Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Mida.

– dionice se kupe kako bi se iste prodale po nekoj većoj cijeni.
– nije mi jasno što vam je tu čudnog ????

– imamo cikluse kada je dionica podcjenjena i kada je precjenjena.
– trebali bi kupovati kada je podcjenjena.
– ali da dionica dođe iz potcjenjene u precjenjenu potrebno je vrijeme.

– između te dvije točke dna i vrha vam postoje špekulanti kojim je bitno zaraditi 5-10%.
– a upravo ti špekulanti vam omogućuju jeftinu kupnju i dionici daju likvidnost.

– na temi KODT u dosta postova sam napisala kako je dionica trenutno potcjenjena.
– a zašto je to tako pročitajte sve postove koje sam tamo napisala.

– a sada hoćete li vi kupiti tu dionicu, hvatati 5-10% i prodati ju za 2-3 dana ili je vaš investicijski horizont 5g. to je vaša privatna stvar.

– danas je meni bio jedini cilj dorbo izreklamirati ovu dionicu.

– I love this game.
Pozdrav !

gklemenc—-nemoj molim te piskarati gluposti…a bude li skočila cijena a već skaće …dotično ću te popljuvati zato ne s..i

Moram pogađati iz koje dionice ste vi? Nije mi se dalo pisati na igh-u, ali ljudi molim vas. Igh objavi da je uzeo firmu (auctor ako se ne varam) da proba naci neke pare jer neznaju sami kako se izvuci iz dugova, a vi bi i dalje kupovali tu dionicu. Slobodno. Pa jel vi znate da ako bude dokapitalizacija da ce cijena pasti jos više. Slusajte sta vam kazem. Ta dionica nece jos dugo
[/quote]

Nemoj nikada podcijeniti Dr. Juru Radica.

Poznato je da se podizvodjaci vec odavno ne mogu naplatiti. Ovdje ce opet dug pretvarati u kapital, a to nije dobro za cijenu dionice. No Jure je majstor PR-a tako da bi to cak moglo podici dionicu.

Kada su hiperkarizmaticni tipovi kao Jure Radic i Steve Jobs u pitanju sve je moguce.

Je su li dobili kakvih poslova ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Najbolji i najdraži forumaš na poslovnom je po mnogočemu ivana7. Njezine britke i proročke analize uvijek daju najbolji odgovor na postavljeno pitanje (ako je pitanje uopče postavljeno). Kako po njezinim postovima znam da je miljarder (a to vjerovatno znate i vi) koji je svoju ulagačku karijeru započeo s jednom kunom, a koja ju je dovela tu gdje je, mogu joj samo zahvaliti što ju taj novac nije iskvario te nas još uvijek uveseljava svojim pronicljivim i zanimljivim diskusijama. Posebno me je zaintrigiralo njezino umijeće razumjevanja same biti problema i lakoča kojom te iste probleme riješava. Sad shvaćam da jedino takva osoba, s toliko znanja, može biti prvak virtualne burze na poslovnom.

I love this game.
Pozdrav!

Cura je fantastasticna. Stavila je na Gencerbirigli kada su ga svi otpisali i pogodila. Onda je stavila na Andrlecht u gostima i uduplala dobitak. Zezam se.

Klemenc, ona ima jednu veliku prednost nad ogromnom vecinom ljudi na ovom forumu. Ona je svjesna svojih ogranicenja i koristi sredstva koja dobro zna koristiti da bi zaradila novac. Ljudi gube novac na burzi kada rade stvari koje ne razumiju. Sve dok ne radi stvari za koje nije kvalificirana, bit ce ok.

Steta sto se ne obrazuje, ima potencijala.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Mida
.

Kod nekih dionica u kojima si ti zaglavila taj ciklus ce trajati 50 godina. Mozda tvoji unuci uspiju izaci.

Inace ne postoji garancija da ce podcijenjena dionica ikada postati precijenjena. Sto vise moze postati jos podcijenjenija.

– na temi KODT u dosta postova sam napisala kako je dionica trenutno potcjenjena.
– a zašto je to tako pročitajte sve postove koje sam tamo napisala.

– a sada hoćete li vi kupiti tu dionicu, hvatati 5-10% i prodati ju za 2-3 dana ili je vaš investicijski horizont 5g. to je vaša privatna stvar.

– danas je meni bio jedini cilj dorbo izreklamirati ovu dionicu.

– I love this game.
Pozdrav !

Kada bi je Lynx i ti manje reklamirali vjerojatno bi vrijedila 5-10% vise u ovom trenutku. [smiley]

Inace KODT uopce nije losa firma za hrvatske prilike. Ljudi su sposobni prodati svoj proizvod na svijetskom trzistu, sto je u Hrvatskoj rijetkost. Da li je podcijenjena ili nije ovisi po tome kakava ce biti ponuda i potraznja za transformatorima u buducnosti. To ni CEO Siemensa u ovom trenutku nemoze sa sigurnoscu reci. Moze se desiti da potraznja raste puno brze od ponude, a moze se desiti da dozive opersupply kao brodari.

zašto kolegi lopini uvijek ocjenjujete postove jedinicom?

@Mida
.

Kod nekih dionica u kojima si ti zaglavila taj ciklus ce trajati 50 godina. Mozda tvoji unuci uspiju izaci.

Inace ne postoji garancija da ce podcijenjena dionica ikada postati precijenjena. Sto vise moze postati jos podcijenjenija.
[/quote]
Tocno sam to i ja htio napisati. Ja sam više srednjorocni i dugorocni investitor kojeg ne zanima cijena nego vrijednost dionice. Pa da ce igh narasti s 800kn je znala i mala beba. Pa odbijao se 10 puta. Ali ja tu dionicu nebi kupio ni da je dobijem (iako je onda nemogu kupiti). Tu se vi Twixer i ja ne slažemo. Jer ja ne mislim da je Jure Radic hiperkarizmatican nego hiperlopov i još veći hiperlažov. Vec sam puno puta pisao na igh-u da je taj covjek obečao brda brda i doline a nije napravio ništa, ali apsolutno ništa. On je još jedan nusproizvod HDZ-a i ta kompanija može rasti samo kad je ta stranka na vlasti i ništa drugo. Isto sam pisao kad je igh bio na 4500kn.

Što se tiče vas ivana7 morate odlučiti. Da li zelite biti investitor ili špekulant. Ja u KODT vidim buducnost jer transformatori to imaju ali ne još i ne toliko jaku. Vaš ADPL mi je isto ok i mislim da će kompanija samo poboljšati rezultate izlaskom autoindustrije iz krize (koja je to skoro ako se zna da je VW ostvario duplu dobit). Ja nemam ništa protiv vas ali kad nešto objašnjavate objasnite argumentirano, a ne da napisete dionica će sutra narasti jer sam to ja rekla i jer sam najbolja na burzi i jedino sam ja pametna, i love this game. Odmah mi padne mrak na oci.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Ja nikad nikome nisam dao ocjenu pa tako ni dotičnom gospodinu.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

pročitaj post kolege kottera pa ćeš vidjeti što većina forumaša misli o lopini i zašto mu daje 1 za postove:
http://www.poslovni.hr/forum/best-buy–komentari-i-analize-499-pg2752.aspx

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje!

Twix – imam osjećaj(i moguće lako da se varam) da bi Berkshire mogao uzimati Aflac, makar ga već imaju kroz Wells Fargo…

Samo kažem.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Za moje građevinare: http://www.youtube.com/watch?v=el0SLcveOzM

Za moje građevinare: http://www.youtube.com/watch?v=el0SLcveOzM

Jesi se iskrcao ha?:)

Veselja i novaca svugdje u izobilju.

Još da ti je u blizini Miami ili Ivana ili ili… 🙂

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close