– što sam čitala o transsformatorima, biti će tu potražnje za idućih 20 godina.
– normalno da imamo ponudu i potražnju, konkurencija.
– ako je sada svijet u krizi smanjila se potražnja te sigurno imamo i neki pad cijene.
– ali kako se bude izlazilo iz te krize sigurno će porasti potreba za tim transf., a to znači i porast cijene.
– a sada kada smo u EU sigurno će biti konkurentniji.
Bit ce vjerojatno i puno dulje. Tesko da ce ih nesto zamjeniti.
Potrazanja ce vjerojatno rasti jos dugo vremena zbog dva povoljna trenda: izgradnje energetske infarstrukture zemljama u razvoju i prikljucivanja alternativnih izvora na mrezu. Medutim radi se o dosta jednostavnoj tehnologiji pa i ponuda raste brzo.
Clanstvo u EU ce im pomoci.
– nisam vam ja stručna po tom pitanju, niti me to puno brine u životu.
– ali onako općenito to je za nas i više nego o.k.
– turisti će ići kod nas a neće u Grčku.
– i ne kužim zašto ne pale trafostanice jer kad se one poliju benzinom super gore.
– to nisam probala, ali pretpostavljam, a i parlament bi im ostao bez struje.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ti si vrlo inovativna i mastovita. Steta sto nemas neki posao gdje bi to moglo doci do izrazaja.
Trci na Facebook i Twitter pa im javi za paljenje trafostanica.
Ne pale ni automobile, a to bi bilo dobro za ADPL.
upravo vidio danas poplava izvjestaja dionica koje imam, ne znam sto prije da otvorim [smiley]
Je su li izasle glavne zvijezede foruma: INGR, KSST, MGMA,…
[/quote]
uf, da imam takav porfelj koji nightmare za ziherasa kao ja koji uspijeva razumijeti poneki red u FI – kako bi rekao Lynx. dakle u portfelju najgore rezultate imam po 1-2%: ulpl lose, atpl moglo je gore, pikr slabija godina. zatim ht pad dobiti skoro zaustavljen kad bi bar to bilo odrzivo. sve ostalo sto je izaslo dobro (mislim da nisam ni jednu previdio) do neocekivano bolje od ocekivano dobrog (viro).
No opet Aflac.
Vidim da imaju dollar denominated investment income koji čini 33 posto prinosa iz segmenta Japan. ako se nastavak rasta dolara prema Yenu nastavi, onda bi dobit mogla biti dosta veća. Dakle jači dolar vs. Yen im paše. Dobar je Aflac. Segment prodaje Japan čini oko 80 posto općeg revenua.
Koji biser je ovaj Paulson jednom pogodi triput fali i opet ima hrabrosti nešto pametovati pa čak i ja više od njega puta pogodim pa ne držim nikome predavanja.
Paulson & Co: Euro će propasti
Paulson je ulagao u banke Bank of America i Citigroup, čije su dionice prošle godine zabilježile velike gubitke. Paulson je izgubio čak 720 milijuna dolara na ulaganju u kinesku kompaniju Sino-Forest kod koje su otkrivene velike neregularnosti u poslovanju
@Upitnik – meni je sličan kao i Roubini. Jednom je pogodio(uvijek govori da svijet propada)i sada je u svemu prvi na popisu mišljenja. Ako se sjećam prije 3 mjeseca je dao komentar da USA kroz mjesec dana ide u recesiju. Neznam, ali recesije zasada nema.
Ne treba se zamarati tim pompoznim izjavama.
Euro može pasti naspram drugih valuta ali propasti dosta teško. Sam proces izlaska iz Eurozone je užasno kompliciran.
No opet Aflac.
Vidim da imaju dollar denominated investment income koji čini 33 posto prinosa iz segmenta Japan. ako se nastavak rasta dolara prema Yenu nastavi, onda bi dobit mogla biti dosta veća. Dakle jači dolar vs. Yen im paše. Dobar je Aflac. Segment prodaje Japan čini oko 80 posto općeg revenua.
Aflac je sigurno medu 10 najprepoznatljivijih brandova u US, mada vjerojatno nisu medu 5 majvecih osiguranja u US. Ali imaju fantasticne reklame koje svatko upamti.
Informanka.
– "Barcelona", -0.92%, -3.12%, -2.44%, -2.80%.
– stvarno ne kužim što je to danas bilo, sklizak teren ili ih je sudac pokrao.
– a Crobex je danas završio na solidnih -0.97%.
– nije zahebancija, danas sam napravila s svojom Al-Qaidom bezobrazno veliki plus.
– jedino mi je podbacila ADPL, ali to ću im oprostiti zbog ovog predujma dividende.
– a i na virtualki sam u samom vrhu.
– moram pohvaliti i mog prijatelja Spliću s kojim u zadnje vrijeme surađujem, i on ima ludi prinos, ne laže me jer znam u koje pozicije je ulazio.
– jedino ništa od mojeg prijatelja gospon Lopine, nikako da mu krene onaj BRIN.
– a koliko vidim dobro ide i gospođi Miami, danas joj sve u dobrom minusu.
– takva je burza, neki zarađuju dok većina gubi.
– I love this game.
Pozdrav !
No opet Aflac.
Aflac je sigurno medu 10 najprepoznatljivijih brandova u US, mada vjerojatno nisu medu 5 majvecih osiguranja u US. Ali imaju fantasticne reklame koje svatko upamti.
[/quote]
Imaju novi produkt – WAYS. Izgleda da se radi o polici životnog osiguranja koja se može pretvoriti u policu zdravstvenog osiguranja. Taj dio čini veliki dio ukupne prodaje u Japanu. Vrlo pametno, dvije muhe jednim udarcem(nude) a fee iz promjene u promjenu opet se naplati.
Vidim da Medicaid rebate ima par postotni negativni utjecaj na Pharmaceuticalse ali neznam dali pozitivmo utječe na osiguranja koja pokrivaju trošak lijekova. Vjerojatno da.
Kada su osiguranja u pitanju konsultiraj Ivanu. Ona zna sve o osiguranjima, a bila je i jedan od najboljih studenata na fakultetu.
@Domach1984
Kada su osiguranja u pitanju konsultiraj Ivanu. Ona zna sve o osiguranjima, a bila je i jedan od najboljih studenata na fakultetu.
Ivana? 🙂
Znate li tko su najbolji investitori na našoj burzi ???
– ako ne znate prepoznati dobru dionicu tada je najbolje pratiti one koji to najbolje znaju.
– kako ih prepoznati ???
– tko su oni ???
– kako znaju prepoznati najbolju investicijsku priliku ???
– puno puta sam tu pisala kako treba investirati u one firme koje dobro posluju i daju dobre dividende.
– a te firme su upravo otkrili i prepoznali gospon SLinić i gospon Zgazimir.
– oni investiraju samo u one firme koje im nose 12%.
– pratite što rade vrhunski investitori pa ćete i vi biti uspješni.
– I love this game.
Pozdrav !