Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KODT je više puta u zadnjih 7 godina povećavao dobit po stopi većoj od 20%. Trenutno (zadnje 2 godine) je u trafo biznisu određen višak kapaciteta što pritišće marže, ali očekuje se oporavak.

KODT ,
Kako posluju u krizi ???

– 2010. zarada po dionici 145,21kn.
– 2011. zarada po dionici 131,65kn.

– bilo je posla, radili su punim kapacitetima, ali zbog smanjenih marži dobit nije bila 20%.
– značajna stavka za ovu godinu je 31.12.2011. vrijednost ugovorenih poslova je veća 6%.

– ali i u ovoj krizi, na trenutnu cijenu dionice 1.100kn to je prinos po dionici od 11.9% .

– evo vam prikaz koliko vam donosi tih 11.9% računanjem kta. na kta.
– ulog 100kn kta 11.9% .
– za 5g. 175.45kn.
– za 7g. 219.69kn.
– za 10g. 307.82kn.
– ovo je i više nego dobro ulaganje jer za 6,x godina imate povrat investicije.
– i sve to u najvećoj krizi.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

.

Ahahaahah. Ta žena me može uvijek iznova iznenaditi. Mene samo zanima odale ona ovakve gluposti izvlači. A matematika je besprijekorna. Svaka cast. Mislim da se složena kamata uči u 7. osnovne. Njezina razmišljanja nisu daleko od toga. Kao ni znanje. Njene postove treba odmah prebaciti u “Najsmjesniji postovi na tržištu kapitala” ili možda otvoriti novu grupu “Najgluplji postovi…”

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Mene samo zanima odale ona ovakve gluposti izvlači.

– naučite se malo kulture i ako može bez vrijeđanja.
– na ovoj temi drukam 3g. bez greške.
– na mojim investicijama se lova nije izgubila.

– većina vas nema pojma o investiranju,
– probajte se zapitati na čije nagovore ste kupili one dionice na kojima ste pogubili najviše love.

– i probajte pronaći jednu jedinu dionicu koju sam ja tu reklamirala i da se je na njoj izgubila značajna lova ????
– upravo zbog toga sam daleko najbolja na ovoj burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice ivana7.Da li ste nanjušili ova događanja na Ingri
i shodno tome malo zatrejdali?

Pozdrav

– probajte se zapitati na čije nagovore ste kupili one dionice na kojima ste pogubili najviše love.

– i probajte pronaći jednu jedinu dionicu koju sam ja tu reklamirala i da se je na njoj izgubila značajna lova ????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ja u životu nisam kupio nijednu dionicu na temelju nečijeg pisanja na ovom ili na bilo kojem drugom forumu. To može napraviti jedino osoba koja nezna ništa o dionicama, a još manje o tržištu kapitala. Najsmješnije mi je kad netko napiše ispod svog posta da taj post nije nagovor na kupnju ili prodaju. Pa koja osoba, koja je imalo mentalno zdrava, može kupiti dionicu samo na temelju nečijeg posta i hvaljenja dionice. Ja nemam ništa protiv vas ali vam iskreno kažem da ako ništa drugo onda barem prestanite pisati gluposti koje nemaju nikakve veze s dionicama. Iskreno vaše znanje je toliko malo da neznam dali vi uopče znate šta je dionica. Iskreno ne mislim vrijeđati ali neznam kako da vam objasnim da ono šta vi pričate može čovjeka jedino od srca nasmijati, a da na temelju vašeg posta kupim dionicu odmah bi se mogao… I kako da ja vama to lijepo kažem. Nikako. Ispast će da se pravim pametan. Da vam objasnim kako pisati o nekoj dionici? Kad dodete na neku grupu pišite zasto mislite da bi ta dionica mogla narasti ili pasti u nekom periodu. Koji je razlog (bio tehnički ili fundamentalni), neke vijesti o njoj i gdje ste to procitali itd. A ne da pišete (kao mnogi na ovom forumu) da će dionica sutra skočiti na 2500kn (primjer igh) jer baš vi to osjećate. To su takve nebuloze da mi se neda ni objašnjavati. Eto samo toliko…

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ja u životu nisam kupio nijednu dionicu na temelju nečijeg pisanja na ovom ili na bilo kojem drugom forumu. To može napraviti jedino osoba koja nezna ništa o dionicama, a još manje o tržištu kapitala. Najsmješnije mi je kad netko napiše ispod svog posta da taj post nije nagovor na kupnju ili prodaju. Pa koja osoba, koja je imalo mentalno zdrava, može kupiti dionicu samo na temelju nečijeg posta i hvaljenja dionice. Ja nemam ništa protiv vas ali vam iskreno kažem da ako ništa drugo onda barem prestanite pisati gluposti koje nemaju nikakve veze s dionicama. Iskreno vaše znanje je toliko malo da neznam dali vi uopče znate šta je dionica. Iskreno ne mislim vrijeđati ali neznam kako da vam objasnim da ono šta vi pričate može čovjeka jedino od srca nasmijati, a da na temelju vašeg posta kupim dionicu odmah bi se mogao… I kako da ja vama to lijepo kažem. Nikako. Ispast će da se pravim pametan. Da vam objasnim kako pisati o nekoj dionici. Kad dodete na neku grupu pišite zasto mislite da bi ta dionica mogla narasti ili pasti u nekom periodu. Koji je razlog (bio tehnički ili fundamentalni), neke vijesti o njoj i gdje ste to procitali itd. A ne da pišete (kao mnogi na ovom forumu) da će dionica sutra skočiti na 2500kn (primjer igh) jer baš vi to osjećate. To su takve nebuloze da mi se neda ni objašnjavati. Eto samo toliko…
[/quote]

Ivana (kako bi rekao Lopina) – tutanj u kladionicu:)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Kolegice ivana7.Da li ste nanjušili ova događanja na Ingri
i shodno tome malo zatrejdali?

– Splićo mi je sve dojavio na vrijeme, sve je pogodio i dosta je zaradio.
– imala sam stvarno sitnu poziciju Ingre na kojoj sam u dobrom gubitku, to sam prodala kad je porasla 10%, na toj ingri nekad izgubim nekad dobijem, ali neke zarade ja tu nemam, tu se kockam sitnom lovom.
– za mene osobno ta Ingra ne vrijedi ni 1kn.
– ali sam se zato na vrijeme nakrcala s ADPL, tu mi je zarada preko 20%, radi se o velikoj količini pa je i zarada velika.
– dosta sitnih pozicija sam skroz skratila, s tom lovom sam kupovala KODT, ali dosta KODT sam imala i od prije.
– ERNT sam prodala sve, CROS isto.
– sitno sam kupila i HT-a, u portfelju mi je ispod 1.5%, ali će biti zanimljiv kada bude ispod 200kn, za sada mi to služi kao banka.

– trenutno igram samo na 2 karte ADPL i KODT.
– imam još u portfelju jednog građevinca, neke hotele, banke, osiguranja… ali sve to su manje pozicije, više zbog neke disperzije, a imam manju lovu i u 4 fonda.
– zlu ne trebalo nešto love čuvam u PBZ novčanom i dio u eurima.
– kredita nemam.
– eto to bi bio moj trenutni portfelj.
– možda ću prodati jedan manji dio ADPL.

– I love this game.
Pozdrav !

hvala kolegi na indeksima,a mogli bi malo pratit gradjevinare kako rastu pa zar mi neradimo zgradetinu za našu upravicu….

Molim vas ako mi i vi možete objasniti nešto jer ne pratim toliko ovu dionicu, a nešto me zanima: Kako može nova "zgradetina" pomoći upravi da ATPL poveća svoje prihode? Šta u staroj zgradi nemaju dovoljno mjesta za kvalitetno razmišljanje? Ja neznam kako povećanje dugotrajne imovine, koja nema potpuno nikakve veze s osnovnim poslovanjem može, na kraju, unaprijediti to poslovanje. Po meni je to više trošak, ali ja se ne razumjem baš u računovodstvo, pa bih vas molio za odgovor.

[/quote]
Kolega to vam je poslovno stambena zgrada od 23000m2,čisto sumljam da će kvadrat biti ispod 4000€

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/153981/Default.aspx

[/quote]
26 mil eura je oko 195 mil kuna. Koliko vidim zgrada ima 33 stana i poslovne prostore. Ako 33 stana proda po 1 mil kuna još su u gubitku 162 mil. Samo želim reći da nema veze ta zgrada s vrijednosti dionice. Niti bi je trebala povecati niti smanjiti, a koliko vidim ljudi su se o njoj raspisali nadugačko i naširoko
[/quote]

Molim vas ako mi možete objasniti , jer ne pratim baš ovu dionicu .

Ako ulože 26 mil eura a naprave zgradu od 23.000 m2 po 4000 m2 = 92.000.000 eura .

Kako je to trošak ?

A ne povečanje vrijednosti tvrtke , novostvorena vrijednost ?

.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ja u životu nisam kupio nijednu dionicu na temelju nečijeg pisanja na ovom ili na bilo kojem drugom forumu. To može napraviti jedino osoba koja nezna ništa o dionicama, a još manje o tržištu kapitala. Najsmješnije mi je kad netko napiše ispod svog posta da taj post nije nagovor na kupnju ili prodaju. Pa koja osoba, koja je imalo mentalno zdrava, može kupiti dionicu samo na temelju nečijeg posta i hvaljenja dionice. Ja nemam ništa protiv vas ali vam iskreno kažem da ako ništa drugo onda barem prestanite pisati gluposti koje nemaju nikakve veze s dionicama. Iskreno vaše znanje je toliko malo da neznam dali vi uopče znate šta je dionica. Iskreno ne mislim vrijeđati ali neznam kako da vam objasnim da ono šta vi pričate može čovjeka jedino od srca nasmijati, a da na temelju vašeg posta kupim dionicu odmah bi se mogao… I kako da ja vama to lijepo kažem. Nikako. Ispast će da se pravim pametan. Da vam objasnim kako pisati o nekoj dionici? Kad dodete na neku grupu pišite zasto mislite da bi ta dionica mogla narasti ili pasti u nekom periodu. Koji je razlog (bio tehnički ili fundamentalni), neke vijesti o njoj i gdje ste to procitali itd. A ne da pišete (kao mnogi na ovom forumu) da će dionica sutra skočiti na 2500kn (primjer igh) jer baš vi to osjećate. To su takve nebuloze da mi se neda ni objašnjavati. Eto samo toliko…
[/quote]
gklemenc—-nemoj molim te piskarati gluposti…a bude li skočila cijena a već skaće …dotično ću te popljuvati zato ne s..i

Best buy.

KODT.

– danas sam na temi KODT napisala puno fenomenalno dobrih postova,
– neću ih prebacivati na ovu temu, pa koga zanima neka ih čita na temi KODT.

– I love this game.
Pozdrav !

KODT
– morate znati i to kako ću isto kao i HPB na nekim cijenama morati skraćivati poziciju zbog velike izloženosti ovoj dionici.

– ali kada vidim da netko ovu dionicu ruši tada ju ja bez problema i grižnje savjesti još dodatno rušim stavljajući stotine komada na prodaju.
– u mogućnosti sam kontrolirati cijenu ove dionice.

– I love this game.
Pozdrav !

Na koji si točno mislila da je fenomenalno dobar post ?

Meni ovo zvuči kao da pokušavaš prodati KODT ?

Molim vas ako mi možete objasniti , jer ne pratim baš ovu dionicu .

Ako ulože 26 mil eura a naprave zgradu od 23.000 m2 po 4000 m2 = 92.000.000 eura .

Kako je to trošak ?

A ne povečanje vrijednosti tvrtke , novostvorena vrijednost ?

Naravno da ću vam objasniti. Da li će cijela zgrada biti prodana (svi kvadrati odmah po 4000eura ili? Ja sam cuo da ima 33 stana. Jel to tocno? To je po prosjecno 75kvadrata * 33* 4000 *7.5 je 74 000 000 mil kuna. Da li će njima ta zgrada donijesti neku drugu dobit? Iznajmljivanje posl.prostora. To im nece puno donjeti a i nije njihovo poslovanje. iznamljivanje posl. prostora, molim vas. Jedino sta ce ta zgrada napraviti je povecati dugotrajnu imovinu i nista drugo. Da cu ja kupiti dionicu na temelju kupnje ili izgradnje zgrade. Smjesno. Da su povecali DWT za 200 000 tim parama možda. Ko da sada kupe avion ja bi trebao kupiti tu dionicu a i avioni im donose minus. Nemojte baljezgati.

gklemenc—-nemoj molim te piskarati gluposti…a bude li skočila cijena a već skaće …dotično ću te popljuvati zato ne s..i

Moram pogađati iz koje dionice ste vi? Nije mi se dalo pisati na igh-u, ali ljudi molim vas. Igh objavi da je uzeo firmu (auctor ako se ne varam) da proba naci neke pare jer neznaju sami kako se izvuci iz dugova, a vi bi i dalje kupovali tu dionicu. Slobodno. Pa jel vi znate da ako bude dokapitalizacija da ce cijena pasti jos više. Slusajte sta vam kazem. Ta dionica nece jos dugo

New Report

Close