Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa izvjesno je da će se dobra lokacija s dobrim projektom i sa dobrom financijskom konstrukcijom isplatiti potencijalnom/im investitoru/ima.

Ako uzmes u obzir da je predviđena mogućnost gradnje između 230.000 i 280.000 četvornih metara, (građevinska bruto površina nadzemno), mašti ti prepuštam što bi napravio na toj lokaciji. Ali zapamti; Zagrepčanka je samo jedna! [wink]

Nekad je ovako bilo: http://www.nacional.hr/clanak/48287/igh-nudi-najbolju-cijenu-od-45-milijuna-eura

Ali najsvježiji primjer ulaganja u zemljište toga tipa jest: http://www.business.hr/ulaganja/slovaci-u-zagrebu-grade-neboder-od-60-milijuna-eura

Na kraju svega ipak je ovo testiranje terena, kako je i navedeno u biletenu : Rok za podnošenje ponuda, s prijedlogom kupoprodajne cijene i/ili prijedloga poslovne suradnje za razvoj lokacije je 30. travnja 2012.

Nista nije izvjesno.

Mislim ipak je to grad u kome umirovljenici i ostali ovisnici o drzavnom proracunu cine ogroman dio populacije. Sposobnost drzave da financira sve te transfere svakim danom opada.

Klasican in-store retail gubi udio u borbi sa on-line retailom pa se potraznja komercijalnim prostorom smanjuje.

Treci nepovoljan trend je razvoj mobilnih komunikacija. Ruralni krajevi i postaju povezaniji i trend seljenja u velike centre se okrece.

Ja ne vidim tu puno potencijala.
[/quote]

Država, odnosno grad u ovom slučaju nisu primarni sudionik potencijalne investicije o kojoj se raspravlja.

Cijenu, tempo i način će diktirati onaj tko je željan investiranja, a ne zaboravimo da se prodaje zemlja na jedinstvenoj lokaciji i čestici.

Uostalom prepustimo se iznanaditi [wink]

I da nista nije izvjesno – osim dobre šikare u Kaštelama [rolleyes]

Srdačan pozdrav

Ma ekipa sa KSST je ok. Ne vidim zbog cega su oni gori od onih koji afirmiraju neke druge dionice. Vecina njih nije prodavala core holding i kada je dionica bila 4800. Dakle ljudi vjeruju u tu pricu, a vrijeme ce pokazati da li su bili u pravu. Ja im zelim da dobro zarade.

– ja na temi KSST nisam napisala niti jedan post, barem tako mislim.
– nemam ništa protiv da ekipa zaradi, jer će tada taj novac prijeći u druge dionice.
– ali tu se vidjela velika pohlepa,
– tu se zaboravilo na stop loss.
– tu se je previše svađalo i još više drukalo.
– najbolje su dionice o kojima se malo piše, kada se počme previše pisati to je najbolji znak za izlaz.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Puno ljudi tamo vjeruje u tu pricu. Zimzi i Smart su tamo vec godinama. To je njihov stil ulaganja na toj dionici. Nisu trejderi na toj dionici i ne treba im stop loss jer tamo nisu radi trejdanja. Na nekoj drugoj mozda jesu.

Na ovoj burzi ima puno pump and dump shema. I puno naivaca nasjedne i izgubi novac.

KSST je i meni na pocetku izgledao tako jer je sve pocelo sa clankom u Poslovnom dnevniku kako se Todoric, Raic i Podravka tuku za KSST. Medutim, ljudi koji su imali dionice u tom trenutku i sada su tamo. Nisu pobjegli.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Definitvno best buy [thumbsup]
http://www.seebiz.eu/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-kupnju-zagrepcanke/ar-26222/

Koliko se ja sječam , to je kupio IGH i platio avans nekoliko miliona .

Nisu imali dovoljno za isplatiti cijeli iznos pa su odustali od kupnje .

Nevjerojatno da kod nas ne postoji nitko tko bi to kupio i nešto izgradio već nam sve moraju stranci izgraditi .

Stranci grade kod nas trgovačke centre da bi prodavali svoju robu , zapošljavali svoje radnike i jačali svoje gospodarstvo na našoj muci .

S kim se ja tu raspravljam….sve fond do fonda….mali, veliki….dinamični….konzerve…
Da, gosp. Twixer..u pravu ste za ulog. No, samo polako…pravo vrijeme tek dolazi.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Je si li ti prodavala ADPL nakon rezultata ?

– o takvim stvarima ne pišem, poslovna tajna,
– i zbilja nema smisla pisati o tome i izazivati paniku.
– uostalom školovana sam za to pa znam na samoj burzi na određenoj dionici napraviti paniku ili euforiju ono što mi u datom trenutku odgovara.
– iz velikih pozicija nikada ne izlazim 100%.
[/quote]

Ja sam prodao danas JPM. Znam da ce to izazvati paniku u ponedjeljak ali nisam mogao izdrzati. [smiley].

Dva razloga. Prvo ovo sa Grckom ne ide jednostavno kako se ocekivalo i ko zna sta oni mogu napraviti preko vikenda.. Drugo, 15. istice rok za uplate u mirovinske accounte.

Inace dobro si primjetila puno je ljudi slijedilo XY-a u ADPL. Vjerojatno je puno vise prodavaca nego kupaca na ovoj razini.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/vijesti/grci-odobrili-plan-stednje-196752.aspx
jedan problem manje.

Glavni Grčki problem nije niti manje radnih sati niti veći dio GDP-a u socijalnim davanjima nego u ostalim državama EU( pogledajte OECD) nego je to tax evasion – Grčki najveći problem nije u varijablama osim u tax-evasionu kojeg nemogu popraviti.

Inače, prema OECD-u, broj radnih sati u Grčkoj je 42 dok je u Njemačkoj oko 35 sati radni tjedan. Naravno produktivnost rada te struktura(uvoz/izvoz) druga su tema. Njemačaka troši isti dio GDP-a na socijalana davanja kao i Grčka ali Grčka osim slabije produktivnosti ima i višu tax evaziju.

@Twixer
– JPM si prodavao? Hm, ja sam si mislio da nije loš buy ako se ekonomija nastavi širiti te se allowance za non performing credite nastavi smanjivati.

Od svih segmenata samo Real Estate dio trebao bi im se smanjiti.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@Twixer
– JPM si prodavao? Hm, ja sam si mislio da nije loš buy ako se ekonomija nastavi širiti te se allowance za non performing credite nastavi smanjivati.

Puno je narastao samo 2 mjeseca. Cekat cu da vidim kako ce se rasplesti situacija u Grckoj, pa se onda vratim nazad.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Twixer

Puno je narastao samo 2 mjeseca. Cekat cu da vidim kako ce se rasplesti situacija u Grckoj, pa se onda vratim nazad.
[/quote]

Što bi tek rekli za BAC:)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@Twixer

[/quote]

[/quote]

Prodao sam i BAC ranije. Ostao mi je samo NPBC od banka.

@Twixer

[/quote]

[/quote]

Prodao sam i BAC ranije. Ostao mi je samo NPBC od banka.
[/quote]

Debt/equity ok, vidim smanjene deposite(valjda zbog manjih kamatnih stopa?)
Inače, najgora mi je analiza financijskih institucija. 120 stranica na SEC-u + nemam standardnu mjeru kako ih valuirati u cijelosti. Ali ispalo mi je da NPBC vrijedi 1180 milijuna dolara ili po tome ispada da je precijenjena 12 posto(MCAP) ( s obzirom na moj račun i zahtjevani prinos kada rekonstruiram).

Neki dan sam računao da DB ima leverage oko 50 i nešto sitno naspram Lehmana koji je imao 44/1 mislim. Credit Agricole i gori.

Ne volim imati novac u bankama, niti kao deposit niti kao shareholder.
Nužne su jasno, ali imam osjećaj da vlada veliki kaos u tom sektoru i da Basel III svi pokušavaju postići na sličan način kako su se skrivali shady segmenti na fin izvještajima prije par godina.

Troja na NovojTV! Hellas!

Troja na NovojTV! Hellas!

Tebe je trebalo direkto iz skole u staracki dom. Subota navece, a ti gledas Novu TV. Cak je i Ivana izasla vani.

New Report

Close