Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zar to ima neki vođa u varteksu sto ulaze u dionice firme? nisam pratio pa neznam-tko je?
sto se varteksa tice-klonit se treba

Vaš linkOvdje upišite svoj komentar…

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

nisam znao na kojoj temi da pišem ali evoi izabrao samo ovu. Dakle, danas sam kupio nešto sitno ULJN-R-A, pa bi mezanimalo koje je vaše mišljenje za tu dionice.

nešto sitno…jel možda 39 komada????

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

Od rizičnih dionica ELPR,VLDS,MGMA zamijenio bih MGMU sa JDKM ili bi možda napravio samo dodatnu disperziju.Ipak MGMA ima bakićev koieficijent jako negativan i nalazi se na kraju i ne bi bilo dobro
imati je u portfelju.

JDKM P/BV X P/S= 90/331,31 X 90/290=0,27 X 0,31=o,083

nadam se da ste primjetili da je p tj cijena dionice 30 kn i da je tri puta manja od gore navedene.
koeficijent P/BV je sigurno lošiji jer je prvi kvartal katastrofa i ostvareni su gubici iako se ne radi,ali
možda i manji jer radnici su se samozaposlili pa im vjerovatno JDKM neće ni dati plaću
koeficijent P/S će biti u pogoršanju,radi se manje pa će i prodaja biti manja,ali u slućaju normalizacije poslovanja u značajnijem poboljšanju.

Ipak pitanje svih pitanja.Da li će JDKM u stećaj i da li je BV stvarno 331 ili -331 kao što je bilo kod
Đakovštine.Mislim da će Jadrankamen nastaviti raditi svoju osnovnu djelatnost? da li će postojeći
vlasnici tj.dioničari izvisiti 100% BV od 331 ili manje.
Šansa za dobit velika,šansa za gubitak isto toliko ili veća.Koeficijent dobitka na cijenu 30 200% i više
gubitak u slućaju stečaja .. čak ga i ne mora biti.Ovo bi se moglo kupovati na 30 i niže,pa kome obojci a kome opanci.Naravno ako nekome pade mrak na oči i prodaje pod geslom :Daj što daš!

BRIN,JAKT,SLPF,FMPS,QUNE i dalje najsigurnije i najbolje investicije,naravno u paketu
Med i mlijeko u potocima zagarantiran!

@ Lopina

BRIN,JAKT, SLPF,FMPS,QUNE – škrgut zuba i plač(ili kako ti kažeš med i mlijeko)

Nego najjednostavniji račun vjerojatnosti:

Ako su šanse za gubitak 50/50 – vjerojatnost da ćeš ovo pogoditi tj da se tvoja priča ostvari su 1/32 ili otp 3%.

Ajde, možda dobiješ na lotu(i pogodiš ovo sve).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ Lopina

BRIN,JAKT, SLPF,FMPS,QUNE – škrgut zuba i plač(ili kako ti kažeš med i mlijeko)

Nego najjednostavniji račun vjerojatnosti:

Ako su šanse za gubitak 50/50 – vjerojatnost da ćeš ovo pogoditi tj da se tvoja priča ostvari su 1/32 ili otp 3%.

Ajde, možda dobiješ na lotu(i pogodiš ovo sve).

Apsolutne sigurnosti nema,ali u oviih pet ZIFova je neupitna.Samo strpljenja!I med i mlijeko će
poteči u potocima.
Za MGMA,ELPR,VLDS,JDKM i sl.koeficijent rizika daleko veći,ali dovoljno je da jedna povuće,jedna da
ostane na životu,a dvije tada mogu i u stećaj.

Najskuplja dionica u ceobexu je ERNT.
HT na blizu 200 je dobra kupnja.
ADRIS na 210 isto super.
Može i Podravka.
Ina-vrag bi ga znal!
Fondići će malo povući slijedeće sedmice radi kraja kvartala pa bi to inače skupo fondovsko smeće možda trebaloi i kupovati.Naravno ERNT ni po koju cijenu uz ovoliku cijenu iako bi baš ERNT mogao
najviše povući.Povući će ono što odluče fondići,naravno mislim na mirovince.
A fondoćima ne odgovara ni pad cijena na vanjskim burzama pa bi na ZSE sa malo para mogli malo
kozmetički napumpati svoje fondovsko smeće!

Tko kupuje skupo fondovsko smeće dugoroćno će biti žedan mlijeka,a meda se neće ni okusiti!

Evo vam prilke na JAKT
10.000 kom na 25,samo 25% više od zadnje cijene
ako ovo kupite sa skrivenim nalozima recimo 6 skrivenih naloga po 80 kom je 4.800 kom i JAKT ide u redovno trgovanje.Ako vam je skupo po 25 savite se na 20 po 100 kom.Možda Lola prospe.
Ovo vam je odlična prilika za ………

Tko ovo kupi najest će se meda i imati će mlijeka u izobilju.

Gdje nam je ivana7?

Ivana kako komentiraš ht na ovoj cijeni, i je li ovo dobra cijena za kupit po vama

CROBEX ispod 1800. Nema ovdje nikakvog dotoka novog novca na burzu, samo pretakanje u XY-ove iz drugih dionica.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Gdje nam je ivana7?
Ivana kako komentiraš ht na ovoj cijeni, i je li ovo dobra cijena za kupit po vama

– tu sam ja non stop, malo trgujem malo kuham, peglam…
– kada trgujem obično ne komentiram.
– evo na kupnji sam desetak dionica, nešto je i uletilo….
– na HT-u dvije sitne kupnje realizirane, evo i sljedeća mi je blizu realizacije, ali ja to radim na sitno 15kom.
– HT je o.k. na ovim cijenama, ali očekujem daljnji pad pa ne idem u neke žestoke kupnje.
– malo više mi upalo BLJE, ali to ću odmah i prodati.
– na nekim dionicama i dalje skupljam…
– eto zabavljam se.

– I love this game.
Pozdrav !

Gdje nam je ivana7?

– tu sam ja non stop, malo trgujem malo kuham, peglam…
– kada trgujem obično ne komentiram.
– evo na kupnji sam desetak dionica, nešto je i uletilo….
– na HT-u dvije sitne kupnje realizirane, evo i sljedeća mi je blizu realizacije, ali ja to radim na sitno 15kom.
– HT je o.k. na ovim cijenama, ali očekujem daljnji pad pa ne idem u neke žestoke kupnje.
– malo više mi upalo BLJE, ali to ću odmah i prodati.
– na nekim dionicama i dalje skupljam…
– eto zabavljam se.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Je li danas riba na elektricnom rostilju ?

HT je proxy za hrvatskog potrosaca. Nezaposlenost je preko 20% i nista ne ukazuje da ce se potrosac oporaviti skoro. Medutim, yield je ogroman i to ce negdje zaustaviti pad. Pitanje je gdje.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close