65.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nasao sam DNR je 77% Oil, to je dobar omjer u ovoj situaciji.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nasao sam DNR je 77% Oil, to je dobar omjer u ovoj situaciji.

Budem još malo pogledao.

Čine mi se dobro..

Ali bez detalja.. Nemogu reći.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nemoj tako..Pa opće je poznata i nenadmašivo istinita činjenica da upisi na određenim web mjestima, kao i kupnje odredenih ljudi niti malo ne utjeću na TK..Pa vidiš da ROMF kupuje HT ko blesav pa mu cijena svejedno pada…. Opće je poznata i u svijetu priznata činjenica kako je prosječni HR ulagać izrazito obrazovan i samostalan u svojim razmišljanjima te ga nikakva pisanja ili radnje drugih ljudi nemogu i neće pokolebati u njegovim stavovima, nikad i nigdje !

😀

...

Gdje nam je ivana7?
Ivana kako komentiraš ht na ovoj cijeni, i je li ovo dobra cijena za kupit po vama

– tu sam ja non stop, malo trgujem malo kuham, peglam…
– kada trgujem obično ne komentiram.
– evo na kupnji sam desetak dionica, nešto je i uletilo….
– na HT-u dvije sitne kupnje realizirane, evo i sljedeća mi je blizu realizacije, ali ja to radim na sitno 15kom.
– HT je o.k. na ovim cijenama, ali očekujem daljnji pad pa ne idem u neke žestoke kupnje.
– malo više mi upalo BLJE, ali to ću odmah i prodati.
– na nekim dionicama i dalje skupljam…
– eto zabavljam se.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Očekujem daljnji pad,ali sitno kupujem, zanimljiva logika

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

http://hr.seebiz.eu/makroekonomija/bloomberg-hrvatskoj-najvece-koristi-od-stimulativne-politike-ecb-a/ar-30209/
ding, ding, ding.

http://hr.seebiz.eu/makroekonomija/bloomberg-hrvatskoj-najvece-koristi-od-stimulativne-politike-ecb-a/ar-30209/
ding, ding, ding.

Jos kada bi XY poceo kupovati drzavne obveznice, yield bi pao ispod njemackog.

Madjarska ima ludog covjeka na celu vlade i dok je tako bit ce malo onih koji ce njima posuditi novce.

Gdje nam je ivana7?
Ivana kako komentiraš ht na ovoj cijeni, i je li ovo dobra cijena za kupit po vama

– tu sam ja non stop, malo trgujem malo kuham, peglam…
– kada trgujem obično ne komentiram.
– evo na kupnji sam desetak dionica, nešto je i uletilo….
– na HT-u dvije sitne kupnje realizirane, evo i sljedeća mi je blizu realizacije, ali ja to radim na sitno 15kom.
– HT je o.k. na ovim cijenama, ali očekujem daljnji pad pa ne idem u neke žestoke kupnje.
– malo više mi upalo BLJE, ali to ću odmah i prodati.
– na nekim dionicama i dalje skupljam…
– eto zabavljam se.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Moguće.
No meni Ht na ovim cijenama postaje jako zanimljiva investicija..Tenutno je cijena na multiplikatoru P/E 9, tako da je dividendni prinos od doiti tekućeg razdoblja cca 11%, što je po mom shvaćanju investiranja doista inpresivno.
Poslovanje se polako stabilizira, pa 2012 možemo ocekivati sličnu 2011. što opet , s obzirom na cijenu os cca 200 kn daje priliku za jednu jako dobru kupnju( to je moje mišljenje)
Ovdje nemojte očekivati rastove od 100% godišnje, ali zar je 11% malo?
Imam nešto dionica HT-a a vrlo vjerojato ću ih još kupovati ako se cijena zadrži na ovim razinama ili padne

@Reisman

Sta su moguci rizici na HT-u ?

@Reisman

Sta su moguci rizici na HT-u ?

a ima ih nekoliko.

daljnji pad kupovne moći gradjana,
produbljeje krize,
prelazak države na nekog drugog operatera.

No mislim da se puno loših stvari već doodilo, te da grebemo po dnu loših vijesti, a cijena se strovalila kao da sutra slijedi zabrana uporabe interneta

Ali ima tu puno finih stvari

fantastična bilanca, cash mashine, velika očekivanja od lte mreže
[lol]

@Reisman

– VipNet je kupnjom B.Net-a postao ozbiljniji konkurent jer moze prodavati bundle proizvode
– Porezna politika diskriminira dividendne dionice i cini druge oblike ulaganja konkurentnim
– Visok yield na obveznice i visoka kamata na deviznu stednju su ozbiljna konkurencija dividendnim
dionicama

Ali generalno najveci problem je kupovna moc hrvatskog stanovnistva koja ubrzano erodira.

New Report

Close