– sav novac s kojim radim svakako nije moj.
– i upravo zbog toga što većina tog novca nije moja ja sam i više nego odgovorna prema tom novcu.
Pa naravno da morate biti odgovorni jer ste svoje novce pogubili pa morate navlačiti nešto s tuđima.
I opet ćete ga uludo utrošiti kupujući KODT kojem uskoro opet neće biti spasa.
A lijepo sam Vam rekao bude tog KODT ispod 700kn.
Godinu dana ničega na burzi i onda u isti tjedan stave stečaj Ingre, privatizaciju Croatia-e, preuzimanje Viro-a i većinu godišnjh izvješća.
Godinu dana ničega na burzi i onda u isti tjedan stave stečaj Ingre, privatizaciju Croatia-e, preuzimanje Viro-a i većinu godišnjh izvješća.
When it rains it pours!
Danas ću , prvi put , nakon 4 godine, zamoliti Ivanu7, da mi prokomentira činjenicu
Zašto ..po mišljenju IVANE7 ..nije dobro kupovati građevinu sada na ovim cijenama…?
gospođo Miami.
– dobro pitanje ste mi postavili.
– ali sada nemam volje za napisati jednu kvalitetnu analizu.
– da vam bude razumljivije to bi se trebalo usporediti s nekim drugim kvalitetnim dionicama.
– ali ima vas na ovoj temi, probajte i vi dati neki odgovor gospođi Miami, moj će dobiti ovaj vikend ako budem slobodna.
– I love this game.
Pozdrav !
– sav novac s kojim radim svakako nije moj.
– i upravo zbog toga što većina tog novca nije moja ja sam i više nego odgovorna prema tom novcu.
Pa naravno da morate biti odgovorni jer ste svoje novce pogubili pa morate navlačiti nešto s tuđima.
I opet ćete ga uludo utrošiti kupujući KODT kojem uskoro opet neće biti spasa.
A lijepo sam Vam rekao bude tog KODT ispod 700kn.
[/quote]
gospon Splićo.
– ove godine sam se uključila u jednu igricu virtualnog portfelja.
– to odavno nisam igrala.
– i vidi vraga jučer mi je prinos bio cca 21%, ali na likvidnim dionicama.
– ja sam tu u samom vrhu, s nekim čudnim imenom, a ima vas prijavljenih 226.
– zanimljivo je to kako je cca 50% igrača uspjelo s svojim porteljem na likvidnim dionicama učiniti minuse, dosta njih i velike.
– kad je ova igrica prvi put krenula na poslovnom 10mj. sam čvrsto držala prvu poziciju.
– kasnije kada je poslovni omogućio igricu gdje se može kupiti Punto s milijun kuna, napraviti sitna transakcija na burzi te imati prinos od 50% to mi stvarno nije bilo zanimljivo.
– virtualka je samo jedna bezvezna igrica.
– ali je jako važno znati izabrati prave dionice.
– gospon Splićo vi jako dobro znate koje su to sigurne investicije i gdje je mogući rast cca 20%.
– ali to vas ne zanima, jer tih 20% na vaš trenutni kapital 5.000kn je godišnje samo 1.000kn.
– te je svakako puno isplatljivije skupljati ambalažu po kontejnerima.
– ili kupiti te vaše bisere na kojima su moguće zarade 100% i više od toga.
– ali takve zarade se traže na kladionicama.
– najbolji dokaz tome su vaši prethodni bankroti, bar ste rekorder po tim bankrotima, ali je pohvalno to što se opet i vraćate na burzu.
– možda se jednom opametite i promjenite strategiju investiranja.
– I love this game.
Pozdrav !
Danas ću , prvi put , nakon 4 godine, zamoliti Ivanu7, da mi prokomentira činjenicu
Zašto ..po mišljenju IVANE7 ..nije dobro kupovati građevinu sada na ovim cijenama…?
gospođo Miami.
– dobro pitanje ste mi postavili.
– ali sada nemam volje za napisati jednu kvalitetnu analizu.
– da vam bude razumljivije to bi se trebalo usporediti s nekim drugim kvalitetnim dionicama.
– ali ima vas na ovoj temi, probajte i vi dati neki odgovor gospođi Miami, moj će dobiti ovaj vikend ako budem slobodna.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne mozes traziti nesto od nje nesto nije sposobna napraviti.
Za mene je zaposlenost najbitnija stavka kada gledam gradjevinu. Sto je vise zaposlenih ljudi to je vise kupaca nekretnina. Sto je vise zaposlenih drzava ubire vise poreza, izdvaja manje za socijalu, i ostaje joj vise novca za investiranje u infrastrukturu.
Ostale bitne stvari su vacancy rate: koliko je praznih stanova, neprodanih stanova, neprodanih poslovnih prostora. Koliki je trosak iznajmljivanja nekretnine u odnosu na trosak kredita i slicno. Disposable income as percentage of debt je vazan. I naravno dostupnost i trosak kredita jer se nekretnine gotovo uvijek financiraju kroz kredit. Ako gradjani i drzava imaju problema dobiti kredit ili ako je taj kredit skup onda ce se jako malo graditi.
Hrvatska ima los trend zaposlenosti i dok se taj trend ne preokrene gradjevina imati znacajnih poteskoca.
Ja mislim da je osnovni problem kod Miami sto citav zivot radi u neciklicnoj industriji, a investira u vrlo ciklicne industrije. Ljudi kupuju lijekove bez obzira na stanje ekonomije, s druge strane dovoljno je malo ekonomske nesigurnosti da trziste nekretnina znacajno erodira.
Al ga filaju [rolleyes] [wink]
– ili što je sada moderno investirati u 4 dionice gospona xy.
Barcelona.
– Barcelona u siječnju +5.3%.
– najbolji prinos je ostvario Ronaldo.
– a jadni Crobek u tom istom periodu -0.74%.
– svakako je dobro to što u ovom prijelaznom zimskom roku trener, zaboravila sam mu ime pa neka bude xy, nije prodao niti jednog igrača.
– biti će gusto kada krene s prodajom igrača,
– ali zato punooo zanimljivije kada krene u kupnju novih igrača.
– I love this game.
Pozdrav !
Barcelona.
– Barcelona u siječnju +5.3%.
– najbolji prinos je ostvario Ronaldo.
– a jadni Crobek u tom istom periodu -0.74%.
– svakako je dobro to što u ovom prijelaznom zimskom roku trener, zaboravila sam mu ime pa neka bude xy, nije prodao niti jednog igrača.
– biti će gusto kada krene s prodajom igrača,
– ali zato punooo zanimljivije kada krene u kupnju novih igrača.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
A šta je s onih 2:2 ilitga X?
Al-Ahlyj.
– za razliku od te Barcelone moj klub Al-Ahlyj koji nema neka zvučna igračka imena ali zato ima prinos puno bolji od Barcelone, a tek navijače.
– I love this game.
Pozdrav !
Al-Ahlyj.
– za razliku od te Barcelone moj klub Al-Ahlyj koji nema neka zvučna igračka imena ali zato ima prinos puno bolji od Barcelone, a tek navijače.
– I love this game.
Pozdrav !
74 ljudi ubijeno i tebi je to za šalu?