NE u EU.
– da je Hrvatska kojim čudom meni prodavala firme za jednu kunu i žito za 50% nižoj cijeni od svjetske danas moj portfelj sigurno ne bi bio par milijunčića nego par stotina milijardica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ako Hrvatska ne udje u EU tvoj portfelj ce vrijediti jako malo. Toda ce ga vjerojatno kupiti za kunu na kraju price, a ti ces zavrsiti na kasi u Konzumu. [smiley]
Zezam se. Ljude ne treba zavaravati da ce im EU rijesiti problem opadajuceg zivotnog standarda. EU im daje samo vise sanse da oni to sami naprave. Medutim ako narod ne zeli promjene onda nema te sile koja ga moze spasiti od propasti.
kaj nisi ti jučer se nešto bunio ….a sad kad gubiš u raspravi nismo više tako fini kao što smo se trudili biti jučer?
i da napisati ću i to jer je istina……..da su nas pustili 2000.te godine bio bih za eu, ali sada nema šanse……
sada ući je kao doći na svadbu u 6 ujutro……svi pijani, bend prestao svirati, mladenci otišli, torta pojedena, pokloni podijeljeni………sad samo treba paltiti račun…….e pa neka plate oni koji su jeli i pili……
Voksi – sada ulaziti u EU je jeftino kupovati na popustu. I vidim da opet ne radiš razliku Eu i Eurozona.
Mislim da gubim vrijeme sa tobom. Sorrry.
o rasprodaji se priča još od 2007. godine………jesu li ti rekli kad će kraj?
ti si se sigurno nakrcao grčkih obveznica na rasprodaji……. [thumbsup]
o rasprodaji se priča još od 2007. godine………jesu li ti rekli kad će kraj?
ti si se sigurno nakrcao grčkih obveznica na rasprodaji……. [thumbsup]
Volksi opet te emocije svladavaju, moraš biti racionalan.
Od početka krize Zapadnog svijeta i njegove ekonomije, pada net fertility-a, rasta cijene nafte(prelazak preko peak oila), itd…
Ekonomski pritisak najjači je katalizator daljnjeg razvoja postojeće strukture.
Strain od krize rasteže konstrukciju(zagrijava) ali na promjeni ekonomskog ciklusa i hladi.
Gledaj ako mislimo razvijati diskurs, onda te molim da se držiš činjenica i solidnih podataka, izjava, upita!
Pitanje: jesi li se nakrcao grčkih obveznica na raspordaji mi ulazi u sve osim okvire gore navedenog:)
Hvala svima na raspravi i ako netko ima prijedlog/pitanje/kritiku da mi to radi na PM ili temu Makroekonomski…
Hvala svima na doprinosu!
D.
grčko-hrvatska dilema……….
Prior to the euro, the imbalances would be handled by currency exchange rates. The value of the drachma would go down relative to the value of the deutschmark. Things would balance over time. Now, all of the eurozone countries are effectively on a gold standard, with the euro standing in for gold this time. Britain, the US, and Japan print their own currencies. Their currencies can rise or fall over long periods of time, based on national accounts and the desires of foreigners to buy goods or invest in their countries.
Greece and the other peripheral countries face a difficult choice. Do we stay in the euro and pay as much as we can, and watch our economy drop; pay nothing and watch our economy drop (as we get shut out of the bond market); or leave the euro and go back to our own currency and watch our economy drop?
http://www.businessinsider.com/mauldin-is-this-the-end-of-europe-2012-1#ixzz1jWToMPLD
Evo bacio sam pogled na natjecanje Najbolji Portfelj na portalu moje dionice. Iako se radi o relativno malom uzorku investitora to nam ipak moze dati uvid koje dionice mali investitori posjeduju. Kako stvari stoje najpopularnije dionice su
1. ADPL……….. 47,62%
2. KORF………..47,62%
3. PTKM………. 34,92%
4. HT…………..33,33%
5. DDJH………..30,15%
6. ADRS………..30,25%
7. ATPL………..26,98%
8. ERNT………..25,39%
9. BLJE…………20,63%
10. VIRO………. 17,46%
Izgleda da je XY napravio dobar posao promovirajuci svoja ulaganja jer su njegove investicije medu najpopularnijima.
Izgleda da je XY napravio dobar posao promovirajuci svoja ulaganja jer su njegove investicije medu najpopularnijima.
U tišini i cvrčak se čuje…
Ti ljudi rade porezni prekrsaj jer bi morali prijaviti strane prihode u zemlji u kojoj zive. Medutim to je jako tesko dokazati jer njima mirovina ne sjeda na racun u Hrvatskoj (u tom slucaju bi im Kanada uzela 15% pri isplati) nego u Kanadi i US. Nema teorije da ti JP Morgan ili Bank of Montreal daju podatke o racunima svojih klijenata (Moras treziti zahtijev od suda).
Inace ovo ti je prvi kvalitetan argument.
Hrvatska ima puno veca socijalna davanja nego vecina EU zemalja a s druge strane puno vise oporezuje rad nego vecina EU zemalja. Dakle postoji opasnost da se socijalni slucajevi presele iz EU u Hrvatsku, a oni sa visokim primanjima iz Hrvatske u EU.
Ovdje vec imamo trend da se neproduktivno stanovnistvo, umirovljenici, sele iz US i Kanade u Hrvatsku. S druge strane najproduktivnije stanovnistvo, mladi i obrazovani, se sele iz Hrvatske u US i Kanadu.
Medutim EU sa tim nema puno veze. Trend ce se nastaviti sa ili bez EU. Trend ce se preokrenuti, ako smanjis socijalna davanja i smanjis poreze ne rad.
Natrag na dionice.
Proucavam The Walt Disney Company (DIS)
Ima li netko misljenje o toj dionici ?
[/quote]
– i svi zaposleni, malo se radi i dobro se živi.
[/quote]
Vječna parola Grčke.
– i svi zaposleni, malo se radi i dobro se živi.
[/quote]
Vječna parola Grčke.
[/quote]
Taj dobar zivot bi se trebao odraziti na burzu. Sto se ceka ?