Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Definitvno best buy [thumbsup]

http://www.seebiz.eu/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-kupnju-zagrepcanke/ar-26222/

http://www.seebiz.eu/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-kupnju-zagrepcanke/ar-26222/

Zasto ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ivka,

Je si li ti prodavala ADPL nakon rezultata ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Sta ce Grci napraviti preko vikenda ?

Mislim Ivana 7
Ima li itko na ovom forumu za koga smatrate daje dobar investitor osim za samu sebe?

– na žalost nema.
– ja sam sam vrh totalno bez konkurencije.
– onda vam tek dolaze osrednji drukeri, da bi samo dno činili likovi poput goson Smarta, Spidermana, Crumarixa ili gospon Lopine.
– previše je tu drukanja i jako malo korisnog štiva.

– a na mojim drukovima i u velikom padu burze se je nešto moglo zaraditi ili barem ne pogubiti novce.
– i tako već tri godine na ovoj temi bez neke kardinalne greške.
– sasvim druga stvar je što me ljubomorci pune jedinicama.

– ove godine sam sigurno najviše zaradila na burzi.
– i na jednom virtualnom Naj portfelj 2012. sam zasjela na prvo mjesto, gdje sudjeluje više stotina investitora.
– to je mala igrica, ali i tu rasturam.
– mnogi od vas tkođer igraju tu igricu, evo s ove teme su tamo James i Domach oni su negdje u sredini s prinosom od cca 4%.
– u toj igrici lako će te me prepoznati, ime sam dala po poznatom blogeru kojem sam opet ja dala to čudno ime.
– a puno lakše će te me prepoznati po portfelju.

– upravo taj mali portfelj sam reklamirala tu na ovoj temi.
– ali je najveći problem što je većina vas ista kao i onaj novinar koji pita drugarski savjet,
– te ustanovi kako taj tip i nije neki drug.
– a tip digne lovu upravo na dionici koju je izbacila njegova knjiga.

– I love this game.
Pozdrav !

Zasto ?

[/quote]

Pa izvjesno je da će se dobra lokacija s dobrim projektom i sa dobrom financijskom konstrukcijom isplatiti potencijalnom/im investitoru/ima.

Ako uzmes u obzir da je predviđena mogućnost gradnje između 230.000 i 280.000 četvornih metara, (građevinska bruto površina nadzemno), mašti ti prepuštam što bi napravio na toj lokaciji. Ali zapamti; Zagrepčanka je samo jedna! [wink]

Nekad je ovako bilo: http://www.nacional.hr/clanak/48287/igh-nudi-najbolju-cijenu-od-45-milijuna-eura

Ali najsvježiji primjer ulaganja u zemljište toga tipa jest: http://www.business.hr/ulaganja/slovaci-u-zagrebu-grade-neboder-od-60-milijuna-eura

Na kraju svega ipak je ovo testiranje terena, kako je i navedeno u biletenu : Rok za podnošenje ponuda, s prijedlogom kupoprodajne cijene i/ili prijedloga poslovne suradnje za razvoj lokacije je 30. travnja 2012.

[thumbsup]

Sta ce Grci napraviti preko vikenda ?

Anarchy-party s počasnim gostima iz redova specijalne policije.

Anthem će biti :http://www.youtube.com/watch?v=tHOgkgnZAdc

Samo će umjesto Fish, biti Greece [wink]

@Ivka

Igrica je zabavna. Ja sam jedne godine igrao i osvoji 4. mjesto. Poslije su me obavjestili da je netko od ovih ispred mene varao pa sam pomaknut na trece. Nagradu sam poklonio knjiznici u Vukovaru.

Problem je jedino kada si visoko u poredku onda ljudi gledaju sta si izbrao. Onda moras izlagati dionice koje prodajes, a ne one koje kupujes. [smiley]

Navijat cu za tebe i Jamesa ove godine.

Ma ekipa sa KSST je ok. Ne vidim zbog cega su oni gori od onih koji afirmiraju neke druge dionice. Vecina njih nije prodavala core holding i kada je dionica bila 4800. Dakle ljudi vjeruju u tu pricu, a vrijeme ce pokazati da li su bili u pravu. Ja im zelim da dobro zarade.

Ne znam zbog cega se ljutis na novinara.

– o takvim stvarima ne pišem, poslovna tajna,
– i zbilja nema smisla pisati o tome i izazivati paniku.
– uostalom školovana sam za to pa znam na samoj burzi na određenoj dionici napraviti paniku ili euforiju ono što mi u datom trenutku odgovara.
– iz velikih pozicija nikada ne izlazim 100%.

– a na toj ADPL se je u kratkom roku moglo zaraditi laganih 20%.
– u ovoj dionici je previše špekulanata tako da tu zbilja ne mogu manipulirati.
– ali danas kada je dosta pala napravila sam 2 manje kupnje.
– danas sam također izišla iz 3 dionice, 2 u plusu jedna sitan minus, odnosno procijenila sam kako za sada neće to rasti te sam izišla.
– ako mislim što kupovati, a uvjek ima nešto zanimljivog, tada svakako moram nešto i prodati jer nemam tiskaru novca.

– I love this game.
Pozdrav !

Pa izvjesno je da će se dobra lokacija s dobrim projektom i sa dobrom financijskom konstrukcijom isplatiti potencijalnom/im investitoru/ima.

Ako uzmes u obzir da je predviđena mogućnost gradnje između 230.000 i 280.000 četvornih metara, (građevinska bruto površina nadzemno), mašti ti prepuštam što bi napravio na toj lokaciji. Ali zapamti; Zagrepčanka je samo jedna! [wink]

Nekad je ovako bilo: http://www.nacional.hr/clanak/48287/igh-nudi-najbolju-cijenu-od-45-milijuna-eura

Ali najsvježiji primjer ulaganja u zemljište toga tipa jest: http://www.business.hr/ulaganja/slovaci-u-zagrebu-grade-neboder-od-60-milijuna-eura

Na kraju svega ipak je ovo testiranje terena, kako je i navedeno u biletenu : Rok za podnošenje ponuda, s prijedlogom kupoprodajne cijene i/ili prijedloga poslovne suradnje za razvoj lokacije je 30. travnja 2012.

Nista nije izvjesno.

Mislim ipak je to grad u kome umirovljenici i ostali ovisnici o drzavnom proracunu cine ogroman dio populacije. Sposobnost drzave da financira sve te transfere svakim danom opada.

Klasican in-store retail gubi udio u borbi sa on-line retailom pa se potraznja komercijalnim prostorom smanjuje.

Treci nepovoljan trend je razvoj mobilnih komunikacija. Ruralni krajevi i postaju povezaniji i trend seljenja u velike centre se okrece.

Ja ne vidim tu puno potencijala.

Ma ekipa sa KSST je ok. Ne vidim zbog cega su oni gori od onih koji afirmiraju neke druge dionice. Vecina njih nije prodavala core holding i kada je dionica bila 4800. Dakle ljudi vjeruju u tu pricu, a vrijeme ce pokazati da li su bili u pravu. Ja im zelim da dobro zarade.

– ja na temi KSST nisam napisala niti jedan post, barem tako mislim.
– nemam ništa protiv da ekipa zaradi, jer će tada taj novac prijeći u druge dionice.
– ali tu se vidjela velika pohlepa,
– tu se zaboravilo na stop loss.
– tu se je previše svađalo i još više drukalo.
– najbolje su dionice o kojima se malo piše, kada se počme previše pisati to je najbolji znak za izlaz.

– I love this game.
Pozdrav !

– o takvim stvarima ne pišem, poslovna tajna,
– i zbilja nema smisla pisati o tome i izazivati paniku.
– uostalom školovana sam za to pa znam na samoj burzi na određenoj dionici napraviti paniku ili euforiju ono što mi u datom trenutku odgovara.
– iz velikih pozicija nikada ne izlazim 100%.
[/quote]

Ja sam prodao danas JPM. Znam da ce to izazvati paniku u ponedjeljak ali nisam mogao izdrzati. [smiley].

Dva razloga. Prvo ovo sa Grckom ne ide jednostavno kako se ocekivalo i ko zna sta oni mogu napraviti preko vikenda.. Drugo, 15. istice rok za uplate u mirovinske accounte.

Inace dobro si primjetila puno je ljudi slijedilo XY-a u ADPL. Vjerojatno je puno vise prodavaca nego kupaca na ovoj razini.

New Report

Close