Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidite li vi kolega strateg s kim ja svakodnevno raspravljam [wink]

U prilogu na stranici broj 9 je slika koja govori sto Grci misle o nacionalnoj ekonomiji a time i o izabranim vodjama. Inace kolega James ne poznaje ne-ekonomske termine, to je pokazao kad smo govorili o slobodi covjeka. Dakle, vlast moze biti legalna ali ne i legitimna.

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

Bolje i ovo nego kladionica.

Napredujes.

Samo si zaboravila da ti na ovom forumu nisi osobito popularna pa se moze desiti da vise ljudi motiviras protiv svoje opcije.

Ali dobro, treba nekako potrositi vrijeme.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Zagrebački lokalni radio ‘Radio Sljeme’ objavio je u subotu u dnevnim vijestima rezultate ankete o ulasku Hrvatske u EU provedene među svojim slušateljima,

prema kojima se više od 93 posto ispitanika izjasnilo protiv ulaska Hrvatske u Uniju.

Točnije, od 1379 ispitanika, čak se njih 1285 ili 93,2% izjasnilo protiv.

ogromna većinaje protiv EU, ali bojim se da će manjina koja kontorilira izbore lažirati rezultate i da ćemo na kraju mutnim radnjama ući u tu zlohudu EU-roslaviju!
[/quote]
[/quote]

Kada izlaze rezultati poslovanja za 4Q na ZSE ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Jos jedan doprinos oko integracija u EU. Institut za medjunarodne odnose je izdao knjigu. Dakako, knjiga je ZA ulazak. Attachirat cu je na forum.

karakteristika demokracije je da vecina odlucuje. a kakva je ta vecina kod nas? bojim se ne bas skolovana i inteligenta

O ovome bi se doktorske disertacije dale napisati.

Kolega Dunlop, u nacelu imate dobre argumente ZA ulazak u EU, netko bi rekao vrlo oprimisticne, ali suzdrazat cu se od takvog komentara. Nadalje, kakve veze ima sto su ljudi neobrazovani i neinteligentni (potonje po vasoj procjeni)? Svi su jednaki i svi imaju jednako pravo glasa. Dakle, svi jednako imaju pravo odlucivati.

Da se vratim na ono prvo o cemu bi se doktorati mogli pisati. Nije istina da u demokracijama odlucuje vecina. Vecina odlucuje i moze odlucivati u nekim segmentima, ali u velikom broju pitanja odlucuje manjina.

Pozdrav

Recimo, interesirale bi me i firme proizvođaći električne energije putem solarnih panela. Cijena panela drastično pada zbog targetrianja Kineza na tu industriju a Sunca ima u konstanti. Veliki dio država zbog Kyoto protokola sa jedne ili reigonalnijih incentiva sa druge strane, potiću velike projekte.

Ako netko zna takve firme koje proizvode energiju/ne panele i imaju vrijednost prodaje oko 100 mil kn u nekoj valuti – neka napišu da izanaliziramo.
(može i na private)
Tnx

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Recimo, interesirale bi me i firme proizvođaći električne energije putem solarnih panela. Cijena panela drastično pada zbog targetrianja Kineza na tu industriju a Sunca ima u konstanti. Veliki dio država zbog Kyoto protokola sa jedne ili reigonalnijih incentiva sa druge strane, potiću velike projekte.

Ako netko zna takve firme koje proizvode energiju/ne panele i imaju vrijednost prodaje oko 100 mil kn u nekoj valuti – neka napišu da izanaliziramo.
(može i na private)
Tnx

kineski solarci ,usa takodjer….ruju po dnu dna…usa FSLR,WFR,….kinezi ..SOL,GTAT,JKS,LDK,STP,TSL …vrijedi razmotrit malo…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

First solar baš gledam. NIje mi jedino jasno jesu li proizvođaći električne energije ili i panela? Htio bih samo prve jer drugi neznam kako će opstati naspram Istočne konkurencije. Znaš možda dali je core biznis oboje ili odvojeno? Vidim na ABOUT da su proizvođaći panela a to neću nikako. Htio bih ako ima, proizvođaća elektrike samo kroz insolaciju i samo da je to core.

Ali tnx proroštati ću nabrzinu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nadalje, ova argumentacija logicki ne stoji.

stoji stoji. jer oni znaju tako podilaziti "glupima" da ih ovi izaberu.
po tome bi ispalo da glupi biraju glupe a pametni pametne.
mi o tim ljudima na vlasti ne znamo puno osim nekog dojma i rezultata koji imaju. znaju puno vise oni koji se pored njih krecu i koji su ih postavili na ta mjesta u strankama kako su se uspinjali od obicnog clana do vrha.

nije bas tako jednostavno da su ovi izabrali ljude koje ce ih zastupati po onome sta su vidjeli da politicari zastupaju. to bi bilo mozda u idealno situaciji. u realnoj nit ko zna bas previse programe koje politicari nude niti se tih programa bas previse drze pa ih opet nema smisla ni proucavati.

First solar baš gledam. NIje mi jedino jasno jesu li proizvođaći električne energije ili i panela? Htio bih samo prve jer drugi neznam kako će opstati naspram Istočne konkurencije. Znaš možda dali je core biznis oboje ili odvojeno? Vidim na ABOUT da su proizvođaći panela a to neću nikako. Htio bih ako ima, proizvođaća elektrike samo kroz insolaciju i samo da je to core.

Ali tnx proroštati ću nabrzinu.

AES pogledaj malo i ovdje imas sve http://www.tickerspy.com/index/Solar-Stocks

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@Inverter – sad cu bas malo pogledati. Tnx!

New Report

Close