ono sto je po meni sigurno je da nam rejting pada a da se slazem sa kolegom Twixerom i to je istina za banke danas nemozes dobiti vise od 1BVPS a sto se tice Crosa vjerujem da ce cijena biti u rasponu oko5000kn da su je prodavali prije 4god onda ok ali u danasnje vrijeme bolju paru nosi energetika i hrana ostalo je utopija.Sto se tice rasta BDP za Hrvatsku nisam optimistican a razloga je vise od ogromne nelikvidnosti,od preglomaznog drzavnog aparata,od rusenja kreditnog rejtinga,od reindustralizacije zemlje,znatno losije tursticke sezone u odnosu na 2011 i to zbog Europskog prvenstva u nogometu i do lose krvne slike Italije,slovenije,madjarske a i nekako mi se cini da su i ovi novi krenuli u losem smjeru.Uglavnom ocekujem pad BDP-a izmedju 1.5-1.8pct te deficit na nekih 12-13milijardi kn
Best buy ?
BDI 862 !
Već mjesec dana pada !
Dok god ne poćme rasti BDI neće biti ni oporavka gospodarstva !
Uzalud vam trud svirači .Tu nema prevare !
Prvi znakovi oporavka svjetskog gospodarstva bit će rast BDI-a.
New England Patriotsi u Super Bowl-u!
Brady sam otišo po odlučujući touchdown, slomili su mu prar kralježaka, al lopta mu nije ispala.
Brady sam otišo po odlučujući touchdown, slomili su mu prar kralježaka, al lopta mu nije ispala.
ja sam gledao do +1 za Baltimore i otišao spavat. za mene su ravensi pobjednici 🙂
Taj je ko naš šuki kad dograbi janjeću plećku….cunami, potresi, demosnstracije, udar asteroida…on ju drži…postojan ko draj veter taft.
Zašto Thyssen?
OCF pada, FCF-a nema, najveći dio prihoda iz Njemačke, EU(koji imaju problema na kratki rok) željezo i oprema u građevini i brodogradnji. Željezo će cijena padati zbog svjetskog usporavanja rasta(na kratki rok) što je ok ali pad cijene željeza je zbog pada gradnji u real estateu i brodogradnji. Ok možda znaš nešto što ja ne ali ja nebi Thyssen nikako uzimao.
Ako im je Europa glavno trziste onda to nema puno smisla. Englezi, Poljaci i Ukrajinci su upravo zavrsili velike investicijske projekte za OI i EC tako da kod njih potraznja za ljezom moze samo padati. Spanjolci i Irci su nagradila na narednih 20 godina. Mnoge Europske mjere su pritisnute mjerama stednje i moraj smanjiti investicije u infrastrukturu.
[/quote]
Jaooo, slušam vas fundamentaliste umjesto da zarađujem! +12%.
http://finance.yahoo.com/news/thyssen-talks-outokumpu-merge-stainless-081445067.html
Zašto Thyssen?
OCF pada, FCF-a nema, najveći dio prihoda iz Njemačke, EU(koji imaju problema na kratki rok) željezo i oprema u građevini i brodogradnji. Željezo će cijena padati zbog svjetskog usporavanja rasta(na kratki rok) što je ok ali pad cijene željeza je zbog pada gradnji u real estateu i brodogradnji. Ok možda znaš nešto što ja ne ali ja nebi Thyssen nikako uzimao.
Ako im je Europa glavno trziste onda to nema puno smisla. Englezi, Poljaci i Ukrajinci su upravo zavrsili velike investicijske projekte za OI i EC tako da kod njih potraznja za ljezom moze samo padati. Spanjolci i Irci su nagradila na narednih 20 godina. Mnoge Europske mjere su pritisnute mjerama stednje i moraj smanjiti investicije u infrastrukturu.
[/quote]
Jaooo, slušam vas fundamentaliste umjesto da zarađujem! +12%.
http://finance.yahoo.com/news/thyssen-talks-outokumpu-merge-stainless-081445067.html
[/quote]
Joj! James, pogledaj kaj sam napisao za Cnooc i koji datum, rast je preko 13 posto odonda. E sad ili smo ti i ja čarobnjaci ili su općenito indexi vani debelo rasli glavom bez obzira(ovo drugo je siguran sam). Kada govorim za Thyssen, naravno i on sada raste ali kada ova zelena akcija prođe onda sam siguran da neće sve cijene firmi ovako rasti i nećemo svi biti čarobnjaci nego će se neki drugi pokazatelji vidjeti. Osim toga, na 2,5 tjedna nekaj pogoditi baš je pogađanje, ne volim to. Scope je 5 godina(puno se situacija iznivelira i onda se vidi jesi li ili ne u pravu).
Meni je dva i pol tjedna jedno 10 standardnih devijacija iznad prosječnog roka držanja instrumenta.
Te priče o 5 godina zaboravi. Poanta je da je DAX u međuvremenu narasto samo 5% dok je Thyssen 12%.
Meni je dva i pol tjedna jedno 10 standardnih devijacija iznad prosječnog roka držanja instrumenta.
Te priče o 5 godina zaboravi. Poanta je da je DAX u međuvremenu narasto samo 5% dok je Thyssen 12%.
E jbg James. Tu smo maksimalno drugačiji. Neznam da sam išta držao ispod 6 mjeseci. Ok. Ali onda ti vidi Cnooc. Ista priča.
No, RIM. Sve je jasno, mnogi problemi. Bitno je samo kakva su očekivanja za budućnost, daljni pad i krah ili stagnacija i vraćanje core-u. Po meni ne bi trebali ganjati Apple nego se fokusiratina čisto poslovne korisnike. Apple bez Jobsa islim da će ionako sam posustati sa vremenom a onda će RIM preuzeti dio korisnika. Inače, meni je BB bio dobar tool, nishta specijalno i nishta flashy. Čini mi se da tako i treba ostati. Fokusiran i brz i direktan bez puno mogućih puteva u meniju i jasnoće korištenja bez odvlaćenja pozrnosti. Mislim da ne bi bilo loše nešto novaca ubaciti u RIM dionice na dugi rok. Novi CEO Heins je došao iz Siemensa pa se nadam Njemačkom fokusu za razliku od prijašnjeg Ballsiliea koji je sve veći dio raspoloživog vremena posvećivao sportu a ne vođenju firme u novom smjeru, nemam ništa protivs posrta ali kao sporedne aktivnosti, inače si sportaš a ne CEO.
Po meni ne bi trebali ganjati Apple nego se fokusiratina čisto poslovne korisnike.
RIM’s new CEO wants to focus more on consumers:
Vaš link
Ja bih prije očekivao nešto od Microsofta povodom smartphona i tableta nego od RIMa. RIM izgleda nema ništa spremno niti za ovu godinu. A to je onda sve malo presporo.
Meni se za sada se čini da je to iOS + Android (pogotovo ova godina) i eventualno se ubace Windowsi. Proizvođači uređaja mogu birati android i/ili windowse. Meni je malo teško zamisliti tko će za godinu dana htjeti kopije toga istoga od RIMa, bez aplikacija, koje mogu doći tek iza uređaja.