Joj Lopina.
Ne smatram ga nešto posebno pametnim, dapače mislim da i griješi podosta.
Naravno, ako si sljedbenik onda moraš uračunati i rizik njegovog izlaska iz neke pozicije.
To ti može podosta uništiti portfelj.
Dobro, u BRINU si siguran. Em zbog likvidnosti em zbog kvalitete(nema potrebe za izlaskom iz pozicije).
U stvari Lopina je jedan od prvih sljedbenika. On je slijedio XY-a jos u DKVS, LPLH, i onaj neki zatvoreni fond. I to su kupovali u jesen 2008 kada je padao Lehman Brothers. Mislim DKVS iznad 100, LPLH iznad 300… Pomogli su mnogima da se spase katastrofe, ti isti ih sada omalovazavaju.
Brodari i građevinci.
– je li se sjećate što sam vam nekada davno na ovoj temi pisala za te dionice ????
– I love this game.
Pozdrav !
Opet si lose raspolozena
KSST.
– kada će to na 7.000kn ????
– možda gospon Smart zna odgovor.
– I love this game.
Pozdtav !
Ne zna.To zna samo Čobi.Iz Pro-artea.
DIOK.
– što tamo kupujete, milijardu duga ?????
– I love this game.
Pozdrav !
Bome otimaju se tko će više izgubiti na Diokiju.To ne bi ni Lopina radio.
Brodari i građevinci.
– je li se sjećate što sam vam nekada davno na ovoj temi pisala za te dionice ????
– I love this game.
Pozdrav !
Opet si lose raspolozena
[/quote]
Dosta šale!
Mislim da je bitnije znati da je Varteks budućnost regionalnog tekstila.
Naravno, kako USA tekstil nije opstao zbog komparativne prednosti niske cijene rada sa Istoka nije bitno. Ipak je to samo USA. Hrvatska je u toj industriji puno kompetetnija. Ipak smo mi jaki u proizvodnji pamuka(kao Kina) a i toliko jeftini po radnom satu. Produktivnost da ne govorim.
Hrvatska tu ima strašnu prednost naspram svih svojih bližih susjeda a i daljih(Kine, Vijetnama).
Ali pošto je XY najiskustveniji u tekstilnom biznisu, tko sam ja da se oponiram!
[lol] [lol] [lol]
Hrvatska tu ima strašnu prednost naspram svih svojih bližih susjeda a i daljih(Kine, Vijetnama).
Ali pošto je XY najiskustveniji u tekstilnom biznisu, tko sam ja da se oponiram!
[lol] [lol] [lol]
– vi se očito zahebavate jer nemate pametnijeg posla.
– komparativna prednost Vartekasa je u Varteks odijelima.
– jeste li probali izračunati koliko će zaraditi kada djelatnike DDJH i PTKM obuku u ta Varteks odijela.
– to vam je preko 5.000 odijela.
– a što kažete o njihovom najnovijem programu ronilačka odijela ???
– na našoj burzi imamo barem 50.000 investitora koji dobro rone s svojim portfeljima, eto im budućih potencijalnih kupaca koliko hoćete.
– ja vidim veliki potencijal u tom VART.
– I love this game.
Pozdrav !
[lol] [lol] [lol]
– jeste li probali izračunati koliko će zaraditi kada djelatnike DDJH i PTKM obuku u ta Varteks odijela.
– na našoj burzi imamo barem 50.000 investitora koji dobro rone s svojim portfeljima, eto im budućih potencijalnih kupaca koliko hoćete.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Recimo da je cijena odijela 2000 kn a radnika 5000 = 10 000 000 kn što bi prevedeno u dobit bilo kao i do sada 0 kn.
Vidim da je dobit 0 ali ima dosta FCF(za tu firmu).
Opet to vidim da još ide na starim ulaganjima putem amortizacije i sve većem zaduživanju kod dobavljača što može biti i dobar signal, ali uz sve manju prodaju sumnjam.
Dakle bez novih ulaganja nema niti amortizacije niti FCF-a ali opet, tok zna, možda imaju etabliranu poziciju na tržištu pa ulaganja u razvoj nisu potrebna.
Kratkoročni dugovi su uzasno visoki naspram kratkotrajne imovine, dugotrajne imovine ima ali ona u slučaju stečaja ide po firesale cijenama.
Kapital i rezerve fino sebe jedu.
Ne znam baš koja je prilika ali ok, vjerujemo na riječ!
PTKM !?
– I love this game.
Pozdrav !
– jučer je krenuo ludi stampedo uzrokovan privatizacijom PTKM, tako sam vas bez većih problema mogla krcati tom dionicom, …
Netko je opet ošišao ovčice na PTKM .
Ponavljam po stoti put :
dionice morate kupovati kada su jeftine a prodavati kada su skupe.
Pozdrav
– I love this game.
Pozdrav !
Bez obzira nekako bi se prije kladio da VART ide na 30 ili preko nego 10 !?
Negdje 150.000 komada protrgovano je na 15,7 !
http://hr.seebiz.eu/nova-pravila-eu-od-2015-dopusteno-saditi-nove-vinograde/ar-30005/
kad se političari bave ekonomijom, to izgleda ovako.
– I love this game.
Pozdrav !
Bez obzira nekako bi se prije kladio da VART ide na 30 ili preko nego 10 !?
Negdje 150.000 komada protrgovano je na 15,7 !
[/quote]
120000, skoro 7%. Vrlo vjerojatno ce prije na 30 nego na 10, ako XY nastavi pumpati.
Kako se u VART otkljucava vrijednost? Jako je tesko da ovo moze postati konkurentno i profitabilno. A jos teze ce istjerati radnike iz tvrtke i rasprodavati imovinu. Mirovinski fondovi ovo nece kupovati ni u ludilu.
Koja je tu investicijska ideja, sto ce otkljucati vrijednost ? Pod uvijetom da vrijednosti uopce ima.