Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Apple izvješće pomaknulo EURUSD za 10 pipsa, DAX za 0,8%, Nasdaq za 1,2%.
k.r.v.a.v.o.

Capital One(COF) čini mi se kao dosta pametno ulaganje sada, svidja mi se.

Imali su ogroman miss 0,88 vs 1.56 expected. Nisam vidio sto je tome razlog.

Zbog cega te ovo privlaci ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Apple izvješće pomaknulo EURUSD za 10 pipsa, DAX za 0,8%, Nasdaq za 1,2%.
k.r.v.a.v.o.

Jos da prodaju stedne zarulje gdje bi im kraj bio.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ajd pomozite mi da zaradim na nekom građevinaru, a nagradno pitanje je tko od preostalih građevinara nema nikakva potraživanja prema Ingri? Pa ćemo ga kupit kad panika završi.

Mislim da ti želiš izać iz Viadukt, pa se koristiš tehnikom prikrivenog druka. Imao, nemao i tako ćeš se vrzmat iskljucivo oko ovog građevinca Mr. 10% [thumbsup]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ajd pomozite mi da zaradim na nekom građevinaru, a nagradno pitanje je tko od preostalih građevinara nema nikakva potraživanja prema Ingri? Pa ćemo ga kupit kad panika završi.

Mislim da ti želiš izać iz Viadukt, pa se koristiš tehnikom prikrivenog druka. Imao, nemao i tako ćeš se vrzmat iskljucivo oko ovog građevinca Mr. 10% [thumbsup]
[/quote]
Sljedeći trejd želim jednu nulu više.

[/quote]
Sljedeći trejd želim jednu nulu više.
[/quote]
Hmm, to znaci crobex bar na 2000, ajde neka ti bude

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

George Soros: Svijet ide prema razdoblju Zla!

http://www.politikaplus.com/novost/50045/george-soros-svijet-ide-prema-razdoblju-zla

iliti najbolje je ne kupiti, neimati

Capital One(COF) čini mi se kao dosta pametno ulaganje sada, svidja mi se.

Imali su ogroman miss 0,88 vs 1.56 expected. Nisam vidio sto je tome razlog.

Zbog cega te ovo privlaci ?
[/quote]

vidim da ih ubijaju niske kamatne stope. Nisam niti gledao 2011 fin stat niti to radim(ubije mi percepciju). Uzimam tri zadnje godine ili 5(kako nadjem) i gledam neke meni bitne pokazatelje. Vjerujem da kada se stope vrate u normalniju sredinu imaju dobru mogučnost rasta. Ponavljam uvijek radim porjekciju na 5 godina.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Deanfoods(DF) – gledam njihovu poziciju u industriji, Imaju dosta brandova koji su organis tj skuplji na policama. Jasno u vrijeme krize i veće nezaposlenosti u USA – organski prehrambeni proizvodi trebali bi biti dosta nepristupačni uobičajenoj kupovnoj bazi. Ipak, ako se očekuje stabilizacija ekonomije i povratak stabilnom rastu, onda je to i prilika za rast baze kupaca ovih proizvoda. Veliki dio prodaje Deanfoods-a čini svježe mlijeko. Profitna margina je jako smanjena zbog velike količine ponude i male potražnje + velike količine malih proizvođaća koji na lokalnoj razini prodaju mlijeko ispod cijene zarade(da bi koliko toliko održali sebe na životu). Ipak vidim da na q3 DF ima gubitak ali vidim i goodwill impairment koji ćini veći dio troška iz operacija. Dakle nije fixan i nije vjerovatno da će se pojaviti u 2012. Po tome i sada DF je jeftin jer nema profita zbog te stavke. Ako to uzmemo u kombinaciji sa mogučim jačim rastom USa ekonomije u 2012 i 2013 ovo bi mi bio dobar buy.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Deanfoods(DF) – gledam njihovu poziciju u industriji, Imaju dosta brandova koji su organis tj skuplji na policama. Jasno u vrijeme krize i veće nezaposlenosti u USA – organski prehrambeni proizvodi trebali bi biti dosta nepristupačni uobičajenoj kupovnoj bazi. Ipak, ako se očekuje stabilizacija ekonomije i povratak stabilnom rastu, onda je to i prilika za rast baze kupaca ovih proizvoda. Veliki dio prodaje Deanfoods-a čini svježe mlijeko. Profitna margina je jako smanjena zbog velike količine ponude i male potražnje + velike količine malih proizvođaća koji na lokalnoj razini prodaju mlijeko ispod cijene zarade(da bi koliko toliko održali sebe na životu). Ipak vidim da na q3 DF ima gubitak ali vidim i goodwill impairment koji ćini veći dio troška iz operacija. Dakle nije fixan i nije vjerovatno da će se pojaviti u 2012. Po tome i sada DF je jeftin jer nema profita zbog te stavke. Ako to uzmemo u kombinaciji sa mogučim jačim rastom USa ekonomije u 2012 i 2013 ovo bi mi bio dobar buy.

Imas Smart Balance (SMBL) koji ti je cisti play na organsku hranu.

Zbog cega ti ocekujes jaci rast US ekonomije ? FED je jucer rekao da ce interest rates ostati low barem do 2014, sto ce reci da oni ne dijele tvoje misljenje.

JCPenny je objavio jucer potpuni rebranding i drasticno smanjenje cijena. To isto govori da ni oni nisu osobito optimisticni kada je potrosnja u pitanju.

Vecina clanica EU ce u prvoj polovici godine biti u recesiji ili blizu recesije. To ce napraviti znacajan pritisak na sve pa i na US ekonomiju.

Imas Smart Balance (SMBL) koji ti je cisti play na organsku hranu.

Zbog cega ti ocekujes jaci rast US ekonomije ? FED je jucer rekao da ce interest rates ostati low barem do 2014, sto ce reci da oni ne dijele tvoje misljenje.

JCPenny je objavio jucer potpuni rebranding i drasticno smanjenje cijena. To isto govori da ni oni nisu osobito optimisticni kada je potrosnja u pitanju.

Vecina clanica EU ce u prvoj polovici godine biti u recesiji ili blizu recesije. To ce napraviti znacajan pritisak na sve pa i na US ekonomiju.
[/quote]

Fed istina ne dijeli mišljenje samom, ali ga nije dijelio niti 2007/2008 kada sam u svojoj 23. godini povukao apsolutno svaki novac uložen u vrijednosne papire dok je FED rekao i promovirao ideju blagog pada ekonomije i ne pretjeranog pada housing sektora. FED gledam kao inertnu instituciju koja gasi vatru. 1 korak iza – kao i rejting kuće.

Rast USA( i svjetske ekonomije) temeljim na naravi ciklusa. Zdravo seljački, ništa ne pada vječno niti ne raste a ide u suprotnom smjeru otp onoliko koliko je prije išlo u suprotnom smjeru od toga. Masa primjera; Japan rast pa stagnacija pad, USA rast sada stagnacija od 2000 godine(DOW gledam), Kina ultra rast -sada počinju priče o padu. Ciklus se mora izmijeniti i jeftini asseti postati skupi da bi se sve opet zarotiralo.

I sam kažeš – prve polovice 2012 u recesiji. To je 6 mjeseci. Što ako slijedećih 3 godine ne bude u recesiji nego zdravom rastu od 2-3 posto? Postoji šansa i da ne raste EU ali uz dosta veliki izvoz kakav je koju su šanse za to? Ugl, zdravo seljački – sve se mijenja i rotira a pošto USA i Eu sada nisu u rastućem dijelu rotacije – volim vidjeti i sada kupovati jer su šanse puno veće da narednih par godina imamo rasta a ne ponovni pad.

Gledam uvijek na 5 godina , ne na sezonu ili dvije. Što više pogađam poziciju(1 sezonu) nemogu reci momentum(rast za 5 godina).
PS.

Kina i USA su jako povezane u nezahvalnoj ljubavi. Mali spark će napraviti promjenu snaga u odnosu. Kina ima jake suficite ali do kada? Slično je bilo i sa Japanom(targetiranje industrija, velika štedna baza, upravljana(dijelom) ekonomija).

Twikser,domaks 1984.,James odvalačite nas u tuđinu,a ovo je tema za našu hrvatsku baruštinu.

Dividenda 12% na iznose veće od 30.000 kn.
Da li će se porez plačati odma za sve pa u poreskoj prijavi tražit povrat?
Porez na imovinu od 01.01.2013.Vjerovatno i porez na dobit od 20 na dobit u poslovanju sa vrijednosnim papirima?Koje dionice prtodavati i kada radi poreskog rasterečenja.Koje možda čuvati radi prodaje
i po lošijoj cijeni od sadašnje radi velikog poreskog opterečenja?
Kako će PDV od 10% za ugostiljstvo i turistički smještaj utjecati na poslovanje tih poduzeća?
Kako će smanjenje kamata za turističke firme /priča se da bi kamate trebale biti cca 3%/ kao što je na trulom zapadu utjecati na poslovanje tih firmi?
Da li će to privući strane investitore?
Kako će oporezivanje divdende utjecati na politiku dividendnih dioničarskih društava.
Kako će neoporezivanje reinvestirane dobiti utjecati na BDP?
Da li će radi toga doći strani investitori i pokrenuti gospodarstvo ?
Da li će povečane investicije pokrenuti građevinske firme?
Sve su to daleko životnije i interesantnije teme od APLE i Microsofta i ostalih velikih d.d.sa trulog zapada.
I naravno,optimističnije!

Na ZSE će teći med i mlijeko,jer krize traju sedam godina ,a mi smo već prebrodili više 2/3 najtežeg
puta.

New Report

Close