Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja i dalje stojim pri tvrdnji da bez povecanja zaposlenosti nema rasta gradjevinske industrije.

Problem jest taj što ta industrija može opstati jedino ako se poveže u klaster/e. Da li je to jedino ispravno rješenje, ne znam, ali bez takvog načina plasmana na tržištu velikih i dugoročnih poslova neće biti (mnogo).
[/quote]

Problem je sto nema likvidnosti u sustavu i sto nitko nezna koliko neki gradjevinar ima toksicnih nenaplativih dugova. Tako da je bilo kakav M&A u toj industriji u Hrvatskoj nije moguc. Kao niti bilo kakakav drugi oblik udruzivanja, jer nitko ne zna kakava je bilanca mogucih partera.

Za sve njih je jedino rijesenja da idu naci posla vani. Medutim to su trebali raditi kada je vrijeme bilo dobro i kada su mogli naci banke koje ce ih pratiti u tim poslovima. Sada je kasno. Sa kamatama koje oni placaju tesko je biti konkurentan vani.

Hrvatska drzava ne moze znacajno trositi na grdjevinu jer mora rijesavati socijalne probleme koji su svakim danom sve veci. Sada su zamislili da privuku strane developere koji ce investirati u projekte u Hrvatskoj. To je tesko jer se za te developere moraju boriti sa Grcima, Spanjolcima i slicnim i dati im ogromne koncesije.

Medutim, ja sam siguran da ce Cacic uraditi sve da usmjeri novac prema gradjevini jer je to jedini nacin da spasi svoje tvrtke i svoje investicije. Medutim sve je to otimanje od socijale i pitanje je koliko prostora ima.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@elijah

Da ne budu samo hrvatski grdjevinari imali katastrofalan dan potrudio se i najveci Kanadski gradjevinar SNC Lavalin. Dionica je danas pala 20.55% nakon sto se otkrilo da su umanjivali troskove u proslom izvjestaju.

Inace kompanija ima i niz drugih problema, a najveci je u cinjenici da su prije izbijanja rata u Libiji tamo radili oko 1 Billion poslova.

Ja i dalje stojim pri tvrdnji da bez povecanja zaposlenosti nema rasta gradjevinske industrije.

Twix, mislim da je obrnuto.

Da bez povećanja gradnje nema povećanja zaposlenosti(ne obrnuto).

No da objasnim,

prvo se krene sa komercijalnom gradnjom, zapošljava se građevinski sektor, tu se jednim dijelom smanjuje nezaposlenost i kada se građevinari zaposle, građevina se prebacuje u rezidencijalni sektor i potpuno uništi nezaposlenost.

USA ima potrebu za 4 milijuna kuća, stanova godišnje.

Debelo su overshootali 2007 ali sada undershootaju.

Kada tada opet moraju početi graditi.

Naravno to je USA, ne Hrvatska.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@elijah

Da ne budu samo hrvatski grdjevinari imali katastrofalan dan potrudio se i najveci Kanadski gradjevinar SNC Lavalin. Dionica je danas pala 20.55% nakon sto se otkrilo da su umanjivali troskove u proslom izvjestaju.

Inace kompanija ima i niz drugih problema, a najveci je u cinjenici da su prije izbijanja rata u Libiji tamo radili oko 1 Billion poslova.

građevinari? treba pogledat grafove-silazna padina – s povremenim manjim odbijancima.osim tehnike-cvrste planine i doline-manji prometi i portfolio ulagači jos tamo od 2000g-ne ovisi nužno o drzavnim investicijama

CROBEX 2.000,00

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

Finance: Agrokor će ići s nižom cijenom za Mercator

http://www.liderpress.hr/tvrtke_i_trzista/poslovna_scena/finance-agrokor-ce-ici-s-nizom-cijenom-za-mercator/

@elijah

No da objasnim,

prvo se krene sa komercijalnom gradnjom, zapošljava se građevinski sektor, tu se jednim dijelom smanjuje nezaposlenost i kada se građevinari zaposle, građevina se prebacuje u rezidencijalni sektor i potpuno uništi nezaposlenost.

[/quote]
Slažem se potpuno..
Dok god građevinari ne prorade, nema ni oporavka u državi.
Za cijelu bi državu bilo bolje da se to desi što prije, jer bih se odmah počela smanjivat nezaposlenost.
Kada krene građevina kreću i prateće industrije + trgovina.
Samo se nesmije ponoviti greška koja je se desila dok je stanogradnja bila in,radilo je se kao da sutra ne postoji. Stvar je da se mora pokušat optimalizirat u odnosu na BDP RH. Nesmije nam se ponovo dogodit da ulaganja u građevinski sektor izgleda kao INGR-in graf od neki dan. Potrebno je ujednačeno ulaganje.

@elijah

No da objasnim,

[/quote]
Slažem se potpuno..
Dok god građevinari ne prorade, nema ni oporavka u državi.
Za cijelu bi državu bilo bolje da se to desi što prije, jer bih se odmah počela smanjivat nezaposlenost.
Kada krene građevina kreću i prateće industrije + trgovina.
Samo se nesmije ponoviti greška koja je se desila dok je stanogradnja bila in,radilo je se kao da sutra ne postoji. Stvar je da se mora pokušat optimalizirat u odnosu na BDP RH. Nesmije nam se ponovo dogodit da ulaganja u građevinski sektor izgleda kao INGR-in graf od neki dan. Potrebno je ujednačeno ulaganje.

[/quote]
nece moci dok operiraju iz pohlepe :((

Dajte svoje prijedloge za najbolju dionicu, a ne ova bezvezna lamatanja.

a imas li ti svoje misljenje,neki svoj prijedlog da čujemo?

Oporavak građevinarstva Tehnika u tri tjedna potpisala tri ugovora Zagrebačka Tehnika je u veljači potpisala tri ugovora o gradnji, ukupne vrijednosti 33,7 milijuna eura. Prije novog ugovora s Vrbani projektom, vrijednog 15,3 milijuna eura, potpisali su ugovore s tvrtkama Vrbani centar i Vesna nekretnine, povezanima s poduzetnikom Damirom Farkašem kojem grade poslovnu zgradu u Rudešu i rekonstruiraju tekstilnu tvornicu Vesna.

http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni.html?f%5Bticker%5D=THNK-R-A%3AZSE&f%5Btip%5D=2

posto se uspostavi na 900 (potpora u zadnjem padanju i sadasnji quasi otpor )ide eksplozija prema gore.do 1500 ima samo oko 150000 kn na prodaji

Bilo bi super imati temu na poslovnom – slijedeći mjehur/the next bubble.

Samo kažem.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Samo kažem.

ERNT_to je mjehur bez premca,rast mu nije potreban

Samo kažem.

Po meni to su CRLL i BRIN

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close