Da je Hrvatska kojim cudom usla prije 15 godina u EU. Koliki bi danas bio Agrokor ?
NE u EU.
– da je Hrvatska kojim čudom meni prodavala firme za jednu kunu i žito za 50% nižoj cijeni od svjetske danas moj portfelj sigurno ne bi bio par milijunčića nego par stotina milijardica.
– I love this game.
Pozdrav !
NE u EU.
– da je Hrvatska kojim čudom meni prodavala firme za jednu kunu i žito za 50% nižoj cijeni od svjetske danas moj portfelj sigurno ne bi bio par milijunčića nego par stotina milijardica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ovo bi te baš trebalo nagnati u širu ekonomsku integraciju(ako ti se gadi).
Kažeš da nije sve u novcu i da se prodajemo a sa druge strane te boli mali porez na dividendu.
Informiraj se.
Potrebno je da nam kreditni rejting neide dolje.
NE u EU.
– teško mi je sve ovo gledati jer sve totalno krivo rade.
– preživjeti ću ja to što će me opljačkati na toj dividendi.
– jeste li znali da sve strane banke, HT, MOL… neće uplatiti u RH ni kune po pitanju tog poreza.
– oni će platiti porez u svojoj zemlji, jer smo mi potpisali zakon o zabrani dvostrukog oporezivanja.
– tako da će se na ime tog poreza u RH skupiti cca 200 milujuna kuna.
– ali taj porez će dodatno uništiti burzu.
– u RH se više neće otvoriti niti jedno radno mjesto u proizvodnji.
– jeste li znali da ista tvornica s istim brojem zaposlenih i istim troškovima u Srbiji nosi vlasnicima 35.6% neto dobiti, a u RH 9.8%.
– to vam je razlika od 25.8% godišnje,
– ili za manje od 4g. u toj razlici dobiti u Srbiji dobivate povrat cijele investicije.
– kada bih u računicu stavila Indiju ili Kinu rezultati za RH bi bili još poražavajući.
– a kreditni rejting vam neće ići dolje ako penzićima smanjimo mirovine 20%, državnim službama smanjimo plaće 10% i 50% ih pošaljemo na ulicu ili u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
Spustit će nam kreditni rejting svakako.To nema veze s nićim doli
do pohlepe bankarskog lobija koji je usko povezan s svim agencijama
i rade to kordinirano.A banke su krivci za sve.I sad traže i to se već radilo
u prvoj fazi krize i sad opet glupe vlade pumpaju novac od ljudi koji plačaju porez
tim istim bankama koje su i dovele do ovoga sranja.Ja bih pustio da sve propadnu.
Island je to napravio,ako ste primjetili slabo se spominje u zadnje vrijeme.
Pohlepa je glavni generator ove krize i to je jedina istina.
Kažeš da nije sve u novcu i da se prodajemo a sa druge strane te boli mali porez na dividendu.
Informiraj se.
Potrebno je da nam kreditni rejting neide dolje.
NE u EU.
– teško mi je sve ovo gledati jer sve totalno krivo rade.
– preživjeti ću ja to što će me opljačkati na toj dividendi.
– jeste li znali da sve strane banke, HT, MOL… neće uplatiti u RH ni kune po pitanju tog poreza.
– oni će platiti porez u svojoj zemlji, jer smo mi potpisali zakon o zabrani dvostrukog oporezivanja.
– tako da će se na ime tog poreza u RH skupiti cca 200 milujuna kuna.
– ali taj porez će dodatno uništiti burzu.
– u RH se više neće otvoriti niti jedno radno mjesto u proizvodnji.
– jeste li znali da ista tvornica s istim brojem zaposlenih i istim troškovima u Srbiji nosi vlasnicima 35.6% neto dobiti, a u RH 9.8%.
– to vam je razlika od 25.8% godišnje,
– ili za manje od 4g. u toj razlici dobiti u Srbiji dobivate povrat cijele investicije.
– kada bih u računicu stavila Indiju ili Kinu rezultati za RH bi bili još poražavajući.
– a kreditni rejting vam neće ići dolje ako penzićima smanjimo mirovine 20%, državnim službama smanjimo plaće 10% i 50% ih pošaljemo na ulicu ili u EU.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Primjer Srbije ti je loš. Nominalno to tako i izgleda ali realno ne. Valuta im jako oscilira i taj plus u lošem ciklusu može biti u biti minus na zaradi. Političko okruženje u Srbiji i bitka sa Kosovom ti je problem koji meni nikada nebi dozvolio da ulažem tamo. Problem neposrednog rata.
Također ima velikog partnera u Rusiji i Turskoj. Vidi Southstream.
A pusti jadne starije ljude. Nemoj njih, moraš biti socijalno osjetljiva ali i mudra.
Državnu službu treba smanjiti ali pa to i je cilj EU a ne povećanje državne službe?
Ako ostanemo van Eu više sličimo Grčkoj, a pošto je Grčka i Eu naucila svoju lekciju sa njima nadam se jačoj kontroli i ciljevima unutar Eu – sustav malusa/bonusa.
Ja se nadam EU da prebacimo i imamo nekoga iznad naših kvazi stručnjaka – nekoga iznad i kontrolu i nove sustave vrijednosti.
Financijski krah se bliži! Nemamo izbora? Pa pogledajmo Island
Možda je malo osebujan lik ali ima tu puno istine.
Ako ostanemo van Eu više sličimo Grčkoj, a pošto je Grčka i Eu naucila svoju lekciju sa njima nadam se jačoj kontroli i ciljevima unutar Eu – sustav malusa/bonusa.
Ja se nadam EU da prebacimo i imamo nekoga iznad naših kvazi stručnjaka – nekoga iznad i kontrolu i nove sustave vrijednosti.
prvo receno je vrlo vazno, da mi ne bi bili grci moraju nas stalno kontrolirati bez zmirenja, "jaja u skripu" je dobar nacin da budes discipliniran iako to ne zelis i mislis da ne mozes biti. njihov sustav vrijednosti, njihova pravila, njihova kontrola jedini je penicilin za nase politicare, nase "poduzetnike", nase "strucnjake".
drugo receno je moj najaci u nizu razloga za EU, sto dalje moc odlucivanja od provincije! moje osobno iskustvo:
-opcine necu komentirati,
-"strucnjak" u zupaniji/vecem gradu s kojim moras suradjivati – stavila ga provincijska politika, neznalica, ne zna gdje mu je dupe a gdje glava, a bahat je do pakla, IQ debelo ispod vrelista vode. -"strucnjak" u ministarstvu ili zavodu rh – ako je mlad ima odgovarajuci fakultet, prosjecne inteligencije, moze se sporazumijevati na engleskom, nesto malo zna ili ima volje nauciti, ali bespogovorno slusa sefa kojeg je postavila politika dalje znate.
-strucnjak poslat iz brisela odlucio se skupljati eu dnevnice nakon sto je stekao znanja i iskustva u struci, dakle dolazi iz mjesta i polozaja u struci gdje sam ja, razumije te iz prve, bilo zbog iskustva ili inteligencije, ne znam, lako mu je objasniti, lako se s njim raspravljati i lako je s njim nesto zajedno postici.
prvo receno je vrlo vazno, da mi ne bi bili grci moraju nas stalno kontrolirati bez zmirenja, "jaja u skripu" je dobar nacin da budes discipliniran iako to ne zelis i mislis da ne mozes biti. njihov sustav vrijednosti, njihova pravila, njihova kontrola jedini je penicilin za nase politicare, nase "poduzetnike", nase "strucnjake".
drugo receno je moj najaci u nizu razloga za EU, sto dalje moc odlucivanja od provincije! moje osobno iskustvo:
-opcine necu komentirati,
-"strucnjak" u zupaniji/vecem gradu s kojim moras suradjivati – stavila ga provincijska politika, neznalica, ne zna gdje mu je dupe a gdje glava, a bahat je do pakla, IQ debelo ispod vrelista vode. -"strucnjak" u ministarstvu ili zavodu rh – ako je mlad ima odgovarajuci fakultet, prosjecne inteligencije, moze se sporazumijevati na engleskom, nesto malo zna ili ima volje nauciti, ali bespogovorno slusa sefa kojeg je postavila politika dalje znate.
-strucnjak poslat iz brisela odlucio se skupljati eu dnevnice nakon sto je stekao znanja i iskustva u struci, dakle dolazi iz mjesta i polozaja u struci gdje sam ja, razumije te iz prve, bilo zbog iskustva ili inteligencije, ne znam, lako mu je objasniti, lako se s njim raspravljati i lako je s njim nesto zajedno postici.
[/quote]
..danas sam za auto kupija akumulator…
..njemački VARTA ali proizveden Češka..
–imam monitior HDTV SAMSUN-proizvodnja RUMUNJSKA..
..a u Hrvatskoj SE NE PRIZVODI NI BROKVA.NIŠTA,..
..A ZAŠTO??..
..zato sto nismo EU i ono sto se prizvede u HR i želi se plasirat na EU tržište podliježe zaštitnim carinama za EU..i nismo KONKURENTNI…i sve dok ne budemo EU nećemo BIT KONKURENTNI.
..zato sam za EU..tek tada imamo preduvjete za otvaranje novih pogona.radnih mjesta…
Ovisi kakav ce zakon donjeti, ali obicno nije ovako kako si ti napisala.
Zakon o izbjegavanju (ne zabrani) ne znaci i potpuno ukudanje poreza. Recimo Kanada oporezuje dividende non-residenata sa 25% ako nema ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Sa Hrvatskom ima ugovor pa onda hrvatske gradjane koji dobivaju dividendu od kanadskih firmi oporezuje sa 15%, a hrvatske korporacije koje dobivaju dividendu od kanadskih tvrki sa 5%. Ja vjerujem da ce se isto primjeniti i kada (ako) Hrvatska uvede porez na dividende.
i ako uđemo i ako ne uđemo više ćemo sličiti grčkoj….nas tamo čekaju samo malusi….
Greek 1-Year Bond Yield Tops 408 Percent; Hard Default Appears Imminent
Published : January 13th, 2012
In conjunction with a "Pause for Reflection" and stalled talks by Greece Bank Creditor Group over the benefits of further "voluntary" cuts on Greek debt, yield on 1-year Greek bonds soared over 400%.
i ako uđemo i ako ne uđemo više ćemo sličiti grčkoj….nas tamo čekaju samo malusi….
Greek 1-Year Bond Yield Tops 408 Percent; Hard Default Appears Imminent
Published : January 13th, 2012
In conjunction with a "Pause for Reflection" and stalled talks by Greece Bank Creditor Group over the benefits of further "voluntary" cuts on Greek debt, yield on 1-year Greek bonds soared over 400%.
[/quote]
Volks ego na uzicu:)
Jel ti jasno kako se sve ovo dogodilo Grčkoj?
kaj nisi ti jučer se nešto bunio ….a sad kad gubiš u raspravi nismo više tako fini kao što smo se trudili biti jučer?
i da napisati ću i to jer je istina……..da su nas pustili 2000.te godine bio bih za eu, ali sada nema šanse……
sada ući je kao doći na svadbu u 6 ujutro……svi pijani, bend prestao svirati, mladenci otišli, torta pojedena, pokloni podijeljeni………sad samo treba paltiti račun…….e pa neka plate oni koji su jeli i pili……