– a lijepo bi bilo nešto dodatnog za zaraditi,
– pa bi se moglo kupiti novo auto, stan, i imati onaj višak love.
Za razliku od tebe barem ima posao i ne uplacuje mu drzava doprinos za zdravstveno.
Covjek se bori u skladu sa svojim i mogucnostima koje mu drustvo pruza. Ne krade, ne dila drogu i nije teret drustvu. Mozes voljeti ili ne voljeti sto i kako netko pise. Medutim, treba cijeniti svaciji napor da na posten nacin svojim radom zaradi za kruh.
KSST-R-A + DIOKI [proud]….ali nemojte se vi na to osvrtati,to je samo moje mišljenje [smiley]
– jučer ste na ovoj temi imali i ovaj druk.
– KSST +18.10%, DIOKI -3.02%.
– jako je važno za dioničko tržište da i ova ekipa na KSST zaradi novce.
– jer će kasnije s tim novcima ulaziti u druge dionice.
– na ovakvom tipu dionice se može puno zaraditi ali isto tako i izgubiti, zbog toga o takvim tipovima dionica ne pišem na ovoj temi.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pomalem Ivana….sam pomalem…piše ti KSST pa tek onda DIOKI…Dioki je neki dan odradio 50% (od 20 na 30) i opet će….sam pomalem.. [proud]
Krajem 2011 napisao sam post za CNOOC – tadašnja cijena 175 usd, današnja 217 usd:)
Mrzim hvalu ali volim činjenice:)
Ulažite u vlastiti posao ,
Ulažite u nekretnine :
http://www.poslovni.hr/vijesti/rastu-ulaganja-u-nekretnine-196481.aspx
Ulažite u zlato,
i čekajte .
Ponašajte se kao da vas je Medvjed napao ,
pravite se mrtvi .
Informanka.
– danas sam zaradila siću, mjesećna plaća u diskontu, ali sam zaradila.
– jučer mi je zarada bila brutalna, dobra plaća ali godišnja iliti 12 mjesećnih.
– a prošli tjedan, bilo je i bolje nego fan fan fantastično.
– čak je i moj prijatelj Splićo zaradio na ATPL, dojavu mi je poslao na vrijeme.
– evo ovaj put iskreno želim Splići što veću zaradu i da više nikad ne bankrotira na burzi.
– lijepo zarađuje i gospon xy.
– jedino onog novinara karta neće, a sve lijepo piše u Maloj knjizi koja pobjeđuje tržište.
– nego koji bi sljedeći zicer bio po naputku čarobne formule iz iste knjige ????
– i za kraj, jeste li i vi zaradili novce ????
– I love this game.
Pozdrav !
Prvi savjet je OK, no druga dva neznam jesi mogao gore savjete od tih naći !
Iako sam lani na dionicama zaradio "brutalno" ne spominjem ih .
Na dionicama su naši kolege izgubili stravičnu lovu , zato ih više i ne kupuju (pitajte miami).
Ulagati danas na burzi u dionice je gore nego "ulagati" u kladionici .
Dobronamjerno , iz iskustva savjetujem :
Best buy:
vlastiti posao
nekretnine
zlato
Pozdrav !
Iako sam lani na dionicama zaradio "brutalno" ne spominjem ih .
Na dionicama su naši kolege izgubili stravičnu lovu , zato ih više i ne kupuju (pitajte miami).
Ulagati danas na burzi u dionice je gore nego "ulagati" u kladionici .
Dobronamjerno , iz iskustva savjetujem :
Best buy:
vlastiti posao
nekretnine
zlato
Pozdrav !
[/quote]
Ja ti gledam da je ulaganje ne u dionicu(uglavnom) nego u posao ,kojeg onda pošto sam vlasnik udjela, smatram vlastitim poslom.
@domach 1984,
Kao vlasnik udjela dao si lovu za dionice a Mangupi ti redovno šalju lažne izvještaje i nikad neznaš koliko vrijedi tvoj udjel danas a koliko će vrijediti sutra .
A što se tiće dobiti i dividende uglavnom ih rjetko dobivaš jer Mangupi tako friziraju izvješća da je tvrtka uvijek blizu nule .
Kod vlastitog posla (tvrtka ,obrt)u svakom času znaš koliko je sati u tvojim investicijama .
@domach 1984,
Kao vlasnik udjela dao si lovu za dionice a Mangupi ti redovno šalju lažne izvještaje i nikad neznaš koliko vrijedi tvoj udjel danas a koliko će vrijediti sutra .
A što se tiće dobiti i dividende uglavnom ih rjetko dobivaš jer Mangupi tako friziraju izvješća da je tvrtka uvijek blizu nule .
Kod vlastitog posla (tvrtka ,obrt)u svakom času znaš koliko je sati u tvojim investicijama .
Da danas sutra tvoja firma ide na izlistavanje na burzi i da većina ljudi ima stav kao ti, onda bi de facto i ti bio Mangup, što vjerujem da nisi.
Osim toga, zanimaju me više USA firme nego HRV.
@domach 1984,
A problem naše burze je dalekosežniji. Burza je zamišljena kao mjesto trgovanjem vrjednosnim papirima. Ok. Ali ne samo u sekundarnom odnosu – kupac-kupac nego i firma kupac.
Firme bi trebale držati do svog ugleda i iskrenosti pošto je dieja da na burzi skupljaju sredstva za daljnje financiranje. Dionice su vlasništvo nad tim projektom.
Naša burza vrlo malo ili ništa ne služi tom idejnom smislu – financiranja firmi(kroz nova izdanja dionica) nego samo trgovini.
Da se firme više financiraju temeljem javnog novca kroz burzu, bile bi i mnogo transparentnije.
Zato velike firme jako drže do cijene svojih dionica na burzama jer im te iste(više vrijedne dionice)mogu služiti kao kolateral pri zaduživanju sa jedne i visok izvor financiranja sa druge strane.
Naravno, našu burzu držimo nas valjda 1000 sa ovog foruma. Nažalost.
@ domach ,
posve si u pravu !
Best buy ?
GDJE JE NESTALO 230 MILIARDI KUNA
Kako se narodno veselje za više od pola miliona Hrvata srozalo na privatnu zabavu svega par tisuća "igrača" na tržištu kapitala i zbrajanje koliko je tko izgubio
(forum)
Nemožemo ni nas par tisuća "igrača" biti sretni kada je više od pola miliona Hrvata ošišano na našoj burzi .
Pozdrav !