Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja facebook uopce ne koristim. Pogledam mozda jednom u dva tjedna, ako i toliko.

Ja koristim često ali ga ne vidim kao nešto dugoročno na recimo 10 godina u konstantnom rastu ili širenju, u biti neznam gdje bi ga stavio u koju industriju. Nije da nešto proizvodi pošto je besplatan krajnjem korisniku a ima kupce/prodavače. Uvode sve veće poveznice i neka grupiranja po ovome po onome dakle traže mreže i prodaju dalje kupcima reklama. Mislim da tu budu svakako na granicu naletjeli. Ovaj nesrazmjer kupaca koji plaćaju i korisnika koji imaju free pristup mi je čudan i po meni mjesto kraha u budućnosti.

Da nadodam, korisitm ga ali mi nije neophodan niti približno. NIje to niti knjiga niti mobitel niti auto niti ljudski kontakt ili hrana, lijekovi ili pak bilo koji hardware.
O ovoj proposed cijeni od 100 milijardi – mogu se nasmijati.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ja facebook uopce ne koristim. Pogledam mozda jednom u dva tjedna, ako i toliko.

Ja koristim često ali ga ne vidim kao nešto dugoročno na recimo 10 godina u konstantnom rastu ili širenju, u biti neznam gdje bi ga stavio u koju industriju. [/quote]
NSA, CIA, FBI, MUP.. nastavi niz.. to vam je ta industrija..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

JANUARY 27, 2012, 4:08 P.M. ET.

Facebook Readies IPO Filing for Next Week

Facebook Inc. could file papers for an initial public offering as early as next week and is currently looking at a deal that would value the social network between $75 billion to $100 billion, said people familiar with the matter.

The Internet giant is close to picking Morgan Stanley as the lead underwriter for its IPO, these people said, giving the investment bank one of Wall Street’s most coveted assignments. It would mark a setback for rival Goldman Sachs Group Inc.

Facebook could file documents with the Securities and Exchange Commission as early as this coming Wednesday, said one person familiar with the matter. But that is just one scenario Facebook executives are considering, the person said. Executives are also considering filing a few weeks later, the person said.

At a valuation between $75 billion and $100 billion, Facebook is looking to raise as much as $10 billion, said people familiar with the matter. The final valuation will be determined by a variety of factors, people familiar with the matter cautioned, such as investor demand for social media, the IPO market and the health of the European economy.

A $10 billion Facebook offering would rank fourth among U.S. companies, behind Visa Inc., General Motors Co. and AT&T Wireless. At a $100 billion valuation, Facebook would be worth about the same as McDonald’s Corp. and nearly half of Google Inc.

Facebook’s IPO has been hotly anticipated as a defining moment for the latest Web investing boom. The site, which was started by Chief Executive Mark Zuckerberg in 2004 out of his Harvard University dorm room, has reshaped how people share information and interact with others on the Web.

In the process, Facebook has spawned new verbs such as "to friend" and a popular Hollywood movie "The Social Network" that detailed the company’s origins. Overall, Facebook now counts 800 million users, with 500 million users logging into the site daily.

The IPO will test Mr. Zuckerberg’s ability to manage a global company whose financial performance will be scrutinized every three months by investors. Facebook also still faces questions about its commitment to its users’ privacy, an issue that had dogged it since its earliest days.

A Facebook spokesman declined to comment. A Morgan Stanley spokesman also declined to comment.

The race to lead the management of the company’s IPO has been one of the most competitive contests on Wall Street in the past year. For investment banks, leading the offering will likely mean tens of millions of dollars in fees as well as bragging rights.

The IPO is likely to have two or more active managers, people familiar with the matter said. Morgan Stanley is the strong frontrunner for the much-coveted "lead left" position on Facebook’s IPO documents, the people said, but Goldman Sachs is expected to play a significant role in the deal. As a result, Goldman also would likely also snag significant fees.

Still, losing out on the lead position would be seen as a blow to Goldman Sachs, which fought hard for a piece of the deal. Goldman Chief Executive Lloyd Blankfein actively courted at least one Facebook board member in an attempt to win the deal, said a person familiar with the matter.

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

The firm was seen as having an edge on the IPO after the investment bank orchestrated a $1.5 billion private offering of Facebook shares in January 2011. However, its odds were seen as declining amid a flub in that process that led the bank to limit the offering to non-U.S. investors.

A spokeswoman for Goldman declined to comment.

Morgan Stanley led more U.S. and world-wide Internet IPOs than any other Wall Street firm in 2011, including the leading the offerings of Groupon Inc., Zynga Inc. and LinkedIn Corp. Goldman Sachs led the league for global IPOs of all kinds last year, according to Dealogic, which tracks securities sales.

Facebook’s IPO would cap a recent wave of Web IPOs, some of which have struggled amid growing investor scrutiny of the new crop of Internet companies. In early 2011, professional social network LinkedIn went public with a bang, more than doubling on its first day of trading. Zillow Inc. and other Web companies followed with strong IPOs.

But in the latter half of 2011, daily deals site Groupon and social games maker Zynga went public at valuations below early expectations and their stock performance has since been choppy.

The largest global technology IPO on record was a $5.9 billion offer in 2000 by Infineon Technologies AG, the former semiconductor unit of Siemens AG, Dealogic said.

The largest global Internet IPO was a $2.8 billion sale by World Online International NV, a European Internet service provider, also in 2000. The largest U.S. Internet IPO, the $1.9 billion sale in 2004 by Google Inc. which valued Google at $23 billion, ranks No. 3 among global Internet IPOs.

Izvor: http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204573704577187062821038498.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

Hm. Facebook.

Javljaju se neke informacija da je revenue u 2011 oko 3 milijarde a net income oko milijrdu bucksa.

Ako se najavljuju IPO u rangu od 50 do 100milijardi USD onda je PE oko 50 do 100 – što je suludo.

Nemamo druge metrics, nemogu reci. Potencijal širenja posla je velik tj broj korisnika ima mjesto rasta s obzirom na rast svjetske populacije. Opet, rast populacije i masovnost medija mogu dovesti do smanjenja marži FCB-a ako cijena interneta po glavi na globalnoj razini pada. OK FCB daje odlično statističku mega uber bazu za marketing i sl. Ali 50 do 100 milijardi? Neznam baš/tj ja ga sigurno nebi uzeo na toj cijeni.

Da bi po toj cijeni prvi dan mogao rasti masovno – bi.
Vjerujem da pošto FCB radi marketing bez dobre baze firmi koje se kontraktiraju u krizama i on pada u svojim prodajama. Opet ako manje ljudi radi više su doma i idu na net. Premda Facebook sebe vidi kao reklamni stroj većina korisnika ga ne vidi tako.

Nažalost jedino se može ovako PE špekulirati kad nemamo druge pokazatelje.

Na CNBC-u: 800 M korisnika, revenue u 2011 oko 3.8 B.

Po meni glavna prednost je da FB ima za sve korisnike podatke tipa: lokacija, godine, obrazovanje, zaposlenje, spol i slicno. Prema tome oni su u mogucnosti da ti reklamiraju tocno stvari za koji si ti zainteresiran ili bi trebao biti zainteresiran.

Pitanje je koliko tih 800 M ljudi provodi vrijeme na facebooku i koliko puta kliknu na oglase ? Pitanje je takodjer kakva je struktura posjetitelja facebooka ? Kolika je kupovna moc clanova facebooka ?

Recimo ja provedem 10 min mjesecno i nikada nisam kliknuo niti jedan oglas. Smjesteni su na dijelu stranice koji ja nikada ni ne pogledam. Meni je tesko zamisliti da prije kupnje nekog proizvoda se idem informirati na facebooku. S druge strane sigurno cu prije kupnje nekog skupljeg proizvoda progooglati. Ja sam stariji covjek pa vrlo moguce da nisam tipican FB korisnik.

Facebook je socijalna mreza. Ljudi koji imaju vise slobodnog vremena ce vjerojatno vise i cesce biti na facebooku. Medutim njihova primanja su obicno manja. Glavninu feed-a na mojoj stranci rade moji necaci i necakinje koji su u srednjoj skoli, te osobe koje su nezaposlene. Moji imucniji prijatelji su jako rijetko na facebooku.

U svakom slucaju Facebook IPO je nesto sto je jako tesko procijeniti. Iz jednostavnog razloga jer nikada prije nismo imali nista slicno.

Lopina, hoce li na Facebooku teci med i mlijeko ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Facebook:

Zanimljiva je to priča svakako no IMHO to će biti još jedan balon, prilika za kratkotrajnu zaradu odmah po uvrštenju pošto će svaki špekulant na planeti htjeti uletjeti u tu dionicu, a kad pređe taj prvi nalet sljedi pad kao i na LNKD.

Imam neke frendove koji rade u facebooku pa twixer i domach ako vam treba neka konkretna (nepovjerljiva) informacija, mogu vam ju pokušati saznati. Uglavnom moje mišljenje je da facebook večinom koriste klinci mlađi od 18godina jer oni imaju najviše vremena za lutati po netu, druga kategorija su studenti.

I jedni i drugi imaju dosta slobodnog vremena za švrljati po facebooku, pisati razno razne statusiće,dijeliti video sadržaje s youtubea i pregledavati slikice no ono što nemaju je novac. Ja se stvarno ne sječam kad sam zadnji puta kliknuo na reklamu na facebooku od 100puta da odem na facebook možda 1 put kliknem na neki oglas sastrane i to večinom samo da napravim trošak oglašivaču jer su večinom oni glupi "get rich fast oglasi". Oni koji imaju novaca i koji su največi potencijalni "potrošaći" i "klikeri" na oglase su ljudi 25-40godina, koji pak puno rijeđe koriste facebook i kojima je puno zanimljiviji LinkedIN ili Twiter.

Problemi koje vidim za facebook su i ti da svaka stvar s vremenom postaje dosadna pa tako smatram da će i facebook jednog dana ljudima polako krenuti ići na živce i da će gubiti bazu korisnika, također po meni su problem i mobilne aplikacije za pristup facebooku, sve više ljudi ima pametne telefone i na njima instaliranu FB aplikaciju s kojom možeš sve (gledati tudje i stavljati svoje statuse, gledati slike itd.) no ono čega u tim aplikacijama nevalja za FB je to da nema oglasa nit ljudi na pametnim telefonima vole kliketati na oglase.

Ima tu još mnogo stvari kao npr Google koji polako zaokružuje cijelu svoju priću i počet će nuditi jedan all-in-one paket usluga, a čiji je Google+ samo jedan dio i meni se taj G+ više sviđa od facebooka npr. Neki dan sam pročitao da se G+ približio brojci od 100milijuna korisnika što je respektabilna brojka, dakle i konkurencija ih stišće.

Što se širenja tiće, facebook je jako prošien u USA i u Europi ali mislim da nemaju šanse nekog velikog ulaska na azijsko tržište i rusiju. Rusija ima svoju vrlo popularnu društvenu mrežu, u Aziji najjaći je Trencend sa svojim QQ-Zone koji su iznimno popularni u Kini, tu je i RenRenWen i slični ..

I za kraj priće tu su kontraverzni ACTA,SOPA i PIPA koji bi mogli promjeniti internet na dosad nepojmljiv način i onemogučiti radnje koje večinom korisnike facebooka i dovode na facebook (dijeljenje videa npr), to bi bio veliki udarac na internet kompanije.

Uglavnom zbog svega nabrojenog Facebook vidim kao neku eventualnu priliku za brzu zaradu ukoliko ga se može dobiti po cijenama što bližim početnim , pa onda prodati nakon rasta 10-15% no na dugi rok nemam neko dobro mišljenje o istom.

...

Best buy.

– odavno nisam drukala po pitanju dionica.
– moje NE u EU je neslavno propalo, ali sada ću zaraditi puno više love na dionicama.
– dobro je počelo, u ovom tjednu mi je portfelj u plusu +1.09% .

– CROS nemam pojma što će na koncu od toga biti, ali važno je učestvovati u ovoj igrici, na samoj temi se previše piše tako da je tu suvišan bilo koji moj komentar za ili protiv, uostalom jedino je važno zaraditi.
– CRLL ta dionica je vezana uz sudbinu dionice CROS, tko želi pročitati više o tome druku neka ode na temu CRLL.
– KODT, evo doživjeli smo i to da i ova dionica u jednom danu bude najtrgovanija, više o tome druku imate na temi KODT.
– ADPL, i ovo ide lijepo gore, dok god gospon xy to druka i diže na burzi ja zadovoljna i nemam zbilja ništa za pridodati.
– BRIN i ostale gluposti, tu mi je glavni i odgovorni za drukanje gospon Lopina, a ja sam zadužena za spuštanje cijene tih bisera.

– eto ništa novoga u svezi drukanja osim što će mi ovi na vlasti uvaliti 12% poreza na dividendu.
– a ja od toga živim.
– što je previše je previše !!!!!!!!

– I love this game.
Pozdrav !

– eto ništa novoga u svezi drukanja osim što će mi ovi na vlasti uvaliti 12% poreza na dividendu.
– a ja od toga živim.
– što je previše je previše !!!!!!!!

– I love this game.
Pozdrav !

Nista sada ces se morati zaposliti negdje. Bit ce ti manje dosadno.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Ivana – nadji si posao osim drukanja ili sl. Uloži u stvari koje znaš i koje te vesele. Daj si malo truda. Nemoj misliti da ces zaraditi puno ako ne donosiš nove vrijednosti – stavljaš svjež kapital u cijelu konstrukciju. Recimo Buffet – svi zaboravljaju da on masivne količine novca donosi iz poslova koje doslovno posjeduje(Sees, Geico) – nije da mu se cijena dionica samo inflatirala – njegov rast jako je promoviran i konstantnim upumpavanjem svježe likvidnosti. Nemoj misliti da kupiš dionice i to je to. Rasti će i super. Neće/moraš stavljati svježu zaradu u njih – zato moraš raditi.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

RR Donnelley – RRD. U poslu su komunikacije kupaca prema bazama. Print, logistika, elektornički sec fillingsi.

Ok. Vidim da je income stabilan, opex stabilan, FCF ok. Cijena je danas niža duplo od one prije 1 godinu kada uz iste fundamente firma je investitorima vrijedila duplo. Dividenda je dosta visoka. Jako se vežu uz svoju indsutrijsku bazu kao kupcima, ako vjerujete u rast USA ekonomije(ja da jer mi je i 2 posto rasta GDP-a u ovim uvjetima dobar siguran rast)onda bi budući income iz operacija ove firme mogao i trebao rasti. Mislim da ih je tržište undershootalo. Mislim i da im vrijeme i prostor niskih kamatnih stopa jako pogoduje.

Po meni glavna prednost je da FB ima za sve korisnike podatke tipa: lokacija, godine, obrazovanje, zaposlenje, spol i slicno. Prema tome oni su u mogucnosti da ti reklamiraju tocno stvari za koji si ti zainteresiran ili bi trebao biti zainteresiran.

ma ajde paranoični ste, najveća prednost je FB je to što možeš flertovati dok ti jagodice na kažiprstima ne otpadnu.

ma ajde paranoični ste, najveća prednost je FB je to što možeš flertovati dok ti jagodice na kažiprstima ne otpadnu.
[/quote]

Jos jedan minus za FB.

FB posjecuju ljudi koji ne mogu naci partnera. Takvi su obicno slabije kupovne moci.

New Report

Close