Kako se zove ova rubrika ?
Best buy ili najbolja prilika za kupnju .
Tko ima ideju koja nosi lovu ? To je pitanje .
Pozorno pratim .
Napišite samo jednom .
KODT ako hrvatska udje u EU. Nitko ih nece moci zaustaviti u osvajnju EU trzista.
Hajdemo se odmaknuti od rasprave za i protiv EU. Ocigledno niko nikoga nece ubjediti da promjeni misljenje.
Kakve se biti posljedice na odredjene sektore i dionice ako Hrvatska udje u EU i kakve ce biti ako ne udje ? Koje tvrtke imaju najvise koristi od ulaska u EU, a za koje je bolje da Hrvatska ne udje u EU.
Ja bih tu studiju uzeo sa rezervom jer ne znam sto je sve ukljuceno u taj 1B. Veliki broj US sveucilista i to onih najvecih su drzavna. Na takvim sveucilistima su jaki sindikati koji su godinama nabildali broj uposlenika (svojih clanova) Iako se skolovanje u US placa, drzava je garant svih kredita + masivno subvencionira obrazovanje kroz ogromne tax kredite. Kada na tih 1B za skolstvo dodas defaultirane kredite koje pokriva proracun i tax credite koji se isplacuju iz proracuna onda je to puno veca investicija.
U Hrvatskoj postoji puno ljudi koji tvrde kako se dobro zivjelo u komunizmu. Kako su Hrvatske tvrke dobro radile i prodavale robu po svijetu. Prije trideset godina Kina, Indija, Indonezija i Korea su bili marginalni izvoznici. Zbog toga su Hrvatska brodogradnja ili tekstilna industrija imale puno vece margine zarade koji su bili dovoljno veliki da pokriju nisku produktivnost. Za 5 ili 10 godina, ili cak skorije, Hrvatski turzam ce imati puno vecu konkurenciju u zemljama koje imaju ogroman a neiskoristen turisticki potencijal. Egipat, Sirija, Lybia, Tunis ce zavrsiti demokratske promjene i postati ozbiljni konkurenti. Stoga je vrlo vjerojatno da ce se vremenom i margine zarada u turizmu topiti, ako se ne nadje nacin da se kompenzira udar dolazece konkurencije. Dodaj na to da su sadasnji konkurenti Italija, Grcka, Spanjolska, Portugal, i da ce kod svih njih pasti cijena rada.
Ogromna je borba za turisticki dollara na Meditaranu, a svake godine bit ce jos zesca.
Brodari su cista igra ponude i potraznje. Imat ce bolje i losije periode. Low-cost operators i bolje diverzificirane kompanije ce grabiti trziste, a neefikasnije ce propadati u donjim fazama ciklusa.
Za gradjevinu je ovo vrlo tesko vrijeme.
AD je definitivno dokazao da je konkurentan na Europskom trzistu. Europa prolazi kroz vrlo tesko razdoblje creditne krize sto se mora odraziti i na njihovo poslovanje. Rusija je dobro trziste.
Koliko ste vidjeli Spanjolaca, Portugalaca ili Grka da dolaze u poznim godinama u Hrvatsku na proputovanja i slicno? Nula. Dolaze samo Njemci, Austrijanci, tu i tamo Francuzi i slicno.
Zagreb je zadnje dvije godine ljeti pun španjolaca, posebno studenata i penzionera.
Oni su nama sporedna tržišta za razliku od srednjoeuropskih.
Mi njima nismo zanimljivi kao ni oni nama jer imam jako sličnu turističku ponudu.
[/quote]
Mislio si reći studentica, je, lijepe su garave:)
[/quote]
Ok, stvarno u zadnje vrijem ljeti ima dosta Spanjolaca. Studenata, gerijatrije nema. Gerijatrije ima od Austrijanaca i Njemaca…
@D
Daj molim te, nase curke su tri puta ljepse [thumbsup]
da si rekao za Brazilke ajde, ali ove… A kamo oni uopce izlaze ljeti u Zg? U Zg ljeti stvarno nemas kamo otici…
[/quote]
Ljepše su naše sigurno. Ali i recimo – ne toliko spremne na razmjenu! :):)
[/quote]
Ako si ikad bio tako na proputovanju ili neki summer school, kongres ili slicno onda si svaki dan spreman na razmjenu i to puuuuno lakse napravis nego inace. Nesto tipa sto svi prakticiraju na moru [wink]
Koliko ste vidjeli Spanjolaca, Portugalaca ili Grka da dolaze u poznim godinama u Hrvatsku na proputovanja i slicno? Nula. Dolaze samo Njemci, Austrijanci, tu i tamo Francuzi i slicno.
Zagreb je zadnje dvije godine ljeti pun španjolaca, posebno studenata i penzionera.
Oni su nama sporedna tržišta za razliku od srednjoeuropskih.
Mi njima nismo zanimljivi kao ni oni nama jer imam jako sličnu turističku ponudu.
[/quote]
Mislio si reći studentica, je, lijepe su garave:)
[/quote]
Ok, stvarno u zadnje vrijem ljeti ima dosta Spanjolaca. Studenata, gerijatrije nema. Gerijatrije ima od Austrijanaca i Njemaca…
@D
Daj molim te, nase curke su tri puta ljepse [thumbsup]
da si rekao za Brazilke ajde, ali ove… A kamo oni uopce izlaze ljeti u Zg? U Zg ljeti stvarno nemas kamo otici…
[/quote]
Ljepše su naše sigurno. Ali i recimo – ne toliko spremne na razmjenu! :):)
[/quote]
Ako si ikad bio tako na proputovanju ili neki summer school, kongres ili slicno onda si svaki dan spreman na razmjenu i to puuuuno lakse napravis nego inace. Nesto tipa sto svi prakticiraju na moru [wink]
[/quote]
Jep. Koreanke su zakon. Japanke me se boje. U New Englandu sreo od svih jednu Bosanku. Ta me se klonila u širokom krugu. Irkinje su odlične, volim freckles.
@Twixer – mislim da imamo jak renewable energy potencijal. Što se tiće i vjetroelektrana i solarnih. Insolacija na otocima je odlična ali i oportunitetni trošak otoka za turizam i/ili uzgoj vina visoke gradacije.
Vjerujem da će EU tu nas dosta favorizirati, uklapanje u mrežu mislim da je zeznutije, neznam koliko je naš grid dobar.
Jedna dobra bilateralna suradnja sa Kinezima i obostrani long term ugovor mislim da bi riješio dosta problema.
@Twixer – mislim da imamo jak renewable energy potencijal. Što se tiće i vjetroelektrana i solarnih. Insolacija na otocima je odlična ali i oportunitetni trošak otoka za turizam i/ili uzgoj vina visoke gradacije.
Vjerujem da će EU tu nas dosta favorizirati, uklapanje u mrežu mislim da je zeznutije, neznam koliko je naš grid dobar.
Jedna dobra bilateralna suradnja sa Kinezima i obostrani long term ugovor mislim da bi riješio dosta problema.
Ako se AD i dalje nastavi dokazivati i sklapati i obavljati dobre poslove, postoji manja mogućnost da će jedna auto kompanija dovesti tvornicu u Hrvatsku jer time bi jako rezala dostavne troškove a i imala laši dostup cijelom Balkanu. Hrvatska vlast morala bi tu malo ustupiti i dati povoljnije uvjete. Slovačka nam je primjer.
Mislim da jako puno njih ima dobru insolaciju i puno vjetra. A ono sto puno ljudi moze proizvesti je obicno jako jeftino. Koliko ja znam i solar i vjetar se jos uvijek subvencioniraju.
Isto se odnosi na vina. I mnogi drugi imaju iste, a neki i bolje uvjete. Grgic je jedan od najpoznatijih proizvodjaca vina u US (on je sa Peljesca), a ima jos velikih hrvatskih vinara u Napa Valley. Oni imaju novac, ime, uhodanu tehnologiju, distribuciju, marketing. Ako su uvjeti dobri za uzgoj investirati ce.
A kamo oni uopce izlaze ljeti u Zg? U Zg ljeti stvarno nemas kamo otici…
Zagreb je čudo zadnja dva ljeta, tijekom ljeta manje više svaki dan ima nekakav program po ulicama.
Ljeto na Strossu, Cest is d best, InMusic i još najmanje 2-3 svjetske koncerta redovito.
http://offtrackplanet.com/featured/otps-top-10-backpacking-destinations-for-2012/
Nećemo rasprodavati najvredniju državnu imovinu – kaže Milanović
A ja onako – a što nije onda najvrednija državna imovina [rolleyes]
Pošto je ovo BEST BUY, staviti ću svoje pretendente sa DOW 30.
ALCOA; AMERICAN EXPRESS; BOFA; CISCO; GE; HEWLETT; MSFT; TRAVELLERS COMPANIES;VERIZON
Za 6 mjeseci usporedba sa DOW-om, scope je na 5 godina.