lopina @ od njih se moze bar nesto korisno procitat za razliku od tvojeg pilanja sa onim nelikvidusama..
[yawn]
Caterpillar izvješće u stilu Apple-a, dečki pustite te financisjke alkemičare i uhvatite se poštenih kompanija. Industrija rocks!
Dividenda 12% na iznose veće od 30.000 kn.
Da li će se porez plačati odma za sve pa u poreskoj prijavi tražit povrat?
odvalit ću od smijeha! odakle tebi 30.000 kuna godišnje dividende od tvojih nelikviduša i stečajuša??? [lol]
Dali netko ima Facebook fin stat za prošle godine? Goldman je davao klijentima pa tko zna… ??
Fed istina ne dijeli mišljenje samom, ali ga nije dijelio niti 2007/2008 kada sam u svojoj 23. godini povukao apsolutno svaki novac uložen u vrijednosne papire dok je FED rekao i promovirao ideju blagog pada ekonomije i ne pretjeranog pada housing sektora. FED gledam kao inertnu instituciju koja gasi vatru. 1 korak iza – kao i rejting kuće.
"Given the fundamental factors in place that should support the demand for housing, we believe the effect of the troubles in the subprime sector on the broader housing market will likely be limited” – Ben Bernanke, 17/05/2007.
Pazi, ovo nije misljenje Bernanke-a nego FED-a.
Svaka cast. Medutim Ivana je jos mladja od tebe i takodjer je sve pogodila. [smiley]
Komentirat cu Hrvatske dionice kada izbace izvjestaje. Sada nema smisla negadjati kako se ko snasao u krizi.
Dali netko ima Facebook fin stat za prošle godine? Goldman je davao klijentima pa tko zna… ??
Kad ocekujete da ce IPO izaci? Navodno bi za par mjeseci ali se moze i oduljiti. Ja bih to "ubo". Sta ocekujete od IPO-a?
P.S. Mislim da nema topic o facebooku, a vjerujem da ce biti zainteresiranih
Fed istina ne dijeli mišljenje samom, ali ga nije dijelio niti 2007/2008 kada sam u svojoj 23. godini povukao apsolutno svaki novac uložen u vrijednosne papire dok je FED rekao i promovirao ideju blagog pada ekonomije i ne pretjeranog pada housing sektora. FED gledam kao inertnu instituciju koja gasi vatru. 1 korak iza – kao i rejting kuće.
"Given the fundamental factors in place that should support the demand for housing, we believe the effect of the troubles in the subprime sector on the broader housing market will likely be limited” – Ben Bernanke, 17/05/2007.
Pazi, ovo nije misljenje Bernanke-a nego FED-a.
Svaka cast. Medutim Ivana je jos mladja od tebe i takodjer je sve pogodila. [smiley]
[/quote]
Ivana je mladja i zgodnija. U biti cijelo vrijeme tražimo best buy ali to je – ta ta – IVANA7! Najbolja prilika ovog foruma:) (dionice sold separately).
uskoro DIOKI!
Hm. Facebook.
Javljaju se neke informacija da je revenue u 2011 oko 3 milijarde a net income oko milijrdu bucksa.
Ako se najavljuju IPO u rangu od 50 do 100milijardi USD onda je PE oko 50 do 100 – što je suludo.
Nemamo druge metrics, nemogu reci. Potencijal širenja posla je velik tj broj korisnika ima mjesto rasta s obzirom na rast svjetske populacije. Opet, rast populacije i masovnost medija mogu dovesti do smanjenja marži FCB-a ako cijena interneta po glavi na globalnoj razini pada. OK FCB daje odlično statističku mega uber bazu za marketing i sl. Ali 50 do 100 milijardi? Neznam baš/tj ja ga sigurno nebi uzeo na toj cijeni.
Da bi po toj cijeni prvi dan mogao rasti masovno – bi.
Vjerujem da pošto FCB radi marketing bez dobre baze firmi koje se kontraktiraju u krizama i on pada u svojim prodajama. Opet ako manje ljudi radi više su doma i idu na net. Premda Facebook sebe vidi kao reklamni stroj većina korisnika ga ne vidi tako.
Nažalost jedino se može ovako PE špekulirati kad nemamo druge pokazatelje.
Je li rijeseno koliki ce biti porez na dividendu i od kada ce se primjenjivati ?